Nyhetsarkiv 2010
Hit flytter jeg nyheter som har stått på startsiden min
 

Spaniel siden 1974
Springer siden 1984

Sist oppdatert:
31 desember 2010

    Statistikk Gjestebok Foto Champions Kontakt Rasen Helse Linker

Fra dagens tur med hundene.
Valpedagboken er oppdatert med Xmillas gourmet-mat-triks

Over datter Aya vel ett år 1 år - under mamma Qandis som har påbegynt sitt 10ende år
Den som var like sprek som henne på samme alder...

20. desember
Valpedagboka er oppdatert med 6 ukers bilder

16.desember 2010
Jeg er hoppende glad - har fått en flott førjulsgave 
Desperados Alva er avlest med A på sine hofter og Desperados After Eight er avlest med A på sine hofter og på sine albuer.
Bedre kan det ikke bli!

12. desember
Flott sledeføre i dag og Aya vil mer på tur
Se flere bilder her.

8.desember 2010
Advent = ventetid 
Vi venter på jula og vi venter på valper på nyåret.
Valpedagboka er oppdatert.

5.desember 2010
Jeg har fått en hyggelig hilsen fra 14,5 år gamle Desperados Kaisa! 
Kaisa er etter SUCH Failey-Hill's Lucas og NUCH NVCH Desperados Freska. Det er lenge siden jeg har hatt kontakt med både hund og eier, så ekstra hyggelig var det å få et livstegn nå. Dette skriver de:

Hei, hei
Her kommer et lite livstegn fra "ei gammel dame" i Åsen. Kaisa lever fortsatt:) Hun ble 14 år 2. mai i vår. Det er vel en bra alder. Jeg tok bildet av henne i dag. ( Hun skulle vel vært klippet og børstet før fotografering...) Kaisa er fortsatt ved bra helse. Noen alderdoms skavanker har hun riktignok. Hun hører og ser dårlig. Det har hun gjort ei stund nå. Hun kan lekke litt urin, eller også tisse en dam, hvis hun har vært lenge inne uten å bli luftet. Heldigvis er det bare av og til. Jeg har sjekket om det kan være urinveisinfeksjon, men det var det ikke.

Hun er i bra form og greier godt å være med ut på turer i skogen. Jeg tar hensyn til at hun er gammel, men blir stadig overrasket over hvor sprek hun er. I sommer og høst var hun med på turer over flere timer, og det synes jeg er bra. Hun er nok litt stivere enn før, men har ingen synlige smerter, eller halter når hun går. Hun hopper inn bak i stasjonsvogna selv. Jeg hjelper henne bare hvis hun er sliten.

Pelsen er blitt mye grå, og nå i det siste er hun blitt tynnere i pelsen. Jeg har nylig skiftet fôr for å se om det hjelper. Matlysten er fortsatt like god som før, og hun er spiser det hun får. Etterhvert som hørsla er blitt dårligere, går hun mer i bånd på turer i åsen også. Jeg er redd for at hun ikke skal høre om det kommer bil, hvis hun springer bort på veien. Innkalling fungerer dårlig også da.
Men Kaisa er fortsatt en trivelig hund, og jeg håper at hun holder seg frisk lenge enda.

Ei fin adventstid ønker vi dere - fra Kaisa og Marit i Åsen

Og jeg synes Kaisa ser FANTASTISK fin ut til å være 14,5 år gammel! Du må ha vært flink å både stelle, fôre og mosjonere når hun har blitt så gammel og ser så fin ut. Og hodet og uttrykket er akkurat som å se en svart utgave av mamma Freska. Her sitter jeg med barnebarn og oldebarn av Freska (hun ligger bak alle tispene jeg har) - så det er utrolig hvor tida går! Hilsen Inger

5.desember 2010
Husk å sende inn svarene på første pulje med adventsluker dersom du vil være med i konkurransen om premier!
Foreløpig ser det ut som om jeg har flere premier enn jeg har deltakere :-)
Husk - det er mulig å få humorpoeng dersom du ikke har anelse om hva svaret er...

5.desember 2010
Mission completed - jeg har klart GULL! 
Oppdraget var å klare gullmerket i turorientering - og i dag klarte jeg de siste 10 poengene. En fin tur i godt selskap sammen med Asbjørg og Mira. Og vi gikk en ny vei jeg aldri har gått før - Gaupneberget og Lauvdalen (litt dårlig merka...)
Hundene STORKOSTE seg siden det var mildere i været. Selv valgte jeg å gå med brodder siden det ikke er barebare å gå med 5 hunder i bånd det lille stykket langs bilvei.

4 desember 2010     Foto: Ellen Getz Wold
Xmilla + Colin = SANT     
Nå er vi ganske sikre på at det blir valper ca. 10. januar

Bildet over er link direkte til drektighetsdagboka.

Link til blogg fra en hundetur

18. november 2010
Xmilla har blitt "prøvesmaker" for Tine's sure melkeprodukter
Her finner du link til Bloggen som har mange bildern

17. november 2010
Det blir adventskalender også i år!
Denne gangen har jeg laget 24 oppgaver men det blir innsending av riktige svar hver lørdag, ikke hver dag.
Oppgavene ligger ute fra ca. 22.00 hver kveld dagen før lukedatoen.
Alle som ønsker det får være med! Det blir premier! Mer informasjon kommer.

 

14. november 10
STOR gratulasjon til Anita Helgesen med
NVCH Desperados Xavier
Anita har selv trent, ført og vist frem Bayaz til et viltsporchampionat. Som vanlig gjør de to litt ekstra ut av tingene. De debuterer på sporprøve med å vinne prøven med HP og får raskt flere 1. premier og dersom jeg husker riktig en HP til. De avslutter utstillingskarrieren med å håpe på en blåsløyfe slik at tittelen er et faktum og ender opp med å få CK. Vi er imponert! Dette er en utrolig dyktig og trivelig sporekvipasje som jeg håper å få se på flere prøver i fremtiden!

På helgas utstilling ble det først en 1. premie til Desperados Yunior i Orkdal mens NVCH Desperados Whoopie fikk CK på samme utstilling. På stord fikk Desperados Aladdin excellent på sin kritikk - men mistet certet da han trenger mer ringtrening. Han stod som en gud men lå for hardt på i lina da vi løp. Desperados Aya fikk sin første CK og ble 4. beste tispe samme sted og Desperados Zelda en 1. premie. Og på Kongsberg fikk altså NVCH Desperados Xavier en CK. 6 hunder i ringen og 6 x 1. premie og 3 x CK er vi meget fornøyd med!

STOR gratulasjon til Sylvelin Andersen med Desperados San Sebasian (Sibbe) som er regodkjent som redningshund for to nye år!

Over: disse hyggelige bildene har jeg fått fra mine valpekjøpere denne helga. Øverst - X-port har vært apportør på klapp-jakt i Danmark. Under og til høyre: Wells Fargo har vært med å få en flott hjortebukk med 11 tagger. Nederst til høyre. stakkars Aina fikk problem på helgas hjortejakt med kram nysnø og kan nå illustrere 10 gode grunner for å IKKE velge springer spaniel... Nederst: Whoopie var i forrige helg ettersøkshund på elgjaktas siste dag og fant både en svært okse (bildet) og ei ku. Det er slike rapporter som gleder en oppdretter! Takk skal dere ha, alle sammen!

9 november 2010
Oppdatert informasjon om vårt ventede valpekull - Drektighetsdagbok
Kennelklubbens database dogweb er oppdatert med nye og oppdaterte HD-indexer. Siden bådee Colin og Xmilla har steget i HD-index er kullets beregnede HD-index nå på 110. Både Colin og Xmilla har litt lav egensikkerthet (0,60), så det er ingen sikker index. Derfor er det godt å ha litt slingringsmonn! Har oppdatert informasjonen om kullet. Les mer her.

Hyggelig var det også at de som er røntget i våre tre siste kull, Y-kullet, Z-kullet og A-kullet også har fått høy index. Index er et godt hjelpemiddel for denne ene egenskapen HD, men ingen fasit, så mye kan skje fremover. 
Les mer om index her.

8 november 2010     Foto: Ellen Getz Wold
Xmilla + Colin = SANT                        Vi håper på valper ca. 10. januar
Xmilla og jeg er akkurat hjemme etter at vi har vært på helgebesøk til Colin (Kahill's Black Nightshade).
En hyggelig tur som forhåpentligvis resulterer i mange små valper i januar. Mer informasjon kommer.

På turn fikk vi også hilse på Desperados Yatzy - bilder kommer.
Hun var en meget sosial og trivelig frøken som er full av fart og glede. Et hyggelig bekjentskap!

Vel hjemme ligger det bilder fra Desperados X-port's jakt i Danmark der det er felt flere fugler på en dag enn det jeg trolig får se i løpet av et helt liv her i Norge og Desperados Weels Fargo har vært på jakt i helga og det rapporteres om en flott 11 tagger av en hjortebukk! Desperados Aina har vært på hjortejakt også - men 30 cm kram nysnø og springerpels er og blir en dårlig kombinasjon.
Også fra Trøndelag har det kommet inn rapport om nysnø og Desperados Najade og Desperados Whoopie koser seg i snøen. Og Desperados Venur har med hell blitt brukt som ettersøkshund for å finne igjen en forskremt sheltieunghund som fikk panikk og løp til skogs. En begivenhetsrik helg, med andre ord!
Flere bilder kommer senere - nå må jeg rydde bilen!

  

 

 
 
4. november 10
Hvor lenge var Adam i Paradis?
Mens jeg går her og venter på at det blir riktig tid å kjøre østover med Xmilla, får jeg beskjed om at D. Wells Fargo dessverre har fått epilepsi. Jeg må tilstå at det var en virkelig deprimerende melding som jeg godt kunne ha vært foruten. Dette er første gang jeg har fått denne sykdommen på en hund jeg har oppdrettet, og jeg kan jo håpe på at det er min siste. Skal jeg være helt ærlig så har jeg en mistanke om at driver man lenge nok og oppdretter nok valper, så vil man før eller senere komme innom de aller fleste sykdommer og defekter som finnes på rasen vår. Jeg kan drømme om 100% sykdomsfrie avkom, men det er og blir kun en drøm. Realiteten er en helt annen. En hund med epilepsi (til nå) av 200 fødte Desperado-valper er faktisk under normalen som er 1% av alle fødte hunder uansett rase. Men det er en for mye for den/de som eier hunden...  

Her finner du link til bloggen min der jeg skriver litt mer

 

1. november 10
Prøver er en ting - praksis er noe enda bedre!
Jeg har fått tilsendt flere bilder av Desperadoer i praktisk bruk som ettersøkshunder i høst. Det å se at hundene fungerer i praktisk bruk er minst like stort som å plassere seg på pallen på en prøve...! På dette bildet er det unge Håvard Heimtun med sin nybakte viltsporchampion Luna (X-file). De to har vært ettersøksekvipasje i flere år nå - så ung alder er ingen hindring bare interessen er stor nok! Elgjakta er over - men småvilt, rådyr og hjortejakta fortsetter. Og jeg håper dere fortsetter å sende meg bilder og rapporter som jeg kan legge ut - litt etter litt.

