Arkiv 2007

 

13. desember
En forsinket gratulasjon til Desperados Uma som vant klassen sin på utstilling i Finland og ble 3. beste tispe med reserve cert (CC).

 

10. desember
Filmsnutt av alle fem hundene (Qandis, Chelly, Vezla, Smilla og Silas) som koser seg i lav desembersol i Engjadalen i dag. Se filmen her.

10. desember
STOR gratulasjon til Desperados Vilja og Bjørn som har gått til sin femte 1. premie på blodspor i år!
Det bare viser at startproblemer er IKKE det samme som videre problemer. En imponerende prestasjon av en ekvipasje som debuterte på spor i år.

4. desember
Vi gratulerer Sjur som godkjent eksteriørdommer på hest! 

30.november
TV og aviskjendiser
I Skien er klubbhuset til hundeklubben forsøkt sprengt og Vilja er med både i lokalavisa og på distrikts TV. Og i Hamar er Twister med i distrikts TV som en av flere narkotikahunder i distriktet.

26.november
Så har tre av guttene reist...
Og valpeboken er oppdatert med nye sitte og ståbilder
Se X-kullets side.

26.november
Det er bare tull at det er vanskeligere å bli utstillingschampion enn viltsporchampion....
Faktisk kan man bli utstillingschampion MEGET enkelt! Det er bare å skrive opp en feil utstilling fra juniorklasse når man søker NKK via internett om sitt norske viltsporchampionat, oppdage feilen to sekunder etter at man har trykket send, korrigere med RIKTIG utstilling to strakser etterpå og sende på nytt. Begge ganger er det krysset for NVCH. Så går det kun noen få dager og det kommer mail fra NKK om at hunden er NUCH NVCH! :-) Se utsnitt fra dogweb over...

21.november
Valpene har vært til veterinærkontroll og ID-merking
Les valpedagboken

19. november
Nye bilder av valpene
Se bildene her
PS - merkelig at jeg synes at tiden går fort - jeg som har skrevet oktober her lenge... :-)

19. november
STOR gratulasjon til Desperados San Sebastian og Desperados Ulric 
som har debutert på jaktprøve! 
Rett nok måtte de nøye seg med en 3. premie i begynnerklasse på apporten denne gangen, men når det er deby for både hund og fører og det var lite fugl i terrenget, er bare det å ha startet og fått en herdelig kritikk veldig bra. 

19. november
Gratulerer til Desperados Whoopie som ble nr. 2 av 6 med HP på sin valpeshowdeby i Sverige første dagen og nr. 5 andre
Kritikk lørdag for P.Brulin
"Tik av utm. typ. Trevlig huvud och uttrykk. Vacker hals & överlinje. Goda vinkler fram och bak. Bra ben & tassar. Utm. proposjoner. Rör seg väl. Tiltalande. " 1-2,HP

Kritikk søndag for John Thirwell
" Good overall type. Pleasing head. Would like a tighter eye. Pleasing neck and shoulder. Good bone. Well made body with good angulation. Sound mover." 1-5

18. november
Film av valpene vel 7 uker gamle
Se filmen her

17. november
Vi har fotografert valpene i dag - se X-kullets side!

17. november
NSVCH Desperados Tingeling er parret med 
SU(u)CH Wongan Kadenza
Flere opplysninger kommer snart! Eier/oppdretter er Elin Anita Gjerde på Leikanger i Sogn. Hun har søkt kennelnavn, men akkurat fått alle 3 forslag forkastet av NKK og FCI - så det må søkes på nytt. Valpene er kommer ca. 18 januar.

17.november
Desperados San Sebastian og Desperados Ulric har begge fått en 3. premie på sin deby på apportprøve i begynnerklasse i dag
Så snakker vi ikke mer om nerver på høykant og dumme førertabber... :-)
Men ønsker begge to lykke til på sin deby på feltprøve i morgen!

17. november
Desperados Whoopie nr 2 med HP av 6 i klassen på sin første tur over grensen til "Søta bror". Vi gratulerer!

15. november
Valpene er 7 uker gamle i dag
En livat gjeng som er med på det meste og som truer med å rasere huset når de får noen timer på kjøkkenet hver dag.... Men det er et stort skår i gleden. En hannvalp, hann 1, har blitt syk og har fått diagnosen valpefurunkulose. En sykdom som jeg kun har hørt og lest om, men nå får sett med egne øyne. Veterinærene sier at prognosen er god, jeg krysser fingre for at de har rett! Nå behandles han med kortison og antibiotika, og får så god behandling som jeg kan. Han kan ikke være smamen med sine viltre søsken før at han har blitt bedre, så nå får han ligge i senga vår om natta, han har fått egen myk stoffseng som bæres rundt fra rom til rom der vi er og han får velsmakende, lettspist mat som valpemelk og maizennavelling.

11.november
Valpene vokser med storskritt
De får oppleve nye ting hver eneste dag, men det blir mindre tid til å skrive i valpedagboka... Men går du inn på albumet til eurofoto finner du nye bilder tatt i dag. På bilder over den svarte tispa. I dag har valpene fått være ute i hagen en stund i sol og nysnø, men det ble fort kaldt så de måtte inn i stua og varme seg fremfor ovnen. Så har de gått på fôrrommet og de har lekt med Vezla som fikk løpedilla ute i snøen. Men i kveld har det falt ned 30 cm snø, så nå fremmover må vi være mest inne.
Ny bilder av valpene

11. november
Nye bilder av Whoopie, alias Nohra, Wells Fargo og Waco de Paros
Følg linken til album på eurofoto.

8. november
Sylvelin og Sibbe er på besøk og tida blir brukt til å miljøtrene valpene og trene hund
Vi har også filmer og her er filmene:
X-kullet på fjøsbesøk nesten 6 uker gamle
Sibbe trener lydighet
Chelly trener lydighet
Qandis trener lydighet
Vezla trener lydighet

2. november
Chelly tar utfordringen!
6 rare ting om meg:
1: Jeg fanger solstråler og lys fra lommelykt....
2: Jeg synes at hestene kan støtes...
3: Og at mopeder kan jages...
4: Jeg synes det er utrolig stilig med bølger i håret :-)
5: Jeg er litt treg av meg og har ennå ikke skjønt hvorfor de andre fungerer som hushjelper og plukker alt rusk og ting som ligger på gulvet og leverer til Inger
6: Jeg har ennå ikke møtt en kalori som jeg ikke har likt.... (unntatt når jeg går drektig...)

1. november
Vi gratulerer Bjørn Jensen og Desperados Vilja med fjerde 1. premien på blodsporprøve i år! Dette var deres første 1. premie på bevegelig prøve.

31.oktober
Desperados Wells Fargo ble BIR og BIS-2 valp
Kritikken: Springerhvalp på 7 1/2 måned. Må ikke blive større. Prima hoved og udtryk, korrekt bid, god hals, velanlagt skulder, god kropslængde og dybde. Velvinklede bagben. Gode benstammer og poter, vil kun glimtvis vise sine bevægelser. Dommer var Randi Hjorthøj

Fargo hoppet litt som en kenguru... Det var med ca. 15 spanielvalper totalt. I høyde er han nå 51,5 cm som er en fin høyde for en valp på 7 1/2 måneder. Stor kan han da ikke bli?

31.oktober
N FIN VCH Desperados Rosalita og Jette Bugge ble godkjent ettersøkshund med 8 poeng i dag. Vi gratulerer!

31.oktober
Sommeren er ikke over!
Nye bilder av Wessel.


20.oktober
Desperados Ulric og Hans Hodne ble nr. 3 av 7 på uoffisiell lydighetskonkurranse
Poengsummen snakker vi ikke så høyt om, men det er kjempemorsomt at de to, samt Sylvelin og sibbe som også startet, har tatt sine første skritt i lydighetsringen. Stå på! Foto: Aina Sunde

20. oktober
Så er årets 4H fest avholdt I Bergrosa 4H
Dette var Gisles 2. år som senior og oppgaven var traktor. I løpet av sommeren (dagen etter fylte 16 år...) kjørte han også opp og tok traktorlappen. Kravet var 25 timer jobbing med oppgaven - Gisle hadde 147... så interessen for traktor kan man ikke klage på! Nå er det "bare" to oppgaver igjen før han har gått alle gradene som 4H-medlem og blir tildelt plakett. Godt jobba!

15.oktober
Mens Chelly "strever" med sine seks små løper pappa Eddie rundt i de store skoger og jakter elg! Og han leker elghund og buster frimodig. Kanskje dette er en form for apporterende elghund?

15. oktober
Vi gratulerer NSVCH Desperados Tingeling med fri-resultat på DNA-test for fucosidosis i dag Dette svaret har vi nå ventet på snart i et halvår og ble selvsagt hoppende glade for at alt var normalt!

 

14. oktober
Vi gratulerer Desperados Sierra og Siv Merethe Kapstad med flott deby i lydighet klasse I!
Fellesdekk og tannvisning gikk greit. Så gikk de to til 10 på lineføring!!! Men så var det et plastbånd på feil sted som gjorde at hele konsentrasjonen til hund/fører forsvant i det fjerne og det ble dessverre 0 på denne firverdige øvelsen. Men så ble det stort sett 9 og 9,5 til hinderet der det ble 8. Dette holdt til 140,5 poeng og en 2. premie. Vi gratulerer så mye og ønsker lykke til videre!!! Ellen Getz Wold var velvillig fotograf så vi fikk både det hyggelige bildet over og ståbildet under. Vi takker og bukker!

14.oktober
Dataproblemer.....
Plutselig var maskinen mer eller mindre halvdød. Så vidt den pustet. Etter flere forsøk på å løse problemene fikk Gisle til slutt startet virusprogrammet og ganske så riktig så var det virus på ferde.... Men nå håper jeg at alt er i orden igjen. Tusen takk, Gisle!

12. oktober
Desperados Uric og Hans Hodne på vellykket andejakt
Debuterte på jakt med å hente 6 krikkender

11.oktober
Vi gratulerer Marian og Desperados Ricola (Kaisa) med 7 valper i går!
Les mer på kennel Merjanos hjemmeside - se linksiden min. Ekstra morsomt er det at disse to søstrene hadde valper med nøyaktig 14 dagers mellomrom for 1,4 år siden :-) En valpehilsen går også til Kerstin og kennel Kvistagrans som fikk 7 valper samme dag - men nå skjønner vi hvor alle tispevalpene tok veien....!

11.oktober
Vi gratulerer Hans Hodne nok en gang med dagens bilde på TV2
Se bildet er

6. oktober
Vi hadde en fantastisk dag på fjellet i går!
Målet var å trene hunder og ikke minst å ta MANGE bilder. Det er IKKE lett å ta bilder av hunder i fart og natur på en og samme gang er konklusjonen, men her ser dere ett av bildene. Det/de beste bildene legges på arkiv for senere bruk :-)

6. oktober
STOR gratulasjon til V-kullets pappa, SNVCH Kvistagran's Night Rider (Figge) og fører som fikk en 1. premie i begynnerklasse på svensk jaktprøve i dag! Alle hans 7 barn i Norge hilser så mye og sier at de skal prøve å følge i pappas fotspor alle sammen....

6. oktober
Desperados Rezer med fører Eric Mills har bestått sporet for å bli godkjent redningshund i dag. Men ennå gjenstår runderingen. Vi krysser fingre for at også den går i boks i løpet av høsten eller neste vår!!!! Både Desperados Rezer og Desperados San Sebastian (Sibbe) har innstilling til å bli godkjent redningshund - men begge må bestå både spor og runderingsprøven.

3. oktober
Siste nytt fra Animal Health Trust (ATH) i England
De kan teste valper for cord1-genet fra de er 4 uker gamle. En forutsetning er at valpene ikke har spist eller ammet to timer før prøvene tas - på lik linje med voksne hunder som det skal tas prøve på. Så påstår de at vi skal få svar på prøvene ca. 3 uker etter at de har ankommet ATH - akkurat DET har de ikke klart å holde de siste månedene. Men jeg håper det beste! Det som er viktig er at valpene også kan identifiseres gjennom ID-merking - for ellers er jo testen 0 verdt.... 
     Her er det ATH skriver: "We can test using mouth swab kits from the age of 4 weeks providing the pups are weaned (or kept separately away from mom for at least 2 hours before the swab is taken food particles break down the DNA). Results take approximately 3 weeks from the date we receive the swabs."

1. oktober
Hjortebukken har kommet på kjølerommet og bilder er lastet ned på dataen
Det er jo synd for Qandis at hun ikke fikk være med, men da hadde Vezla måttet være så mye alene siden jeg og Chelly har bodd i kjelleren med valpene. Men det går flere tok! Her er det 12 år gamle Inka som poserer stolt sammen med bukken som hadde 10 tagger og hadde en slaktevekt (uten innmat) på ca. 140 kg.

