Nyhetsarkiv 2008

Desperados Uganda - "Ugo"
Mange har sendt oss hyggelig jule og nyttårshilsen - men jeg har hatt en ordentlig forkjælelse og har vært slått ut i jula. Men nå begynner jeg å våkne til live igjen. Dette fine bildet av Ugo er det Ellinor som har sendt oss. "Ugo har deltatt i  Vestfoldmesterskapet i bruks, som er en uoffisiell konkurranse mellom klubbene i Vestfold med bare felt og lydighet fordelt på 3 sammenslåtte klasser. Vi ble nr 2 av 5-6 startende i klassen, tror jeg. Jeg synes Ugo gjorde det bra tross lite trening i kommandering."

Vi har også fått en hyggelig hilsen fra Desperados Tellus
Vi har nettopp kommet hjem fra julefeiring på Lillehammer. Tellus har dratt pulk, og vært med på skiturer i skogen hver dag. Han har fått en ny lekekamerat på Lillehammer, da foreldrene mine har kjøpt seg en shetland aheepdog. Det går unna, men Tellus klarer å løpe fra Mikkel når han blir for plagsom. I tillegg har han blitt "storebror" igjen, til en jente på 8 mnd. Han er veldig nysgjerrig, men oppfører seg som en gentleman. Snuser og gir henne et og annet kyss. Nå satser vi på mer snø her i Drøbak, da eldstemann har fått sine første ski, og kommer til å trenge litt drahjelp i motbakkene.

NUCH NVCH 
Desperados Najade (Enya) har fylt 11 år 

Vi sender en hilsen til henne og alle i andre i N-kullet som er "still going strong". Som dere ser så har Enya knapt et grått hår på snuten. Imponerende!

 

 

Mister Snowball 2009
XO har vært på tur i kramsnøen med tre andre hunder som har "dukket" han under slik at snøen har festet seg på ørene...

Desperados Tomba la Bomba går på elg og villsvinjakt
Vi kör på i jaktskogen. Fyra älgar i år. En hittade Tomba i en grantätning och stötte fram den till en passskytt. Tomba stöter även vildsvin. 
Desperados Tycho Brahe på vellykket ettersøk
Jaktsesongen over for i år, bortsett fra vinterjakt på elg i
Elverum i januar. Jeg ble kalt ut på ettersøk etter rådyr lille julaften og Tycho gjorde en meget god jobb. Det hadde fått skutt av det ene forbenet og skadet det andre, men greide å gå ca 3 km før vi fikk avlivet det. Ettersøket startet med en god runde i skogen, før dyret dreide ned i bebygd strøk. Over jorder, gjennom hager og gårdsplasser, krysset riksveien og gikk ned mot et våtmarksområde. Der gikk Tycho rett ut i vannet. Han vasset ut så lang linen var og ville gjerne legge på svøm. Da skjønte jeg ingenting og trodde har
var varm og ville kjøle seg ned og at han hadde mistet sporet. Så kikker jeg utover våtmarkene og der vasser/halter rådyret ca 3-400 meter fremme. Fikk tilkalt en skytter som kjørte ut og fikk avlivet det. Vi måtte gå "rundt" for å komme til dyret, men Tycho var med på å hente det. Svømte ut til en grunne ca 100 m fra land der dyret lå i vannet. Godt jobba :-)

26. desember
Tante Smilla, bestemor Chelly og de andre på kennel Desperado gratulerer Desperados X-port som nybakt pappa i Danmark
Det er jo ikke lenge siden han reiste herfra og tante Smilla er jo bare barnet ennå, så det er jo bare utrolig at brodern alt er pappa. Det ble 6 valper, 3 + 3 og to av hannene er svart/hvite, de øvrige er brun/hvite. Det kommer bilder snart på hjemmesiden til kennel Happy-Lean
Her er link til kennel Happy- Lean

21. desember
Det er bare å tilstå: Jeg har spilt bort alle pengene mine...
Alle flax-loddene jeg vant i konkurransen Hvite blomster 2008 er skrapt og de loddene jeg vant på er byttet ut i nye lodd. Men sluttresultatet ble 0. Jeg har rett nok ikke løst ut det ene danske flax-loddet som jeg vant 25 kr på og det er fremdeles et par luker igjen i flax-adventskalenderen, men det ser dårlig ut. Det er med andre ord bare tull at hver andre kalender vinder. Jeg har to og har ikke vunnet på noen - ennå.... 

