Her finner du noen av Desperado-nyhetene fra 2005 til 2002 

2005

15 desember
Desperados Twister har bestått mentaltesten til politiet
Dermed er han gjennom det første nåløyet der det sies at bort i mot 80% av alle testede hunder stryker... Men så har også Håvard vært meget dyktig til å trene Twister i ulike miljøer og i mange ulike situasjoner. Arv er bare grunnmuren - miljøet etterpå er selve huset.

11. desember - 3. søndag i advent
Desperados Ozzy til Kjetil Dybsland er regodkjent som narkotikahund.  

Vi gratulerer også Desperados Rezer og Eric Mills som i dag har bestått lydighetsprøven til Norske Redningshunder!

21 november
Ny viltsporchampion NVCH Desperados Rochelle
Chelly fikk sin siste nødvendige utstillingspremiering i åpen klasse på norsk vinnerutstilling på Hamar og har dermed fått tittelen NVCH før hun venter valper i januar. 

6. november
NVCH Desperados Ricola tok sitt tredje cert og 2 BTK på Stord hundeklubbs utstilling i går og i dag fikk hun en ny 3. premie i lydighet klasse II. Samme sted debuterte vår egen Desperados Rochelle i åpen klasse på utstilling med 2. vinner, CK og 3 BTK. 

24 oktober
Me gratulerer NVCH Desperados Ricola og Marian med beste hund på jaktanleggsprøve i Bergen i helga!

1 oktober
Desperados Rezer har nå bestått egnethetstesten til redningshundene med MEGET bra resultat. Vi gratulerer!

10 oktober
Vi gratulerer Marian Nossen og NVCH Desperados Ricola ("Kaisa") med godkjent i C-brukshundprøve-spor i dag.

Gratulasjoner også til NUCH NSVCH Desperados Najade og Bodil Holm som ble godkjent ettersøkshund i dag.

Desperados Roxie under NM for narkotikahunder 2005
Roxie er også avbildet i Aftenposten i dag - etter å ha gjort beslag på 15 av 21 undersøkte celler i fengselet...

25 september
Nok en viltsporchampion!
Vi gratulerer Desperados Ricola (Kaisa) og Marian Nossen med sin viltsporchampion tittel i dag!

Vi gratulerer Desperados Thyco Brahe som godkjent ettersøkshund!

21 og 22 september
Vi gratulerer Desperados Rosalita og Jette Bugge som har debutert på blodspor med 1. premie i dag 21 september! Dagen etter starter Rosa og Jette på nytt og går til en ny 1. premie. Imponerende!

19 september
Desperados Roxie med hederlig plassering på NM for narkotikahunder
Roxie og Håkon stilte i gjesteklasse da de er i fengselsvesenet, ikke politiet og ble nr. 7 av 11. Men hun slo den mye eldre Jivo-sønnen Streamside's Norseman til Sølvi Gran med 4 poeng. Han ble nr. 11 av 23 av politihundene. Mer utfyllende resultater kommer, da det var mange flere springere med.

18 september
To nye viltsporchampions!
STOR gratulasjon til SVCH Desperados Quezacolt med fører Elna Follin og SVCH Desperados Quadrilla med fører Hans Follin som begge fikk sine svanske viltsporchampionat på prøve i Sverige i dag. 

Helhetsinntrykk på Quezz: Ett rutinerat ekipage med ett utmärkt tempo. Svårläst. Väl förd.
Helhetsinntrykk Quaddy: En mycket duktig hane som fullföljer sin uppgift på ett utmärkt sätt.

I nord har Desperados Siko Sedan til Hermund Farnes blitt godkjent ettersøkshund med 7 poeng på fersksporprøve.

Chelly hilser alle sine søsken og gratulerer dem med 
2. års dagen i dag - 11 september. 
Selv fikk hun sin bursdagsgave i går - en flott fjelltur i fantastisk vær.

NSVCH Desperados Proto Orfeus til Berit Westgård har oppnådd godkjent i brukshund klasse A-spor. Visstnok med 10 på sporoppsøk, spor men 0 på felt! 
Vi gratulerer!

STOR gratulasjon til Hermund Farnes og Desperados Siko Sedan som er førstemann i S-kullet med førstepremie på blodsporprøve.

Desperados Twister har bestått jaktanleggsprøve
Dyktig fører er Håvard Folkedal. Foto: Ellen Getz Wold

Over: De fire Desperadoene på Hundorp - fra venstre Scilla, Titicaca, Tsar Tinius og Qellie. 