 

30. september
Suksess på sporprøve i Finland i helga! Fra venstre nr. 3 Bjørn med Desperados Vilja, I midten nr. 1 Satu med Desperados Romeo. Til høyre nr. 2 Jette med Desperados Rosalita. Bak respektive dommere.

Ny finsk sporchampion NVCH Desperados Rosalita til Jette Bugge

Dermed er vel Rosa den første norskeide spaniel med tittelen finsk viltsporchampion???? Korreger meg dersom jeg har feil! Hun fikk 47 av 50 oppnåelige poeng og ble også nr. 2 i vinnerklasse og prøvens 2. beste hund av 12 startende totalt. Og hvem vant klassen og prøven? Jo, broderen FinVCH Fin Russ Latv UCH Desperados Romeo og Satu... fikk hele 49 av 50 poeng! :-) Og ikke nok med det. Desperados Vilja og Bjørn Jensen fikk ikke starte i vinnerklasse da hun ennå ikke har sin norske tittel (mangler utstillingspremieringer). Men hun startet i åpen klasse og vant like godt den og ble prøvens 3. beste hund!!!! Dermed fikk Desperadoene med seg det meste av det som var å få på denne prøven. STOR gratulasjon fra en stolt oppdretter!

 

 

 

 

30. september
Desperados Veni Vidi Vici var 5 minutter unna å bestå jaktanleggsprøven i dag
Hun gjorde et flott søk og sporarbeid, var helt rolig på skudd og kast. Kastet seg i vannet og svømte rett ut til anda - men ville ikke ta den med seg til land :-( Men da vi gikk ned til stranda etter prøven og kastet anda uti på nytt kastet hun seg utpå og apporterte fin to ganger på rad... Slik er det å gå prøve! Lykke til neste gang - dette klarer dere fint med litt mer trening!

30. september
Desperados Whoopie ble BIR og BIG-4 på valpeshow i dag
Hun fikk følgende kritikk for Steinar Hoff: "Kraftig tispe av mg type. Bra hode og uttrykk. Bra hals + overlinje. Normalt vinklet. Gode poter + ben. Fin pels + farge + benstamme + poter. Velutviklet forbryst. Smidige sidebevegelser når hun vil, ellers ok." 

30. september
Sjur er på hjortejakt og har fått en flott 11 taggers hjortebukk i dag
Han er ennå ikke nede fra fjellet - men håper å ha bilder til å legge ut på siden senere:-)

30. september
Desperados Whoopie - alias Nohra - ble BIM på valpeshow i går
Kritikken: "6 1/2 mndr gammel tispe av god type. Bra hode og uttrykk. Bra overlinje. Tilstrekkelig benstamme. Tilstrekkelig vinklet foran og bak. Bra bevegelser. Korrekt bitt og god gemytt "

 

29. september
Alle valpene på rekke og rad som perler på en snor
Alt står bra til med mor og barn!

29 september
NSVCH Desperados Tingeling og Elin Anita Gjerde har gått til en solid 2. premie i lydighet klasse I i Bergen i dag og i utstillingsringen ble det CK Elin trodde Tingeling ikke hørte stå-kommandoen helt for hun ble gående litt å tenke før hun stoppet opp. Dermed ble det dessverre 0 på denne treverdige øvelsen. Men du verden for noen flotte poengsummer ellers! 9 i helhet og de øvrige karakterene ble 10-9-8-8,5-8-9-0-9-9! Og med dette ble de nr. 3 av 10 startende i klassen. Godt jobba! Dette klarer du med glans en annen dag, så prøv igjen! I utstillingsringen vant hun brukshundklassen og ble 5. beste tispe med CK.

27. september
Vi gratulerer NVCH BH Desperados Ricola med sin normale gen-test for cord1-genet!

27. september
Vi ønsker NVCH Desperados Rosalita og Desperados Vilja lykke til på finsk sporprøve i helga som kommer!De første valpebildene er lagt ut - to bilder til på X-kullets side

27. september - kl. 14.30
Vi har fått valper - det ble seks stykker, 4 brune hanner, 1 svart og 1 brun tispe!
Det er hannhundår i år og brunt er høstens farge!
Følg med i valpedagboken til X-kullet.

 

18.september
Desperados Vezla har bestått jaktanleggsprøven i dag
Vi kjørte de 20 milene til Stongfjorden helt ute på kysten og startet på bevegelig prøve for Arild Gjervik. Jeg var bekymret for at hun skulle gå for stort på feltet og ha problemer på vannet - men hva skjer? Jo frøkna gikk absolutt ikke stort på feltet, snarere tvert om. hun syntes terrenget og situasjonen var helt annerledes enn hjemme og var veldig spørrende på meg. Og siden vi har trenet kontakt intensivt nå i to uker så skulle hun jammen vise at hun kunne holde kontakten! :-) Slepesporet trodde jeg at hun skulle gå uten særlig trening, men det var en positivt overraskelse at hun såpass villig (men med min støtte i starten) apporterte kaninen med et fint og sikkert grep. Og etterpå var hun villig fotomodell med hele storhavet bak. Vannarbeidet var jeg spent på - ikke minst siden vi fikk en virkelig landgrunn vik der det var lang vassing før vannet ble dypt og hun måtte svømme litt ut til måka. Av erfaring vet jeg at den lite trente hunden (les: Vezla) lett slipper fuglen i det øyeblikket beina berører bunnen. Men også her overrasket hun positivt. Hun tok med seg måka helt inn på tørt land og videre langt inn på land der jeg stod. Hun leverte ikke helt i hånd, men slapp ved mine bein, så med litt mer trening skal dette bli bra.

16. september
W-kullet som nå akkurat har fylt 6 måneder blir stadig observert med "noe" i munnen...
 

 

At Springere elsker å bære på ting, det vet vi, og det virker som om W-kullet er rikelig utstyrt i den henseende...

Til venstre Desperados Wells Fargo som apporterer en varm, nylig påkjørt fasan. Dette er hans første kontakt med fasan. 

Han har også levert med nydelig grep en nydrept rotte til sin matmor - som fint måtte ta i mot uansett hvor mye det bød henne i mot...! :-)

Wicca har ikke like stor tilgang til vilt, men da tar man til takke med det man har - kattunge! Bildet er tyvlånt fra Wiccas hjemmeside og heter "pasta à la pus"... Wicca og den lille kattungen er kjempevenner.

Wessel har hatt sommerjobb som avisbud!

Whoopie - alias Noohra - stakk av med de varme prøvekaninene som skulle brukes til jaktanleggsprøven i Trøndelag - kanskje hun visste at dommeren hadde blitt syk og prøven måtte utsettes da ny dommer ikke var å oppdrive???

16. september
Første virkelig høstdagen i dag med snø LANGT nedover liene...
Men Vilja har løsningen - hvorfor fryse når man kan ta badstu!
Eier Bjørn skriver: "Vilja elsker å ta badstu. Når vi er på hytta, så skal hun inn der sammen med meg hver gang. Sitter på øverste benk i 90 – 100 grader. Og når jeg er godt forsynt, så blir hun gjerne liggende i 20 min. etterpå. Dette kan da ikke vær helt normalt, selv ikke for en Desperados!?"

15. september
Utstilling i Telemark der både Desperados Vilja og Desperados Wessel var med
Vilja fikk nok en blå sløyfe mens Wessel og Sigmund Birkeland debuterte i valperingen med å bli BIM. Vi gratulerer! Dommer var
Leif-Herman Wilberg. 

Kritikken til Vilja: Middels stor av god type. Hodet har bra proporsjoner, men ønskes edlere. Bra kropp + substans. Litt korte knappe vinkler. Velformet kropp. Bra benstamme + poter. Fin pels. Skulle ha friere bevegelses mønster.

Kritikken til Wessel: Passe stor, ganske kort, noe høystilt. Hodet har bra skalle. Trenger mer utfylt snuteparti. Bra hals overlinje. Flate poter. Bra beinstamme. Godt pelsanlegg, for dagen noe kort pels. Lette bevegelser.

12. september
Qandis sitt øye er sjekket av veterinæren igjen og også han er strålende fornøyd med forandringene!

12. september
Siden til V-kullet er oppdatert
Se siden her.

11. september
Desperados Wicca har fått egen hjemmeside!
Gå på besøk og sett ditt potetrykk i gjesteboken du også!

11. september
I dag er den dagen du var så bekymret for i går, og alt er bare bra!
Det er egentlig et ganske så bra utsagn for i går var jeg virkelig bekymret! Fredag ettermiddag oppdaget jeg at Qandis hadde fått noe på venstre øyet eller en skade. Med hennes iver i skogen og alle de frøene som satt på mine fjellsko etter den turen vi hadde hatt fredag, var begge deler en stor sannsynlighet. Øyet ble undersøkt og øyelokk vrengt på kryss og tvers. Men intet frø ble oppdaget. Lørdag og søndag så øyet noe bedre ut, men mandag morgen var Qandis helt sørgelig... Hun hadde det tydelig vondt, trekte opp blinkhinnen helt på venstre øye, knep det sammen, det begynte å bli litt hovent og det påvirker også det høyre øyet og allmenntilstanden. Jeg trodde vi måtte dope henne helt for å få undersøkt øyet, men noen bedøvende dråper på øyet og hun lå som en engel mens dyrlegen vrengte hele det tredje øyelokket og tittet langt inni og bak uten å finne noen ting. Men øyet ble spylt på alle kanter og bauer og hun fikk øyensalve med antibiotika. Vi oppdaget en liten grå flekk på hornhinnen også, så jeg begynte å bli ordentlig bekymret. Men i dag tidlig så det mye bedre ut og i ettermiddag da jeg kom hjem fra jobb var det en markant forbedring. En uke til med øyensalve så håper jeg hun er god som ny! Men jammen blir man bekymret når disse firbeinte familiemedlemmene blir syke...

11. september
R-kullet vårt er alt fire år gamle!!!
Jammen går tiden fort!

9. september
Vi gratulerer Desperados Thyco Brahe og Trond Kjerre med 1. premie på ordinær blodsporprøve. Det var 22 hunder som startet I Aremark på prøven til Follo og Østfold dachshundklubb - ikke på Løten som jeg trodde først... Av disse var det bare 6 som fikk 1. premie og en av disse var altså Thyco. Bildet er tatt i fjor sommer da han ennå bare var unghund. Dette var Thycos andre 1. premie på spor.

 

9. september
Vi gratulerer Desperados Wells Fargo med BIG og BIS-6 i Danmark dag på valpeshow
Dommer var Johnn Finnich Petersen. Kritikken:

6 mdr hanhvalp, passende udviklet for alderen, velskåret hoved, korrekt bid, noget lyse øjne, god hals og overlinie, velvinklet for og bag, passende benstammer, god pels. Endnu ret hvalpede bevægelser, men dog racetypiske.

9. september
Desperados San Sebastian fikk 1. premie og nr. 1 brukshundklasse ved NKK-stavanger i dag. Det ble ikke delt ut noe hannhundcert, derimot var det flere både blå og gule sløyfer.

9. september
Desperados Whoopie - alias Noohra - og Bodil Holm har debutert på anleggsklasse blodspor i dag Denne prøvetypen har visst ikke nedre aldersgrense slik øvrige offisielle prøver (????)  og Noohra på 6 mndr gikk prikkfritt frem til fjerde vinkel der hun ble sliten. Men hun tuslet inn til sporslutt uten hjelp. Et anleggsklasse blodspor er 60+0 meter langt, har fire vinkler er lagt med 1/3 liter blod, sporet er merket og det er ca. 3 timer gammelt.

9. september
Desperados Waco de Paros og Hans Fladstad har også vært på valpeshow
Han består for tiden av mest lange bein :-) og han fikk følgende kritikk: 
At 6 month I would like to see more depth of body, substance and bone. Nice coat. Slightly long in foreface. Enough front and stiffle. sound. Would like more drive. 

9. september
NSVCH Desperados Nicoline og Hilde Kolstad gratuleres med nok en 1. premie på blodspor! 
Nicoline er nå 10 år gammel men still going strong. I år har hun startet på 6 blodsporprøver. Det ble en 0 på NM - ellers har hun sikkert gått inn til 5 x 1. premie og 2 x HP. Godt jobba!

 

9. september
Vi gratulerer kennel Quadmir i Finland med en ny jaktchampion!!!
Slike vokser ikke på trær, spesielt ikke når det er snakk om springere av tradisjonell type! Hunden er FIN JCH Quadmirs Divine Nefertum (Paavo). Etter kennelens planer blir og han pappa til kennelens neste valpekull og mamma blir Desperados Uma.