27.10.10
Da har Xmilla endelig fått løpetid
Jeg setter kursen over fjellet trolig i slutten av neste uke. Så er det å krysse fingre for at alt går greit på alle måter. I dag frister det ikke akkurat å kjøre over fjellet... Dersom alt går greit blir det valper i begynnelsen av januar som vil være leveringsklare i begynnelsen av mars. En fin tid å få valp på.

 

Desperados Athena - alias Pepsi eller Lakris som valpenavn i kullet 

24.10.10
Vi har hatt Desperados Athena på besøk
Det er imponerende å kjøre hele veien fra Drammen på vinterføre med tre barn for å bare komme å hilse på! DET setter vi stor pris på :-) Ekstra hyggelig var det at Atehna fremdeles er den deilige godbiten som hun var som valp i kassa. Svart, ja - men et lyspunkt å både se på og se hvordan fungerer. Fin med hundene, fin på bordet, fin med ungene og fin i trening :-) Slik skal det være!

En ikke fullt så hyggelig nyhet er at Desperados Romeo er øyenlyst med kortikal katarakt i Finland. Men ønsker jo selvsagt at alt skal være perfekt alltid.... Dette skriver de om denne formen for katarakt i Hundesport: Ved kortikal katarakt vil forandringene opptre som alt fra
bitte små prikker til store tettheter. De kortikale kataraktene som oppdages tidlig i livet er oftest mer ”hissige” enn små prikker som
oppstår senere i livet. Etter fylte 7 år vil en stor hund ikke bli felt ved øyelysing for bitte små prikker (henholdsvis 9 og 11 år for
mindre raser). Hos slike hunder kaller man dem alderdoms eller senile forandringer.

Dette skriver en norsk welsh-oppdretter om denne formen for katarakt: Det har nå kommet nye regler for øyelysing som er strengere enn tidligere. Alle kortikale forandringer i linsa skal nå rapporteres. Den magiske grense for øyelysing er nå 5 år, og hunder som frilyses ved denne alder vil ved senere øyelysing og funn av prikker på linsa på et øye får diagnose mistenkt kortikal katarakt. De skal øyelyses igjen etter 12 mnd for å se om det er forandring. Om det da ikke er forandring vil hunden bli frilyst.Plassering av ev prikk, alder og rase vil nå få betydning for bedømmelse og diagnose. Da disse prikker tidligere ikke er rapportert vil vi kunne få en økt frekvens av hunder som nå får diagnose katarakt.

Romeo ble sist øyenlyst da han var vel 5 år gammel. Han er nå vel 7. I finland har de ikke krav om øyenlysing hvert år for hunder som brukes i avl, men annenhvert år. Så trolig er ikke det store problemer med øynene Romeo har fått og han kan altså frilyses ved neste øyenlysning dersom de små flekkene han har i begge øyne ikke forandrer seg.

Så en gladmelding - jeg har glemt å skrive at Desperados Whoopie er øyenlyst uten anmerkning.

22.10.10
Så kom første snøen...
Den kommer alltid som julekvelden på kjerringa. Siden vi har hatt så flott høstvær til nå er det fremdeles sommerdekk på bilen. Jeg har for første gang i høst lagt ut mat til fuglene. Ville at de som pleier dra sydover dra før jeg starter å fôre dem. Det gikk ikke mer enn en halvtime før de første fuglene var på plass - noen små meiser. Kveldens valpesamling i hundeklubben blir innendørs. Vi har ikke all verdens lokaliteter å tilby medlemmene våre - men vi får gjøre det beste ut av det vi har tilgang til. Har nå kommet til side 656 i floraen av totalt ca. 750 sider med potensielle gule blomster. Har funnet noen jeg har glemt å legge ut, men ikke så mange. Nå står svevene for tur - en utfordring!

20.10.10
Nei, nå må Aya og jeg skjerpe oss!
Nå har hun levd på sjarmen for lenge... Etter dagens trening kan jeg konkludere med at jeg har en bortskjemt hund som ikke kan gå ett eneste steg fri ved foten eller lineføring. Helt sørgelig, var det. Så vi går i gang å trene med friskt mot. Les treningsbloggen.

Vi har meldt på utstilling om vel tre uker og det første Aya gjorde da var å få løpetid... Greit nok det, for da er hun ferdig til utstillingen. Kanskje jeg burde melde Xmilla på også slik at hun også får løpetid? Nå krysser jeg fingre for at hun ikke klarer å tilpasse det slik at hun er høyløpsk når Aya skal på utstilling. Eller hun venter helt til slutten av november når jeg bla. skal på Dogs4all - med fly.

Lange høstkvelder har ført til at jeg endelig har fått tid til å se på mappen med gule blomster. Jeg mistet oversikten midt på sommeren da døgnet plutselig ikke hadde nok timer. Jeg må få ferdig alt til 1. november.

1. november er også fristen å sende inn stoff til julenummeret av Våre Spaniels. Håper mailboksen og postkassa snart er proppfull av bidrag og fine bilder. Vi har ett av norges fineste medlemsblader, tror jeg, men for å gjøre det enda bedre må alle bidra. Små bidrag er like viktige som store!

 

Desperados Aladdin

Desperados Aya

17.10.10
Har hatt en fantastisk søndag
Fantastisk vær! Starta dagen med å lage ei ny leike til hundene som de syntes var kjempekuul. Så kom Aladdin for å bli klippet og fikk tatt nytt hodebilde av seg. Kjekk kar! Møtte så Eva og labradoren Freia for å ta bilder av Freia og i tillegg ta bilde av Aya og ikke minst filme henne slik at jeg får vist at vi kom der jeg ville på ei uke med trening på metall-apport. Eva hadde med seg vafler og kaffi - så vi kjørte i Parken og kosa oss der mens hundene leika og fikk mye miljøtrening. Etterpå var jeg i skogen med alle fem før jeg og Gisle har kosa oss med taco. Nå laster jeg video og ser på de 407 bildene som ble tatt i dag. 380 av dem skal trolig rett i bosset... Slik er det med digitalt kamera - og jo flere bilder man tar jo større sjanse er det for å få et blinkskudd!

15.10.10
Desperados Aladdin - 14. mndr gammel
Vi er så heldige at han er i kommunen med jevne mellomrom, så da fikk jeg tatt et nytt ståbilde nå. Aladdin (Linus) er en herlig gutt med en fantastisk reisning, overlinje, bakpart, steg og farge. Han er vel 52 cm høy. Han er HD-fri (A) og har ett cert og BIM på utstilling (utstilt to ganger. Til daglig er han en høyt elsket familiehund og trimkompis og bor i Årdal.

13.10.10
Løpetid - det er noe som ikke kommer når man venter på det og som ellers kommer ubeleilig!
Xmilla har ennå ikke begynt å løpe - nå er det over 7 måneder siden forrige løpetid. I dag har planlagte pappa Colin vært på ny øyenlysning og han ble samtidig gonioskopert uten anmerkning. Mens vi venter på løpetid og "gleder" oss til en kjøretur østover over fjellet på isete veier og i surt vær, har jeg laget et informasjonsark om det planlagte B-kullet. Les mer her.

Her kan du se videofilm av treningen til Aya og jeg i kveld. Vi jobber med metallapport og sitt-bli-kom.

12.10.10
Har fått et nydelig portrett av
Desperados Alva

Dyktig fotograf er Hans Hodne. Dette kan du Hans!

Selv er jeg inne i en litt laber periode. Den siste tiden har jeg slitt litt ekstra med min meniere med ekstra svimmelhet og øresus - det er slikt som kommer og går men som går ut over konsentrasjonsevne og arbeidslyst. Det største problemet er vel at det vokser opp hauger med ting jeg skulle ha gjort men som ikke blir gjort... Men som spesialisten sa: Dette er noe du dør med, ikke av!

Jeg kan ikke glemme at han også sa at jeg måtte leve et veldig regelmessig liv og helst kvitte meg med hundene. Etterpå var han så "dum" at han spurte meg hvilken rase jeg hadde. Hva jeg svarte? Pitbull...

Denne uka må jeg prøve å komme ajour med en del ting som bare MÅ gjøres. Så håper jeg å få børstet støv av floraen og lete i alle billedmappene mine etter de gule blomstene jeg ikke fikk lagt ut tidligere i sommer. Jeg har også fått et lite spark bak for å komme i gang med LP-treningen av Aya - se hundenes blogg og koser meg med å gå turer i skog og mark i det fine høstværet vi har hatt nå noen dager. Les mer om trening og se bilder fra turene i bloggene mine - link til høyre.

Og jeg gleder meg til at Desperados Athena - alias Pepsi - alias Lakris kanskje kommer på besøk! Spennende.

 

10.10.10
Springeren har fått nytt bruksområde som  stående hjortehund
Les hva Rune Rustøen skriver om Desperados Aina.

"Vi har hatt ein strålande hausttur opp til 1712 moh. Aina forstyrra ein storbukk i lagleie. Eg var berre 50-60 meter unna, men dessverre så var det eit 24mm fastobjektiv eg hadde på kameraet, så eg har laga eit utsnitt av bildet. Cirka 1 og eit halvt minutt varde seansen.

God helg. Helsing Rune"

 

Sjå grundig på de to bildene rune har tatt. Det øverste ble tatt først. På bildet til venstre har Aina listet seg mye nærmere bukken - se bare på steinene bak henne. Hjorten står i freeze :-)

 

3. oktober
Undis og Yvonne slår til med en ny 1. premie i eliteklasse lydighet!
De blir også nr. 2 i klassen. Vi gratulerer og håper dere nå er kvalifisert til det Tyske mesterskapet.
Vi bøyer oss i støvet..... Det er ikke mange ukene siden Undis 11 valper var leveringsklare - så dette er en flott prestasjon! Og ikek nok med det - dette er Unis tredje 1. premie i eliteklasse - så hadde hun bodd i Norge hadde hun nå vært lydighetschampion - som den første springer i Norge etter at eliteklasse blei nnført.

3. oktober
Xmilla og Vezla har vært med på Luster hundeklubbs aktivitetsdag
Se bildene på klubbens fotoalbum på Picasa

27. september
X-kullet gratuleres med 3 års dagen i dag!