Desperados Titicaca (Tica) har debutert på utstilling med 1 JK, 1 JKK, HP og 3 VK. Dyktig handler var unge Reidun Kvammen. 2 VK samme sted til Desperados Scilla og Desperados Tsar Tinius slo like godt til og tok certet og ble BIM! STOR gratulasjon til Gry. Qellie er litt for glad i mat og måtte nøye seg med en blåsløyfe denne gang.

Desperados Rigoletta (Poa) til Anne Langerud starter på sporprøve på Løten og blir 2. beste hund med HP. STOR gratulasjon også til dem!

Desperados Ricola og Marian har fått opprykk til klasse C-bruks spor med 242,5 poeng og ble nr. 2 i klassen av 7! Dette til tross for 0 på budføring og 6,5 på fellesdekken. vi gratulerer!

Springer vant årets NM-blodspor i Oslo 
Vinner ble NVCH La Casa de Perras Marco Polo til Bente Andresen

Marco er etter NVCH NUCH Desperados Jivaro og Ilex Mimmi. 
Av 30 startende hunder var det MANGE 0-er og "bare" 5 x HP. 1. premie også NSVCH NUCH Desperados Najade (Enja), NSVCH Desperados Nicoline (Tiril), NSVCH Deb's Seashell (Lotta) til Bodil Holm og NSVCH Zelini's Easy Rider (Zaimie) til Torstein Solset. De øvrige 7 springeren som startet gikk alle til 0. 
Foto: Bodil Holm

Desperados Scilla tok sitt andre cert,BIR og BIG-4 fra unghundklasse på spanielklubbens utstilling i Trondheim i dag 27 august. 
Eier er Nina Beate Wold.
Scilla tok også cert og BIM på spanielklubbens utstilling i Trondheim i 25 juni.

Vi gratulerer Marian Nossen og Desperados Ricola (Kaisa) med den imponerende poengsummen på 184 poeng i klasse I lydighet i dag! Med dette vant hun også klassen. Poengene hun fikk var 9 (tannvisning), 10, 9,5, 10 (fri ved foten!), 10, 10, 6 (stå under marsj), 9 og 10 (helhetsinntrykk). Vi bøyer oss i støvet!

Ikke nok med det - Marian og Kaisa er også akkurat godkjent som ettersøksekvipasje! 

I Trøndelag har NSVCH Desperados Nicoline (Tiril) 1. premie på blodspor.

Ny tittel: NSVCH Desperados Nicoline til Hilde Kolstad

I Sverige starter tre hunder på bevegelig blodsporprøve. NVCH Desperados Nicoline og Hilde Kolstad får 1. premie og kan dermed titulere seg som både norsk og svensk viltsporchampion. 

Vi gratulerer Desperados Titicaca og Gunnar Kvammen som godkjent ettersøksekvipasje for hjortevilt!

Haugen gård 3. august - finn en feil!
Fra venstre Tingeling, Charm (over 14 år), Chelly, Gussie (14,5 år), Qandis, Tsar Tinius og Bizzy.

Desperados Tomba la Bomba til "pappa" Peter Öhman  er godkjent i anlagsklasse viltspår. Kritikken: "Hunden startade mycket spårnoga och  fortsatte så  hela spåret helt felfritt. En mycket duktig anlagshund." Dermed er Tomba klar til åpen klasse! Vi gratulerer.

Desperados San Sebastian (Sibbe) og Sylvelin Andersen har bestått egnethetstesten for redningshunder med glans. Sibbe hadde stort sett meget bra skåringer på det meste og ble definert som påtrengende sosial... :-) 
Her kan du lese mer om redningshundene.

STOR gratulasjon til Desperados Titicaca (Tica) og Gunnar Kvammen som ble prøvens beste hund med HP på blodsporprøve på Løten! Samme sted går Gry Stenvold og Desperados Tsar Tinius til sin fjerde 1. premie på blodspor.

Bilde av Tica til venstre da hun ble best av 45 hunder på Løten

Som om det ikke er nok går Gry og Tinius ytterlige to blodsporprøver både mandag og tirsdag, noe som resulterer i 2 x 1. premie med HP! Dermed har Tinius nå 6 x 1. pr og 3 x HP - og det når han bare er 11 mndr gammel! Imponerende førere og imponerende hunder, både Tinius og Titicaca! Flere resultater fra Løten prøven der 10 springere startet kommer senere!