 

8. september
Desperados Uno har vært på besøk
Han har blitt en ordentlig stilig gutt med DET steget og ikke minst så er han en meget god sporhund. Før han var ett år gammel hadde han sine tre 1. premier på blodspor, en HP og godkjent ettersøkshund. Og han var på 20 ettersøk i fjor høst. Nå ble han pyntet og gjort klar for høstens jakt. Uno og Idar er en av 2 hunder som tilsammen skal fungere som ettersøkshunder for ca. 1000 fellingsløyver, så det blir en travel høst! Og trene gjør de - ett spor i uka hele året rundt! Men pelsstell er egentlig noe tull - synes Uno, så ikke kunne skjønne hvorfor man må stå stille på bordet. Men etter å ha prøvd alle de protester som prøves kan fant han ut at det beste var å stå stille. Og damene i huset hadde han ordentlig respekt for. Nå håper vi det blir jobbet videre med pelsstell og oppstilling innimellom jakta i høst, så skal det bli utstilling til neste år slik at han kan få sin tittel. 

8. september
Vi gratulerer Desperados Ulrick og Hans Hodne med 1 AK, nr. 2 i åpen klasse, CK og 4. beste hann på spanielklubbens utstilling i Stavanger i dag.

Kritikken: Head well ballanced. Would like more strength of masc. Good neck & shoulder. Well bodied. Good rib. Nice overall ballance. Enough front. Good hind angulation. Good bone & feet. Good topline & tail. Good condition. Positive mover. Sound behind with drive. Would like more front reach.

 1 kval, 2 konk, ck og 4 bhk Og sønnen Eirik ble nr 2 på barn og hund 5 i klassen!

8. september
SNVCH Sisustars Eddie of Edlington er fri for cord-1 genet Dermed vil alle valpene i X-kullet være fri for dette genet!

8. september
Desperados Vilja har gått til en 2. premie på bevegelig blodsporprøve i dag

8. september
Vi gratulerer Desperados Veni Vidi Vici med A-hofter
Hun er den 6. i V-kullet som er HD-undersøkt og fri.

Vasco med sine tobeinte familiemedlemmer

6. september
Vi har vært på besøk til Desperados Vasco da Gama
Han hadde det som plommen i egget på gården der han bor med tre tobeinte lekekamerater. Vi hadde oss en runde med pelsstell. Han var en engel på bordet, men hadde en del dødpels på sidene som ikke ville slippe taket. Ved en tilfeldighet hadde jeg kjøpt en ny flokekutter som jeg ville prøve. Det viser seg at denne fint plukket av den døde ulla uten å skjære og skade pelsen slik en coat king har lett for å gjøre. Se under tips! Det er tilfeldigheter som gjør de store oppdagelsene! Vasco skal trene litt mer på å stille opp for det var ikke like enkelt å få til, men han hadde noen flotte, lette bevegelser. Og så syntes han at damene var FORFERDELIG søte... At de kjeftet litt på han var jo bare moro...

5. september 2007
Vi gratulerer den stolte fisker som har fått en laks på 17,5 kg i Jostedøla!
Dette er ikke hverdagskost :-)

5. september
Nå vet vi at hannkatter KAN tisse mens de løper....
I hvert fall så møttes tre hunder og en hannkatt rundt et hjørne i går kveld da vi var på siste lufterunden og det kan jeg fremdeles lukte.... Så nå skal tre hunder i dusjen!2. september
BH TJCH Desperados Undis og Yvonne Keeve har debutert i lydighet klasse III i dag med 1. premie og opprykk til eliteklasse
Dette er en ganske så unik prestasjon for Undis fylte 2 år i går og i tillegg så vant hun klassen med 284.5 poeng av totalt 9 hunder som startet. 5 av disse fikk 1. premie og nr. 2 ble en border collie og nr. 3 ble en malinois. det er ikke ofte at en springer sitter øverst på pallen i de høyere klassene, men det viser seg at de som har springer og virkelig satser på lydighet får det til!

2. september
STOR gratulasjon til Desperados Vilja og bjørn Jensen og Desperados Thyco Brahe til Trond Kjerre som begge har debutert på jaktanleggsprøve og blitt godkjent 
Bildet viser alle startende hundene med Thyco lengst til venstre og Vilja nærmest jaktspringerne.

1. september
Vezla måtte ha en seiersrunde med hjortefoten
Dette er det første sporet jeg noen gang har vært med å gå over tregrensa på myr, lyng, gammel bilvei og rekkevei for sau, og i tillegg hadde sporlegger/dommer lagt inn en del morsomme finurligheter som gjorde sporingen utrolig spennende. Men Vezla gjorde jobben sin med glans og jeg følte at vi virkelig fikk uttelling for den sportreningen vi har drevet med. Treningsdagboka blir oppdatert med det første!

1. september
Desperados Vezla til undertegnede og Desperados Venur til Andreas Otterhjell fikk begge sin tredje 1. premie på blodspor på årets siste prøvedag i NSK avd Sogn og Fjordane Dermed er det nå tre i V-kullet som venter på to utstillingspremieringen etter fylte to år for å få sin championat-tittel.

 

1. september
Desperados Whoopie - alias Noohra til Bodil Holm har vært på valpeshow og "hoppet" seg der til en BIM-plassering
Flere bilder finner du på Noohras egen minnebok

 

1. september
"Old hunters never die - they just stay loaded..."
10 år gamle NSVCH Desperados Micko hilser alle sine søsken
Micko er fremdeles i fin form selv om det nå vises litt på bakbeina at han begynner å bli en gammel herremann. Men han hopper og spretter ut og inn av bilen og er myk og smidig i terrenget. Og planen er at han også i høst skal være med på høstens hjortejakt. Etter det jeg har hørt er også søstrene Musca og Molly fremdeles i fin form.

1. september
NSVCH Vi gratulerer U-kullet med 2 års dagen i dag

 

31. august
Desperados Wessel og Sigmund Birkeland er på utstillingstrening i spanielklubbens regi

31.august
NSVCH Desperados Rochelle (Chelly) er klart drektig så det blir valper i slutten av september
Dette blir vårt X-kull. 
Flere opplysninger og valpedagbok er nå lagt ut på X-kullets side. 

29. august
NSVCH Desperados Tingeling ble øyenlyst i dag uten anmerkning samt gonioskopert

28. august
NSVCH Desperados Tingeling med Elin Anita Gjerde som fører ble godkjent ettersøkshund i dag. Vi gratulerer!

 

27. august
TJCH BH Desperados Undis og Yvonne Keevee har blitt klubbmester i klasse III i Tyskland. Og det forran sin mye eldre kennelsøster Joy og fire border collier som også startet i klassen. Vi gratulerer!

27.august
Spanieleiere i Valdres - det blir inspirasjonskveld og gjennomgang av treningsprinsipper på Valdrisstova i Fargernes torsdag 6. september kl. 18.00. Arrangør er Valdres hundeklubb og jeg har sagt meg villig til å komme for å være starten på høstens kurs. Spanieleiere som IKKE er medlem i Valdres hundeklubb er også velkommen til å møte!

26.08.2007
STOR gratulasjon til Desperados Vilja og Bjørn Jensen som i løpet av 2 helger og 3 starter fikk sin tredje 1. premie på ordinær blodsporprøve i dag 
Dermed har Vilja det som trengs på sporprøver for å bli viltsporchampion - og vel så det - men må vente med sin tittel til hun er 2 år gammel og kan stille på utstilling og få de to nødvendige premieringene der. I dag var det spanielklubbens i Buskerud som arrangerte prøve. På samme prøve førte også Bjørn sin 11,5 år gamle hannhund Sarko til sin første 1. premie. (Ikke 12,5 som jeg skrev først...) Så det er ALDRI for sent å debutere på spor!!! På samme prøve gikk også Gry Stenvold til en ny 1. premie med NVCH Desperados Tsar Tinius som startet i et spor der det stod flere kyr. Og Gry vant like godt hele prøven med sin labrador Idunn. Takk til fotograf Ellinor Simonsen.

4 søstre på NM-blodspor 2007
Anne Langerud har sendt oss dette hyggelige bildet av de fire søstrene fra R-kullet som hadde kvalifisert seg og var med på NM-blodspor. Fra venstre Anne Langerud med NVCH Desperados Rigoletta (Poa) som gikk til 1. premie, undertegnede med NSVCH Desperados Rochelle (Chelly) med 0, Marian Janet Nossen med NVCH BH Desperados Ricola (Kaisa) med 0 og Jette bugge med NVCH Desperados Rosalita (Rosa) som gikk til 2. premie.

25.08.2007
NVCH Desperados Rosa prøvens beste hund med HP og Desperados Vilja nr. 3 
på spanielklubbens sporprøve i Telemark. Totalt startet i overkant av 10 hunder? STOR gratulasjon til førere Bjørn Jensen og Jette Bugge. Ekstra stor gratulasjon til Bjørn som med dette fører Vilja til sin andre 1. premie på ordinær prøve, og det etter at de blir stoppet midt i sporet og tatt av, da sporlegger ikke klarer å huske hvor sporet går. Men de to tar sporet igjen og sporer til sporslutt.

25.08.2207
Og i Sunnfjord går NVCH Desperados Titicaca og Eva Kvammen til en ny 1. premie og blir nr. 3 av 10 startende hunder
De har som mål at alle 5 i familien skal føre tica til en 1. premie og etter det jeg husker er det bare EN igjen som ennå ikke har klart dette. Godt jobba!


25.08.2007
Vezla går sin tredje sporprøve og får sin andre 1. premie
Denne gangen gikk vi bevegelig prøve i Fortun i et meget variert terreng og spennende spor. Vezla stoppet i en vinkel og fikk trolig overvær av hjort, så da steg førers adrenalin og tempoet ble da i etterkant vel høyt et stykke... :-) Så man kan si at hunden gjorde en bedre jobb enn fører! Så nå har hun 2 x 1. premie, en av disse på ordinær prøve og 1 x 2. premie da det var 28 grader i skyggen og et meget vanskelig spor på fjell, så jeg er kjempefornøyd med henne på sporet.

25.08.2007
Desperados San Sebastian har vært på redningshundsamling i Nord-Norge og er nå innstilt til A-godkjenning søkshund (sommer)
Vi gratulerer! Fra før er Desperados Rezer og Eric Mills innstillt til godkjenning på både sommer og vinter, så nå krysser vi fingrene for at også den siste A-prøven går i boks! Som dere ser så er det å drive med redningshund en ganske bløt og møkkete opplevelse...

22.08.2007
NSVCH Desperados Tingeling og Elin Anita Gjerde har debutert på apportprøve med 2. premie i begynnerklasse og ein ny godkjent jaktanleggsprøve. Her saman med Brit Gullhav som også fekk godkjent sine to hunder

22.08.07  
Desperados Uganda - alias Ugo - har vært på besøk
Vi har nyttet tiden til trening, pelsstell og fotografering

22.08.07  
Desperados Vita-Bella - alias Bella - heiet på oss på NM-blodspor
Mens vi ventet på resultatet nyttet vi tiden til klipping og fotografering

19.08.2007
NSVCH Desperados Tingeling og Elin Anita gjerde vart beste spaniel og nr. 5 totalt på årets NM i blodspor i Bergen
1. premie også til kullbroder NVCH Desperados Tsar Tinius til Gry Stenvold og NVCH Desperados Rigoletta til Anne Langerud. 2. premie til NVCH Desperados Rosalita til Jette Bugge. Vi gratulerer!!! De øvrige 5 Desperadoene måtte ta til takke med en 0 denne gangen da de ikke mestret de vanskelighetene som sporene kunne by på.

Se bilder og resultatliste fra NM-blodspor her

19.08.2007
Desperados Wizo (Iso) til Kai Roger Gjersvik har debutert på valpeshow med å bli BIR og BIG-2! 
Kritikken:
Kjempe søt liten hannhund gutt. Med godt hode og uttrykk, god hals og overlinje, velbalansert i kroppen. God beinstamme og beveger seg godt. Meget pen pels. Vi gratulerer med debyen! Bilde kommer senere.

19.08.2007
STOR gratulasjon også til unge Desperados Vilja og Bjørn Jensen som har gått til sin første 1. premie på blodsporprøve

19.08.2007
STOR gratulasjon også til Romeos sønn FIN JVA Quadmir's Noble Idja, som har blitt finsk mester på blodsporprøve i Finland 

19.08.2007
STOR gratulasjon også til Desperados Uma som har bestått finske jaktanleggsprøven


17.august
Bergenserne har løsningen! Her er sko til NM-middagen i kveld!
De finnes i tre ulike farger som bør matche ulike kjoler og drakter.
De finnes også i standardmodell med lav hel og uten hel til menn....