Xmilla feiret dagen sin i går med en fantastisk tur til Vardanosi i Fortun.
Jeg tror dette er den vakreste fotturen jeg noen gang har gått....
Se bildene her

 Lørdagen var vi en flott tur med hestene - se bilder på Ingers blogg - link til høyre

TJCH Desperados Undis gratuleres med 2. premie i eliteklasse lydighet
- "bare" 1,5 poeng fra 1. premie...
Og NSVCH Desperados Tingeling fikk en ny 3. premie i lydighet klasse II23. september
Ny tur til Fagredalen - denne gangen i knallvær og med medbrakt rype
Vi storkosa oss i sola alle sammen og Aya fikk for første gang prøve seg på apport av rype. Hun starta med å ta den i halen... Neste gang tok hun den i hodet. Men til slutt fikk hun dreisen på det og bar den nydelig med veldig godt grep. Da jeg hadde lagt ut rypa for ørtende gang i håp om å få til et blinkskudd, syntes hun det fikk være nok. Dersom jeg ikke kan ta vare på det som hun bærer så fint til meg, så kan det være det samme! bildet er tatt 21 september - de timene vi hadde sol. etter den tid har det øst ned!

 23. september
Desperados Aladdin er avlest med A-hofter i dag

Dagens visdomsord:
Hemmeligheten ved suksess er hardt arbeid. Det er derfor det er en hemmelighet for de fleste.
Mark Twain

 

19. september
Gratulerer med 9 års dagen
- Qandis og resten av Q-kullet


Vi tok feiringen litt på forskudd og "feiret" med en fin fjelltur i Fagredalen. Dessverre ble det ingen ryper på vingene, men hundene storkoste seg i høstgule fjellsider.

Qandis viser ennå bare små tegn på at hun er eldre. Hun ser og hører bort i mot like godt som før (selv om hun av og til velger å IKKE høre...). Hun løper, hopper og bader like ivrig som tidligere. Hun jakter MINST like ivrig som før! Jeg benyttet anledningen til å filme en del, ikke fotografere, derfor er ikke bildet det store blinkskuddet - men ser dere litt nøye etter så ser dere at halen går som en propell og derfor er uskarp. Filmen skal dere få se senere når jeg har fått redigert den.

Qandis har fått noen gråe hår rundt snuten. Hun har dessverre begynt å få noen klart avgrensede, små kuler i juret. Hun er bittelitt lekk av og til når hun tar i, f.eks. skal hoppe høyt. Ikke så rart kanskje, siden også eldre damer som har hatt mange barn kan få det problemet.

Qandis har hatt fire kull - i alle er det 7 levende valper. Våre S - U - W og A2 kull. Selv har vi beholdt bare en valp - lille Aya - som vi håper vil vokse opp i mors fotspor.

 
18. september
Dølahoppa vår, Glomdøla, fikk 2. premie og ble nr. 1 i kvalitet på hennes deby på utstilling
Det startet med kjøreprøve i går kveld der hun fikk 40 av 50 oppnåelige poeng og absolutt godkjent. I dag ble hun stilt sammen med fem andre hopper i sin klasse på Stav i Gudbrandsdalen, og to av dem ble plassert i kvalitet.

I Danmark har Desperados Zilje vært på utstilling og fått 1. premie og nr. 2 i klassen av 4.

 

16. september
INT UCH NORD VCH Desperados Romeo kom på delt 2. plass på det finske spanielmesterskapet i blodspor med sterke 48 poeng av 50 oppnåelig!
 Med dette ble han også beste springer. Og det er visst jentedominans på pallen i Finland, også... ;-) Vi gratulerer!

13. september
Desperados Alva debuterte på utstilling med HP
 Dommer var innehaveren av engelske kennel Mompesson. Alva vant juniorklassen med HP og med en nydelig kritikk. Dagen etter ble det en enkel rød på kennelklubben. Desperados Ulrik startet i brukshundklasse begge dager og fikk to røde sløyfer. NVCH BH Desperados Ricola stilte på kennelklubben 8 år gammel og fikk CK og 4. beste tispe!

 

10. september
Sjur trener på pløying med Augusten og Glomdøla
 To hester er hentet ned fra fjellet; vallaken Augusten som fikk sitt navn da han ble født 1. august. Han kalles nå for Spretten etter at han som helt ung var ganske så spretten. Så har vi nede hoppa Glomdøla som har føll i år. Det heter Julius - da det er født i juli. Glomdøla skal på utstilling med kjøreprøve neste helg. Foto og medhjelper: Tone Reinsnos Knutsen.

7. september
Desperados Xmilla har gått til 1. premie med HP på blodspor!
 En lang dags ferd mot natt er over.... Aldri har jeg jobbet så mye for å få en 1. premie - og desto bedre smakte den når den først kom. Nå skal vi hvile oss på laurbæra frem til neste vår. Håpe på at det blir valper og trene lydighet. Xmillas treningsblogg finner du på www.hunden.no. Her kan du gå direkte til bloggen til hundene og se de flotte bildene og lese kritikken fra prøven.

Og i helga gikk tante NVCH Desperados Rigoletta og Anne Langerud til en ny 1. premie på blodspor. Grattis!

 

30. august
NVCH Desperados Titicaca prøvens beste hund i Luster med HP
 5 hunder startet pluss Xmilla som fikk gå reservesporet. 3 hunder kom til sporslutt - Xmilla var IKKE blandt dem... Men de to søstrene Titicaca og Tingeling er sikre som bare det. Tica denne gangen ført av Jeanett Kvammen. NSVCH Desperados Tingeling og elin Anita gjerde ble nr. 3 med 1. premie. I bremanger har Anita Heimtun debutert som hundefører med NVCH Desperados X-file og det ble en fin 1. premie. dermed kan også Anita gå ettersøk til høsten.

30. august
Desperados Alva har bestått jaktanleggsprøven
 Dyktig fører/trener er Sylvelin Andersen og dommer var Tor Magne Gramstad.
Kritikken: Felt: hunden tar om terrenget med stor iver og viser flott interesse gjennom hele søket. Den går villig inn i tett kratt og arbeider i god kontakt med fører. Hunden bruker nesen godt med god bredde i arbeidet. Dog noe usystematisk i deler av søket.
Slepespor: Markerer sporstart, tar sporet i fin fart. Finner og markerer kaninen. Meget bra.
Vann- og apportarbeid: Hunden går villig i vannet og svømmer med iver fram til fugl hvorpå den bringes inn på land i fast grep. Meget bra. Normal skuddreaksjon.
Generell oppførsel og helhetsinntrykk Ennå ung og positiv hund som utviser stor arbeidslyst og samarbeidsvilje i alle øvelser.

24. august
Kveldens gladmelding: Desperados Aya er avlest med A-hofter i kveld
 Hun ble røntget torsdag kveld. Og i kveld tirsdag ble hun avlest. Kjempekjapt trolig fordi jeg forhåndsbetaler på NKK's side (HD-avlesnings rekvisisjon) og har med meg disse papirene til veterinæren. Og han lovet å sende CD-en med bildene kjapt, slik at jeg slapp å vente lenge på resultatet. NKK selv sier det er rundt 14 dagers ventetid for avlesing av bilder nå, men det må være der man ikke har betalt avlesning på forhånd? Her tok det altså 5 dager, inkludert helg.
 21. august
NVCH Desperados XO viser at sportreningen også virker i praksis
 Et rådyr med to bakbein som var av måtte finnes og XO gjorde jobben slik han skulle på sitt første reelle ettersøk.
Godt jobba også til fører Oddbjørg Grongstad som også er fotograf.

22. august
 For ei helg - Desperados Xavier ble prøvens 2. beste hund med HP i Telemark
NSVCH Desperados Tingeling fikk en 1. premie i Førde
 Stor gratulasjon til førerene Anita Helgesen og Elin Anita Gjerde.

21. august
NSVCH Desperados Tingeling ble 2. beste hund med HP på sporprøven på Sandane
 Stor gratulasjon til fører Elin Anita Gjerde. En solid 1. premie også til NVCH Desperados X-file og Håvard Heimtun. Denne prøven hadde 19. startende hunder, men det ble bare fem med 1. premie og to med HP. Da er det godt jobba å ha 3 springere blant de 5 beste! Vant gjorde en bayersk viltsporhund. Øvrige hunder var det 7 som fikk 2. premie, to fikk 3. premie og fire gikk til 0.
 

18. august
Chelly - du slutter ikke å imponere! Nå ble hun nr. 4 på NM-blodspor 2010
 Det første sporet denne NM-dagen er jeg mildt sagt strålende fornøyd med. Og det var derfor spennende å se om det ble finale på oss - noe det ble. Det andre sporet var det litt mer "tull" med - mer kommer senere i bloggen min - men det holdt til en ny 1. premie og hun ble nr. 4 totalt! Dermed er Chelly den eneste hund som har deltatt i NM-finale to år på rad - de to årene det har vært finale. Det er også fantastisk med så høy plassering på spor i tillegg til at vi virkelig har fått det til på lydighet i år. På NM var også Chellys datter Desperados Vilja som dessverre fikk en 0 og Chellys halvsøster Desperados Titicaca som fikk en 1. premie. Også Chellys halvbror fra kennel Streamside gjorde det godt på NM med en hederspremie. Her finner du fullstendig premieliste fra NM-blodspor 2010.

18. august
NVCH Desperados Qarmen har gått til en 1. premie på blodsporprøve
 9 år gammel, men har ikke tenkt å legge opp med prøver. Vi gratulerer alle! 

9. august
Mamma Qandis, Aya og vi andre ønsker A-kullet til lykke på ettårsdagen i dag
 

 

7. august
STOR gratulasjon til de to dyktige sporhundene
Desperados Romeo og Desperados Rigoletta som slår til på blofdsporprøve nok en gang

 Rigoletta (Poa) blir prøvens andre beste hund med HP.
Sørgelig at hun ikke klarte å få denne HP-en før fristen å melde på NM gikk ut, for Poa er en så utrolig stabil og god sporhund.

INT UCH N FIN VCH Desperados Romeo går til 1. premie på sporprøve i Sverige og er dermed nordisk viltsporchampion!
Stor gratulasjon til en meget dyktig og iherdig finsk eier!
Romeo er vel snart den nålevende springeren med flest imponerende titler...

Ingers blogg er oppdatert etter en herlig dag i skogen
 

3. august
Desperados Aya har bestått jaktanleggsprøven
Men ikke uten at "mor" fikk frem svetten. På feltet fikk hun vitring av fugl og gikk et søk som dommer Ellen Getz Wold muntlig beskrev som "Stort, vilt og vakkert". Hun startet litt puslete, men det ble langt fra puslete da hun trolig fikk rugde i nesa og bestemte seg for å finne den. Slepesporet med kanin gikk veldig greit. Vannarbeidet fikk også frem min svette... På grunn av veldig lite apportvilt tilgjengelig hadde Aya hun ikke fått apportert fugl i vann tidligere - så hun returnerte uten and første gangog jeg holdt nesten på å gi opp å få henne ut igjen da hun la på svøm og apporterte anda med et vakkert grep.

