Nyhetsarkiv 2018
Hit flytter jeg nyheter som har stått på startsiden min
 

Spaniel siden 1974
Springer siden 1984

Sist oppdatert:
28 februar 2019Nytt blogginnlegg

Dogs4all 2018
Jeg stilte ingen hunder, men koste meg som medhjelper både her og der. Ekstra kjekt å stå på standen til www.canelana.no der jeg møtte mange hyggelige kjennsfolk og kunder. Moro å selge noe som er BRA! Og så har jeg debutert som bobil-overnatter i bilen til Laila. Koselig!!! I ringen stilte Desperados Finnair (Lykke) fredag. Det ble very good grunnet denne gangen. Desperados Zelda fikk excellent som veteran fredag og CK lørdag. Jeg møtte også Desperados Humble Bee (Othilie) som stilte ut i Drammen søndag med excellent og DEN kritikken!

Gutten - nord VCH

NORD VCH Desperados Gunpowder har bestått B-prov jakt i Sverige
Gutten og Ingela bare fortsetter å imponere....

Desperados Golden Girl (Caylee) har klart andre 1. premien i rallylydighet klasse 3
Gratulerer til dyktig fører Liz Rognstad!

Naustdal 2018

På utstillingen til Førde brukshundklubb gjorde de
fire Desperadoene som var der sterkt!

Desperados Higlander (Hero) debuterte i ringen med cert og BIM
Desperados Happy Me slo til med cert og 2. beste tispe
Desperados Finnwin (Yksi) ble like godt best i rasen og best i gruppa
Desperados Aya ble tredje beste tispe og BIS-3 veteran
Oppdretterklassen bestående av disse fire (3 generasjoner) ble BIS
Dommer for rasen var Zoran Roknic

Happy Me portrett

RL1 Desperados Happy Me
var på dobbelt rallylydighetsstevne i Ålesund og gikk begge dager til 1. premie, var på pallen begge dager og slo til med 200 poeng dag en og vant klassen. Dermed var RL1 tittelen i boks. Samme sted debuterte mamma Yksi i lydighet klasse 2 med en 3. premie under våte og kalde forhold. Hun gikk også rally, ble henholdsvis nr 1 og 2 i eliteklasse med 2. premie og 3. premie.


Ny nordisk viltsporchampion!
NUCH NORD VCH RL3 BH Desperados Zelda og Laila Røneid gikk til 42 poeng på blodsporprøve i Finland og er dermed nordiske viltsporchampions! Gratulerer!!!1. premie i rallylydighet klasse 1
Unge Desperados Humble Bee (Othilie) har vært på rallylydighetsstevne og har gått til 175 poeng og første 1. premie i klasse 1. STOR gratulasjon til eier Anne Helen Smedsrud.
Foto: Ellen Getz WoldTil venstre: RL1 RL2 Desperados Golden Girl (Caylee) har vært på brukshundstevne C-spor der de fikk godkjent og nr 3 i klassen med 9 på sporet og 10 på felt! Men dessverre så holdt ikke lydigheten til opprykk denne gangen. Stor gratulasjon til eier Liz Rognstad!

Til høyre: Desperados Finnlandia (Solan) har debutert på jakt sammen med eier Jørgen Eek Aarstad og resultatet blei ei orrhøne.Gratulerer til Desperados Higlander (Hero)
som sammen med fører Anders Avden debuterte på bevegelig blodsporprøve med 1. premie. I samme slengen tok de fersksporprøve, fikk 8 poeng, så nå er Hero godkjent ettersøkshund.

Årets resultater i tabellform finner du her/nederst på siden


Desperados Golden Gun og Desperados Happy Me er begge godkjent på jaktanleggsprøve
Begge gik ktil 50 poeng og ble dermed delt prøvevinner! Samme dag startet Desperados Finnwin på apportprøve og fikk godkjent i begynnerklasse. I åpenklasse mangler 2,5 meter med apport/avlevering av and i førers hand for godkjenning...

Happy Me og Humble Bee er begge HD-undersøket med henholdsvis fri B og A.

