Nyhetsarkiv 2015
Hit flytter jeg nyheter som har stått på startsiden min
 

Spaniel siden 1974
Springer siden 1984

Sist oppdatert:
08 desember 2015

07.12.2015
Desperados Gunpowder debuterte på anleggsprøve blodspor
akkurat 9 mndr gammel - og bestod!

NORD VCH Desperados Rochelle - Chelly - er borte i en alder av vel 12 år.
Det skjedde så overraskende fort. Du kan lese mer hva som skjedde og om Chelly her.

05.12.2015
Desperados Copper er øyenlyst uten anmerkning
men hadde litt forandringer på gonioskopi. Forandringene er vurdert som middels. Dette betyr trolig ingen ting for han, men det betyr at han kun bør brukes i avl på tisper som ikke har disse forandringer på gonioskopi-undersøkelsen. Det er forandringer som kan føre til grønn stær (glaucom) som man sjekker med gonioskopi. Dette er en svært smertefull sykdom, så i Norge har vi krav på at alle avlsdyr av rasen engelsk springer spaniel skal undersøkes med gonioskopi før bruk i avl. hunder med større forandringer enn 50% bør ikke brukes i avl. Hunder med mindre forandringer kan brukes, men da på fri partner. Også rasens hjemland England begynner nå å undersøke avlsdyrene med gonioskopi. Disse forandringene kan ikke ses på vanlig øyenlysning.

 

30.11.2015
Desperados Gunfighter ble BIR-valp med flott kritikk
Bilde under

30.11.2015
NUCH NVCH BH Desperados Aya var 2 skarve poeng unna rallylydighetschampionatet på årets siste stevne
Det har vært en fantastisk rallysesong med totalt 5 x cert og totalt 16 x 1. premie i rally på mine egne hunder. Og så har mine valpekjøpere oppnådd 20 x 1. premie - så Desperadoene har totalt vunnet 36 x 1. premie i rally i år.  Les mer om Aya i treningsdagboka

 

 

Her finner du oversikt over resultater oppnådd i 2015

14.november 2015
I dag vant Desperados Finnstar (Frode) et nytt reserve-cert
og ble 2. beste hanne

Og det med en vakker kritikk fra dommer Ola Erikson! "Trevlig helhet. Bra proporsjoner. Vackert huvud og välskuret uttrykk. Korrekt ansatta öron.  Tilräcklig hals. Stark rygg. Goda vinklar fram och bak. Utmerket ben och tassar. Tilräckelig bröstkorg. Utmerket pälskvalitet. Rør seg med bra steglängd. Trevlig temperament." Tidligere har Frode vunnet 2 x ett reserve cert og et reserve CACIB - men siden vinneren av CACIB-et alt var internasjonell champion er vel Frodes res. CACIB et CACIB. Frode har også blitt pappa til ett valpekull i 2015 hos eier Ann Kathrine Lèvin - kennel Skoglandets. Frode er også akkurat øyenlyst på nytt. Han er tidligere sjekken med gonioskopi - uten anmerkning.

 

Søster RL1 Finnair (Lykke) til Ellen Getz Wold har også hatt en bra utstillingssesong med reserve cert både i Norge og i Sverige pluss nr. 2 i åpen klasse på EDS. Fra før har hun cert, BIR og BIG. Også hun er øyenlyst og sjekket med gonioskopi - fri.

Tredjemann i kullet som har hatt en bra utstillingssesong er NVCH RL1 RL2 Desperados Finnwin (Yksi). Cert og 2. beste tispe og vinner av brukshundklasse på EDS. Også hun er øyenlydt og sjekket med gonioskopi - eneste anmerkning var et lite øyenhår.

Fjerdemann fra kullet som er stilt ut er RLD N Desperados Finnley (Boriz) - han er utstilt en gang i 2015 med excellent og nr. 3 i unghundklasse. Finn-kullet er et utrolig jevnt og bra kull, ser det ut somTre Desperadoer fikk rallytitler på Eid 2015

10.november 2015
Bedre sent enn aldri - oppdatering pågår
Jeg skal nå gjøre et tappert forsøk på å få oppdatert hjemmesiden min med alle de fantastiske resultatene mine valpekjøpere har oppnådd...