3. august
Desperados Zilje er HD-undersøkt og HD-fri (A)
 

1. august
Kampen om å finne flest gule blomster er inne i de avsluttende rundene!

Konkurrenter kommer nå tilreisende fra Østlandet for å finne og fotografere de Vestlandske, gule lekkerbitene som vokser fra kyst til høyfjell.

Dagens fangs ble Lustraknappen - også kalt Gul svømmeknapp eller på latin Salixus chrysantus. Denne arten vokser kun på et lite område i Luster kommune der elva Ryo møter elva Jostedøla.

Det rapporteres også om to samlere av gule blomster som i går vandret i flere timer på Sognefjellet for å finne andre lekkerbiskener som dvergsoleie, fjellsveve, grønnkurle mm. Turistene begynte å sende bekymringsmeldinger om de to som gikk i stadig større sirkler ikke langt fra en større rasteplass og utsiktspunkt. De gikk rundt og rundt med blikket klistret mot bakken...

Bortsett fra det går livet sin vante gang

 

30. juli
Agurktid - sier NVCH Desperados Qarmen
9 år gamle Qarmen spiser agurker som andre spiser sjokolade... Sunnere er det også! Ellers er hun i storform og får lov til å være med på mye morsomt fra studping til spor, fra rottejakt til duejakt, fra lek med ball til kos. Jeg tror Qarmen har det som plommen i egget, jeg! 


26. juli
NSVCH Desperados Tsar Tinius gratuleres nok en gang som prøvevinner på blodsporprøve!
Tinius har også sommerjobb som kadaverhund i sommer. Han leter etter sauer som har krepert...

Selv har jeg vært på Voss og gått bevegelig blodsporprøve der. Det ble en ny 3. premie, men egentlig er jeg mye mer fornøyd med denne 3. premien fordi Xmilla denne gangen ikke var som en rakett uten styring, men faktisk prøvde å gjøre en jobb. Det hadde vært molteplukkere i sporområdet da sporene ble lagt og hjorten hadde vært der og tatt en siesta ikke langt fra sporet. Og mitt hodet trillet av og jeg mistet trolig roen mer enn det Xmilla gjorde...

Ingers blogg og linker er oppdatert.

21. juli
Jeg har nå TO blogger. Den gamle hunde-bloggen på hunden.no og den nye hundefrie bloggen på blogg.no - linker til venstre
Mange tviler på om jeg klarer å ha en hundefri blogg... Det blir jo litt av en utfordring! Andre synes det er en knallgod idè og ønsker seg en blogg med fototips og hagetips. Følg med - følg med, sier jeg.
 

18. juli
Jeg har nå funnet 100 ulike gule, viltvoksende blomster - se bildene her.
Blomst nr. 100 er den vakreste av dem alle - springfrø. Skulle du se denne vakre planten som vokser litt fuktige steder og ofte i grøftekanter, skal du ta deg tid til å studere den.

WANTED - jeg tar gjerne i mot tips:
Følgende arter leter jeg etter i Sogn og Fjordane og Hordaland til og med Voss og langs veien til Trondheim:
Gulrublom og andre gule rublomer,
Åkermåne, berg- og lodneperikum  Alle tre skal vokse på Leikanger, men jeg finner dem ikke. Fagerperikum.
De gule erteblomstene legesteinkløver, sneglebelg og krabbekløver. Skogfredløs. Alle blærerot-artene.

 

 

16. juli
NSVCH Desperados Tsar Tinius gratuleres som prøvevinner på blodsporprøve
Det ble også HP. Det startet 27 hunder på denne prøven. Fører Gry Stenvold fikk også HP på sin andre hund, labradoren Idunn.

Xmilla trener spor - se video her.

Yatzy har fått dreisen på svømminga! Se de flotte bildene jeg har fått her.

15. juli
Jeg har fått en fantastisk mail - les bare:
"Eg skulle eigentelg sagt det då eg var på sporpøven men sidan det ikkje vart gjort då så gjer eg det no.
Eg såg deg gå LP kl III i Nordfjord, og eg fekk den ”ståpelsen” av å sjå på deg og hunden, som du snakka om du ville sjå i spor, for å gi HP.
Det er slik framføring som gir meg inspirasjon til å trene vidare, og ha trua på at det kan la seg gjennomføre å gå klasse III og oppnå ein premiering med andre rasar enn belgiar, border o.s.v… Lukke til vidare i elite!"
Anne Kirsti og labradoren Edda

15. juli
Trolig 3 Desperadoer med på NM-blodspor 2010
Jeg har ikke full oversikt - men etter mailene som er sendt ut så har min egen Desperados Rochelle, Desperados Titicaca og Desperados Vilja kommet med. I tillegg er Desperados Tingeling 3. reserve. Knappa halvdelen av hundene som får starte er spaniels med springeren som den mest tallrike rasen. Måtte den beste vinne!

12. juli
Vi har fått en hyggelig sommerhilsen og mange bilder av Desperados After Eight (Pippi)
 Har sett bilder av Pippi"s søken, artig. Så mange likhetstegn. Pippi lever sine glade dager på hytta om dagen, løper, løper...Det er raketten det, utrolig rask, glad, og alltid treningsglad. Og jeg er så glad for at hun har begynt å svømme, og elsker vann. Vi har kost oss mye ved vannet ,og her om dagen tok hun sine første svømmetak. Høres kanskje rart ut at jeg skulle bli så opptatt av dette, men har vært så redd for at hun ikke ville bade, siden Dolly ikke bader og det har vært så slitsomt for henne i varmen. Det er nok genetisk da søsken og mor heller ikke bader. Så derfor ble gleden ekstra stor når Pippi tok sine første svømmetak. Ekstra kos til Qandis fra oss. Mvh Anette.
Over ser dere Pippi som trener freestyle. Alle foto over er tatt
av: Merete A Huser

Her er link til mange andre bilder av After Eight (Pippi).

12. juli
Vi har vært på to flotte fotturer og Xmilla har debutert som kløvhund

 Her ser dere bildene fra turen til "Spegelen" og Nipa med utsikt over Gaupne og Lustrafjorden.

Her er bildene fra turen til Dulsete i Mørkridsdalen - en del av Breheimen nasjonalpark.

11. juli
Ny førstepremie på blodsporprøve på NVCH Desperados Titicaca
Denne gangen fikk hun "vilt" i sporet - hoggorm...  

 

07. juli
Noen er borte for alltid - noen er født
Det har vært en hektisk uke. Ulykker, uheldige omstendigheter, problemer, bekymringer, tanker, gleder, mye besøk. Tankene går til dem som har mistet sin kjære. Vi har fartet litt på. Vært i Trondheim og vi har også besøkt mine gamle foreldre på Voss. De er nå 82 og 87 år gamle. Den 2. juli så dette lille føllet dagens lys. Det er en liten hingst som trolig får navnet Julius. Det forrige føllet født på gården her ble født 1. august og heter Augusten. husker jeg riktig fikk vi ikke lov å registrere det som Augustus siden rasen er dølahest og navnet skal være norsk. Men dette må da være en Julius og ingenting annet!

Takk til fotograf Kristina Dahlberg - kennel Finnliden i Sverige - www.finnliden.com

07. juli
NKK Trondheim og sporprøve i Finland
Yunior, Wells Fargo, Aya, Zelda og Vezla var på NKK-utstilling i Trondheim. Yunior fikk HP og ble nr. 2 i juniorklasse. Fargo hadde dessverre fått antydning til vannhale, men ble nr. 4 i åpen klasse. Aya ble nr. 2 i juniorklasse og Zelda nr. 3 i unghund klasse. Vezla vant brukshundklassen med CK og ble plassert som nr. 5 da dommer Stig Arne Kjellevoll plasserte de 12 tispene som hadde fått CK. Vi fikk også HP oppdretterklasse og ble nr. 2.

Vezlas kritikk - jeg har vel knapt fått en lignende:
Utmerket type og størrelse. Tispe av klassisk modell. Svært tiltalende helhet. Vakkert, velskåret, femining hode med mørke øyne. Utmerket hals. Velbygget front og bakpart. Utmerket kropp. God beinstamme og poter. Korrekte bevegelser fra alle sider. Utmerket pels. Herlig temperament. Meget velvist.

Og dette er kritikken vi fikk for oppdretterklassen bestående av Vezla, Wells Fargo, Zelda og Yunior = fire kombinasjoner etter tre ulike mødre og tre ulike fedre:
En fin klasse springere med gjennomgående korrekte størrelser, gode hoder, mørke øyne, utmerket stamme, pelskvalitet og korrekte bevegelser.

I Finland har Desperados Romeo gått til en ny 1. premie og solide 48 poeng på sporprøve. 

30 juni - 1. juli
Fem Desperadoer på blodsporprøve i Luster
Best av alle ble NVCH Desperados Titicaca som fikk HP og ble prøvens beste hund - denne gangen ført av Jeanette. NSVCH Desperados Tingeling fikk også 1. premie og ble dagens beste hund. NVCH Desperados X-file hadde ikke dagen og fikk en 3. premie. De to debutantene Desperados Zultan og Desperados Xmilla sleit med vilt og varme mm. Dermed ble det også 3. premie på de to - men nå er de i all fall i gang! Les om Xmillas spor i bloggen til Inger - link finner du på høyre side.

Dermed er vel 11 Desperadoer kvalifisert til å melde på NM-blodspor 2010 - men det er jo lite trolig at alle kommer med da det bare er 30. plasser på denne NM-konkurransen og de med 3 HP-er går foran de med 2 osv. Fristen for å melde seg på går ut 10. juli, så det blir spennende å se hvor mange av dere som faktisk melder på og som kommer med.

 Jeg har fått dette fine BIR og BIM bildet fra Oppdal av Ann Kristin som har Zantana.
Til venstre Desperados Aladdin som fikk cert og ble BIM. BIR ble Trollängens My Cornation.

 

Over: Desperados Zantana vel 1 år gammel
Hun var med på dobbelutstillingen på Oppdal der hun fikk blått begge dager da hun ennå ikke var nok utviklet i kroppen. Men hva gjør vel det når man er verdens deiligste og mest velfungerende springer med et vakkert hode og uttrykk, lekker pels og lekre bevegelser. Hun har ikke vært syk en dag og er villig til å være med på alt fra å leke med Aya til å leke med ball. Hun kan nok også bli en super spor- og brukshund. Det er slike springere jeg gjerne vil oppdrette - rasetypiske av sinn og skinn, trivelige mot folk og andre dyr, med lettstelt pels og uten problemer med helsa. Så får fargen på premiesløyfa være det den er... Med litt mer alder og bredde/dybde i kroppen vil hun trolig også få en annen farge på premiesløyfa.