NORD VCH RLD N Desperados Gunpowder og Ingela har hatt det "travelt"
De ble tatt ut til SM viltspor i Spaniel og Retrieverklubben der de ble nummer 3. Før det var de på Springernatta 2018 der Gutten gikk til 1:a pris med Hp begge dager og de ble nr. 2 begge dager og sammenlagt. Her sammen med vinner Mayamore Himalaya med förare Anne-Marie Eklund, Nävekvarn. Så var de på club show der de fikk CK.NVCH RL1 RL2 Desperados Finnair (Lykke) og Ellen Getz Wold har vært like aktive.
På blodsporprøve i Vestfold med 27 startende hunder ble de nr. 2 med HP og på utstilling i Rogaland vant de cert nr. 2 og ble BIM! Sommer Inga Siil skrev: 4 year, sound black and white bitch in excelent type and size. Beautiful head and expression. Excelent earset, excelent neck. Excelent topline both standing and moving.Balanced angulated, excelent ribcage, excelent bodysubstance. Excelent coat quality but not in best coat today. Moves close behind, excelent movement from side.

NSVCH BH Desperados Bitten og Kathrine Moen Bratteng var med i NM-finale rallylydighet - desverre med en disk
De var i godt selskap da 40 av 60 startende hunder i finalen disket.

NORD VCH Desperados Vilja og Bjørn Jensen fikk 1. premie ved NM-blodspor. Hun har nå 100 x 1. premie totalt på blodspor!


Spor 2018

STOR gratulasjon til Desperados Copper og Bente som på sin tredje sporprøve i Norge slår til med 1. premie med HP og prøvevinner!
Nå mangler han en 1. premie på spor i Danmark - så er han dansk-norsk viltsporchampion. Vi krysser fingre for neste prøve i Danmark! Copper er etter den dyktige sporhunden og ettersøkshunden NSVCH RL3 BH Desperados Zelda som igjen er etter "sporstjerna vår" NORD VCH Desperados Rochelle. Nr. 2 ble unge Zelfas On The Hunt - også han med HP og han er barnebarne til Zelda. Nr. 3 og nybakt viltsporchampion ble en annen Zelda sønn og halvbror til Copper, NVCH Zelfas Arn. Også han med HP. Den fjerde startende springeren var min egen Yksi som gikk til en god 1. premie og ble vel rangert som nr. 4 av 11 startende hunder.

Yksi NUCH

NY TRIPPELCHAMPION:
NUCH NRLCH NVCH Desperados Finnwin
Yksi vant brukshundklassen med CK og ble 4. beste tispe av 39 påmeldte springere på NKK Melsomvik for rasespesialist Bob Jackson (kennel Mompesson). Dermed ble hun utstillingschampion og rasens tredje trippelchampion. HELT utrolig! På samme utstilling ble "Gutten" utstilt - men han falt ikke helt i smak for denne dommeren, Happy Me fikk excellent og ble uplassert i juniorklasse og i veteranklasse fikk Zelda CK og ble BIM-veteran. Jeg stilte også oppdretterklasse med disse fire hundene og fikk HP og BIR-oppdretter. Grunnet den ekstreme varmen tok vi ikke klassen med videre til BIS-finalen, men vi gikk og badet i steden for....
Kritikkene finner du under:
Happy Me: I like her size, she has a pleasant head shape. I would prefer less round eye.
She is deep inn forechest, good spring off rib, presented inn immaculate coat condition, move soundly and happily.
Yksi: Sound happy moving bitch. I like her head and expression. Good neck and shoulders,
good spring off rib and depth of brisket, well rounded quaters, presented inn
good coat and muscular condition.
Zelda: A really sound moving bitch, feminine in head and eye, nice straight front, would like a little more length of upper arm, enough turn of stifle, excellent coat and condition.
Oppdretterklasse: All similar kennel type, lovely heads, similar size, substance, good coat.BIS-oppdretterklasse NSK Melsomvik
Dagen før NKK hadde hadde spanielklubben avdeling Vestfold utstilling i Melsomvik. Dømt gjorde Sjoerd Jobse. Gutten ble nr. 2 i brukshundklasse med excellent, Happy Me og Humble Bee (Othilie) debuterte i utstillingsringen med fine kritikker og excellent, men uplassert i en klasse på 7. I åpen klasse ble Finnair (Lykke) nr. 2 med excellent og i brukshundklasse ble Finnwin (Yksi) også nr. 2 med excellent. I veteranklasse falt ikke Zelda helt i smak, så hun ble nr. 2 med very good. Jeg hadde en oppdretterklasse med de fire svarte hundene og fikk HP og senere BIS-oppdretter.