Først noen rallyresultater.

På Nordfjordeid i august var det mange Desperadoer som gikk til 1. premie i rallylydighet, bl.a. de tre tispene på bildet over som alle startet i klasse I. Alle tre har nå fått sine første rallytitler. Desperados Finnair (Lykke) til Ellen Getz Wold, Desperados Damita til Magni Stenen og min egen Desperados Finnwin (Yksi). Yksi har i tillegg fått tittelen RL2 og hun har blitt viltsporchampion.

Yksi har startet på 7 rallystevner nå, fire ganger i klasse 1 der hun har vunnet klassen 2 ganger og hun har i tillegg blitt regionmetsre i rallylydighet klasse i i NKK nordvestlandet. I klasse 2 har hun startet tre ganger og har to ganger vunnet klassen og en gang blitt nr. 2. Nå skal vi bruke tida på å lære inn klasse 3 og eliteøvelsene. Det er stor overgang fra klasse 2 til klasse 3, så vi trenger litt tid.

I Sverige har Desperados Finnley (Boriz) til Marita Modin tre ganger fått godkjent i nybegynnerklasse (tilsvarende vår klasse 1) og dermed har også han fått sin rallytittel.

Desperados Dolce Vita (Dina) til Linn Didriksen Solsvik gikk til sin andre 1. premie i klasse 1 i Årdal. Dessverre ble eier syk på dag to på stevnet.

Tysk UCH Tysk vinner 2012 Desperados Charlotta vom Belauer See til Ulf Bauman har debutert i rallylydighet i Tyskland og fått opprykk til neste klasse.

NSVCH BH RL2 Desperados Zelda til Laila Røneid har klart 3 x 1. premie i rally klasse 2 og kan nå smykke seg med tittelen RL2. Nå er det klasse 3 neste!

11 år gamle NSVCH BH RL2 Desperados Tingeling til Elin Anita Gjerde har også klart 3 x 1. premie i klasse 2 og har dermed fått ny tittel. Det er en fryd å se Tingeling i aksjon - hun ser fremdeles ut som en unghund!!! 

Mine egne NVCH BH NRLCH Desperados Xmilla og NUCH NVCH BH Desperados Aya har også hatt en bra rallysesong da Xmilla har vunnet fire cert i år og Aya har vunnet to!

27 september 2015
Jeg ligger hele to måneder på etterskudd med å oppdatere hjemmesiden min.... 

Får begynne litt om senn og håper en dag å bli ajour. Håper dere tilgir meg at resultatene kommer litt hulter og bulter... Starter med dobbeltutstillinga i forbindelse med europavinneren i Oslo/Lillestrøm. Først var det NSK-utstilling med dommer Ray Smith. Yksi (Finnwin) stilte første gang i åpen klasse, fikk excellent og ble nr. 4 i brukshundklasse og ble dermed norsk viltsporchampion. som nr. 3 i brukshundklasse med excellent ble NSVCH BH Desperados Zelda og på plassen bak med excellent stod NVCH Desperados Bitten.

Dagen etter var det eurodog med 86 (+) påmeldte springere for Svein Helgesen. Utstillingen hadde ikke kritikkskriving og ikke CK. Klassevinnerne kjempet om cert og CACIB. Alle Desperadoene fikk excellent - noe som ikke var en selvfølge da det ble gitt ganske mange very good! Først ute var Desperados Finnair (Lykke) i åpen klasse. Hun ble nummer to i klassen. så var det brukshundklasse der NVCH RL 1 Desperados Finnwin (Yksi) vant med NSVCH BH Desperados Zelda som nr. 2 og NVCH Desperados Bitten som nr. 3. I veteranklasse startet 11 år gamle NSVCH BH Desperados Tingeling som ble nr. 4 i veteranklasse.