I Finland går Desperados Romeo til sin første spor-premiering - en 2. premie i åpen klasse. De finske sporene er ganske så forskjellige fra våre og er i denne klassen 9-1000 meter lange og 12 timer gamle.

 

 

I Trøndelag slår spormafian på stortromme - en og samme dag på en og samme prøve går Lotta, Tikila, Tiril (D. Nicoline) og Enya (D. Najade) til 1. premie med HP på spor! Så her er det deltakelse på NM i sikte!

Vi gratulerer Mariann og Desperados Ricola (Kaisa) med den tredje 1. premien på viltspor i dag. 
Da er det bare å vente på at Kaisa blir to år gammel og kan stilles ut i åpen klasse - slik at hun kan få de nødvendige utstillingspremieringene. 

Tre spaniels i toppen på Selbuprøven!
Totalt startet det 28 hunder og det haglet med 2, 3 og 0 premie. Helle 16 hunder fikk 0... Prøvens beste hund ble NVCH Desperados Nicoline (Tiril) til Hilde Kolstad. Som nr. 2 kom Desperados Rigoletta (Poa) til Anne Langerud. En imponerende innsats da både hund og eier debuterte på ordinær prøve. Nr. 3 ble NVCh Tomboys Symphony For You (cocker) til Wenche Krogstad. Vi gratulerer!

Desperados Tsar Tinius har nå 3 x 1. premie på blodspor - bare knappe 10 mndr gammel!!! I tillegg har Gry også ført frem den unge labradoren Idun til 3 x 1. premie. Imponerende!!! Så da er det "bare" å vente på at de blir gamle nok til å delta i åpen klasse på utstilling slik at de kan få sine velfortjente titler.

Rochelle (Chelly) med undertegnende, Qandis med handler Bodil, Ricola (Kaisa) med handler Marian og Scilla med handler Nina fikk HP og BIR-oppdretterklasse ved NKK-Trondheim 26 juni. Foto: Ellen Getz Wold

Etterpå (etter en diskusjon om vi skulle vente på BIS-en og med store forsinkelser ved øyenlysningen) ble gruppa også BIS-3 av totalt 10 grupper! Og det med tre hunder fra unghundklasse... Foto: Bodil Holm

På samme utstilling med totalt 32 springere slo Chelly til, travet rundt som en gud og vant unghundklassen av 7 tisper, ble 2. vinner med CK og 3. beste tispe! Søster Ricola ble nr. 4. i unghundklassen med HP og halvsøster Scilla nr. 5 med HP. Proto Orfeus ble nr. 5 i vinnerklasse av hannene (?) og Sprintos med innleid handler Marian ble nr. 3 av unghundhannene. Dommer var Jean Lanning.

25 juni ble Scilla BIM på spanielklubbens utstilling i Trondheim!!! Hun vant unghundklassen med HP og ble nr 1 i vinnerklasse med cert! STOR gratulasjon! BIM ble Stardom Summer Shoes og Bente Andresen - en utrolig prestasjon etter å ha startet ganske dramatisk på dagen da bilen havnet i grøfta.

26 juni var Romeo på utstilling i Finland og fikk cert (sitt 2.), CACIB og ble BIR!!! STOR gratulasjon fra alle søsken i Norge og Sverige!

Ricola og Marian fikk godkjent klasse D på brukshundstevne på Vinstra - bare fattige 2 poeng fra opprykk. Samme sted debuterte Qandis og undertegnende i B-spor - med den største nullen vi noen gang har oppnådd. Referat kommer senere.... :-)

På hjemmebane gikk Qellie og Vigdis til sin andre 1. premie på blodsporprøve. Visstnok ganske nær en HP, men farten var i høyeste laget. Vi gratulerer og krysser fingre for at også den tredje 1. premien er i boks i løpet av denne sommeren. Stå på Vigdis - du er i siget!

Desperados Rosalita (Rosa) og Jette Bugge har gått til 172,5 poeng i Arendal og har dermed opprykk til lydighet klasse II. De ble også nummer 5 i klassen av 12. Vi gratulerer!

Prøvens beste hund 9 mndr gammel!

Desperados Tinius og Gry Stenvold startet på blodsporprøve på Temmen og vant hele prøven med HP! Dette til tross for at han bare er 9 mndr gammel!!! Foto kommer!