Dobbel blodsporprøve i Nordfjordeid med regionmesterskap
Det var en tørr og varm prøve. Best av Desperadoene ble NVCH Desperados Goldfinger (Charlie) ført av Hilde Rotihaug. Yksi starta begge dager. Lørdagens spor var MEGET tørt og kun på svart myr - vi fant foten etter store problemer og fikk en 3. premie. Zelda fikk samme terreng og måtte gi tapt. Søndagen ble Yksi fristet av ferskspor men fik ken 2. premie. Ekstra moro var det at Copper og Bente hadde tatt den lange veien fra Danmark for å starte på norsk prøve. Dessverre ble farten litt for høy lørdagen så det ble en 2. premie. Han gikk også bra søndag og fikk en ny 2. premie da. Med andre ord - så nært så nært, men akk så fjernt. Men det kommer nye sjanser!Dobbelt rallystevne i Luster med regionmesterskap
Også denne prøven var en VARM prøve. I klasse 1 debuterte Happy Me med en 1. premie og nr. 2 i klassen. En IT på siste øvelse (springmarsj) med en sliten hund og like sliten fører gjorde at vi mistet direkte opprykk og region-mester rosetten. Men vi er KJEMPEFORNØYD med resultatet. På lørdagens stevne gikk Othilie til en disk i klasse 1, Lykke debuterte i klasse 3, Zelda (nr. 3) og Aya til en 2. premie (nr. 2) i eliteklasse. Søndagen var Happy Me sliten. Det ble en million dobbeltkommandoer og vi endre på en 3. premie. Othilie kom gjennom banen uten disk og bl nr 6 i klassen. I eliteklasse gikk både Yksi (nr. 2) og Xmilla (nr. 5) til en 2. premie.  Zelda disket. Totalt 6 starter hadde jeg - ok det ble INGEN disk - og tre pallplasser - noe jeg er superfornøyd med.

Yksi har debutert på brukshundprøve med godkjent
Othilie og Lykke har bestått appellmerkeprøven/bronsemerke
Sterkt gjort av 10 måneder gamle Othilie og Lykke hadde hele 171,5 poeng og laveste karakter var 9.
12 år gamle Vilja har flere HP og 1. premier på blodsporprøve
Bitten har flere gode premieringer/plasseringer i rallylydighet - eliteklasse

I Sverige har Finnley fått godkjent anleggsklass viltspor og fått godkänd doftprov I.
Highlander (Hero) har vært på uoffisielle blodsporprøve og fått 1. premie

Med dette HÅPER jeg å ha husket derre alle - makan til flinke og aktive valpekjøpere, jeg har!
Noen triste beskjeder er det også - hunder som blir gamle og blir borte. Noen litt før - noen litt senere. Dette er minusen med å ha hund - de blir fortere gamle enn oss.


Gutten - nord VCH

"Gutten" med nye flotte resultater!
Han var på NÄKK NORDIC DOG SHOW og Gutten ble stilt i jaktklass (tilsvarende vår brukshundklasse). Man fikk excellent og vant klassen med CK og ble så 4. beste hannhund med CERT. Dommer var Henrik Härling. Fantastisk - helt herlig faktis!

I tillegg er Gutten kvalifisert til å delta i SM viltspor!
I Sverige er det litt andre kvalifiseringsregler enn hos os - så dette er bare supert!

Ny nordisk viltsporchampion
Desperados Gunpowder til Ingela Granström, Sverige

På samme prøve i Danmark gikk også Desperados Copper og Bente Brændshøj og de fikk 1. premie i klassen under. En 1. premie i høyeste klassen er det de nå mangler for et dansk viltsporchampionat. Godt jobba!