Siden Yksi vant sin klasse, og Lykke ble nr. 2 i sin, så var begge to med i siste finalen i kampen om cert. res cert og CACIB.
Det var vanskelig å velge fire å ta med i oppdretterklassen. Zelda måtte gå ut da hun var brun - de andre var svarte. Så var det elle-melle hvilke av de svarte jeg skulle ta med. Det ble aya og hennes to døtre pluss hennes tante og vi fikk HP og ble nr. 2

 

"Frode" - Desperados Finnstar har vunnet
res cert og res CACIB på SKK Piteå

Han vant unghundklassen med CK og ble 3. beste hannhund med reserve cert og reserve CACIB. siden hundene forran han var en junior (som ikke kan tildeles CACIB) og en hund som allerede er internasjonell champion og ikke kan vinne flere CACIB, har Frode troligvis vunnet CACIB-et! :-)

Desperados Bitten
var på spanielklubbens utstilling i Trondheim der hun fikk CK fra brukshundklasse. De gikk også lydighet og fikk en 3. premie i LP 2.

Desperados Finnley " Boriz" med godkjent i rally

Boriz har startet i Sverige der de har litt andre regler enn her. Han fikk godkjent resultat i nybegynnerklasse Rally på Apollogruppens kveldskonkurranse og plasserte seg som nummer fem!

Desperados Finnwin - "Yksi"
- har startet på bevegelig blodsporprøve og gikk til en 1. premie.

Hun trener også på vann-apport - se videoen her

NVCH Desperados Alva har blitt mor til 5 hanner og ei tispe
- alle svart/hvite og fire hanner med tan.
Følg valpebloggen her


Ny champion og rasens første rallylydighetschampion!
NRLCH NVCH BH Desperados Xmilla

Xmilla leverer hun og jeg klarte å holde nervene under kontroll slik at jeg klarte å hjelpe henne gjennom banen og ikke bli stressa av den bjeffinga hun dessverre har. Vi endre på 198 poeng og nr. 3 i klassen av 9 (slått på tid) og en solid 1. premie, cert og championat. Tror ingen ANER hvor glad jeg er over å ha fpått dettet il, for Xmilla og jeg har trent MYE...

Snart 12 år gamle Chelly (Desperados Rochelle) vår være månedens Desperados-representant.
Selv er hun nordisk viltsporchampion, har vært en plass unna å bli utstillingschampion, har godkjent jaktanleggsprøve og apporprøve BK, har opprykk til eliteklasse lydighet, og snart 12 år gammel og med sterkt redusert hørsel traver hun inn til 198 poeng og vinenr klassen av 16 i rallylydighet klasse 12 og får tittelen RL2. Chelly har totalt fem starter i rally - alle med 1. premie! Chelly er mor til vår nybakte rallylydighetschampion NRL CH NVCH BH Desperados Xmilla, en tysk utstillingschampion og hele 9 viltsporchampions. Hun er mor til tre kull. Selv er hun øyenlyst og gonioskopert UA og har en HD-index på
HD-Index: 114,96.

Ekstra moro var det at også gamlemor Chelly slo slo til med ny tittel!
Ny tittel: NORD VCH RL2 Desperados Rochelle
Ikke nok med det. Også hun fikk 198 poeng, en solid 1. premie og hun vant like godt klassen av 16 startende hun.... Det kommer bilde av henne også :-)
Damita, Yksi og Zelda var også påmeldt og skulle ha starta - men alle fikk løpetid...

NSVCH BH Desperados Zelda prøvevinner blodspor med HP
Desperados Finnwinn debuterte med 1. premie
Lars Gunnar Røneid førte Zelda til en sikker seier på sporprøven til NSK S og Fjordane 21. juni på Seimsåsen for dommer Knut Jørstad. 6 hunder startet, da det var vanskelig å finne prøveterreng grunnet veldig sen snøsmelting. Tørt terreng med lite vegetasjon og mye hjort gav mange av hundene utfordringer. Ekstra moro var det da at Yksi debuterte med en solid 1. premie og ble andre beste hund.

 

 

Desperados Finnair
Lykke 
vant reserve cert 
og ble 3. beste tispe
SKK Avestad
Det var påmeldt 48 springere for dommer Vidar Grundetjern. Lykke vant unghundklassen med CK, ble 3 BTK med reserve cert. Certet gikk til 2 btk så Ellen og Lykke var veeeldig nære.

 

 

 

 

 

Desperados Finnegan - Ozzy - er øyenlyst og gonioskopert uten anmerkning og har hatt damebesøk. Mer om valpeplanene finner du på hjemmesiden til kennel Mi-Mio i Trøndelag

STOR aktivitet på sporfronten!!!