 

26. juni
Litt smått og godt:
NVCH Desperados Rigoletta ble prøvens andre beste hund
på blodsporprøve i Selbu i dag

For å få HP måtte hundene gå på vilt i sporet sitt...
NORD VCH Desperados Vilja går til en ny 1. premie på spor
Vilja startet på avdeling Telemarks jubileumsprøve og ble nr. 4 av fire hunder som fikk 1. premie. Vilja har også deltatt på verdensutstillingen i Danmark der hun gikk til 1. premie. Dagen etterpå var hun på den store spanielutstillingen i Danmark der hun fikk Excellent (= CK). Vi gratulerer!

20
. juni
Akkurat hjemme igjen etter dobbel utstilling på Oppdal
Resultatene var varierende - men her er et kjapt sammendrag: Det ble HP, cert og BIM på Aladdin, 2 x HP på Aya, HP på Zelda og Zilje, rødt på X-port, blått på X-file, Xavier og Zantana. En ny viltsporchampion, X-file, lørdag. HP oppdretter på søndag. Regn og storm og snø og kaos på lørdag.... Mer kommer!
15. juni
Har du en springertispe som er over 8 år og som er fri for jursvulster?
Veterinærhøyskolen trenger frivillige til kontrollgruppe-springertisper, friske og over 8 år som ikke har hatt eller har jursvulster-ca 8 stk.
Det blir blodprøvetaking og generell helseundersøkelse.
Ta kontakt for å få mer informasjon.
15. juni
Vi har hatt Desperados Aina på besøk
Det var ei lita og livlig dame med verdens vakreste pels. For å se bildene i stort format går du til A-kullets album her.
Det ble tid til litt pelsstell, litt lydighetstrening og hun gikk sine første pølsespor med STOR ivrer. Jeg håper det ikke er lenge til vi får se henne på sporprøve?

 

14. juni
Jeg har fått en gul og god klem fra Eline og NSVCH Desperados Scilla. En klem til å bli i godt humør av!
Foto: Nina Beate Woll

 

13. juni
Dyktige Chelly!
Chelly slutter ikke med å imponere! Med minimalt med trening klarte hun å prestere langt over forventet på lørdagens lydighetsprøve arrangert av Norsk Retriever Klub avd. Sogn og Fjordane på Nordfjordeid. Dommer var utrolig hyggelige Hans Arne Marthinussen fra Mo i Rana. Han fikk os alle til å trives i ringen og nesten glemme alle nervene.

Her er Chellys karakterer: Fellesdekk 10, fri ved foten 7 (det kokte i hodet og hun hoppa og peip og lå ikke alltid helt på plass... Sitt under mars 8,5. Innkalling fra dekk med stå og dekk 5 (hun kom som skutt ut og viste ingen antydning til å stå men smalt i dekk på dekk kommandoen). Ruta 8. Apport over hinder 9. Metallapport 9. Neseprøve 7 (hun plukket riktig første gang men spytta og lukta litt til før hun plukka den opp på nytt). Avstandskontroll 8 (fremdrift mm.) Helhet 9,5. det holdt til 253 poeng og 3 fattige poeng fra en ny førstepremie. Vant klassen gjorde vi også.

Det jeg nå har klart å presetere sammen med Chelly er for meg en STOR personlig seier. I alle de årene jeg har jobbet med hund er dette første gang vi har gått til premiering i klasse III. I fjor hadde vi våre to første starter i klasse III - uten å gå til premiering. I år har vi hatt tre starter og har gått til en 1. premie en 3. premie og nå en 2. premie... Alt jeg har lært kan jeg takke boka Med sikte på 10:an for. Den er bare en fenomenal bok med metoder som passer midt i blinken for en springer - og for meg. Nå skal vi prøve å trene mot eliteklasse, men må også bruke mer tid på Xmilla, Vezla og Aya. Forhåpentligvis virker metodene også på dem!

 


13. juni
NVCH Desperados XO har gått til en 1. premie på blodspor
Og jeg har glemt å legge inn av NVCH Desperados Rigoletta og INT UCH N FIN VCH Desperados Romeo har gått til en nye 1. premier på blodspor
Til nå har Desperadoene i år vunnet 20 x 1. premie på blodspor og flere HP-er
 

9. juni
Jeg har fått en hyggelig hilsen fra Desperados Zafira i Finland - Se bildene her

8. juni
Desperados Yunior og Helge Growe debuterte på nattgammelt blodspor med en
1. premie med HP på bevegelig prøve

Han er bare 1 år og 3 mndr. gammel. Stor gratulasjon fra noen stolte "mødre"
 

 

6. juni
NVCH Desperados Veni-Vidi-Vici med eier/fører Bodil Otterhjell
gratuleres som vår 50. ende viltsporchampion med vårt kennelnavn

Bodil og Veni gikk bevegelig blodsporprøve i dag og stor takk også til dommer Helge Growe som sporty stilte opp til å dømme og Tone R Knutsen som orket å legge et spor til dagen etter vår ordinære blodsporprøve. Veni og Bodil var nemlig ikke påmeldt vår ordinære sporprøve da Bodil ikke trodde hun kom hjem denne helga.

De to neste viltsporchampionene som trolig følger hakk i hel med Veni, vil også få samme oppmerksomhet som det vår 50. ende champion får!

6. juni
NORDVCH Desperados Rochelle gikk til HP og ble prøvens 2. beste hund (delt)
Desperados Xavier gikk til sin tredje 1. premie i løpet av tre helger og tre starter!
Vezla fikk problemer i starten av sitt spor og vi sleit ordentlig for å komme oss ut av problemet - men siste halvdel av sporet gikk glimrende og det ble en 2. premie. Wells Fargo sleit også - kuttet vinkler og også han fikk en 2. premie. X-file sleit også. Kom over på ferske hjortetråkk og kom seg dessverre ikke inn igjen på blodsporet. Men slik er det på prøver - det kan være små ting som skiller mellom suksess og fiasko! 

Her kan du lese mer og se bilder fra blodsporprøven 5. juni

3. juni
Til minne om NUCH NSVCH Desperados Musca - 1998 - 2010
Takk til Helen som har tatt så godt vare på henne i mange år!

3. juni
Gladmelding - Desperados Yunior har A både på hofter og albuer
 

2. juni
Jeg har fått bilde av
Desperados Athena - alias Pepsi

Hun ser ut til å være minst like pen som Aya :-) Å så jeg gleder til å se henne in live!

Ellers så teller jeg ned til lørdagens sporprøve i Luster. 13 startende hunder - 10 av dem er springere - 5 av dem er Desperadoer.

Jeg har akkurat oppdaget at dette er første og siste sjanse for å få kvalifisert mine egne hunder til NM blodspor... Dårlig planlegging! De andre prøvene går anten på dager der jeg er bortreist og neste prøve her i kommunen skal jeg dømme selv. Kan vel ikke dømme meg selv???

Jaja - det får gå som det gå. Den prøven jeg hadde planlagt å starte på går 11 juli - en dag etter at fristen å melde på NM har gått ut. Og så i år som det er kongepokal og alle gode greier.

 

31 mai
For ei helg!!! Knallvær - STOR aktivitet blandt mine valpekjøpere og selv har jeg holdt sporkurs og hilst på valpene til NSVCH Despera
dos Tingeling.
Se bildene av Tingelings valper her

Men tankene mine går til Lise Kolstad som fremdeles leter etter sin springer Chanel etter stygg bilulykke mellom Tretten og Øyer i Gudbrandsdalen fredag ettermiddag. Jeg håper hun snart kommer til rette eller at noen i hvert fall ser henne så de vet hvor de skal lete videre. For mer informasjon - se her.

 


31 mai
Desperados X-file (Luna) og Håvard ble prøvens beste hund med HP på Nordfjordeid
På lørdagen fikk Luna sin tredje 1. premie og mangler nå kun en utstillingspremiering for å få sin champion-tittel. Håvard har høyere mål. så på søndag gikk han og Luna sitt livs beste spor og uten førerfeil ble det prøvens beste hund med HP i hard konkurranse! Det var 26 hunder som starta begge dager.
Se bilder og resultater her.


31 mai
TJCH Desperados Undis og Yvonne
gikk til sin andre 1. premie i lydighet

En solid prestasjon! Ikke nok med det. Undis var eneste hund som gikk til 10 på fri ved foten og er nå kvalifisert til tysk mesterskap i lydighet. Dette skriver Yvonne.
"Undis got rank two and can call herself "Vize Landesmeisterin im Landesverband Westfalen" she is Qualified for our German-Verbandsmeisterschaft with the excellent points ( 269,5) but I don´t think we can take part because it is 14 days before whelping.
The competition was at HSV Münster and was judged by Judith Montag."

Undis mangler nå "kun" en 1. premie til for å bli lydighetsporchampion - men siden hun er parret blir det nå først valper på henne, håper vi.

 

31 mai
1. premie blodspor også til NVCH Desperados Rigoletta (Poa) og Anne

NVCH Desperados Desperados Titicaca (Tica) og Raymond fikk to x 1. premie på Nordfjordeid i helga og ble lørdag rangert som nr. 3

Desperados Xavier (Bayaz) og Anita fikk sin andre 1. premie denne helga
Desperados Veni-Vidi-Vici og Bodil gjorde et forsøk på å bli Desperado-viltsporchampion nr. 50 - men det ble en 3. premie denne gang. Dermed er konkurransen mer åpen enn noen gang for nå er det fem hunder som kan klare det i løpet av de neste 14. dagene...

 

28 mai
NVCH Desperados Venur
Han har nå reist hjem etter å ha vært her 9 dager på "sommerferie" En kjekk gutt som gled rett inn i flokken.
Ferien ble avsluttet med fotografering. Han er ikke badet og nyklippet for anledningen - men dere får et inntrykk av hvordan han ser ut nå.

Så ønsker vi alle dere som skal på prøve og utstilling i helga lykke til!
Får vi vår 50. viltsporchampion denne helga...?

26. mai
Desperados Xavier og Desperados Vilja
Prøven gikk over to dager med 10 ekvipasjer hver dag. Søndag da Bayaz gikk var det 6 SVCH, 1 NVCH, 2 som sto for championat og så oss som bare har trent litt hjemme for oss selv. Tror det var 6 med 1.pr., 2 med 2.pr. og 2 med 0 lørdagen og 6 med 1., 1 med 2. og 3 med 0 søndagen. Dommer på vår gruppe var Åge Rambøl. På kritikkskjemaet fikk vi "utmerket" på alle deler.
Dommerens kommentar: "En særdeles god ekvipasje. Det er en glede å dømme en slik hund".
Ja, dette gikk over all forventning. Så får vi (jeg) jobbe med å 0-stille oss til neste helg. Hilsen Anita

Jeg har nå funnet 25 gule blomsterarter - se link til albumet til høyre.

Nå er det tre nye bilder av Desperados Titicaca i web-albumet - se her.