 

På utstilling i Oppdal fikk Scilla HP den ene dagen og 2. vinner, en enkel rød den andre dagen. Sprint stilte ene dagen og fikk en rød sløyfe. I Nord var San Sebastian (Sibbe) på utstilling og fikk HP og 1 VK for Ine E-son Thor.

 

 

 

 

NSVCH Desperados Proto Orfeus og Birgit Westgård har fått opprykk i B-spor (NBF) og er dermed første spaniel i Norge med opprykk til klasse A!
Vi gratulerer!

Qandis vant klasse C med 514,5 poeng og opprykk på brukshundstevne på Voss. Chelly fikk et nytt opprykk fra D til C. 
Dermed har jeg oppnådd en drøm jeg har hatt lenge - å konkurrere klasse B-bruks.

NVCH NUCH D. Odessa debuterte på blodsporprøve med sin ny fører Mette Sverdrup-Thygeson og ble nr. 1 av 10 med 1. premie og HP!

Samme helg går Najade og Nicoline til hver sin nye 1. premie på blodspor i Trøndelag og Titicaca går til sin andre 1. premie på bevegelig sporprøve på Vassenden.

Desperados Tingeling Elin-Anita Gjerde debuterer på utstilling ved NKK-Drammen og får 1 JK, 1 JKK, HP og 5 VK i hard konkurranse og som eneste svarte hund i springerringen. 

Panghelg på blodspor i Luster 5-6 juni!!!

Fra venstre: 
Gunnar Kvammen med Titicaca - 1. pr + 3. pr
Marian J Nossen med Ricola - 2 x 1. pr
Meg selv med NVCH Qandis - 2 x 1. pr.
og Rochelle - 2 x 1. pr, prøvens 3. beste hund totalt
Vigdis Vigdal med Qellie - 1. pr. + 2. pr.

Alle 5 er døtre til Odessa - fra tre forskjellige kull!!!

En stor gratulasjon også til NVCH Desperados Othello til Olav Aamodt som gikk til 1. premie på i Hyen og ble nr. 2 etter springeren til Karen E Karlsen (navn ukjent). Og i Trøndelag gikk Hilde Kolstad og NVCH Desperados Nicoline til en 1. premie under vanskelige forhold. Samme sted gikk også en av cockerene til Wenche Krogstad til 1. premie og ble nr. 2.

I nord har San Sebastian og Sylvelin vært på dobbelutstilling og fått 2 x 1. premie og 1 x HP i unghundklasse.

1. juni
Chelly har debutert i bruks-spor (NBF) og klart opprykk fra D til C!
Som vanlig var det et kjempetrivelig stevne på Vinstra med hyggelige arrangører, deltakere og dommer. Synd det deltok bake 2 hunder (dere andre vet ikke hva dere gikk glipp av!!!). Poengsummen ble 245 poeng (krav for opprykk er 224) med 10 på spor og fellesdekk, 0 på budføring og resten var en sirkusoppvisning med en meget glad og hoppende hund...

 

Chelly poserer stolt med sine premier etter helgens doble lydighetsprøve.
Hun debuterte lørdag med 159,5 p - skarve 0,5 poeng fra 1. premie, men med den poengsummen ble hun likevel nr. 2 av 22 startende hunder i klassen! Søndag fikk hun 172 poeng og en solid 1. premie og hun ble nr. 3 av 15 startende hunder. Så dermed har Norges dummeste springer (i følge Gisle... :-)) fått opprykk til lydighet klasse II 1, 5 år gammel.

Fire søstre har vært på pinsetur til Hallingdalen
Fra venstre Ricola (Kaisa), Titicaca (Tica), Qandis og Rochelle (Chelly). Bak Trude, Reidun og Gisle. Vi har hatt det moro og sosialt, gått lydighet og trent spor. 

2004

Spaniels med suksess på NM-blodspor!
De tre beste spanielene med HP:
Fra høyre: beste spaniel NSVCH NUCH Desperados Najade ført av Bodil Holm, Trøndelag, NVCH Desperados Qandis ført av Inger Handegård, Sogn og Fjordane, NVCH La-Casa de Perros Marco Polo (etter D. Jivaro) ført av Bente Andresen, Møre og Romsdal

 Stor gratulasjon til Mariann og "Kaisa"
Desperados Ricola med 2 x cert og 2 x BIM på Nesbyen

Desperados Proto Orfeus har gått agility - vant klassen (av 9) med 1. premie og fikk siste opprykket til agility klasse 3. Vi gratulerer!!! Dagen etter var det lydighet i Trondheim - men der ble det tre nuller...