21. desember - siste søndag i advent og "Skoltasøndag"
Da skal siste smalahovet spises opp - en barbarisk skikk som jeg har fått inn med morsmelka på Voss...
For dere som sier æsj - har dere smakt det eller bare bedømt smaken ut i fra utseendet? For i utgangspunktet er det ikke verre å spise sauens hode enn å spise dens ribber til jul i form av pinnakjøtt...? Men vi mennesker er litt rare slik. Vi spiser kylling i mengder, men jeg mange ikke er klar over hvordan kyllingen har det fra den kommer ut av egget til den ender opp på middagsbordet vårt...

Nå ja. Jeg har ikke tenkt å starte en lang moralpreken. Jeg slår bare fast at det vi mener er helt ok er totalt uakseptabelt andre steder - og omvendt.

Ute laver snøen ned. Virkelig julestemning! Det var akkurat mildt nok til at hundene IKKE ble snøballer på turen vår, bare veldig våte. For det finnes ikke noe våtere og kaldere enn nysnø på 0 grader.

Nå håper jeg at mange blir med på fotokonkurransen (se over) og at mange blir med på å lage neste års adventskalender. Det går også rykter om at Wencke er i gang med å lage en fotokonkurranse til inspirert av årets: Hvite blomster. 


19. desember
Se vi har fått en utmerkelse :-) 
Mer enn fem personer hadde anbefalt www.desperado.no som en god side for å finne informasjon om engelsk springer spaniel. Derfor fikk vi denne utmerkelsen. Siden som har gitt oss utmerkelsen, finner du ved å trykke på "medaljen". 

16. desember
Det blir valpsomt!

Først ute er Desperados X-port som snart blir pappa til et stort kull på kennel Happy Lean i Danmark. 
Så kommer mammaen, vår egen Desperados Rochelle,  forhåpentligvis med valper i begynnelsen av februar
Så kommer datteren, Desperados Vilja, trolig med valper i midten av februar. Det blir kennel Sarkos første kull. Mer informasjon kommer senere. 

15. desember
Nytt foto av Desperados Uma
Takk til fotograf Vanja Sliwa

15. desember
Vi gratulerer Desperados Umi-Ursus med fører Kai-Erik Uleberg med B-godkjenning som redningshund
Samtidig ønsker vi lykke til videre i treningen mot målet med å bli A-godkjent. Jeg vet hvor mange treningstimer som ligger bak å komme så langt som dere har gjort, så nå håper jeg også at dere når målet. Lykke til!

12. desember
Løpetisper er noe herk - del 2 
Link til blogginnlegget vårt med mange bilder fra turen

Hør, er det nissen vi kan høre?

Følg meg Vezla, sier Chelly, nissesporene går denne veien...

10. desember
Hannhunder til besvær. Les: Løpetisper er noe herk! 
Jeg ville vente med å ta hundene ut på tur til Ingrid, som har med seg labradorhannen Bonzo, en "einstein" hadde reist fra gården. Hun er her og steller med hestene og Bonzo er en meget aktiv og lydhør ung mann på to år. Så da han hadde reist puttet jeg hundene i bilen og kjørte på et nytt sted der jeg ikke trodde jeg ville finnes en hannhund i mil omkrets. Med to løpetisper, den ene rett nok over toppen, kan det ellers bli vel heftig. Glad og fornøyd gikk vi i skogen. HELDIGVIS bjeffet hundene til slik at jeg oppdaget at vi hadde fått selskap - av en lykkelig svart labradorhannhund! Bonzo HER? Var min første tanke mans jeg fikk kastet meg over Qandis og satt bånd på henne. Chelly var heldigvis ikke særlig selskapelig anlagt og viste hele gebisset da hun jaget frieren avgårde. Vezla og Smilla syntes han var stilig, men også Smilla måtte forsvare seg da gutten ikke klarte å finne ut HVEM av de fire tispene som var mest løpsk. Heldigvis kom også eieren og hun fikk til slutt hanket inn hunden sin. PUH. 
Moralen i denne historien er: Du vet ALDRI når det dukker opp en parringsvillig svart labrador hannhund.
Ikke rart at så mange blandingskull har labrador som pappa :-)