15. august
Vi har hatt ei kjempehelg på fjellet! Fra venstre Qandis. Chelly og Chellys avkom Vezla, Venur og Veni sammen med Torill Otterhjell
Vi har plukket bær, fisket og kost oss. Det var helga. Mandagen kom uværet! Det blåste så trær knakk både her og der og bygningsdeler føk rundt. Det regnet apekatter og lynte og tordnet. Internetten tok ferie - men kom heldigvis kjapt igjen denne gangen. I går hadde vi hviledag før det braket løs igjen i dag med store nedbørsmengder. Dette resulterte i flom i Jostedalen og eneste veien fremmover dalen er nå stengt. Jeg har samlet bilder fra siste uka i ett og samme album. Det kan du se her. 

 

10. august
Desperados Venur med Andreas Otterhjell som fører ble godkjent ettersøkshund i dag. Vi gratulerer og ønsker lykke til på årets jakt.

Gratulasjon også til Hans Hodne (med Ulric) som velfortjent ble ukas vinner på TV 2 i dag med et nærportrett av ei ku :-)

10.august
Motivasjonskveld for hundeeiere i Valdres 6. september
Etter planen skal jeg dit om kvelden for å holde en inspirasjonskveld og gå gjennom grunnprinsippene i trening av hund. Kvelden blir en start på høstens ulike hundekurs arrangert av Valdres hundeklubb. De som ønsker å være med denne kvelden må ta kontakt med Valdres hundeklubb for å få mer informasjon. 

8. august
W-kullet er 5 mndr. gamle er dag
Så langt så går det bra med alle sammen, men noen små skjær i sjøen er det jo. For tiden er det mye lange bein å se - men så er 5 mndr alderen også den mest langbeinte alderen... Litt løse øyenlokk er det på noen av valpene, men jeg håper dette strammer seg til etter hvert som de vokser. alle bitt har blitt korrekte virker det som og så langt har alle nydelige pelser. De to brune har ennå noe lyse øyne. Nye bilder legges fortløpende inn i W-kullets album. Se link til høyre.
Wessel stortrives, virker det som. Han har brukt sommeren til å lære å hente avisen.
Waco de Paros har blitt stor gutt og er ca. 50 cm høy. For tiden begynner han å bli tenåring og synes at luktene i grøftekanten langs veien nedenfor huset er veldig spennende å utforske, til fars store bekymring... Og han svømmer som en fisk. Kanskje blir det et valpeshow på han i september.
Wizo har det bare topp. Han skal kanskje være med på et bjørne-sporings-prosjekt der de skal bruke lettdresserte raser som springer, flat og labrador til å spore bjørn. Spennende! Det er snakk om bilder på en hjemmeside - men jeg har ikke fått adressen til den ennå.  Han skal også på valpeshow 18 august.
Wells Fargo vokser også så det knaker. 5 mndr gammel er han 47 cm høy og veier 19.3 kg. Han går på jaktkurs der han trener søk, spor, lydighet og vann-apport. Veileder er gamlefar på kennelen, Simba. 
Wicca holder sin matmor i aktivitet med sine mange sprell - heksen som hun er... Hun er en selvsikker ung frøken og virker ikke til å ha tatt mentalt skade av å bli påløpt og bitt av en voksen schäfer hann. Men det ene øyet som ble skadet bruker virkelig laaang tid på å bli bra igjen, men vi krysser fingre for at alt går bra til slutt. Wicca er i full gang med å lære brukshundøvelser og å gå brukshundspor med gjenstander. Wicca er 47,5 cm og veier 16 kg .
Whoopie - alias Noohra - har også skadet et øye da hun løp inn i et stivt strå. Men denne skaden tror vi leger seg fort. Hun er også en aktiv frøken som er i full gang med lydighet, spor og jakttrening. Det første blodsporet var KJEMPESKUMMELT, men det går raskt bedre.
Whippie er fremdeles lillesøster til alle og veier bare 12 kg. Det til tross for at hun skjemmes godt bort og har det som plommen i egget sammen med sin matmor. Dessverre synes Whippie at biler er kjempeskumle og blir ordentlig bilsyk med sikling og oppkast, dette til tross for mye trening. 

8.august
SVCH Sisustar Eddie of Edlington (pappa til vårt ventede X-kull) gratuleres med et kull på 9 valper på kennel Sisustar.
NSVCH Kvistagrans Night Rider (pappa til V-kullet) gratuleres nok et år som länsmäster på blodspor!

5. august
Søskenbarntreff på Nesbyen da Desperados Vezla møtte Merjano's Ally McBeal i unghundklasse
Det var bare de to i unghundklasse og lørdag vant Vezla klassen med CK og søndag vant Ally klassen med CK og ble 4. beste tispe? Vezla ble 6. beste tispe da han plasserte alle tispene med CK. Ganske morsomt da mødrene Rochelle og Ricola alltid har byttes om å slå hverandre på utstilling også. OBS: Presiserer at begge tispene fikk CK begge dager, dvs 2 x CK på Vezla. hun har deltatt på fire utstillinger i 2007. Noe som har resultert i 4 x CK!

NSVCH Desperados Tingeling var også i Nesbyen. Hun fikk en enkel rød på lørdagen mens hun ble nr. 2 i åpen klasse med CK på søndagen. Og dommeren mente at både hun og Vezla rørte seg ekstremt godt. Dyktig fotograf er Torill Gjerde.

 

5. august
NVCH Desperados Titicaca har gått til en ny 1. premie på blodspor
Denne gangen med familiemedlem nr. 4, 16 år gamle Reidun. Godt jobba!

 

 

5. august
FIN Russisk UCH FIN VCH Desperados Romeo har oppnådd 2 av 3 oppnåelige poeng på vannprøve (jaktprøve) i Finland. Vi gratulerer!

 

 

Vi har fått en hyggelig hilsen fra snart 10 år gamle Desperados Nemo
Nemo ser ut til å være en ekstrem sprek 10 åring som både svømmer, apporterer og løper rundt i heiene: "Årene går og Nemo nærmer seg nå ti år. Som vedlagte bilder viser så er Nemo fortsatt en livlig og glad hund som elsker å apportere i vann. Bildene er tatt i Ålgårdsheiene i Gjesdal kommune tidligere i dag (3. august). Dette er Nemo sitt lokale turområde. Med hilsen Kurt Sædberg og Nemo."

1. august
7 Desperadoer på NM-blodspor i Bergen 18. august
45 hunder får starte. Av disse 45 er det 7 Desperadoer etter det jeg vet: Nicoline, Rosalita, Rochelle, Ricola, Rigoletta, Tsar Tinius og Tingeling. Så det blir fire søstre, to halvsøsken (alle etter Odessa) og en tante. Og i tillegg kommer det forhåpentligvis mange flere springere. Spennende!

30.juli
NSVCH Desperados Rochelle (Chelly) har vært på frierferd til Sverige. Der møtte hun den svart/hvite hannen NSVCH Sisustar Eddie of Edlington
Dermed håper vi på valper i slutten av september. Dette blir vårt X-kull. Flere opplysninger om far og mor samt flere bilder er nå lagt ut på X-kullets side. 

 

30.juli
Ny champion: 
NVCH Desperados Titicaca til familien Kvammen
Tica har mange 1. premier og HP og prøvens beste hund på blodspor, men manglet en premiering i åpen klasse på utstilling for å få sin tittel. På sommerferie på Østlandet stilte hun på Mosseutstillingen der hun ble 2. beste tispe med CK for Svein Helgesen. Vi gratulerer!!! 

Imponerende er det også at dette er den 12 hunden med champion-tittel etter NUCH NVCH Desperados Odessa! En fantastisk avlstispe med andre ord og fantastisk flinke valpekjøpere!

På samme utstilling debuterte også Desperados Venur og Desperados Veni Vidi Vici på utstilling. Ved en feiltakelse var begge påmeldt i åpen klasse i steden for unghundklasse (de er bare akkurat 18 mndr gamle) men begge to fikk 1. premie og begge ble de nr. 4 i sin respektive klasse. Godt jobba! Det blei kke tatt nytt bilde av Venur nå.

Desperados Wicca hadde også møtt frem på utstillingen for miljøtrening, men ble ikke stilt siden hun har blitt angrepet av en schäfer og har dessverre skadet høyre øye. Vi krysser alle fingre vi har for at denne skaden til slutt vil lege seg!!! Det mentale har i hvert fall ikke tatt skade, for Wicca lever opp til sitt navn... :-)

30. juli
TJCH BH Desperados Undis debuterte i lydighet klasse III i pissregn med 234 av 320 oppnåelige poeng! Dette holdt til en 2. premie og hun ble nr 3 i klassen. Vi gratulerer! Imponerende med tanke på at hun ennå ikke har fylt 2 år og det dårlige været

 

24. juli
Endelig hjemme fra ferie
Vezla fikk være med på turen og møtte sin pappa Figge i ganske så "eksotiske" omgivelser...

 

Pappaen var på vei til Norge der han fikk 1. premie med HP, ble norsk-svensk viltsporchampion og ble i tillegg prøvens beste hund i Løten. Vi gratulerer! Samme sted gikk Desperados Titicaca 1. premie. Og i Valdres gikk Desperados Ricola til nok en 1. premie på blodspor.

 

Vi var også og besøkte Desperados Wicca i Fredrikstad og Vezla prøvde å overbevise henne om at svømming er gøy...

12 juli
Chelly kaster seg i det...
Klarer sin tredje HP på blodspor og melder på til NM i Bergen 18. august.
Gratulasjon også til Andreas Otterhjell og Desperados Venus som går til sin 2. førstepremie på spor!

 

12. juli
Vi gratulerer Desperados Vita-Bella med A-hofter
Hun er den femte av 7 i kullet som er HD-undersøkt - alle med A-hofter.

12. juli
Minner på at det blir ordinær blodsporprøve i Askvoll 18 august!
For flere opplysninger se avdelingens hjemmeside.

8juli
Desperados San Sebastian har flyttet sin hjemmeside til www.sylvelin.com 

8. juli Sommerhilsen fra Desperados Hurtige Zenta

Hei igjen, Inger!
Sist du hørte fra meg var jeg 14 år og 8 måneder. Nå har jeg passert 15 og synes jeg du må få et livstegn igjen. Min matte og husse (du skjønner vi er i Sverige) tok meg til veterinæren før vi dro til hytta i sommer. Han kjenner meg siden jeg var valp. Så her sa de til ham: "Zenta er så gammel nå. Vi vil ha en ordentlig sjekk på henne før sommeren. Er det noe spesielt dere lurer på, sa han. Hun er stiv, lukter forferdelig i munnen og halen er sjelden logrende!" Resultatet ble: Zenta er smidig for å være så gammel. Hun har fine hofter men forkalkninger i korsryggen. Hennes hjerte er bra, så vi skal søve henne lett ned og ta bort tannstein og eventuelt trekke noen tender.
En uke senere tok han bort tannstein og trakk et par tenner. Jeg lukter ikke lenger i munnen!!! Men noen tannbørste vil jeg IKKE bruke! Nok er nok!

Så nå koser jeg meg med en vanlig kald og nordisk sommer, går korte turer og lenger om jeg føler for det. Hvis ingen passer på mattidene mine, går jeg selv en runde og sier ifra. Bjeffe gjorde jeg for to måneder siden, knurret for tre måneder. Da var det en annen hund, frekk og ung, som ville ta maten min. Som du forstår har jeg det bra og blir passet på. Av og til legger matte ut "søk" blant lyngen, men hun må stå og peke av og til omtrent hvor jeg skal gå. I går fikk jeg meg en ordentlig dusj og sjamponering. Det har jeg bestandig likt. Etter danser jeg Kalle sjevens vals av glede over 1.at jeg skal få noe godt 2.at jeg er ferdig eller 3. kanskje fordi jeg er ren.

Jeg håper du har det bra med dine venner! 
Mange hilsener fra Zenta , Gunilla og Trond Pettersen.

7. juli
Flere svar på cord1 genet
Desperados Romeo (Cleavehill Backward Glance - Desperados Odessa) er også bærer.

 

7. juli
Romeo vant gruppen i Latvia
Dersom jeg har skjønt det riktig så vant Romeo gruppen i Latvia? Må tilstå at jeg blir litt forvirret av alle de ulike reglene i de forskjellige land!

 

7. juli
Flere fine resultater på blodsporprøve 
På Østlandet gikk Desperados Tsar Tinius og Gry Stenvold til nok en sold 1. premie. Det samme gjorde Hilde Kolstad med Desperados Nicoline i Trøndelag. Men best av alle var Desperados Rigoletta (Poa) og anne Langerud som slo til med nok en 1. premie med HP. Den 6. i rekka og det knapt uten andre premieringer. Imponerende! Vi gratulerer alle.

1.juli
Nytt utstillingschampionat:
Finsk russisk latvisk utstillingschampion
Finsk viltsporchampion 
Desperados Romeo
Eier: Satu Savolainen-Pulli
Romeo vant sitt latviske cert og ble BIR i Ogre, Latvia i dag. Vi gratulerer!