 

 

24. mai
Desperados Xavier debuterte på sporprøve med 1. premie med HP og prøvens beste hund av 20 startende!!!
Jeg ble helt stum da jeg leste denne meldingen. Verken hund eller eier har vært på sporprøve eller sporkurs tidligere, så vi tar hatten av for en MEGET dyktig fører og trener Anita Helgesen. Jeg kommer tilbake med bilde og mer informasjon senere. På samme prøve gikk også NORD VCH Desperados Vilja og Bjørn Jensen til en 1. premie og er dermed kvalifisert til NM. Det samme gjelder for N SVCH Desperados Tsar Tinius og Gry Stenvold, som startet på en annen prøve. Vi gratulerer!

 

24. mai
Desperados Rochelle, Zelda og Wells Fargo gikk lydighet i Hemsedal
De store resultatene uteble. Chelly fikk en 3. premie og ble nr. 3 av 3 i klasse 3. Laila Røneid gikk med både Zelda og Fargo i klasse I og ble nr. 4 og 5 i klassen av 8 - men det holdt ikke til premiering.

 

 

24. mai
FIN VCH FIN UCH Desperados Uma har fått CK fra brukshundklasse i Finland

 

6. mai
Desperados Zafira har tatt sitt første cert i Finland og ble 2. beste tispe
Dette kennelens andre tispe ble BIR så det ble storeslem til kennel Twitters. Dommer var Manola Poggesi Arnetoli fra Italia og det var 10 voksne og en valp på denne utstillingen.

Desperados Romeo har gått til en ny 1. premie på spor - denne gang med 44 poeng

 

16. mai
Jeg har fått dette stilige bildet av Desperados Alfa 9 mndr gammel
Her står han og venter på T-banen en regnfull dag.

 

16. mai
Desperados X-port har bestått apportprøve i Danmark
Dette skriver Anne om prøven:
Vand/land apporteringsprøven er en del af begynderklasse markprøve. Før i tiden skulle hunden op i denne ved markprøven, men man har for nogle år siden besluttet at man ved en seperat prøve skal have denne prøve bestået for at kunne gå op i begynder klasse markprøve. Det er den letteste apporteringsprøve vi har i Danmark og den kan kun bruges til at man har ret til at stille op i begynderklasse markprøve. Det vil sige at det er først når man har bestået en begynder klasse markprøve at man kan bruge den til at feks stille i brugsklasse på udstilling.

Prøven går ud på en enkelt markering af en udkastet fugl. Fuglen kastes ca. 20 meter ude og den skal lande så den ikke er synlig for hunden. Hunden skal blive siddende og først apportere når der gives lov. Hunden skal vise den vil apportere og den skal samle hurtigt op uden at fører siger noget ved apporteringen. Men man må selvfølgeligt sige noget når hunden har duen i munden og kommer hjem til føren. Den skal aflevere til hånd. Fuglen må ikke være beskadiget. Man kan kun få bestået eller ikke bestået.

På Vand der kastes der en due ud i vandet, prøve reglerne siger 10 meter, men for det meste er det længere, det var det i dag, men det er fint nok for mig. Der skal hunden frivilligt gå i vandet og apportere duen og komme tilbage og op på land og skal aflevere til hånd. Både på land og vand afgives der skud og man skal se at hunden ikke er bange for skud.

 

13. mai
Har hatt Desperados Zultan på besøk
Inne i mye pels fant vi et vidunderlig vakkert hode og uttrykk :-)
Han har utviklet seg til en kjempekjekk gutt som er veldig flink på søk og på spor.
det er kjekt å være oppdretter når man får slike "barn" på besøk!

 

9. mai
NVCH Desperados Thyco Brahe og Trond Kjerre gratuleres med HP på blodspor
og nr. 2 av 25 startende hunder
Hans dommer var Anne Igsi og arrangør var Follo og Østfold Dachshundklubb. Jeg har dessverre ikke bilde, men en stolt fører sier at halvparten av hundene var svensker og at mange av dem nullet.

Med denne premieringen er Thyco den første av mine som også er kvalifisert til å melde på NM-blodspor i 2010. Se nytt regelverk.

 

9. mai
Desperados Aya - her fra NSK Bergen i slutten av april
Jeg har dessverre ikke navn på fotograf - men det var en meget trivelig fyr med STOR tålmodighet!

8. mai
Desperados Aladdin 9 mndr gammel
Han er en kjempesøt ung hann som blir 9 mndr. gammel i morgen. Han har en superfin størrelse, ikke stor, men fremdeles meget maskulin med god beinstamme, flott pels og pigment. Han kan også bevege seg godt - når han vil...

 

STOR gratulasjon til Desperados Alva som ble BIR og BIS-2 valp forrige helg
Hadde håpet på å kunne vise nytt bilde av henne - men det må vi visst vente litt på.

6. mai
STOOR gratulasjon til
FIN VCH FIN UCH Desperados Uma som fikk sin tredje 1. premie på finsk sporprøve i helga
Uma eller Noora som hun kalles til daglig, bor på kennel Quadmir i Finland.

Stor gratulasjon også til INT UCH FIN VCH Desperados Romeo som startet sporsesongen med å gå til 50 av 50 oppnåelige poeng på sporprøve! Hans andre maks-poengsum. R-kullet er jammen bra på spor!!!

 

4. mai
Vel hjemme fra en hyggelig tur til Spania
Der besøkte jeg Elena Stohr som har kennel De los Tres Robles. bildet til venstre er tatt fra hennes hus mot Atlanterhavet. Over er fra den internasjonale utstillingen i Urun 2. mai der Elena vant BIS-oppdretter. Så da har jeg også fått prøve hvordan det er å være i en spansk utstillingsring...

Flere bilder kommer etterhvert!
Link til foto av springerne på utstillingen
finner du her.

 

25 april
For en dag i Naustdal! Fargo cert, Xmilla 1. premie i LP I og opprykk og ikke minst: Chelly fikk 1. premie i LP III og opprykk til eliteklase! Jeg svever...
Det startet med at Laila var inne på utstillingen og fikk først cert og 2. beste hann for Ritva Raita og så vant hun juniorklassen og fikk CK på Zelda. og X-file (Luna) og Håvard debuterte i ringen med en 2. premie! Dermed er de to enda et skritt nærmere et viltsporchampionat. Godt jobba!

Ute i +3 grader og duskregn gikk jeg som første hund i ringen for Arild Berntsen. Xmilla fikk 1. premie med oppprykk, 161 poeng og nr. 2 av 12 startende hunder i klasse I. I klasse I var det hele 4 springere - 3 debutanter - men dessverre sleit de andre med mye snusing i bakken så det hold ikke til premiering denne gang. Men jeg håper dere prøver dere igjen senere! I klasse II var det bare to hunder. Vezla var egentligi kek startklar men vi tok dette som trening. Hun nulla på fellesdekken og nok en gang på dekk under marsj (sto). hun hadde noen bra øvelser og noen dårligere enn jeg forventet. Det holdt til 111 poeng og en 3. premie, og med det vant hun klassen!

Så var det Chelly sin tur. Det kokte i hodet så fri ved foten var litt "heit". Hun tjuvstarta på ruta. Hun fant ikke metallapporten - men søkte leeeeeeeeeeeenge før hun fant den. hun bomma på en avstandskommando. Men det ble 10 på helhet og totalsummen ble 260 poeng noe som holdt til en 1. premie i klasse II. Dette er min første premiering i klasse III og det er over all forventning at vi skulle klare en 1. premie - spesielt med tanke på hvor lite jeg har fått trena siste måneden fordi jeg ikke har vært i strøk selv.

24 april
Desperados Xmilla har fått en egen side!
Da andre hundene skal også få sine sider - litt etter litt.
Siden er ennå litt ufullstendig - men det kommer litt etter litt.

Xmilla på utstillingstrening

. 19 april
Stor gratulasjon til NSVCH Desperados Tingeling som fikk hele 11 valper 16. april
Det ble 3 hanner og hele 8 tisper. Se mer på Tingelings hjemmeside på kennel Fjordgløtt.

Vi har vært på dobbelutstilling i Bergen
På NKK Bergen dømte Inge E:son Thoor. Welsh Fargo og Xmilla fikk blått, Ulric fikk rødt og vant brukshundklassen hann. Vezla fikk CK og ble nr. 2 i brukshundklassen.*På spanielklubben dømte Anne Buvik på grunn av at den latviske dommeren ikke kunne fly - som så mange andre. Aya ble BIR-valp (var den eneste springeren), Welsh Fargo fikk rødt og ble nr. 2 i åpen klasse, Ulrick fikk rødt og vant brukshundklassen. Zelda fikk rødt og vant juniorklasse tispe. Xmilla fikk blått. BIS-valp ble dømt av Vidar Grundetjern og der ble Aya BIS-2. Bilder og video kommer senere.
Da vi var på kennelklubben benyttet vi oss av muligheten å øyenlyse Wells Fargo, Vezla og Xmilla - alle ble lyst uten anmerkning (med unntak av noen få, små feilstilte øyenhår på Fargo og Vezla)

Så ligger HD-resultatet til Desperados Yatzy endelig på dogweb - hun ble avlest med A-hofter.

 

13. april
Noen stjeler tida mi, tror jeg!
Den forsvinner som dugg for sola! Har ikke før stått opp så er det kveld igjen. Jeg skulle ha klippet hundene ferdig til NKK Bergen og trent mye fremfor neste helgs lydighetsprøver, men med to ører som absolutt ikke er samarbeidsvillige (føler jeg konstant er på vei utfor Niagarafossen inne i en blikkboks) blir jeg nok ekstra sliten. Å oppholde seg i rom med mye støy er en lidelse og det kan til tide være vanskelig å konsentrere seg.

I helga var jeg på spanielklubbens representantskapsmøte og møtte mange gamle kjenninger og fikk nye bekjentskaper. Trivelig! Skal prøve å komme med en oppsummering av søndagens diskusjoner senere.

I går var Desperados Wicca til øyenlysning og ble frilyst og gonioskopiert uten anmerkning. Akkurat det er det mange av mitt oppdrett som har gjort, men det var ekstra spennende med Wicca som ble slått i asfalten av en voksen schäfer som valp og skadet det høyre øyet sitt. Lenge så det stygt ut og vi var redd hun skulle miste synet på dette øyet, men gradvis har det blitt bedre og bedre. Trolig er det litt av skaden som er igjen med litt fortetning i en del av linsen - men ellers er hun fri for arvelige øyensykdommer og alt så normalt ut.

Ellers nyter jeg noen flotte vårdager med opp i 16 grader i skyggen på nordsida av huset. Har funnet årets første gule blomster og oppfordrer nå ALLE til å bli med i denne meget uhøytidlige foto/blomsterkonkurransen. I år får vinneren, i tillegg til to flaxlodd fra alle de andre vinnerne, også denne praktiske 5-års kalenderen fra Gyldendal! Nå håper jeg at så mange som mulig blir med på denne morsomme konkurransen. Fristen for å melde seg på er 1. mai.