10. desember
Jeg kan fremdeles bli millionær! 
Jeg har bestemt meg for å løse ut de loddene jeg har vunnet i nye lodd. Man har jo ikke mer moro enn den man lager selv! Det blir 9 nye falx-lodd, for jeg vant også 25 kr på det ene loddet fra Danmark. Der må jeg riktignok ha hjelp for å kunne kjøpe nytt lodd, men det håper jeg at jeg får.... Dessuten har jeg to falx-adventskalendere også. Der har jeg ikke vunnet noe enda, men det står at hver andre kalender vinner og jeg har jo to så da må jeg vel vinne?

10. desember
Desperados Whoopie avlest med A-hofter 
Nå venter vi bare så spent på hva Wells Fargo vil bli avlest med her i Norge. Hans HD-status er en lang historie...

Forlovelse er inngått....
Chelly tok en liten "omvei" da hun var på Voss i helga og møtte da denne staselige karen som heter Fokus... 

Det er nå snart 11 mndr siden forrige løpetid og jeg hadde for lenge siden sluttet å titte etter om hun skulle få løpetid. Kanskje det var det som skulle til.... Etter å ha klødd meg i hodet på hva jeg skulle gjøre, ble det bestemt at vi skulle prøve å parre henne nå. Jeg hadde ikke før bestemt meg og pakket i bilen, da Qandis sa at hun må OGSÅ løpe - bare knappe 5 mndr siden forrige løpetid. Tisper er noe herk! For to kull med knappe 14 dagers mellomrom er uaktuelt. Den som SKULLE ha løpt nå er Smilla, men nå løper vel også Vezla før hun skal..... Skulle ikke forundre meg! Men her venter forhåpentligvis Chelly valper ca. 6 februar. Mer informasjon kommer etterhvert på valpesiden.

Gratulasjon til Desperados Uma som fikk res CC på stor utstilling i dag 
Det var 44 påmeldt og Umja vant brukshundklassen med CK og ble 3. beste totalt - bare en plass fra certet... 

Foto: Mervi Nousiainen

 

26. november
Veien mot å bli millionær:
Det starta så bra!
På de første loddene jeg fikk etter prosjekt hvite blomster fra Ellen, vant jeg 50 kr. På de neste to loddene fra Jon, vant jeg henholdsvis 50 og 100 kr! Dette lover jo godt, tenkte jeg. Er det SLIK flaxlodd virker skjønner jeg ikke hvorfor jeg har kjøpt mange lodd tidligere... 

Men den gang ei. Så kom lodda fra Hege, Wenche, Jette og Hans. De er defekte, dvs. det er ingen gevinst på dem. Kanskje dette med flaxlodd ikke er den enkleste måten å bli millionær på likevel? :-)

Nåja. jeg har fremdeles sjansen. Fra Anne M fikk jeg en flax adventskallender. Slik en har jeg alltid tenkt å kjøpe meg, men aldri kjøpt, så nå får jeg prøvd den slik en også. Og jeg skal jo også prøve med på danske flax-lodd. Kanskje det er der jeg blir millionær??? Og jeg har bestemt meg for å kjøpe en flaxkallender til meg selv også. Da har jo to, og har dobbel sjanse til å vinne.

Og så har jeg den spennende gaven fra Hilde på lur. 
Den venter jeg med til julaften!

Til høyre: Jon ble ganske betutta da jeg vant på begge lodda fra han....Han tenkte nok at han burde ha kjøpt to til som han kunne ha skrapt selv? Eller kanskje han ville sjekke at dette virkelig VAR de loddene jeg fikk fra han som jeg vant på? Jeg KUNNE jo ha kjøpt 50 lodd selv og latet som det var hans lodd jeg vant på. Eller var det det jeg gjorde?

24. november
Norsk vinnerutstilling 2008:
"Noen ganger er det alright"
Dere har kanskje fulgt med på bloggen og fått med dere at vi fikk 168 poeng i lydigheten, 1. premie og ble nr. 10 av 27 påmeldte og 19 startende. Nivået var høyt, for hele 14 hunder fikk 1. premie. Vi var i 12 himmel og kjempefornøyde, selv om jeg fremdeles er irritert på mine egne nerver....