 

Som vossing blir man inspirert av Ekstremsportveko på Voss...
Her er mitt forslag til neste års aktivitet: Fjelltur med tre spreke springere i sele. Oppover går det fort så det kviner, nedover er det vondt så man griner...
Av naturlige grunner har jeg kun bilde av prosjektet på flate partier. 
Nedover var det så vidt at jeg holdt meg på beina, kameraet våget jeg ikke å ta frem men prøvde å roe ned hundene og overleve. Og i dag vet jeg at jeg har muskler mange andre steder enn det jeg trodde jeg hadde...

Rekke tunge til fotografen....

30.juni
FIN RUSS UCH FIN VCH Desperados Romeo ble 3. beste hann med res. CACIB i Parnu, Estonia, i dag
En plass i fra det internasjonale championatet.

 


27. juni
Nytt foto av Desperados Vezla 17 mndr. gammel
Fotograf: Ellen Getz Wold

 

25 juni
Desperados Wells Fargo under trening med kanindummie
Dyktig fotograf og trener er Anne Hosbond, kennel Happy-Lean, Danmark. Stamtavlene til valpene har nå endelig kommet i retur fra NKK og jeg har fått oppdatert W-kullets side.
Her har jeg samlet noen av bildene av W-kullet som jeg har fått tilsendt fra valpekjøperne.

 

24. juni
3 Desperadoer ved NKK-Trondheim
Vezla debuterte i lydighetsringen i all øvelser, 10 på tannvisning, men da det var igjen ca. 15 sekunder av fellesdekken (der hun til nå hadde ligget musestille), spratt dobermannen ved siden av henne opp og raste i full galopp til sin eier. Vezla syntes dette var en glimrende ide og ble med, det samme ble goldenen som lå på den andre siden av henne... De andre øvelsene gikk noenlunde bra med unntak av stå under marsj, der vi så vidt reddet stå-karakteren - men dette er jo første gang jeg noen gang går i fra hennei  en stå så jeg var kjempefornøyd. Det ble 133 p og en 3. premie, men hadde vi klart opprykket hadde vi klart opprykket - og det med minimalt med trening! Så dette skal vi klare!

Chelly gikk på nytt som en kenguru på fri ved foten, denne gangen gjorde jeg alt riktig på stå under marsj (tror jeg), men Chelly sov i timen og stoppet først etter å ha gått lenge. Og på avstandskommandoen la hun seg ned, og der ble hun... Med to x 0 ble det 133 poeng. Så nå skal vi ikke konkurrere mer, men trene på klasse III.

Den som reddet familiens ære var Tsar Tinius til Gry Stenvold. Sikkert og med humør klarte han alle øvelser og fikk 1. premie, 172,5 p poeng og ble nr. 2 i klassen av 12. Vi tar av hatten og gratulerer!

I utstillingsringen ble det enkel rød sløyfe på Tinius og Chelly, men med veldig korrekte kritikker. Men Vezla slo til, vant juniorklassen med CK og ble 4. beste tispe av 14 med en glimrende kritikk. Den legger jeg ut i morgen.

Og på spanielklubbens valpeshow dagen før fikk lille Whoopie (alias Nohra) til Bodil Holm prøve seg i ringen og hun ble nummer to i klassen.

24.juni
Resultat DNA-tester
Følgende Desperadoer er DNA-testet for cord 1 genet
Desperados Odessa og Desperados Odin (Nimblewhit Flower Power og Desperados Hedda) - bærer
Desperados Qandis (Eastriding Black Tuxedo - Desperados Odessa) - affektert
Desperados Rochelle (Cleavehill Backward Glance - Desperados Odessa) - fri
Desperados San Sebastian (Brigadoon Ebony and Ivory - Desperados Qandis) - bærer
Desperados Tingeling (Fairley-Hill's Quasimodo - Desperados Odessa) - affektert
Desperados Uma og Desperados Undis (Brigadoon Ebony and Ivory - Desperados Qandis) - bærer
Desperados Venur, Desperados Vezla og Desperados Veni Vidi Vici (Kvistagrans Night Rider - Desperados Rochelle) - bærer

Dette betyr at jeg har genet med meg i de fleste kullene jeg har hatt de siste årene. Men etter det jeg kjenner til finnes det ingen syke hunder i nær slekt med disse hundene, så jeg krysser fingrer for at det fortsetter slik også i fremtiden. Og jeg vil selvsagt følge opp resultatene og på sikt prøve å avle bort denne mutasjonen! Problemet er at det til nå knapt finnes noen fri-testede hannhunder i Norge og Sverige. Men jeg håper at mange hunder blir testet og at vi slik kan finne mange fri hunder og gjennom noen generasjoner få avlet bort dette genet. Gjennom å ha tilgang til en dna-test har vi nå en helt annen mulighet for både kontroll og utvalg. Frem til nå har vi ikke visst noe, bare håpt på det beste siden det ikke finnes syke hunder i nær slekt. Og alle hunder bærer på opp til flere defektgener - målet som oppdretter er å ikke doble på disse.

 

17.juni
Den snart ett år gamle dølahingsten Augusten (til daglig "Spretten") har vært på åringsutstilling i Lom der han fikk sløyfe og Sjur fikk premie for beste mønstrer

17.juni
Vi gratulerer NVCH Desperados Tsar Tinius til Gry Stenvold med HP og prøvens beste hund på blodsporprøve. Det startet totalt 19 hunder på prøven og det ble delt ut 6 x 1. premie (?) og 2 x HP. Den andre HP-en gikk til Grys andre hund, labradoren Idunn. Imponerende!

 

17.juni
I Finland har FIN RUS UCH FINVCH Desperados Romeo til Satu Savolainen-Pulli gått til 49 av totalt 50 oppnåelige poeng på blodsporprøve!

 

 

17. juni
NSVCH Desperados Rochelle var på dobbel lydighetsprøve på Nordfjordeid i helga
Første dagen gikk hun meget bra og hadde bare 10-9 og 8 men to nuller (en på grunn av fører og en på grunn av hunden) førte til "bare" 136,5 poeng og en 3. premie og klassevinner. Lyspunkt var at apporten som vi har slitt med for å få pen gav uttelling på 9 poeng. Dagen etter var Chelly i koma. Hun sov seg gjennom de fleste øvelsene og endre på 120.5 poeng med to nuller, en 3. premie og nr. 2 i klassen.

 

15. juni
Vi har vært på uoffisiell drive in utstilling med Jane Nybø Torgersen (kennel Urja) som dommer. Tingeling til Elin Anita ble BIS-2. Chelly ble BIS-6 (se over), Vezla BIS-8 (se under) og Venur BIS-9. Det deltok 19 hunder i åpen klasse og alle som fikk HP ble BIS-plassert. Chelly syntes (som vanlig) at dette var rasende morsomt og gikk på med krum hals. Tingeling, Vezla og Venur gikk også veldig bra i følge dommer. Stor takk til dyktig fotograf Karoline nyløy som gjorde at jeg også fikk bilder av egne hunder denne gangen :-) For flere bilder se Luster hundeklubbs hjemmeside der det er link til mange bilder av alle utstilte hunder.

15. juni
Resultat på ny DNA-test
Også Uma er bærer av cord 1 gen i følge DNA-test. Nå venter vi spent på resultatene på 9 andre norskeide Desperadoer som er testet...

11. juni - nå med korrigerte resultater da jeg ikke klarer å holde tunge rett i munnen... Er ikke sikker på om jeg har klart det nå heller...
NSVCH Desperados Nicoline til Hilde Kolstad har gått til en ny 1. premie med HP og hun ble beste hund på søndagens prøve i Åfjorden
Hun gikk et fantastisk spor med fugl i sporet, forferdelig tørt oppå rabbene, lang strekke med sti, rett opp en ås og rett ned igjen. Sporet hadde vegetasjon med gress myr, tørrlyng og skog. De koste seg skikkelig. Lørdag fikk Tiril et enkelt spor på ca 500 m . Satte henne på sporstart og vi fant skank etter 8 min. Hun var ikke av sporet en gag. Dommeren syntes hun hadde et behagelig tempo og kunne god tenkt seg henne på et ettersøk. Greit spor og uten forstyrrelser og vi fikk første premie.

Bildet over er i fra forrige helgs prøve - men i mangel på nytt bilde og siden jeg ikke har fått lagt ut dette bildet tidligere, blir det slik... :-)

10 juni
Desperados Wells Fargo har vært på "skue"

Fargo fikk særdeles lovende og ble 2 beste baby valp, slått av en 2,5 måneder eldre tispe babyvalp.Fargos kritikk er som følger:

13 uger babyhan af fortrinelig type, velformet hoved, velansatte ører, kunne ønske mørkere øjne, velformet hals, velvinklet for og bag, velkroppet, god over/under linie, velstillede lemmer, bevæger sig med godt afskub, typiske bevægelser.
Foto: Se hjemmesiden til kennel Happy-Leans i Danmark. Gå på -fargos side og trykk på bildene der så får dere se ham i stor utgave.

10 juni
En VARM helg over hele Sør-Norge
Tinius gikk lydighetskonkurranse men 0-et på en øvelse og fikk 2. premie i LP II

9.juni
NVCH Desperados Tsar Tinius til Gry Stenvold gikk til 1. premie med HP og 2. beste hund på blodsporprøve på Gjøvik i dag. Da sporstarten var overtrampet av turorienterere og sløyfene plukket ned fikk han gå reservesporet og det gav full uttelling!

 

9. juni
Mange har spørsmål angående DNA-test for å finne et mutert gen som kan gi PRA hos engelsk springer spaniel. Jeg har derfor fritt oversatt noe av den informasjonen som finnes i England. Først er teksten på engelsk, lenger nede med blå skrift på norsk. 
Les informasjonen her.
 
Svenske springerklubben har oversatt en mer informasjon som har kommet fra AHT.
Les denne informasjonen her.
Her er en annen side der du kan lese mer om øyensykdommen PRA. 
Velg PRA på irsk setter på kennelklubbens hjemmeside og les mer der. 
Siste nytt fra England er at bare 33% av de engelske hundene som er DNA testet er fri for genet, 56% er bærere dvs. har genet i enkel dose og 11% har genet i dobbel dose, dvs. er affisert. Dette betyr i praksis at trolig vil ca. 1 av 3 hunder vi testet frå beskjed om at de er helt fri, 2 av 3 vil være bærere eller affisert. Jeg krysser fingre for at vi får mange fri hunder fra flest mulig ubeslektede linjer!

8. juni
Desperados San Sebastian har bestått feltsøket - og et nytt trinn på veien mot godkjent redningshund er på plass! Vi gratulerer! Se Sibbes hjemmeside

8. juni
Fullstendig resultatliste fra blodsporprøven i Luster 2-3 juni ligger nå på 
Luster hundeklubbs hjemmeside
. Se også referat på kennelklubbens hjemmeside. Se under Resultater - jakt.

 

7. juni
Vi gratulerer pappa til vårt V-kull, SVCH Kvistagran's Night Rider (Figge) med sine nye tittel på blodspor og ønsker lykke til på videre mesterskap!
Foto: Kerstin Nilsson

7. juni
FIN RUSSISK UCH FINVCH Desperados Romeo i farta på agilitybanen
Dyktig fotograf er Irene Vinha, Finland

Ny viltsporchampion NVCH Desperados Rosalita
På den doble sporprøven i Luster 2-3 juni fikk Rosa en god 1. premie lørdag samt championat og 1. premie med HP og 2. beste hund på søndag.

 

 

Suksess på dobbel blodsporprøve i Luster!

 6 startende Desperadoer lørdag - alle med 1. premie - to med HP
Fra venstre Venur, Rosalita, tingeling, Vezla, Rochelle og Titicaca
Qellie startet kun søndag - bilde kommer!

 

 

 


Lørdag var det nok topp sporforhold selv om det pøste ned på de første sporene. Søndag var det MYE vilt og knallvarmt. Her er resultatene.

 

Lørdag

Søndag

Tingeling

1.pr med HP 
Prøvens beste hund

1. premie
Nr. 3

Rosalita

1. pr.

1. premie med HP
Nr. 2

Rochelle

1. pr. med HP
Nr. 3

3. pr.

Titicaca

1. pr

3. pr.

Vezla

1. pr

2. pr.

Venur

1 pr

Startet ikke

Qellie

Startet ikke

1. pr.

3. juni
NVCH BH Desperados Ricola ble nr. 2 bak certet med CK på NKK-Drammen 
Så nær - så nær dobbeltchampionatet - men akk så fjernt....2. juni
I Trøndelag har Desperados Nicoline gått til 1. premie med HP og dagens 2. beste hund 9 år gammel!

 

30.mai
Siste nytt om gentesten for PRA og noen tanker...
Det startet med nyheten om at mutasjonen av et gen som kan medføre til utviklingen av PRA er funnet i USA. Av 1.100 testede amerikanske springere var bare 20% fri for genet, 38 % er bærere men friske (genet i enkel dose) og hele 42% av de testede springerne i USA har genet i dobbel dose og vil kunne utvikle PRA. 