 

 

 

Desperados Aladdin (Linus) snart 8 mndr

Desperados Aya snart 8 mndr

 

8. april
Over er det to bilder fra A-kullet tatt i påsken
Det er spennende å se hvordan de vokser til. Aladdin og Aya er ganske så typelike: Små, tette, med super beinstamme og de er veldig frimodige og det engelskmannene kaller "bold" i temperamentet. I dag har Aya svømt for første gang. Bare noen få svømmetak - men en bevisst handling. Og hun har gått sitt andre pølsespor. Det første forbigås med stillhet, men det andre var knallbra. Må nok jobbe litt helt fra starten med å få henne spornøye og slik at hun ikke går for fort.

Har hatt litt problemer med tett toppetasje 1,5 uke - noe som er virkelig plagsomt når jeg fra før har bare halv hørsel - men i dag føler jeg at det har løsnet. Dermed kommer også konsentrasjonsevne og arbeidslyst tilbake!

 


6. april
Desperados X-file - alias Luna
I påsken var jeg så heldig å få Luna på besøk. Hun skal etter planen stilles i Førde i slutten av april og måtte få av en god del hår. Hun har en vakker pelskvalitet med langt, silkeaktig beheng og minimalt med ull. Søster Xmilla er kjempemissunnelig på det vakre behenget og ønsker seg slikt beheng til jul hun også... Det øverste bildet av Luna der hun står fritt, er tatt av matmor Anita. Det oppstilte bildet er tatt av Laila.

 

5. april og 2. påskedag
Mens andre var til fjells i finværet gikk vi appellmerkeprøve i Fortun
Laila Røneid gikk med Desperados Wells Fargo og fikk 141 poeng og merke. Jeg gikk med Desperados Xmilla og fikk 169 poeng og merke.
Dommer var Mona Nyløy. Det virket som om Xmilla skjønte at nå var det alvor, så hun har aldri gått så bra tidligere. 169 poeng er også klubbrekord. Selv er det 21 år siden jeg gikk appellmerkeprøve sist (kan jo ikke dømme meg selv...)  - så jeg hadde det kjempemorsomt!

Påsken er over - X-file (Luna), Wells Fargo, Zelda og Aladdin (Linus) har vært på besøk.
Flere bilder kommer med det første! Og jeg har funnet årets første gule blomst - hestehov! Konkurransen er dermed i gang.
 

 
 

31. mars
Vi ønsker alle venner og kjente
GOD PÅSKE!

28. mars
Fire av hundene er med på strandtur
Se de våte bildene her.

 

27. mars
Fysisk arbeid, fint vær og frisk luft burde ha vært på blå resept!
Startet dagen med å sykle 9 km med tre av hundene. Snøen begynner på smelte også i skogen så vi kosa oss verre enn verst. De fikk løpe løs mesteparten av veien og siden det også er mye på grus, var det også fint for labbene.

Vel hjemme var det frokost før vi gikk ut i hagen i den flotte vårsola. Gradestokken krøp godt over 10 grader i skyggen og livet var herlig. fikk raket sammen 6-7 trillebårlass med løv og gamle stauder. Fikk endelig ryddet det bedet som har mange veldig tidligblomstrende løkplanter. det bør egentlig ryddes om høsten, for om våren blir jeg som regel for sen... Snøklokkene er ennå de eneste som virkelig titter opp, men snart kommer flere andre løkplanter og vårblomster. Det blir spennende å se hvor mange som har overlevd den spesielle vinteren.

Så ble alle hundene gjennomgredd og klør ble klippet. Ryddet også litt andre ting, som en del av alle de beina som dukker opp nå som snøen har smeltet. Det ser jo ut som om det har gått med både en og to og tre postmenn her i løpet av vinteren... Eller kanskej jeg har nok beinbiter til å sette sammen en hel okse!

Men da begynte øynene å bli tunge og kinnene varme. hundene er minst like slitne, selv de som ikke var med på sykleturen. Det tar på å rydde i hagen og de får jo løpe fritt på heile eiendommen.

Måtte også ta bilder av den vakre lilja som nå blomstrer i vinduskarmen. Og så den knallrøde "påskekaktusen". Den blomstret sist gang i november, så den må ha kultursjokk, stakkars... Den tror vel at den skal dø hele tiden og gjør derfor sitt ytterste for å bringe slekta videre før den dør... 

 

 

 

26. mars
Jeg ligger litt på etterskudd med det meste...
Snøen smelter som bare fy og det begynner å våres. Det har endelig blitt bart på veiene og jeg kan både gå og sykle med hundene. Kneet med vann i begynner å bli bra igjen - så egentlig er alt bare fryd og gaman!  MEN det er da man oppdager alt man IKKE har gjort og BURDE ha gjort... Lurer på hvorfor man frivillig bruker så mye tid på organisasjonsarbeid. Lurer på om det ikke er på tide å gjøre noe spennende og nytt...?
 

26. mars
Endelig har jeg fått bilder av oppdretterklassen vår som ble BIS i Ølen
Vi var en litt "halt" tobeint gjeng som gikk inn i ringen da en hadde brukket hånd og en har aldri vært i ringen tidligere, før denne dagen.
Men vi klarte jo oss relativt bra likevel...

I Tyskland har TJCH Desperados og Yvonne gått til
3. premie i eliteklasse lydighet!

 

 

 

26. mars
Jeg har fått dette vakre bildet av
NVCH Desperados Nikita 12 år gammel
Hun har jo blitt en gammel dame, men hun er fremdeles med på skiturer sier eier Nina. Men noen trekkhund er hun ikke lenger. Etter den kuren for blodmangel så ble hun litt matt i pelsen men vi har begynt å gi henne litt lakseolje, etter at vi begynte med den så har hun også fått tilbake den flotte glansen hun hadde i pelsen.

26. mars
Jeg har lagt fire nye videosnutter på youtube

1: Alle hundene i hagen

2: Hodebilder og sittebilder av hundene

3: Vezla trener lydighet

4: Chelly trener lydighet


 

 

26. mars
Det spirer og det gror!
Hun Til venstre detaljbilde av den vakre amaryllisen som jeg har i vinduet mitt. Under ser jeg de så vidt i toppen på snøklokkene. De er uvanlig sent ute i år!

 

17. mars
Første bilde med alle fem hundene samlet!
Aya (til høyre) klarte å sitte stille sammen med de andre ett helt sekund!
Vårsola var skarp - så mange sitter der og myser mot sola...
Ellers går tida alt for fort og jeg ligger (som vanlig) på etterskudd med en god del...

15. mars
Gladnyhet: Første i Z-kullet er HD-fotografert og har fått A-hofter
Det var Desperados Zelda som ble røntget akkurat året gammel. Bildene så bra ut - men det er like spennende å vente på resultatet hver eneste gang! Hurra til NKK som gir oss resultatet på ei god uke!


8. mars
TJCH Desperados Undis har vært på utstilling i Tyskland og blitt nr. 2 av 5 i klassen med excellent = CK
Ekstra hyggelig er det at hennes svart/hvite sønn Sporty springers Dallas Desperado også fikk CK.

 

 
 

8. mars
Vi har fått hyggelige bilder av både Aina (til venstre) og Athena (til høyre)
Aina er iført siste mode for takling av kram nysnø og Athena har vært på trimmekurs i spanielklubben

 
 

8. mars
En stor gratulasjon til alle kjekke jenter på kvinnedagen i dag!

Og til W-kullet som er tre år i dag

Den som kommer med gratulasjoner, blomster og pakke er Smilla. Hun blir med på ALT som er morsomt! Dette bildet er også fremsiden på spanielklubbens medlemsblad Våre Spaniels som snart kommer i postkassen til alle medlemmer.  Det er også mitt februarbilde til fotokonkurransen Nyttig hund. Se bildene her.

 

28. februar
Siste vinterdagen - i morgen starter vi på første vårmåneden!
Knallvær og alle hestene fikk ut på tur! Nærmest fotografen er føllet Carmen.
 

 

28. februar
Over - en ung utstiller trener på å stille opp Desperados Zelda og Desperados Aina har blitt skogsarbeider
Se flere bilder av Aina i A-kullets album. Link til høyre.

 

 

27. februar
Pippi - alias Desperados After Eight
har fått et stort album på internett
Dyktig fotograf er Merete Andersen. Se alle de flotte bildene av Pippis hode (til venstre også), Pippi som leker med ball og ikke minst Pippi som danser ved å trykke på denne linken.

27. februar
I morgen er siste frist for å legge ut bilder i fotoalbumet til Aktiv hund
I skrivende stund har det kommet inn bare tre bilder - men kanskje de fleste sitter på gjerdet og venter til siste frist?

27. februar
NORD VCH Desperados Vilja er øyenlyst UA
Men har fått anmerkning om noen feilstilte øyenhår - mild grad.

 

23. februar
Siden med kontaktinformasjon er oppdatert.

 
 

18. februar
Jeg har akkurat fått tilsendt disse vakre bildene av NVCH Desperados Tyco Brahe
Han er en dyktig jakt og sporhund.

18. februar
Søsteren NSVCH Desperados Tingeling er akkurat parret med NORD UCH Westaway Into the Mystic
Hun er en like dyktig jakt og sporhund og vi håper det blir valper på kennel Fjordgløtt 22. april.

 

16. februar
NORD VCH Desperados Vilja fikk CK på spanielklubbens utstilling i Skien
Vi gratulerer! Har ventet på nytt bilde - og holdt dermed på å glemme å legge ut resultatet. Men nå legges det ut med det bildet jeg har.

16. februar
S-kullet gratuleres med 6 års dagen i dag!

16. februar
Bli med i konkurransen Gule blomster 2010!
Følg linken til høyre.

 

Desperados Wells Fargo - cert og BIM i Ølen (arkivfoto)

15. februar
For en helg vi hadde i Ølen!
Aya - Alva - Wells Fargo - Ulric - Zelda - Xmilla - Qandis + to sheltier
Uansett hvor mange ganger jeg har sagt at jeg aldri mer skal til Ølen, så satte Mona, Emma, Laila og meg + hundene over, kursen mot Rogaland fredag. Det er LANGT dit og mye dårlig vei. Eneste trøsten er at veien blir litt bedre for hvert år. Lørdagen var det lydighet i - 16 grader og ute i skygge på is/snø. Men lydighetsringen lå flott til, godt skjermet fra resten av "galskapen" og med verdens hyggeligste LP dommer Svein Georg Rønning. Vi fikk teppe å ligge på under fellesdekken (ikke at det hjalp Smilla noe særlig...) og han fikk alle til å slappe av og gjøre sitt beste og hygge seg i ringen. Smilla var førstemann ut og hadde en noe kort fellesdekk. Så hadde hun ikke lagt seg helt ned før jeg gikk fra henne i dekk fra holt - og opp spratt hun. Resten av øvelsene haltet vi oss igjennom for Smilla var ikke på vanlig nett. Men det ble 113,5 poeng med to nuller, så vi får være storfornøyd ut i fra treningsmengden... STORT grattis til Mona som fikk opprykk til klasse 2 og 3 med sine sheltier.