Det var også merkelig å være den som BLE fotografert, isteden for den som fotograferte, men det var ikke der roten i mine nerver lå.

Søndagen var det utstilling og 25 springertisper skulle konkurrere om stor-certet. Bare 4 av de 25 fant dommeren Tarja Hovila. kennel Adamant, verdige CK, og Vezla var en av dem! Det var litt av en overgang fra blåsløyfa vi fikk i fjor. Men slik er livet i utstillingsringen.

Vezla vant brukshundklassen av tre som startet der. De to andre hadde også Desperado-blod da en var en datter av Desperados Odin og en en datter av Desperados Scilla. Så det var jo litt spesielt.

STOR takk til Knut Houge som tok bilder både fra lydighetsringen og fra utstillingsringen. 

Her er Vezlas kritikk:
"Feminine bitch of excelent type. Beautiful head with kind expression. Enough neck. Could prefer more angulation in front. Moderate angulation in rear. Well bodied. Nice nones and feet. Excelent coat. Free mover."

Det kommer flere bilder etter hvert på www.hunden.no. Der ligger også bloggene våre fra turen. Les dem her.

19. november
Vi teller ned til Vikingskipet
Hadde ikke tenkt å reise, da det er langt, trangt og som regel dårlig vær, men så har jeg fått tilbud om å jobbe som freelancer denne helga, og tar da også med egen hund. Fredag skal vi gå lydighet, søndag skal vi stille ut. Vi er en av de siste i ringen begge dager :-( Vezla har begynt å røyte, som forventet, men håper det holder slik noenlunde til helga er over. Hjemmesiden blir ikke oppdatert med nytt før tidligst mandag, men følg med på:

Dersom du vil lese treningsbloggen vår og resultatene på Vezla i lydighetsringen, går du inn i bloggen vår.

16. november
INT UCH +++ N FIN VCH Desperados Romeo
Han har vært på utstilling og ble 3. beste hanne med excellent (CK) og i tillegg har han vært til øyenlysning og alt var ok. 

Desperados Whoopie
har vært på dobbelutstilling i Sverige og kom hjem med 2 x 1. premie og begge ganger plassering i unghundklasse. Ene dagen med følgende kritikk: 
20 months, black & white of excellent breed type. Lovely feminine head with right expression. Eyes could be a little darker. Long neck. Excellent topline. Very good forechest & depth of brisket. Shows a lot of temperament when moving. Correct in front, a little bit narrow behind. Excellent coat condition. Friendly tempermant 1 UK, 4 UKK Dommeren var fra Sveits.

Desperados Jennie er borte
Hun hadde blitt 14 år gammel i mars. En flott alder for en springer!

Jeg har blitt rik!
De første flaksloddene som er premien i konkurransen hvite blomster, kom i posten i dag. Det var Ellen som sendte og resultatet er at jeg nå er 50 kr rikere :-) Dermed tror jeg at jeg nå er oppe i en timebetaling på ca. kr. 0,02 øre pr time!

 

Lars Gunnar og Fargo går sitt første "alenespor". Som dere ser så er stilen allerede flott på både hund og fører!.

16. november
Desperados Wells Fargo har vært på besøk
Det er alltid kjempespennende å se igjen en hund som man ikke har sett siden den var 8 uker gammel, men Fargo skuffet ikke. Han var en meget dannet og trivelig gutt! Vi har trent miljø, søk etter ball, hopping bl.a. hopping inn i bil og ikke minst spor. På sporet er han meget rolig og konsentrert. Han minner utrolig mye om Chelly og Vezla i deres måte å jobbe på. I motsetning til Smilla som har gått sine første to spor i dag, etter å ikke ha gått spor siden i vår. Hun går som et helekopter uten haleror. Det går i rykk og napp, på kryss og tvers og konsentrasjonen holder kun for noen sekunder av gangen. Skulle tro Qandis var mamma til Smilla og Chelly mamma til Fargo, ikke akkurat omvendt slik det faktisk er.