Så fikk vi muligheten å teste i Europa ved å sende spyttprøver av hundene våre til England. Det er sendt inn prøver fra mange europeiske land. 33% av de testede hunder er fri for genet, 56% er bærere og 11% har genet i dobbel dose og vil kunne utvikle PRA. Antall testede hunder som disse prosentene stammer fra er ukjent, men ikke spesielt høyt og dette er derfor kun et foreløpig tall, ikke et gjennomsnitt av springerpopulasjonen i Europa. Men det viser seg at det er sendt inn prøver av hunden som gjennom øyenlysning har fått diagnosen PRA som viser seg å ha det muterte genet i enkel dose (bærer), og avkom etter slike hunder har fått svar på at de er fri for genet. Det blir nå sjekket opp om det er gjort feil med disse prøvene eller om det er andre faktorer og mutasjoner som kan være grunnen til disse testresultatene. Det sies at hunder som har genet i dobbel dose har 20% større sjanse for å utvikle PRA i løpet av hundens levetid enn hunder som har genet i enkel dose eller er fri for genet.

Konklusjonen er at vi er i gang, men at vi fremdeles mangler viktig informasjon. Men gjennom denne brede gentestingen kan vi forhåpentligvis finne den informasjonen som mangler for å kunne gi svar på hvordan PRA nedarves og hvorfor enkelte hunder utvikler PRA i ung alder, andre aldri. 

Men jeg blir litt frustrert når noen oppdrettere sier de ikke vil teste fordi de vil avle på hundene sine... Hunden er jo den samme uansett hva testresultatene viser! Og hva er verst - å kombinere to kjente bærere av genet eller å kombinere to hunder med ukjent genstatus men der det finnes flere hunder som har gitt syke hunder bak i stamtavlen??? På sikt ønsker vi selvsagt å kun ha friske hunder - men her tror jeg det ikke finnes noen snarvei å gå. Det vil ta TID å gradvis minste forekomsten av det muterte genet i rasen vår. Vi kan ikke "kaste" de 67% av rasen vår som har genet i enkel eller dobbel dose. De 33% av populasjonen som er fri for akkurat dette muterte genet vil jo helt sikkert være bærer av andre svakheter som vi ikke ønsker oss. Jeg kan nevne glaucom, HD. hudproblemer, utypisk gemytt, dårlige bruksegenskaper og utypisk eksteriør.

Les mer på raseklubbens hjemmeside i England. Her kommer det stadig oppdateringer.

Ønsker du å teste? Det er enkelt! Bestill prøveutstyr selv ved å sende en E-mail. Link til laboratoriet som sender ut prøveutstyr finnes på raseklubbens hjemmeside. Det får du tilsendt gratis. Få dyrlegen til å ta prøve og sjekke ID samtidig. Det er snakk om spyttprøver og husk at hunden ikke må ha spist noe som helst minst 2 timer før prøvene tas. Prøveglassene (plast), pakkes i foret konvolutt og sendes med flypost til England sammen med registreringskjema på hunden og et skjema som gir laboratoriet rett til å trekke gebyret for testing fra din konto. Husk at vi ikke er medlem av EU og dermed slipper å betale VAT (moms).

Qandis har vært på pinseferie i Hallingdalen og avsluttet en fin tur med et gjørmebad. Men som dere ser så smakte ikke gjørmevannet spesielt godt... :-)

Den som startet "badeorgien" var Sibbe. Han moret seg selv med å lage bølger...

Chelly og Vezla var også uti gjørmehullet for et "forfriskende" bad 
- men her er de FØR de har skiftet farge til mørk sjokoladebrun...

28. mai
Pinsetur til Hallingdalen
Desperados San Sebastian og Desperados Vezla bestod begge karaktertesten og Desperados Rochelle gikk lydighet klasse II. Hun har fått minimalt med trening den siste tiden, var hoppende som en kenguru - men virkelig en glad hund i ringen! Hun endte på 2. premie med 146,5 poeng etter 0 på stå under marsj (som vi pleier å få 8-9 på) og hun ble nr. 3 av 10 i klassen. Mer info kommer senere både med hensyn til K-testen og til lydigheten. Her finner du lydighetspoengene.

28.mai
Desperados Titicaca har vunnet nok en blodsporprøve!
På sin andre start dette året vant hun prøven på Nordfjordeid, denne gangen med far selv i andre enden av lina. Bildet over er fra prøven i Bergen som hun også vant. Dagen før på Nordfjordeid var det en av springerne til Bente Andresen som vant, men jeg har ikke fått vite hvem ennå.

28.mai
I Finland har Desperados Uma vunnet den uoffisielle konkurransen om å ha de beste bevegelsene av totalt 76 springere på utstillingen!

21. mai
Første Desperado-hunden er gentestet for PRA
Førstemann ut er Undis i Tyskland og dessverre viser det seg at hun er bærer for denne mutanten av PRA-genet. Men som tidligere antatt er det nok svært mange hunder som er bærere og kanskje også har genet i dobbel dose. Nå gjelder det å finne de hundene som ikke har genet og som også er gode springere på andre områder. Vi er helt avhengige av mange fri og ubeslektede hunder for å komme oss videre i avlen. Begge foreldrene til Undis vil bli testet med det første, håper jeg. Så får vi krysse fingre videre, men jeg er redd vi sitter på toppen av et isfjell så vi kan nok vente oss flere overraskelser!

21. mai
Vezla har fått være med på liten 4 H-tur med ca. 20 4H-ere
Hun er bare helt topp sammen med barn og jeg skal legge ut bilder bare jeg får lastet dem ned fra kameraet. Selv om vi hadde grilling av pølser og det sprang barn i alle retninger og mange ville prate med henne og leke med henne, så tok hun det hele med stoisk ro og hun fikk løpe løs hele ettermiddagen. Det eneste hun syntes var merkelig var en radiostyrt liten traktor... :-)

21. mai
Vi gratulerer V-kullets pappa Kvistagrans Night Rider med 2 x 1. premie på bevegelig blodsporprøve i dag. En av 1. premiene var med HP. Nå mangler "bare" en 1. premie på ordinær prøve så kan han smykke seg med tittelen SVCH. Vi krysser fingre for dere! "Figge" har også vunnet kretsmesterskapet i viltspor og skal videre i finalen.

Jeg har fått hyggelige bilder fra Desperados Wells Fargo i Danmark som er i gang med apporttreningen på kennel Happy Leans i Danmark. Han ser ut som en Dumbo der han bærer sin dummie... Les mer på kennelens hjemmeside.

Det er ganske stille i huset uten valper og både to- og firbeinte slapper av...

20.mai
Vi gratulerer Desperados Uma som fikk 1. premie på blodsporprøve i Finland i dag.
Hun kan dermed flytte opp en klasse til vinnerklasse der hun kan konkurrere om 1. premiene som teller til championat. På samme prøve debuterte også to av Romeos avkom på sporprøve. Hannen Quadmirs Noble Idja fikk også 1. premie mens søsteren Quadmirs Noble Minta fik k2. premie.

Gratulasjon også til FINVCH FIN RUSSUCH Desperados Romeo som fikk 1. premie i vinnerklasse i dag med 47 poeng!

 

19.mai
Desperados Titicaca ble prøvevinner på blodsporprøve i Bergen i dag med debuterende Jeannette Kvammen i andre enden av lina.
Vi gratulerer så mye! Gratulasjoner også til Ricola's datter Merjano's Ally McBeal som fikk sin første 1. premie og ble nummer to. Nr. 3 ble en labrador. Det startet totalt 18 hunder og det er jo helt supert at en debutant fører vinner det hele!

 Gratulasjon også til Ellen og Thea som har debutert i lydighet klasse I med 1. premie, 162 p og nr. 6 i klassen. Dermed har også Ellen klart sin del av veddemålet før tidsfristen 1. juli. Nå må du stå på, Janne!!!

19.mai
I dag kom bestemannspremien til sporprøven arrangert av Luster hundeklubb i juni. Dyktig kunstner for denne meget spesielle og flotte premien er Siv Heidi Rognmo. 8 springere har fått plass første dagen, 9 den andre dagen av totalt 14 startende hunder. Prøven blir arrangert i samarbeid med Norsk Spaniel Klub avd. Sogn og Fjordane.

Så har siste valpen reist og det er stille i stua...
Det er alltid like vemodig, samtidig som det også er litt godt. Dagen er feiret med at de voksne hundene har fått en oppshining fra topp til tå og slipper å gå rundt med et halvklippet øre og to klipte poter, noe som de gjør i denne perioden når nye springereiere får en liten introduksjon i klipping og pelsstell. Så har de fått en ordentlig lang tur i skogen uten at vi slipper å se på klokka når det er tid for valpestell. Nå krysser jeg fingre for at alle har fått en frisk og velfungerende valp som de trives med. Mer info med navn og linker til de valpene som har egen hjemmeside kommer senere.

W-kullets dagbok

 15. mai
Vi gratulerer NVCH Desperados Tsar Tinius og Gry Stenvold med bestått karaktertest

 

6.mai
Ny viltsporchampion:
Finsk russisk utstillingschampion
Finsk viltsporchampion 
Desperados Romeo
Eier: Satu Savolainen-Pulli

 

 

6. mai
TJCH Desperados Undis 
excellent og 4. beste tispe på utstilling i dag i Tyskland
Det er også sendt inn blodprøve av Undis til DNA-test for PRA-genet, så det blir veldig spennende...

 

6. mai
Naturopplevelser kan være like store opplevelser som det å gjøre det bra på konkurranse med hunden sin
I dag så jeg noe som jeg aldri har sett tidligere, 12 unge hjorter gikk samlet på et jorde like ved veien midt på dagen. Et fantastisk og majestetisk syn. De så nesten ut som halvtamme oppdrettshjorter der de gikk og beitet fredelig uten å ense biltrafikken. Og dette var der Vezla og jeg gikk spor i skogen som grenser helt inntil i går...

5.mai 07
Vi gratulerer Desperados San Sebastian med cert og BIR i dag!
Det ble ingen plassering i BIG-konkurransen. Arrangørene hadde "juksa" og slo tre grupper sammen til en.... Dermed var det svært mange hunder som måtte konkurrere om de fire gruppe-plasseringene. Nå har Sibbe to små-cert og må begynne å jakte på det store NKK-certet. Noe som ikke er like enkelt når man bor i Stavanger og har en eneste NKK-utstilling i året innenfor 4-5 timers reiseavtsand.

 

Vezla på Sognefjellet 2. mai i et fantastisk vårvær. Det var så varmt og stille at vi kunne gå med T-skjorte på. Men hundene kan ikke løpe løse her oppe nå for det er midt i kalvingstiden til villreinen som finnes her.

28. april
Topp dag på utstillingen til Førde Brukshundklubb!!!
Dommer eksteriør var Annika Ulltveit Moe, dommer lydighet var Odd-Geir Sørmarken. Over: NVCH Desperados Tsar Tinius tar sitt 2. cert og blir 2. beste hannhund. I lydighetsringen får han 163 poeng i klasse II, gullmerket, opprykk til klasse III og vinner klasse II.

 

Desperados Vezla stiller i juniorklassen og vinner den med CK og blir senere 3. beste tispe av totalt 9 tisper - en plass fra certet. I lydighet var vi absolutt tenkt å trekke oss da vi ikke har fått trent, men vi ble "lurt" inn i ringen. fikk 10 på tannvisning, trakk oss fra fellesdekk, får 8,5 både på lineføring og fri ved foten selv om vi aldri har trent på en holdt med sitt (og det var der poengene gikk). Bare ett lite stykke mistet hun konsentrasjonen. På dekk fra holdt rotet jeg til hele øvelsen, på innkalling ble hun sittende, men måtte ha to kommandoer for å komme og fikk 7. Stå hoppet vi over. Hinder har vi aldri gjort før men vi fikk 7 (eller var det 7,5?) og på helheten fikk vi 7. Så vi er kjempefornøyd selv om det ikke ble premiering denne gangen.

Desperados Titicaca debuterte i åpen klasse, men ville ikke vise seg fra sin beste side og det ble en blå. Men det holder for et viltsporchampionat! Men først må hun ha en premiering til i åpen klasse! Kanskje blir det lydighet på henne også for hun hadde blitt kjempeflink på øvelsene og ikke minst på ulike trix!