19 juni 
Vi gratulerer Desperados Romeo og Satu med cert og 4 BHK på internasjonal utstilling i Finland i dag!
Dommer var velkjente Thomas Jackel.

16 juni
Gratulasjoner til NVCH Desperados Othello med Olav Aamot som har gått til nok en 1. premie på ordinær blodsporprøve. 

Ny viltsporchampion NVCH Desperados Qandis
På fire starter har hun 3 x 1 premie, 1 x HP og 1 x 0.

NSVCH NUCH Desperados Najade og Bodil Holm gikk til 4. beste hund med HP av 37 startende på sporprøve i Trøndelag. 1. premie også til Deb's Seashell og Salix Just for Fun til samme eier fikk en 3. premie.

Desperados Qandis ble nr. 2 med 1. premie på blodsporprøve i dag. Dette var en dobbel blodsporprøve i Luster. Desperados Qellie til Vigdis Vigdal gikk til 2. premie begge dager og NSVCH Desperados Micko til Arvid Solheim som startet lørdag fikk også en 2. premie. Prøvens beste hund begge dager med HP ble NSVCH Zelini's Easy Rider til Torstein Solset. Øvrige spaniels med 1. premie var NVCH Gjerpens Elena (x 2) ført av unge Eirin Karlsen, NSVCH NUCH Zelini's Roxette til Torstein Solset og NVCH Arthemis Ronja av Orreberget.

24 mai
Desperados Junior (Brisco) er nok en gang regodkjent som redningshund - sommer. 
Vi gratulerer!

23 mai
Tur til Ålesund for å stille ut og gå lydighet
Det snødde friskt på turen opp, eller regnet, eller haglet....
Men opp kom vi helskinnet på sommerdekk...

Vel fremme fikk vi møte gammelkjæresten Piano, datteren Scilla, broder Qompiz og onkel Mattis. På bildet er familien "S" samlet. Så hadde vi en hyggelig springersamling om kvelden. Turen ble også vellukket for:
Qandis fikk cert og BIM, 1. premie i lydighet klasse I med 162,5 p og sølvmerket (nr. 5 av 17 i klassen) og debuterte dagen etter i klasse II. (Poengsummen snakker vi ikke så høyt om... :-)
Piano (NUCH Brigadoon Ebony and Ivory) ble BIR og BIG!!!
Qompiz debuterte i åpen klasse med å bli 2. vinner

16. mai
Desperados Qandis debuterte på blodsporprøve (bevegelig) med en 1. premie m/HP for Arild Gjervik. hun er nå dermed godkjent ettersøkshund. Her er kritikken:
Værforhold: Duskregn 7 gr. Starta i fint tempo. Runderte fint på 1. vinkel. Tok avhopp på rettstrekke utan problem. Gjekk perfekt på 2. vinkel. Ingen tegn til problem på vinkel med avhopp. Tok ut ei rugde på 4. strekke uten å gå etter og fortsatte sporingen fram til sporslutt på ein overbevisande måte. Førar leser sin hund fint og fører den med lang og kort line under sporinga.

10. mai
NUCH NVCH Desperados Odessa har gått til 1. premie på blodsporprøve på sin første start i år en varm vårdag med mye hjort i området.

5. mai
NVCH Desperados Nanok er nå A-godkjent redningshund - vinter
Vi gratulerer!!!
Besøk Nanok og Sintrans hjemmeside:
http://home.broadpark.no/~mfpaulse/

26. april
cert og BIM til Desperados Qandis i Førde! cert, BIR og BIG-2 til hennes halvbror Kvistagran's Livin' Thing. BIR og BIG-2 valp til Desperados Rochelle.
Nr. 2 i klassen til søster Raspberry (Rochelle). 
Samme sted gikk NVCH Streamside Nobleman til Lene Gjelsvik lydighet og fikk 140 poeng og 2. premie i lydighet klasse II.

21. april
Både Qandis og Odessa gikk til 7. poeng på fersksporprøve!
Odessa har gått tidligere, men startet for at en dommeraspirant skulle få nok hunder å dømme.

17. april
NVCH Desperados Nira 3 VK med CK på NKK-Tromsø i dag!