NSVCH BH Desperados Tingeling (foto).
og Elin Anita Gjerde starter sesongen sterkt med å vinne prøven i Luster med HP.

NORD VCH Desperados Vilja
og Bjørn Jensen har flere 1. premier allerede og 2 x HP. De blir også prøvens beste hund på den store prøven i Østfold med 50 startende hunder!

NVCH Desperados Bitten og Kathrine Moen Bratteng ligger heller ikke i godstolen, men går i steden inn til sin andre HP i Trøndelag. Også der 51 startende hunder og 15 (!!!) med HP...

Første LP-resultat på Finn-kullet
Det er Desperados Finnley (Boriz) til Marita Modin ble nr. 3 i klassen med en 1. premie ved Hölö-Mörkö Bk. Tidligere i år har han gått til en 2. premie i klassen.

Vi gratulerer Anne Kildahl Rasmussen og Desperados X-port - Solo - med 2 x res cert på tysk utstilling og dermed trolig tysk championat!
I Tyskland må man ha 5 cert for å bli champion, men cert kan deles ut til vinnerne av alle klassene. Solo stilte i brukshundklasse og ble numemr to med reserve cert begeg dager. Men da den siste utstillingen var en utstilling med "dobbelt-cert", teller reservecertet som cert og Solo skal dermed være tysk utstillingschampion!

Hovedutstillingen 2015
3 Desperadoer var med og utgjorde 3 av de fire svart/hvite springerne på utstillingen.
Desperados Finnwin (Yksi) og Desperados Finnair (Lykke) (øverst til venstre) falt ikke helt i dommerens smak og fikk very good. NVCH Desperados Bitten (øverst til høyre og nederst til venstre) til Kathrine Moen Bratteng derimot fikk sin første CK og ble BIM-brukshund. Ekstra moro var det at datteren alexa ble BIR og BIS-valp. Dagen etter fikk Bitten en ny CK og BIM-brukshund, mens Yksi og Lykke trente felt og spor. På hovedutstillingen fikk også NVCH BH Desperados Xmilla utdelt sitt diplom for årets rallylydighetsspaniel 2014 og NUCH NVCH BH Desperados Aya fikk sitt diplom for årets allsidighetsspaniel 2014. (Nederst til høyre)

NVCH BH Desperados Xmilla vant sitt andre rally-cert i Luster
2. mai og ble nr. 2 i klassen.
Vi startet også dagen etterpå men en stå i steden for dekk under marsj førte til disk. Nå mangler Xmilla ETT cert til for å bli rallylydighetschampion, men jeg skal love dere at det ikke er lett! Diskprosenten er høy i eliteklasse.

Noen flere rally-resultater
Fra venstre: Desperados Finnwin (Yksi) debuterte med 2 x 1. premie, 1 x direkte opprykk og 1 x klassevinner på Luster hundeklubb sitt dobbeltstevne 2-3 mai.
I midten: På samme stevne gikk jeg med NORD VCH Desperados Rochelle - Chelly - snart 12 år gammel - og det ble 2 x 1. premie i klasse 2 og hun ble klassevinner lørdag. Så nå har gamlemor opprykk til klasse 3 rally..
Til høyre: Elin Anita Gjerde gikk med snart 11 år gamle NSVCH BH Desperados Tingeling og fikk 1. premie i klasse 2 søndagen og vant klassen. Så har også hun opprykk til klasse 3!

Enda flere gode rally-resultater
Fra venstre: Ellen Getz Wold har gått med Desperados Finnair - Lykke - og fått 1. premie i klasse 1.
Inger Marie Holt har debutert med Desperados Deja Vu - Diva - og også hun har fått 1. premie i klasse 1.
Magni Stenen har virkelig fått det til med Desperados Damita og på en og samme helg fikk hun 2 x 1. premie på Desperados Damita og opprykk til klasse 2.