Desperados Aya - BIR og BIG-4 valp (6 mndr gammel)

Dagen etter skulle 4 valper - alle i klasse 6-9 mndr tispe og 9 voksne springere i ringen for sveitiske Laurent Picard - også han et hyggelig bekjentskap. Aya og søsteren Alva skulle møte hverandre og plasserte seg som nr. 1 og 2 i klassen og Aya ble dermed BIR-valp.

Laurent må ha likt springerne veldig godt for han gav CK til alle sammen! Dermed stod vi der med CK på alle våre. I beste tispeklasse gjorde unge Zelda det best, da hun ble tatt ut og plassert som nr. 5 i beste tispeklasse. På toppen av det hele fikk vi HP-oppdretterklasse.

Desperados Alva nr. 2 i klassen (6 mndr gammel)

Vi ble derfor igjen til BIS-finalene. Aya ble plassert som nr. 4 mens vi ble BIS-oppdretterklasse for irske Marie Hamill.
Så gjett om vi hadde en flott helg i Ølen - selv om vi kom igjen utslitte midt på natta!
Jeg kommer tilbake med kritikker mm. Venter også på et bilde av oppdretterklassen.Smilla og Blåen ble januarbildet i den uoffisielle fotokonkurransen til Nyttig/Aktiv hund

Se bildene og poengsummene på bildene som var med her: Se album her.

10. februar
Tida går så alt for fort!
De ulike spaltene til Våre spaniels er skrevet, montert og sendt. Det som igjenstår er historien siden klubben fyller 75 år i år. Så er det årsmøtetid og det skal skrives årsmeldinger og kalles inn til årsmøte i øst og vest. Alt tar tid!

Smilla og jeg har forsøkt å trene litt lydighet før vi skal konkurrere/debutere i Ølen til lørdag. Se filmen her. Vio har nok et stort potensiale i NM-hopp... Og tro ikke at Aya er særlig bedre. Hun skal debutere på valpeshow på søndag sammen med søster Alva. Hun går mer på to enn på fire for tida... Ikke nok med det. Qandis skal debutere som veteran. Og i tillegg stiller Wells Fargo, Ulrick, Zelda og Xmilla. Det blir rene slektsstevnet, dette her. Håper vi får en koselig tur! Nå er i hvert fall hundene klippet og badet. Det som gjenstår er å pakke bilen og komme oss avgårde.

I forrige uke fylte Y-valpene ett år. Jammen går tida fort! Og om to uker er det Z-kullets tur til å fylle året.

10. februar
Nytt regelverk for uttak til NM-blodspor 2010
Se regelverket her

3. februar
Hundene og jeg har vært på en herlig tur i dag
Se bildene her

3. februar
Vi gratulerer årets sporhund (delt 1. plass)
NVCH Desperados Rigoletta (Poa) til Anne Langerud og NVCH Desperados Whoopie til Bodil Holm på delt 3. plass på spor og
3. beste brukshund på tvers av grenene
- NSVCH Desperados Tingeling til Elin Anita Gjerde
Listene til Norsk Spaniel Klub er nå endelige!

 

3. februar
Desperados Yatzy
- ett år 6. februar
Yatzy blir mer og mer en voksen dame og ikke en uferdig unghund som hun var da jeg så henne i august.

Jeg trodde hun kom til å bli veldig lik sin halvsøster Vezla - og det synes jeg at hun har blitt. Det skal bli spennende å se henne in live! Det snakkes også om et veldig godt søk. så det er jo ekstra spennende.

Takk til Ellen som hjelper til med å ta bilder.

 

 

 


29
. januar
Norsk Spaniel Klub avdeling Sogn og Fjordane har fått ny hjemmeside!
Se siden her    De to "linselusene" i logoen er Chelly og Smilla

 

25. januar
Desperados Zafira i Finland har vært på utstilling

Utstillinga var i Åbo og det var fem hunder i juniorklasse. Zafira ble nr. 2 i klassen med en 1. premie.

26. januar
Hva skal jeg gjøre med alle pengene jeg vant på flaksloddene i konkurransen røde-blå-lilla blomster?
Det ble den nette sum av kr. 105!
Skal jeg kjøpe nye flakslodd? Skal jeg sette pengene i banken slik at jeg kan kjøpe ny bil? Eller?

25. januar
Desperados Ulric er gonioskopert og øyenlyst uten anmerkning i dag
Arkivfoto

 

 

15. januar
Husker du Xilaz - valpen som fikk et så alvorlig utbrudd av valpefurunkulose?
Jeg har fått tilsendt mange bilder av han. Han ser ut til å ha det utmerket og har fått en fantastisk flott pels. Han er frisk som en fisk uten andre plager etter denne ganske så spesielle sykdommen - enn alle arrene som han har i hodet etter alle byllene som kom her.

Enkelte valper kommer nærmere hjertet enn andre. Å få tilbake en slik hyggelig rapport fra en valp som jeg virkelig måtte kjempe for å beholde og som hadde bestemt meg for å avlive dersom den ikke begynte å bli bedre. Den dagen det snudde og han begynte å bli friskere - han hørte nok hva jeg sa og at jeg begynte å gi opp. Det varmer virkelig hjertet! Men for å være helt ærlig er jeg ikke sikker på om jeg lar en ny valp gå igjennom et så alvorlig utbrudd av denne sykdommen, dersom jeg skulle få den igjen... Det var hardt både for valp og oppdretter.
 

 

20. januar
Nye bilder av A-kullet. Se link til høyre

15. januar
Jeg har oppdatert siden om springerens helse
Jeg er fremdeles i startgropen - men har en plan. Les mer her.

9. januar
Aya er 5 mndr og bloggen er oppdatert. Trykk her.

9. januar
Det er KALDT - ganske så kaldt - men tida vi har sol blir heldigvis lengre
På det mørkeste før sola snur har vi sol bare noen minutter ca. halv ett når sola så vidt dukker opp i skaret mot Indre-Hafslo. Rett i sør ligger fjellet Molden og stenger for sola. Men siden skaret er formet som en åpen V blir dagene fort lengre. I dag tok jeg tida på når sola kom på huset vårt og når den reiste. Den kom 12.16 og reiste 12.43 - det er 27 minutter. De minuttene med sol er som manna for sjela. Da er det mulig å være uten uten å fryse seg halvt i hel. Ikke det at sola varmer så mye ennå, men den lyser og når sola skinner er trekken fra Jostedalen og breen nesten borte. Hundene og jeg bruker disse minuttene midt på dagen når jeg har "fri" til å bære ved og i dag plukket vi hundemøkk. Smilla og de andre stiller gjerne opp på ved-bæring - men det er dårligere med hjelp når det gjelder plukking av møkk... Nå sitter vi til opptinging alle sammen. Men det er verre med vannet nede i stallen/fjøsen. Det har frosset så det blir en del ekstra bæring av vann.
 


Smilla hjelper gjerne til med å få veden i hus

9. januar
Det er KALDT - ganske så kaldt - men tida vi har sol blir heldigvis lengre
På det mørkeste før sola snur har vi sol bare noen minutter ca. halv ett når sola så vidt dukker opp i skaret mot Indre-Hafslo. Rett i sør ligger fjellet Molden og stenger for sola. Men siden skaret er formet som en åpen V blir dagene fort lengre. I dag tok jeg tida på når sola kom på huset vårt og når den reiste. Den kom 12.16 og reiste 12.43 - det er 27 minutter. De minuttene med sol er som manna for sjela. Da er det mulig å være uten uten å fryse seg halvt i hel. Ikke det at sola varmer så mye ennå, men den lyser og når sola skinner er trekken fra Jostedalen og breen nesten borte. Hundene og jeg bruker disse minuttene midt på dagen når jeg har "fri" til å bære ved og i dag plukket vi hundemøkk. Smilla og de andre stiller gjerne opp på ved-bæring - men det er dårligere med hjelp når det gjelder plukking av møkk... Nå sitter vi til opptinging alle sammen. Men det er verre med vannet nede i stallen/fjøsen. Det har frosset så det blir en del ekstra bæring av vann. 


Alfa har skjønt dette med å sette labbene på en "target"

9. januar
A-kullet er allerede 5 måneder gamle
Jammen går tida fort!
Jeg har fått nye bilder av Alfa og After Eight (Pippi)
Se bildene her

 


Fra venstre (tror jeg): Vilja, Vezla, bak Venur, Vasco da Gama, Vanja, Veni-Vidi-Vici og Vita-Bella

9. januar
I dag er V-kullet 4 år gamle
De 7 valpene i kullet er:
NVCH Venur - cert utstilling, BIM, godkjent ettersøkshund
Vasco da Gama
Vita-Bella
Vilja

NORD VCH Vilja - godkjent jaktanleggsprøve, godkjent ettersøkshund, mor til ett kull
NFIN VCH Vezla - 2 x cert, BIR, BIG-3, godkjent jaktanleggsprøve, godkjent ettersøkshund, 3. pr. LP II, K-test, Godkjent klasse D-spor brukshund, mor til ett kull
Veni-Vidi-Vici - cert, BIM, godkjent jaktanleggsprøve, 2 x 1. premie blodspor
6 av 7 valper er HD-undersøkt - alle med A-hofter

 


Fra venstre: Vezla, Aya, Smilla, Chelly og Qandis - bak på kjelke: Gisle

7. januar
Nytt år - nytt kamera - nye nyttårsforsett - ny layout på hjemmesiden
Denne siden er langt fra ferdig - men da det var så tungt å jobbe med to sider samtidig - hopper jeg i det og legger ut siden selv om den ikke er ferdig...


 


Zantana 10 mndr gammel

2009 ble et fantastisk år for Desperadoene!

Det ble fem nye champions - 4 på blodspor, en ble finsk utstillingschampion
Fem hunder har vunnet cert på utstilling
Sju andre har oppnådd CK
Seks hunder har oppnådd HP på blodsporprøve
11 andre har fått 1. premie på blodspor
Tre hunder har fått 1. premie henholdsvis eliteklasse, klasse III og klasse I i lydighet
En er B-godkjent redningshund
En har godkjent jaktanleggsprøve og godkjent apportprøve i begynnerklasse

Dersom jeg skulle ønske noe mer, så er det flere hunder på jaktanleggsprøve/apportprøve/jaktprøve.
Gjerne også flere på mentaltester, på brukshundprøve og i lydighetsringen...

Vi sender en STOR takk til alle dere som har jobbet så bra med hundene!
Bilder av de beste ser du her