3. april
Vi gratulerer Elke Maria bunk Olsen og NVCH Desperados Nira 
med 1. premie i eliteklasse lydighet - som første spaniel i Norge noen gang!!!
Nira hadde 5 x 10 poeng og totalt 265,5 poeng. Grensa for 1. premie er 256 poeng. Gratulasjoner også til Streamside's North Pole og Gry Eikanger som gikk til 3. premie i LP III. Begge vant også sin klasse - dersom jeg ikke husker feil!

En STOR gratulasjon til årets lydighetsspaniel 2003
NVCH Desperados Nira til Elke Maria Bunk Olsen!

27. januar 
Vi er i farta!!!
Det finnes ikke noe hyggeligere og mer inspirerende å få en konstruktiv kritikk av dere som virkelig trives på siden min. Takk skal du/dere ha!
Her er Odessa i svevet i en stil som burde holde til 9 (noe uryddig frambeinsføring...)

2003

25. desember
Satt og så på TV og dukket plutselig Eric og Brisco. De er med på en reklamefilm for norske Redningshunder 

11. desember
Desperados Molly er forsideoppslag på Sogn Avis.
Les saken

16. november
Vi gratulerer Elke og NVCH Desperados Nira med 2. premie i eliteklasse lydighet i dag!
Dette er den høyeste premiering noen spaniel har fått på lydighetsprøve i Norge!

14. november
Desperados Off-Road til Rolf Enoksen har nå hentet sin and nr. 100 fra det våte element! Vi sender en våt hilsen til både hund og jeger.

10. november
Vi gratulerer 
NVCH Desperados Nanok og Viggo Paulsen med B-godkjent redningshund sommer.
Nanok har fått egen skryteside!

24 okt 
3700 besøk på vår side i løpet av 1 måned
Det er helt utrolig! Sender en hilsen til dere alle!

7. september
Desperados Junior regodkjent ruinsøkshund 

Ny champion:
NUCH NVCH Desperados Odessa

7. september
Desperados Junior (alias Brisco) til Eric Mills ble i dag  godkjent som ruinsøkshund. Dette er en tøff prøve for å teste hvordan hundene fungerer ved søk i bebygde katastrofeområde etter terror, krig, jordskjelv osv. Dersom førerene ønsker det kan hundene stå på den internasjonale listen for utrykninger verden over. Vi gratulerer førerene og håper det aldri blir bruk for deres arbeid....!

7. september
NVCH Desperados Nira cert og BIR for Annika Ulltveit Moe. Dette var Niras 2. cert. Hun mangler nå "bare" NKK-certet. Nira er fra før viltsporchampion og konkurrerer i eliteklasse lydighet - så det er en liten mulighet for at hun kan bli trippelchampion..... Elke har i hvert fall det stå på humøret som trengs for at hun skal klare det! Senere ble hun BIG-4 for en finsk dommer. Vi gratulerer!

Her er kritikken hennes: Utmerket type. Velproporsjonert, meget godt hode. Mørke øyne. Velkroppet. Utmerket bakpart. Kraftige ben. Fine føtter. Noe steil i overarmen. Bra pels. Beveger seg lett og fleksibelt. En tanke ustabil forran.

6. september
NSVCH NUCH Desperados Najade og NVCH Desperados Nicoline går begge til 1. premie med HP på sporprøve. En gratulasjon til førerene  Bodil Holm og Hilde Kolstad.

6. september
Første spaniel er premiert i eliteklasse lydighet. Ikke så overraskende er det NVCH Desperados Nira til Elke. Ikke nok med det - når Elke først var i siget hadde hun meldt på to prøver samme dag - begge gav en 3. premie i klassen. Vi gratulerer!23 august

Gry Stenvold og NSVCH Desperados Lord Lafayette vant NM-blodspor 2003
En imponerende innsats! Aldri har det vært høyere krav for å delta og "Laffen" vant NM og kongepokalen også i 1999 og ble nr. 2 i 2001. 

Det ble to andre spaniels blandt de rangerte hundene. Nr. 7 ble Stein Andersen med Streamside's Holiday Hunter som har vår Evita bak i stamtavlene og nr. 12 til Karen E Karlsen med  Gjerpens Ellena som er halvsøster til Odessa. 1. premie også til Birgit Westgård med Desperados Proto Orfeus, Bente Andresen med Jivo-sønnen La Casa de Perras Marco Polo. Hele 20 hunder (cirka halvparten) gikk til 0 på grunn av nedbør, mye vilt osv.