26. april
Vi var på utstilling i Førde med to hunder - og det ble en suksess!
Det ble dessverre dommerbytte frå Svein Helgesen til Hannele Jokisilta, Finland. Grunnen til dette er at svein skal dømme Europavinneren i høst. Det var derfor ekstra spennende hva denne dommeren ville ha og ekstra gledelig at hun trolig ser på rasen med "samme" øyne som Svein gjør. Elin hadde meldt på tingeling siden de nye utstillingsreglene nå gjør at Tingeling som har fire "små-cert" ikke kan ta certet fera noen som trenger det. Dermed kan Elin Anita og Tingeling nå kose seg i ringen... Bare syn de ikke har klart å få det nødvendige stor-certet for å få tittelen. EN plass i fra har de vært... Og snart 11 år gamle Tingeling travet seg inn til CK fra veteranklasse, 3 beste tispe og så ble hun BIR-veteran. BIS-veteran ble dømt av Svein Helgesen og det var utrolig spennende da det var mange fine veteraner med. Ekstra moro var det at Tingeling travet seg lett og lekent til en BIS! Ikke lett å se at denne frøkna er snart 11 år - hun så mer ut som en unghund!

Unghund, ja.... Yksi - Desperados Finnwin - ble for første gang stilt ut i Norge og det i unghundklasse. forhåpningene var små da hun var midt i røyting og det hadde blitt litt liten tid til utstillingstrening, mosjon og pelsstell grunnet valpene. Yksi var alene i unghundklassen og vant den med CK. Overraskelsen var STOR da hun travet seg inn til 2. beste tispe med cert!!! FOR en overraskende deby!!! 

Samme helg startet NVCH Desperados Bitten på dobbelt rallystevne i klasse 3, men disket begeg dager. Fort gjort!

19.april
NVCH Desperados Bitten har hatt årets første start i lydighet klasse 2
Det ble 129,5 poeng og en 3. premie.

18.april
SUPER Desperado-start på sporsesongen!
NVCH Desperados Alva til Sylvelin Andersen 1 m HP og prøvevinner
Nord VCH Desperados Vilja til Bjørn H. Jensen 1. premie og 3. beste hund

14.april
Vi gratulerer Desperados Finnair med dagens øyenlysning og gonioskopi
Alt var fritt, bortsett fra et lite øyenhår på en side. For en Lykke :-)

14.april
Vi gratulerer Desperados Deja Vu (Diva) og fører IngerMarie Holt med godkjent D-spor på debyen på brukshundprøve (NBF)

Søster Desperados Damita gikk rally klasse 1 på Hadeland samme helg, men det ble dessverre en disk. Fort gjort!

7. mars
Aya ble mor til 7 fine valper - 5 hanner og to tisper 7. mars
Fra venstre (med forbehold om feil):
 brun hann, brun tispe, brun/tan hann, svart/tan hann, brun tispe, brun hann og svart hann.
Trykk her for å gå til valpedagboka.

Jeg har også laget en album på facebook - som jeg sikkert fyller med valpebilder....

Har fått dette flotte bildet av Desperados Finnair - Lykke til Ellen Getz Wold

7. mars
Desperados Finnstar (Frode) har vært på utstilling og fikk vert good.

 

27. februar
NVCH Desperados Alva er øyenlyst fri - valpeplaner på gang...
Eier/oppdretter er Sylvelin Andersen, kennel Ostirana.
Sylvelin er ikke den flinkeste til å oppdatere bloggen sin - men her er link til den.

NORD VCH Desperados Rochelle (Chelly) 11,5 år gammel nyter vårsola.
Ikke trimmet til utstilling, ikke nybadet og står helt fritt, men jeg håper dere ser hvor flott hun holder seg!

22. februar
Desperados Cowboy har vært på NKK-Bø
Tittet mest etter mor da han var i ringen, så bevegelsene ble så som så - men med en good har han nå det han trenger for et eventuelt fremtidig viltsporchampionat. Cowboy - eller Felix som han heter til daglig - viser nemlig meget gode takter på sporet, så vi håper også å se han på blodsporprøve i år ;-) Kritikken ble: male with good head, enough neck and forechest, correct bone, well bodied, short in croup, enough ang, would like to see better proportions, lacks correct movement in front, would like more reach.