Desperados Rochelle startet i lydighet. Det ble 10 på fellesdekk og 8 på fri ved foten, men hun mistet konsentrasjonen på dekk under marsj og var ikke med meg når jeg skulle dekke henne. Det som er en slik bra øvelse vanligvis.... Resten av øvelsene gikk greit til vi kom til hinderet. Hun starter som et lys - hopper over - og fortsetter 90 grader retning kjegla. Hopp med sending til kjegle blir kanskje ny øvelse? Dermed var 0 nr. 2 der... Så avsluttet vi med 9,5 til kjegla og 9,5 på avstandskommando og 8 på helhet. Det ble 147 poeng, 2. premie og nr. 2 i klassen.

NSVCH Desperados Tingeling og Elin Anita debuterte i klasse I med 154 poeng og gullmerket. Kjempebra jobba!!! Litt mer finpirk på start/avslutning av øvelsene så hadde 1. premien vært i boks! I åpen klasse fikk hun 1. premie og ble nr. 1 i klassen.

 

 

22.04.07
Desperados Vilja hilser alle venner og bekjente og oppmuntrer alle til å komme i gang med sportreningen! Og med SLIKE store bein i enden av sporet er det ikke lett å gå forbi sporslutten... Kan dette være en slags snik-trening av tung-apport, kanskje?

21.04.07
Genet for PRA på engelsk springer spaniel skal nå være funnet!
Les mer på raseklubbens hjemmeside i England. Genet har blitt funnet av en amerikansk forsker og testingen har startet der. Det skremmende er at kun 20% av de testede amerikanske springerne er fri for PRA genet, 38 % er bærere men friske (genet i enkel dose) og hele 42% av de over 1.100 testede springerne i USA har faktisk genet i dobbel dose og vil utvikle PRA. Jeg håper at det nå snart blir mulig å få genteste de europeiske hundene, og så gjelder det, som den engelske raseklubben sier, at dersom like mange europeiske springere er bærer av genet å bruke hodet og generasjoner på å avle bort problemet. 

15. april
STOR gratulasjon til DJCH BH Desperados Undis og Yvonne Keeve som i dag vant lydighet klasse I i dag i Tyskland (tilsvarer vår klasse II) og hun ble i tillegg den hunden som oppnådd mest poeng totalt - sett på tvers av alle klassene!
Det var strålende sommervær også i Tyskland, 26 grader i skyggen og tilsvarende varmt i ringen. Og lille Undis jobbet på og viste at en springer KAN slå border collier. I tillegg 
gikk en datter til Desperados Odin og fikk 1. premie i begynnerklasse (tilsvarer vår klasse I). Karakterene til Undis: Sitting in Group: 10 Lying in Group: 9,5 Heelwork on lead: 8,5
Heelwork:7,5 Down from heelwork: 10 Incalling: 10 Sending to Box: 10 Jump: 10
Retrieve: 9,5 Controll on Distance: 10 Contact dog-leader: 10 

15. april
Og i Finland har søsteren Desperados Uma nok en gang stått en plass fra å få cert. Hun ble 4. beste tispe totalt av 19 springere - 10 av disse var tisper. 
Flere opplysninger kommer senere.

 

14. april 07
Vi gratulerer Desperados Ulric med CK og 5. beste hann  og Desperados San Sebastian med HP i brukshundklasse på utstilling i dag

 

8. april 07
Vi gratulerer NSVCH Desperados Scilla med første valpekull født på kennel Wigasci i dag. Det ble tre brun/hvite tisper, kanskje en eller flere har tan-tegninger.

Flere opplysninger på kennelens hjemmeside.

 

3. april
Vi gratulerer NVCH Desperados Qellie og Vigdis Vigdal med godkjent ettersøkshund 

Samtidig gratulerer vi Vigdis med dagen som er i dag!


Se her pappa - jeg har funnet noen ute i skogen og jeg viser deg dette ved å bite i denne "dingsen". Da skjønner du hva jeg vil???? Umi og Kai Erik trener rundering med Norske Redningshunder.

Som lønn for arbeidet får Umi "kongen" sin. Tenk om alle tok til takke med en gummi-leke for vel utført arbeid.... Vi ønsker dere lykke til i treningen!

29. mars
Vi gratulerer Desperados Vilja med A-hofter!

Hun er dermed den fjerde i V-kullet som er HD-undersøkt - alle med A så langt. Tidligere er Venur, Vezla og Vanja HD-undersøkt.

 

26.mars
Desperadoer på utstilling i Norge og i Finland
Den helt store suksessen ble det ikke på NKK-Bergen, men både Ulric, Tingeling og Ricola kunne reise hjem med en 1. premie. I Finland var Desperados Uma den eneste svart/hvite springeren av totalt 61 springere som fikk excellent som tilsvarer vår CK. Hun ble 4. beste tispe i sin klasse. Desperados Romeo fikk også CK i championklasse. I Bergen ble også Desperados Ricola øyenlyst uten anmerkning.

17 mars
Flere tanker rundt trening av hund
Takker for alle tilbakemeldinger på mine forrige tanker om "rykk og trykk-dressur". Noen av dere er positive til de treningsmetodene, noen er negative men skjønner at det er lett for en uerfaren hundeeier å tro at dette er en god løsning fordi det gir raskt resultater, ikke minst der hundeeier har vanskelig å kommunisere med sin hund. En annen ting som er gjennomgående er at det er de som med suksess konkurrerer med sin hund som bruker de positive treningsmetodene mens det er de som aldri har konkurrert lydighet, bruks eller jakt som er positiv til de negative treningsmetodene.... Hvorfor er det slik???

Som instruktør vet jeg hvor vanskelig det er å få nye hundeiere til å forstå forskjellen mellom hverdagsdressuren og konkurransedressuren. Hverdagsdressuren bygger på å først og fremst UNNGÅ at det blir problemer. For eksempel unngå å la valpen og unghunden oppnår fordeler ved å dra i båndet eller ved å hoppe opp. Samtidig blir det riktige belønnet og man korrigerer ulydighet. Men det nytter ikke å korrigere ulydighet før hunden har lært seg forskjell på hva som betyr NEI og hva som betyr FLINK hund. Og man trenger en forsterker, helst mange, som kan brukes for å belønne riktig adferd. Hundene må lære seg å leke sammen med oss - rettere sagt vi må lære oss å leke slik at hundene synes det er morsomt å leke sammen med oss. Og før det kommer noen som helst korrigering må hunden få en mulighet til å gjøre det riktige. Og i det øyeblikket hunden stopper med det ulovlige på kommando uten at jeg har måttet korrigere, skal den ha like mye ros og belønning som om den hadde gjort alt riktig fra starten av. Dersom man glemmer den lille detaljen får men ikke fremgang i treningen.

Konkurransedressuren bygger på god hverdagsdressur der hunden har lært seg at det å være sammen med sin eier er morsomt og der eier har lært seg å rose, belønne og leke med sin hund. Når man trener mot å få en hund som bobler av glede og virkelig gjør det den kan for å lykkes, kan man ikke bruke negativ straff i treningen. Isteden lar man være å belønne det som er mindre bra og belønner kun fremgang - uansett hvor liten denne er. Har man en treg ned-dekk blir ikke denne raskere om man korrigerer hunden for den trege ned-dekken, den blir heller ikke raskere ved at man belønner den trege ned-dekken. Eneste måten den kan bli raskere på er at hunden har lyst på noe vi kan tilby og vi gir ikke det hunden vil ha FØR neddekken er raskere. Vi viser ikke belønningen (leken eller godbiten) for at hunden skal bli rask, men vi roser når hunden er rask og kommer så med en belønning som betyr noe for hunden. Om vi på denne måten bestikker hunden? Nei - vi gir den lønn for godt utført arbeid. Dersom du er uenig i dette, må du også akseptere at du ikke får høyere lønn ved årets lønnsforhandlinger og helle ikke ved neste års forhandlinger. Du må også synes det er ok å gjøre samme arbeid som tidligere for det som i praksis er lavere lønn og være glad for at du i hele tatt har en jobb.... Og daler din arbeidsmotivasjon må du også synes det er ok at sjefen straffer deg ytterligere for at du skal jobber litt hardere... Nei, man skal ikke sammenligne hunder og mennesker slik, for hundene er faktisk langt enklere enn oss og blir overlykkelige bare de får litt ros, litt lek og en ekstra god godbit for godt utført arbeid.

15 mars
Rykk og trykk med NRK
Jeg fikk ikke sett det første programmet med instruktøren Jeppe Stridh, men jeg fikk sett det andre som gikk i dag. Ble nesten nostalgisk, det er som å være tilbake på 70-tallet da jeg begynte med hund. Da brukte vi slike metoder... Og de første 10 årene jeg jobbet med hund fikk jeg til like mye (les: like lite) som det ENE året etter at jeg fikk boken Din hund - som valp og unghund av Järverud. Også Hallgren jobber med hund etter de samme prinsipper som Järverud. DA åpnet det seg en ny verden for meg - en verden der hunden jobbet med glede og tenkte selv. Mye av det som sies i programmet er ikke så dumt, men i praksis er det kun snakk om avstraffelse for at hunden IKKE skal gjøre ting. Man rykker i båndet for at den ikke skal dra, man rykker i båndet for å få den til å sette seg, man dunker den under haken eller på snuten for at den skal bli værende. Men hva har hunden egentlig lært? Jo - den har lært hvordan den skal unngå ubehag! Og visst virker det! Det virker på lik linje som at man får en hund som legger seg kjapt på dekk-kommando dersom man slår den over ryggen med en myk bjørkekvist hver gang man sier dekk (metoden står beskrevet i en hundebok fra -70 tallet...). Men er det virkelig et slikt forhold du vil ha til hunden din? Jeg vil ha en hund som VIL jobbe og det med glede - men samtidig en hund som jeg kan stoppe og kontrollere dersom jeg har behov for det. Og det er ikke usant at mange har nok kommet litt for langt i sin "snillisme" og fått en hund som styrer hjemmet med hard hånd. Enkle klare krav i hverdagen i kombinasjon med ros og belønning under trening, DET gir resultater! Det er noe i det gamle ordtaket: "Den hunden ein nøyder til skogs den veider ein lite for" (Den hunden man jager til skogs den jakter en lite for). Og forskning har vist at klare grenser i kombinasjon med positiv trening gir langt bedre resultater på sikt enn mer fokus på straff og korrigering. Straff og korrigering gir raske resultater, men det er ikke mange uker med trening før det å trene positivt har tatt igjen effekten av å trene med straff og ved å trene positivt kan man fortsette å utvikle seg i bort i mot det uendelige, mens straff som treningsmetode har sine klare begrensinger. Man kommer til et visst punkt og så kommer man ikke lenger! 
Ja-ja - det var dagens hjertesukk. Nå skal jeg trene hund - POSITIV trening altså! :-)

15. mars
Jeg har prøvd å sette meg ned med regelverket for lydighet klasse III i håp om å forstå hva som står der...
Det er ikke like greit å lese seg til alt, men med litt hjelp på telefon tror jeg at jeg har skjønt hvordan sluttresultatet skal bli. Har startet i klasse III bare EN eneste gang tidligere, så dette er ukjent og upløyd mark for meg.
Chelly: Startet med ruten. Lekte i midten, la ballen der, gikk i fra og sendte til ruten med ny kommando. Startet litt usikker de første gangene, men etter et par meter økte hun på til full galopp. Jeg skynder meg etter og leker med ballen når hun er vel fremkommet. Økte til 25 meter med en gang - det er ikke avstanden som er problemet - men det å skjønne at hun får løpe ut på denne nye kommandoen. Prøvde metallapport - den gikk kjempefint slik som på tidligere treninger. Har også for første gang hatt en nydelig opp å stå - men bare på 2 meters avstand. Men her skal jeg ikke gå videre for fort. Først må hun ha en korrekt bevegelse uten å flytte på seg før jeg øker avstanden.
Vezla: Når det regner på presten dryper det på klokkeren! Så Vezla fikk også prøve ruten. Hun har ingen hemninger og var flinkere hun enn Chelly :-) Hadde en bra apport med tre-apport, fikk henne til å løfte og bære ny metallapport. Jobber litt med forflytninger stå-sitt-dekk helt inntil meg. Det går rimelig bra - men hun har ikke helt skjønt stå-kommandoen.

  

15. mars
Venur flytter inn til Torill og Andreas Otterhjell for godt
Han har bodd der siden Vezla fikk løpetid og Qandis skulle ha valper, og nå er det bestemt at han forblir der da de alle trives godt sammen. Andreas og Torill har tidligere overtatt vår stamtispe, Nellie, som godt voksen, de har hatt datteren Iza, Jivo-sønnen "Bico" og nå har datteren Bodil Venurs søster Veni. Og i fjor høst var Qandis med Andreas på jakt da han var hundeløs. Alle hundene til Torill og Andreas har blitt brukt til jakt og ettersøk, og det er også målet med Venur. Vi ønsker dem lykke til!

12. mars
Har plukket første flåtten på hundene!!!
Det var Vezla som har fått på seg en etter en tur i Råaberget der det er veldig mildt og veldig mye hjort. 