PS Bildet er fra NM 1999 da Laffen vant kongepokalen. Det skulle ha vært kongepokal i år også - men den ble ikke utdelt...

5 juli 
NSVCH Proto Orfeus og Birgit prøvens beste hund av 28
på blodsporprøve i Selbu. 1. pr. M/HP også til NVCH Nicoline og Hilde og 1. pr. til NUCH NSVCH Najade og Bodil. Vi gratulerer! Najade har tidligere denne uka også gått til en 1. premie på bevegelig blodsporprøve.

NKK-Trondheim 29 juni
NSVCH Proto Orfeus
slo til med 1. premie i agility klasse 2, klassevinner og opprykk. Fører var Birgit Westgård. Vi gratulerer! Han fikk også 1 AK på utstillingen - det samme gjorde også NSVCH Lord Lafayette slo til med 1. premie i agility klasse 2, klassevinner og opprykk. Fører var Birgit Westgård. Vi gratulerer! Han fikk også 1 AK på utstillingen - det samme gjorde også NSVCH Lord Lafayette slo til med 1. premie i agility klasse 2, klassevinner og opprykk. Fører var Birgit Westgård. Vi gratulerer! Han fikk også 1 AK på utstillingen - det samme gjorde også NSVCH Lord Lafayette til Gry Stenvold.

Monir prøvens beste hund på blodsporprøve 15 juni!
Monir og Marit Bonsaksen gikk sitt livs beste spor, fikk 1.premie med HP av Magne Klokset og ble kåret til prøvens beste av 21 hunder. Prøven var på Ørskogfjellet arr. Schweisshundklubben. Monir fikk virkelig prøvd seg med varm rådyrvitring i sporet - dommeren så dyret. Monir utredet skrape og feiemerkene, tar sporet på nytt og følger det til sporslutt. Det ble utdelt 12 x 1.premier men bare en HP.

Qandis opprykk til C i brukshund-spor med 256 poeng (krav 224). Hun fikk 63 p i brukshundøvelsene spor og budføring (krav 35)

NSVCH Proto Orfeus fikk lørdagen 163 p og godkjent. Søndagen slo han virkelig til med 276,5 poeng. Han fikk 70 p i brukshundøvelsene av 70 oppnåelige! Imponerende! Dermed er det to Desperadoer i C-brukshund spor! Fører var Birgit Westgård.

NUCH NSVCH Najade og Bodil Holm gikk til 1. premie m/HP på ordinær blodsporprøve. Samme sted gikk Hilde Kolstad med NVCH Nicoline til en 1. premie.

1. juni: NUCH NVCH Desperados Odessa ble prøvens beste hund på blodsporprøve
12 hunder startet og Odessa vant med HP. Hp også til NVCH Nirvana. Quira Qaramelle debuterte med en 3. premie. 

Vi gratulerer
Najade og Bodil med 1. premie m/HP og prøvens beste hund på blodsporprøve og Nicoline og Hilde med en god 1. premie

Vi gratulerer NUCH NVCH Desperados Musca og Helen med å vinne championklasse + bli 4. beste tispe for Magdalena Karlsson. Kritikken: 

"Fem välskuret huvud med vackert uttryck. Mycket bra hals och skuldra, välformad bröstkorg med utmärkt förbröst. Tillräcklig överarmsvinkel, utmärkta proportioner, kors samt bakbensvinklar. Rör sig något trångt bak men med mycket god steglängd. Mycket bra pälskvalitet.".

Vi gratulerer NVCH Desperados Nira og Elke Maria Bunk Olsen med Årets lydighetsspaniel 2003
Nira har også hatt en fantastisk karriere:
- Årets lydighetsspaniel
- Viltsporchampion
- cert, res. CACIB, BIR, BIG, BIS-3
- debutert i eliteklasse lydighet
- har opprykk brukshund til klasse C
- godkjent jaktanleggsprøve

 

 

 

NSVCH Desperados Proto Orfeus har gått til nok en 1. premie med HP på blodsporprøve. Vi gratulerer!

Panghelg 26-27 april!
I Naustdal (Førde) fikk Qompiz sitt 2. cert og Odessa sitt 3. cert for Nils Molin. Qandis ble 2. vinner med CK. Odin og Qellie fikk en enkel rød, og kennelen fikk HP for sin oppdretterklasse med følgende kritikk: "En mycket jemn gruppe. Vacker og typisk hodetyp. Väl kjønnspregede. Som helhet har gruppen god anatomi og beveger seg godt." 