Og I Sverige har LPI RLD N RLD F RLD A RLD M SE RALLYCH Desperados Finnley (Boriz) klart å bestå anleggsklasse blodspor - som han må ha bestått for å få starte i høyeste klassen. NUCH NSVCH BH Desperados Zelda har fått CK i veteranklasse på utstilling og 2 x 2. premie i eliteklasse rallylydighet, NSEVCH BH Desperados Bitten har også gåttt i eliteklasse rallylydighet. Og NORD VCH Desperados Vilja har gått til 1. premie på blodspor. Unge Desperados Humble Bee har debutert i rallylydighet.

LP Voss 2018

Yksi og jeg har klart 1. premie i lydighet klasse 1
Fo to år siden mistet jeg all lyst til å gå inn i en LP-ring igjen - men siden Yksi (Desperados Finnwin) ble rallylydighetschampion før jul - måtte vi jo ha noe nytt å trene mot. Det var vår første start etter nytt regelverk og vi fikk 162 poeng og sølvmerket (bestått i alle øvelser). Ekstra glad var jeg for å få 9 på lineføring - for det har ikke vært vårt glansnummer akkurat... Vant klassen gjorde vi også.
Som dere ser så var jeg superglad! Yksi har også på tre starter i eliteklasse rallylydighet etter nytt regelverk fått 2. premie og blitt nr. 3 i klassen og fått 3. premie.

Happy Me BIS-valp

Desperados Happy Me BIS-valp på NKK NV's valpeshow
Dømte gjorde Zoran Roknic som er godkjent dommer på våre raser. Ekstra stas var det at mamma Yksi ble BIS-voksen på match show og mormor Aya ble BIS-3 voksen.RL1 RL2 Desperados Golden Girl fikk 8 valper 14 april.
To friske, arbeidsvillige, allsidige og rasetypiske hunder.
Valpene er alle lovd bort - dersom det ikke kommer avbestillingerNUCH NVCH NRLCH BH Desperados Aya BIR og BIS-3 veteran i Etne
Det var 11 voksne hunder som stilte for dommer Svein Helgesen. Aya syntes det var rasende festlig å være med på utstiling og formelig boblet i ringen.
Kritikk Aya: Excelent type og ballanse. 8,5 år veteran som bærer sin alder utmerket. Utmerket hode, velskåret, mildt uttrykk. Meget god hals og overlinje, bryst, velkroppet. Utmerket bakpart og haleansetning. Frie, jordvinnende bevegelser.

Happy me var også med, men vi trenger å trene mer på å løpe i ringen uten å gå parademarsj. :-) Her er hennes kritikk: Utmerket type og ballanse. Velskåret hode med bra proporsjoner, vennlig uttrykk. Utmerket hals og overlinje. Godt bryst, velkroppet for alder. Utmerket bak og haleansetning. Velvinklet. Utmerket pels og struktur. Meget gode bevegelser som kan stabiliseres framme.


Her kan du se video av begge i ringen
Tusen takk til Laila Røneid og Eva Bjelland for filming!

NVCH NRLCH BH RL1 RL2 RL3 Desperados Finnwin (Yksi)
er kåret som årets hund 2017 i Norsk Spaniel Klub avdeling Sogn og Fjordane.

Desperados Copper har vært på dobbel utstilling i Danmark
Kritikk for John S Thirlwell:
ok type, little plain in head, would like more stop, eyes could be darker, ok
balance, would like better shoulder angulation and more depth in forechest,
could have a little more bone for a male, good rear angulation, lovely coat
and condition, moved a little close in front and pinned.
Premiering: Very good
Kritikk 2: maskulin ganske velbalanceret han, kraftig skalle, saksebid, moderat stop, dejligt udtryk, velansatte ører, kunne være mere mejslet under øjnene, passende hals, velplaceret skulder, bra benstammer og poter, lige overlinie, lidt lang i sin lænd, velansat hale, kunne have lidt mere halsskind, kunne bevæge sig med lidt mere energi, lidt tør i pelsen på dagen

 Ingela Granström og Gutten har hatt et kanonår!
Han ble for 2. gang årets sporhund i Springerklubben i Sverige.

Hans resultater i 2017 er: 27 starter på viltspår - der det har blitt 23 x 1. premie, 19 x HP.
Han har i tillegg fått mellomtittelen RLD N i rally, 3 x diplom nosework 1, har fått tittelen NVCH, fått godkänd vattenprov, godkjent Startklass Lydnad, godkjent Doftprov I, II og  III og i tillegg ble han nr. 3 i jaktklass med CK på Club Chow. Noen bedre???