Neste gang Felix skal på utstilling har mor lovet å trene og stille han selv, slik at han slipper å hele tiden lete etter henne når han er i ringen :-) Cowboy er en flott hanne som tidligere har vunnet res. cert og 2. BHK - så han kan bedre enn dette!

16. februar
Vi gratulerer Desperados Athena (Pepsi) og Cathrine Christensen med flott plassering på smeller-konkurranse.
Smeller er en foreløpig en uoffisiell konkurranseform som går på hundens evne til å markere en duft (smeller). Pepsi ble nr. 5 av 24 i klassen med maks poengsum - men slått på tid.
Her kan du lese hele resultatlista.  Mer om smeller kan du lese her.

09.februar
NVCH Desperados Bitten med opprykk til rallylydighet klasse 3
Bitten har en 1. premie i klassen fra før, og nå helga som var fikk hun to nye 1. premier og dermed opprykk til klasse 3. Godt jobba Kathrine og Bitten! For en knallstart på året.

 
Resultater 2015
Navn Utstilling Lydighet/Rallylydighet Spor/bruks NBF Jakt Helse/
Annet
Alva Very good   1. pr blodspor HP og prøvevinner     Øyenlyst fri
Mor til 6 valper på kennel Ostirana
Aya Excellent
EDS
2 x cert  i eliteklasse rally
1 x 2. premie elite rally
2 x 3. pr. i LP klasse 2
      Mor til 7 Desperado-valper
Bitten 2 x CK,
2 x BIM-brukshund
Excellent
EDS
2 x 1. premie i rally kl. 2
Debutert i kl. 3 m disk
3. pr. LP 2
1. premie med HP, 1. pr, 2 pr   Godkjent
jaktanlegg
prøve
Øyenlyst fri
Cowboy Good          
Charlotta vom Belauer See   Opprykk til klasse 2 i tysk rallylydighet        
Damita   Rally klassse 1 - 3 x 1 pr
RL1-tittel
       
Deja Vu   Rally klasse 1 - 1. premie   Godkjent D-spor    
Dolce Vita   Rally klasse 1 - 1. premie
LP klasse 1 - 1 premie
Debutert i klasse 2
       
Finnstar 3 x res. cert. res. CACIB
(CACIB)

        Far til 11 valper på kennel Skoglandets
Øyenlyst fri
Finnegan           Øyenlyst fri
Gonioskopi ok
Finnley Excellent 1. premie og 2. premie i LP 1
3 x Godkjent rallyLP nybegynner og nr. 5
RLN N-tittel
      Øyenlyst fri.
Finnwin cert, 2 BTK
klassevinner EDS
Rally klasse 1 4 x 1. premie, klassevinner, direkte opprykk
3 x 1. pr i klasse 2, 2 x klassevinner, 1 x nr. 2
RL1 og RL2-tittel
1. pr ord prøve, 2 x 1 pr bev prøve
NVCH-tittel
  Godkjent
jaktanlegg
prøve
Øyenlyst fri
Gonioskopi ok
Finnair res. cert SKK
excellent og nr 2 i klassen EDS
Rally klasse 1 3 x 1. premie
RL1-tittel
      Øyenlyst fri
Gonioskopi ok
Gunpowder BIR og BIS-4 valp          
Golden Girl BIR og BIG-3 valp          
Gunfighter BIR-valp          
Rochelle   Rally klasse 3 2 x 1. premie, 2 x klassevinner, opprykk til kl. 3
Ny tittel RL2
       
Tingeling CK, BIR og
BIS-veteran
Excellent EDS
Rally klasse 2 3 x 1. premie, klassevinner
RL1-tittel
1. premie med HP, prøvevinner
Tsar Tinius     Flere 1. premie med HP på spor      
Vilja     1. pr. blodspor, nr. 3, 1. pr m HP
1 pr HP og prøvevinner
     
X-port 2 x res cert
Tysk utsti.
championat
         
Xmilla   4 x 1. premie rally eliteklasse, cert,nr. 2, 3, 4 og 5
Rallylydighetschampion
       
Zelda   3 x 1. premie i rally klasse 2. debutert i rally 3
Klassevinner og nr. 2
RL2-tittel
1. premie, HP
prøvevinner
    Mor til 6 valper på kennel Zelfa