29.03 Hedda er fri for fuccosidosis!
Dette er en arvelig, ressesiv sykdom på springer spaniel der man kan ta blodprøve for å se om hunden er bærer. Hedda er testet fri - dermed kan ingen av hennes avkom bli syke. Siden far til O-kullet og far til Q-kullet også er testet og fri - er ingen av valpene i disse to kullene heller bærere!!!

29.03 Vestnorsk Villmarksmesse på Nordfjordeid med Danske Per Porsild som dommer. Utendørs utstilling i pissregn og kun et par varmegrader - vi glemmer den nok ikke med en gang! Qompiz og Ida gjorde en kjempeinnsats, vant unghundklassen med HP og ble 1. vinner med cert. Vi gratulerer! NUCH NVCH Monir ble 2 BHK og Odin 3 VK. Qandis vant unghundklassen med HP og ble 1 VK uten cert. 1 JK til Nira-datteren Guenivere som debuterte på utstilling. Ei kjempesøt, lita tispe! Så fikk vi HP oppdretterklasse med følgende kritikk: "En utmerket oppdretterklasse. Smukke hoder, kroppsstørrelser med stor dybde. Velvinklede lemmer. Utmerkede bevegelser."

23.03 NKK Bergen 20 springere var påmeldt for Terry Thorn. Det ble ikke delt ut hannhundcert, men Odin ble 3. vinner. Qandis vant unghundklassen med HP og ble 5. vinner. Både Odin og Qandis ble også øyenlyst og glaucomundersøkt.

NVCH Desperados Nanok 
er nå B-godkjent lavinehund! 
Vi gratulerer både Nanok og fører Viggo Paulsen.
Det var vintertrening i snøstorm men Nanok klarte seg fint. Ting tar tid med Lavinehunder så "A" prøve er ikke før til neste år, da blir det hovedkurs en uke på Leirvassbu hvis alt går bra med treningen. Spesielt imponerende er at Nanok også er viltsporchampion og jaktpremiert!

2002

Flott helg på nordisk vinnerutstilling på Vikingskipet!

BIR-oppdretterklasse ved nordisk vinnerutstilling på Vikingsskipet. Fra venstre Odessa, Qellie, Qompiz og Musca.

Fredagen gikk Proto Orfeus til 1. premie i lydighet klasse I og ble nr. 25 av 77 med 165 poeng. Dermed er han klar for klase II. Han debuterte også i klasse 2 agility med en 1. premie og ble nr. 6 av 18! En meget fin innsats, med andre ord.

På utstillingen fikk alle de 8 Desperadoene 1. premie av totalt 45 springere der flere gikk ut med lavere premieringer enn dette. I juniorklasse hann var det tre - alle Desperadoer. Vant med HP gjorde Qompiz selv om både han og handler Gry debuterte. Nr. to ble Quadrillo og nr. 3 var Quezacolt. 13 hunder kunne ha vært med i vinnerklasse. Proto Orfeus fikk en enkel rød sløyfe og ble uplassert, men Qompiz gikk med flott steg og holdning og ble nr. 4 med CK. Flott jobba!

I juniorklasse tispe var det 7 hunder. Qellie oppførte seg eksemplarisk, kjempet om å vinne og ble nr. 2 med HP. Qoca Cola ble nr. 4 av  7. 19 tisper kunne ha vært med i vinnerklasse. Av disse med Odessa nr. 3 med CK! I championklasse var det 8 tisper og Musca ble nr. 6 med CK. 

To oppdretterklasser var med, begge fikk HP og Desperado vant med Odessa, Qompiz, Qellie og Musca. Så fikk vi vår første HP i avlsklasse da Odessa entret ringen med sine fire junior-avkom Qellie, Quadrillo, Quezacolt og Qompiz. Begge klassene gikk videre til BIS-finalen og Odessa syntes det var stor stas å gå i den store ringen. At vi i tillegg ble BIS-3 avlshund var en flott avslutning på en travel og hyggelig helg. 

NVCH Desperados Nira
var en plassering fra et eventuelt utstillingschampionat da hun ble plassert som 2 VK m/CK, 2 BTK og res. CACIB i Tromsø i helga.