12 mars
Tilbake til striskjorte og havrelefse
Morgenen startet med plukking av hundemøkk da det smelter som bare det ute og Chelly startet dagen med å rulle seg i silosaft. For den som ikke aner hvordan DET lukter så kan jeg ikke si annet enn at det LUKTER! Dermed ble det morgenbad på henne.....

Om Marian og jeg har solgt smør uten å få betalt...?
Neida - vi er bare tunget av stundens alvor og venter spent på premieutdelingen :-)
Kaisa gikk til 123,5 poeng med to nuller. Det var forresten 66% med springere av de som startet i klasse II! (2 springere og 1 flat..)

Link til fotoalbum frå stevnet

11.mars
NSVCH Desperados Rochelle (Chelly) har startet i LP klasse II med 165 poeng, 1. premie, gullmerket og opprykk til LP III!
Konkurransen gikk i ridehallen på Voss for dommer Arild Berntsen. Han fortalte at han dømmer ca 40 stevner for året og han kunne knapt huske flere 1. premier i forhold til antall startende hunder. Av ti hunder i klasse I fikk seks 1. premie og av tre hunder i klasse II fikk to 1. premie. 

Dette var Chellys fjerde start i klassen og det er 11 mnd siden vi konkurrerte sist. Mye trening har det heller ikke blitt, så jeg var litt spent på dette prosjektet, men føler at boka med sikte på 10-er'n kom med mange gode løsninger som passer både hund og fører godt. 

Chelly lå musestille på fellesdekken med for en stor del lav dekk, men hun spratt opp blid som et sol 1 sekund før vi skulle kommandere sitt opp, dermed ble det 8,5 poeng. På fri ved foten 7 hadde hun en sleiving på en holt og selv klarte jeg å rote bort to poeng ved at jeg hadde for store skiftinger mellom vanlig marsj og sakte mars samt springmarsj til vanlig mars, så Chelly trodde det var en holt og satte seg... Ja, ja - det er feilene man lærer av! Dekk under marsj 9. Innkalling fra sitt med stå 8 - igjen var det jeg som rota bort poeng ved at jeg ikke klarte å beregne hund og kjegle og kommanderte stå for sent. Men jeg er kjempefornøyd med tempoet både før og etter ståen, for damen gikk i galopp. Stå under marsj 9. Apportering 8 - der hadde hun litt tullete opp-plukk og avlevering (hoppa tilbake et hopp da jeg hadde tatt bukken), men igjen er jeg fornøyd med galopp både ut og inn. Hopp over hinder med sitt 9. Fremadsending med stå og på plass 8,5. Damen var overtent og da hun stod som en påle ved kjegla ble det først en snusing på kjegla, så en bjeff. Men jeg fryktet at hun apporterte kjegla i sin iver, men det gjorde hun heldigvis ikke. Kontroll over hunden på avstand 8. Her glemte jeg å si bli før jeg gikk fra hunden, og kanskje gjorde det henne usikker for denne øvelsen pleier nå å være bankers. Men nå fikk jeg en treg neddekk og så måtte jeg ha dobbeltkommando for å få henne opp igjen. Helhetsinntrykk 9,5 og DET er nesten den viktigste karakteren av alle og den som gjorde meg mest glad! Bilde kommer senere.

Så dermed har vi klart det, Ellen og Janne! Men det er leeeeeeenge til 1. juli ennå. Stå på!!!

8. mars 
Vi har fått valper - vårt W-kull - 4 hanner og 3 tisper
En av hvert kjønn er brun/hvit, resten er svart/hvite

Far: Hunting Habit's MB Lord Glouchester
Til daglig "Assar"
Mor: NSVCH Desperados Qandis

8. mars
Desperados Odin har blitt pappa til 
1 hann og 5 tisper med tispen 
Streamsides Young Valentine 
bosatt i Mysen. Vi gratulerer!

 

 

Vezla storkoser seg i vårsola og jeg prøver (nok en gang) å få til et bra actionbilde

Her prøver jeg en lukkertid på 1/2000 sek. Jeg klarer å "fryse" snøen og Chelly - men det er ikke det samme som at bildet ble bra.... :-) For å få ETT godt actionbilde av en hund må man visst ta 1000 (minst).

1.mars
Første vårdagen, 7 grader i skyggen midt på dagen og strålende sol
Jeg avslutter jobben tidligere og tar med meg alle tre hundene en tur i skogen for å sola og varmen. Finner en skogsbilvei som er oppkjørt - ellers er det fremdeles umulig å bevege seg i terrenget uten ski på beina. Men snøen som falt i går blir kram i solsteiken og snart blir det STORE snøballer i fanene på frambeina. Spesielt Qandis er utsatt siden hun ikke løper så fort som de andre lenger og dermed ikke klarer å riste av seg snøen etterhvert. Så vi må gi oss etter en god time for å tine hunder i dusjen. 

Ellers driver vi nedtelling til valping og prøver å ikke bli stresset av de valpepingsproblemene vi hører andre har. Innimellom blir det trent litt lydighet og i dag har Vezla hatt sin første inn på plass med SITT med apportgjenstand i munnen. Det går fremover!

26.februar
Nye viltsporregler i Sverige
Les de nye reglene her

Nytt er det også at ett av 1. premiene må være tatt på en ordinær prøve.
Reglene for å bli SVCH:
Nya viltspårsregler för championat 2007
 • Tre första pris i öppen klass
 • Ett första pris måste vara taget på ett ordinarie prov 
 • Hanhund måste visa testikelintyg eller utställningsmerit

25.februar
Desperados Tsar Tinius og Gry har debutert i LP klasse II med 144 poeng
Og det med 0 på en toverdig øvelse. De var med andre ord ganske så nær 1. premien. Flott jobba, Gry!


24. februar
Ny champion
NVCH Desperados Tsar Tinius til Gry Stenvold
Tinius fikk sin siste røde sløyfe i åpen klasse på NKK-Bø utstillingen i dag. 

 

 

Samme sted fikk søsteren NSVCH Desperados Tingeling til Elin Anita Gjerde CK og ble nr. 3 i åpen klasse. Nr. 4. i åpen klasse ble NVCH Desperados Ricola. Desperados Vilja var også med, men var ennå for uferdig.
21. februar
Springer nok en gang årets narkotikahund i Sverige
Vi gratulerer så mye! Les mer her

21. februar
NKK har lagt ut oversikt over alle championater for 2006 på sin hjemmeside
35 springere har fått et norsk championat i 2006, 21 på utstilling, 14 på viltspor.
Av de 21 nye utstillingschampionene er 11 norskoppdrettede.

Av de 14 nye viltsporchampionene er 7 norskoppdrettede og av disse 3 Desperadoer.
Ved en feil ligger to av viltsporchampionene som nordiske viltsporchampions, men dessverre har ikke de hundene oppnådd denne tittelen ennå, men en er på god vei siden hund er norsk-svensk nå... :-)

Totalt er det 103 hunder som har fått norsk/nordisk viltsporchampionat-tittel i 2006 fordelt på 35 raser. Springer topper listen med 14 championater, det er 12 strihårede dachser, 10 labradorer og 8 flatter. Bare to oppdrettere har oppdrettet tre nye viltsporchampions i 2006, Desperado og Pei Fang (strihåret dachs og shiba). Fullstendig liste finner du på www.nkk.no under web-tjenester og NKK-statistikker.

19. februar
Gratulerer med valper!
Desperados Raspberry (Hallon) har fått 7 valper på kennel Kvistagrans. Det ble 3 hanner og 4 tisper. Pappa er Kvistagrans Night Rider, så kombinasjonen er den samme som mitt V-kull.

Beklager at jeg er sent ute - måtte bare tegne ferdig den lille valpenyhetslogoen først :-)

 

 

20. februar
Ved en feil er gratulasjonen til Desperados Vanja som har A-hofter blitt borte.
Så jeg gratulerer på nytt, spesielt til eier Anbjørg Målø!!! Vanja er den 3. i V-kullet som er HD-undersøkt - alle med A.

13. februar
Endelig et actionbilde av Chelly som jeg er ganske så fornøyd med
skulle gjerne hatt litt større fart, men jeg er kjempefornøyd med fargene, uttrykket og skarpheten.

11. februar
Her er beviset: Vezla HAR løpetid! :-)
Så nå er det bra at broder Venur er hos Andreas og søster Veni.

11.februar
Vi gratulerer Desperados Ulric og Hans Hodne med første CK på utstilling!
Han ble også 3. beste hann, dersom jeg har fått alt riktig med meg. Bildet er et arkivbilde fra i fjor.


5. februar
Venur og Vezla på testing hos politiet
Venur oppførte seg som forventet. Han var meget bra på det sosiale, på leken, på søket og ikke minst på miljø. Men mot skorter det på. Vezla var også som forventet på det sosiale, på lek og på søk, men jeg kjente henne ikke igjen med hensyn til mot. Hun var rett nok litt bedre enn Venur, men ikke slik hun pleier å være. Siden hundene var så unge og var så bra på søk/miljø, skal de få mulighet til å prøve seg på nytt når de er litt eldre. Dagen etter fikk også Vezla løpetid, men ikke vet jeg om det har noen innvirkning på testresultatet. I følge Håkon var Vezla veldig lik Roxie da hun ble testet på samme alder.

5. februar
Springere med godkjent jaktanleggsprøve eller som er jaktpremierte (felt) kan stille i brukshundklasse på utstilling
De nye utstillingsreglene har nye klasser, bl.a. en egen brukshundklasse for alle hunder som har krav om bruks/jaktpremiering for oppnåelse for internasjonalt championat. For å bli internasjonal utstillingschampion må alle spaniels, med unntak av amerikansk cocker spaniel, ha godkjent jaktanleggsprøve eller være jaktpremiert. Dermed kan springere med godkjent jaktanleggsprøve stille i brukshundklasse. Det er nå flere ulike klasser å stille i. Hvilken klasse det lønner seg å stille kan jeg nok ikke svare på, men det er jo hyggelig å se springere i brukshundklasse!

30. januar
Morsomme og ganske så ufarlige veddemål er krydder i tilværelsen!
Hva veddemålet går ut på? Jo, jeg må klare å få en 1. premie i LP II før 1.07.07 på enten Qandis eller Chelly, eller en 1. premie i LP I dersom de to unghundene blir værende her og jeg starter med dem.... Hvem jeg vedder i mot? Ellen og Janne. Trenger DU et spark i rompa for å gå i gang med å trene? Finn deg noen du kan vedde med du også :-) Hva skjer med "taperen"? Jo han blir litt heder og verdighet samt kr. 300 fattigere... Om jeg har begynt å trene litt mer målrettet? Ja. Men bare når det gjelder Chelly foreløpig. Qandis skal jo forhåpentligvis ha valper så det blir vel lite konkurranser på henne fremover.

28.01.2007
NM-blodspor 2007 blir 18. august i Bergen/Hordaland
Arrangør: Bergen Hordaland Dachshundklubb v/ Heidi Kim Nysæther, 
Troldhaugv. 68. 5232  Paradis
bergen-hordaland.dachshund@klubb.nkk.no
Mobil: 93 43 80 42 Bankgiro: 05321607332  Påmeldingsavgift: 400
Påmeldingsfrist: 18.07.2007

28.01.07
Vi gratulerer TJCH Desperados Undis med 1. premie og nr. 3 i klassen på sin deby i lydighetklasse I i Tyskland!
De har litt andre øvelser og litt andre koeffisienter enn det vi har - men her er øvelsene og karakterene (på engelsk):
1: Heelwork around group of dogs: 9
2: Stand and let touch: 9,5
3: Showing teeth 10
4: Lying down in Group 9
5: Heelwork on lead 7,5 (nabbing at owners jacket)
6: Heelwork 9,5 
7: Sit out of Heelwork 10
8: Incalling 10
9: Sending to Box 10
10: Apport 7,5 (Didn`t want to give owner the apport when sitting in position)
11: Conatct dog-leader 10

Totalt 294,5 av 320 poeng totalt oppnåelig.
Det tilsvarer 184 poeng utregnet til vårt system med 200 poeng totalt oppnåelig og en grense på 160 poeng for 1. premie.

Stor gratulasjon også til kennel Sporty-Springer som med en hund av eget oppdrett vant klasse I med 311 poeng og tilsammen så vant tre springere beste gruppe på hele prøven.

25.01.07
Blåen og Sjur ligger i hardtrening fremfor den årlige turen med hest og slede til Røros. Legg merke til hvor mye snø som fremdeles ligger på jordene.

21. januar
Vi gratulerer Desperados Uma (Noora) med cert (CC) og 2. beste tispe på utstilling i Finland i går! Her er nytt bilde av henne. Gratulerer også til eier kennel Quadmir som fikk 1 m HP ble BIS-4 oppdretterklasse.