Årets mestvinnende brukshunder i Norsk Spaniel Klub 2017 er kåret.
Vi gratulerer NORDVCH Desperados Vilja og Bjørn Jensen med årets sporspaniel for 5. gang. Sterkt! Listene finner du på hjememsiden til Norsk Spaniel Klub.

RL1 RL2 Desperados Golden Girl har vært på øyenlysing

Alt så bra ut og hun fikk skryt for meget fine vinkler på gonioskopi. Hun er fjerdemann i kullet som er øyenlyst og gonioskopert uten anmerkning.

Desperados Copper har deltatt på 2 x utstilling i Danmark i 2018
Resultatet ble 2 x very good med gode kritikker. Dette året blir ekstra spennende siden det er første gang spaniels kan bli viltsporchampions i Danmark.

 
Resultater 2018 - tre beste resultater i hver gren
Navn Utstilling Lydighet/Rallylydighet Spor/bruks Jakt Helse/
Annet
Aya 2 x CK, BIR, 2 x BIS 3-veteran
BIS-3 match show
2. premie elite rally, nr. 2      
Alva   1. premie rally 1      
Bitten   2 x 3. premie i elite rally, nr. 2 og 3
NM-finalist rally
     
Copper 2 x very good 1. premie blodspor Danmark
2 x 2. premie og 1 x 1 pr med HP blodspor Norge
     
Citrix         Øyenlyst UA
Finnley Har konkurrert rallylydighet Godkjent anleggsklass viltspor. Godkjent doftprov 1
Finnwin BIS NKK match show
NKK cert og championat
BIR og BIG
3 x 2. premie og nr. 1,2,  i elite rally
1. premie LP 1 og klassevinner, 3 pr og nr 3 i klasse 2
Godkjent D-bruks
Årets hund 2017 i lokal avdeling
1, 2 pr og 3 pr blodspor
Godkjent apport BK Øyenlyst UA
Finnair 2xCK
Cert og BIM
godkjent appellmerke med super poengsum
debutert i rally klasse 3
BIS  avlsklasse
HP og BIS-2 oppdretterkl
1. premie med HP og 2. beste hund   HP og BIS-2 oppdretterklasse og BIS-avlsklasse med sine avkom
Øyenlyst UA
Gunpowder cert Sverige
excellent + VG Norge
  Årets sporhund 2017 springerklubben Sverige. Dansk viltsporchampion og dermed nordisk viltsporchampion
Konkurrerer nosework
Nr. 3 SM SSRK
Nr. 2 springernatta
MANGE HP-er på blodspor
Godkjent B-prov Sverige Far til et kull valper i Danmark
Golden Girl   Godkjent C bruks og nr. 3 i klassen
1. premie rally klasse 3
    Øyenlyst og gonioskopert UA. Mor til 8 valper
Golden Gun       Godkjent JAL 50 p.
Sporer skadde hjorter.
 
Goldfinger   1. premie blodspor   Sporer skadde hjorter.  
Higlander cert og BIM 1. premie blodspor
8 poeng ferskspor
Godkjent ettersøkshund
     
Happy Me HP-valp nr. 2 i klassen
BIS-valp
2 x excellent juniorklasse
cert og BIM
3 x 1. premie rally klasse 1, nr 1,2,3
RL1-tittel
  Godkjent JAL 50 p HD-fri B
Humble Bee 2 x excellent Godkjent appellmerke
1. premie i rally klasse 1
    HD-fri A
Vilja     Årets sporhund 2017 NSK. Flere 1. premie m HP blodspor. Totalt 100 x 1. premie blodspor 1. pr NM blodspor    
Xmilla   2 x 2. premie rally eliteklasse      
Zelda CK NSK
CK NKK
CK DOGS4ALL
3 x 2. premie rally eliteklasse 0 blodspor Norge
1. premie blodspor Finland og NORDISK Viltsporchampion
   
Kennel
Desperado
  3 x HP og BIR oppdretterklasse
BIS-NSK, BIS-Førde