Skal nå trene litt spor med Smilla fremmover. Allerede på hennes andre spor var konsentrasjonen litt bedre, men jeg trenger hansker og piggsko for å holde kontroll på henne :-) Det rapporteres forresten om at Fargo gikk i komatilstand i går ettermiddag etter at vi hadde trent noen timer og han i tillegg hadde måtte forholde seg til mine fire tisper. Mental trening er bare den mest effektive måten å slite ut en hund på! Chelly har også fått et bruksspor med 8 pinner. Hun hadde et forferdelig oppsøk, bare rot og bakspor (som hun snudde på selv), men gikk resten av sporet fint. Hun plukka 6 av 8 pinner og markerte den 7., så jeg får vel være fornøyd ut i fra treningsmengden hun har hatt...

Nå virker forresten mobilen slik den skal igjen .-)

14. november
Utfordringen 2008 - Prosjekt hvite blomster er avsluttet! 
Jeg tippet på 30-50 arter da jeg startet. At det skulle ende på 203 er jo bare galskap! stor takk til Anne M som tok på seg å samle inn "alle" tilbakemeldingene på blomster som ikke ble godkjent av de andre deltakerne. etter at underkjente blomster er trukket i fra ble stillingen slik:

1: Inger de la Desperado med 203 ulike arter
2: Anne Mortensen med 178 ulike arter
3: Ellen Getz Wold med 176 ulike arter
4: Anne Hosbond med 149 ulike arter
5: Wenche Krogstad med 80 ulike arter
6: Hege Sperling Johansen med 32 ulike arter
7: Jette Bugge med 9 ulike arter
8: Hans Hodne med 6 ulike arter
Jon Sæter og Hilde Kolstad fikk aldri lagt ut noen... 

Det er jo synd, for jeg vet at Jon hadde mange på lur. Det hadde også Hege, men tiden strakk ikke til og Jette sier at hun slettet flere ved en feiltakelse. Slik kan det gå! Den som hadde minst arter, men over minst 20, skulle fp bestemme neste års tema. Det ble Hege! Så da venter vi med spenning på hva det blir! Jeg har lært utrolig mye dette året, både når det gjelder fotografering og ikke minst artsbestemmelse og bruk av floraen, så selv om jeg ikke hadde vunnet hadde jeg sittet igjen med et stort faglig utbytte. 

Premien til vinneren er 2 flakslodd fra hver av de andre deltakerne pluss floraen som vi fikk som gavepremie fra Gyldendal Norsk Forlag. Så da gleder jeg meg til å bli millionær! OG har bestemt følgende: Ett av mine flakslodd går til Anne M som takk for å ha fungert som overdommer i en meget hektisk periode for meg. Ett av mine flakslodd går til Ellen som takk for hard konkurranse som har gjort at jeg virkelig har hatt det moro. Og ett av mine flakslodd går til Wenche som en påskjønnelse for de fototeknisk beste bildene totalt sett, i mine øyne. Hilde har sendt med meg en spennende gave til vinneren, isteden for to flakslodd. Spennende! Jeg tror jeg venter med den til jul?

14. november
Gaupne er mobilfri sone
Nå er det andre dagen at mobilen ikke virker som den skal. Den kan virke fem minutter, med dårlig dekning, slik at noen klarer å ringe ett pling til meg før de faller ut, men de fleste får bare beskjed om at jeg har slått av telefonen. Jeg får plutselig meldinger som ble sendt i går og har nesten ikke mulighet for å sende meldinger. Visst er det deilig - så lenge jeg ikke har bruk for mobilen - men jammen er det frustrerende også. Det er som å ha en bil som ikke går... Så den som lurer på hvorfor dere ikke får svar på meldinger og ikke når meg på telefonen: snakk med telenor. Det er de som har problemer! Men i følge deres hjemmeside - under driftsmeldinger - så har de ikke problemer noe sted! Så da så...

Ellers er mitt bidrag til Våre Spaniels nå sendt inn. Det ble over 35 sider ferdig montert, så det tar også sin tid. Men du verden så moro det er nå som bladet trykkes i farger og blir så flott! Så jeg tror vi alle kan glede oss til julenummeret. Er du ikke medlem i spanielklubben, sier du? Ja, da går du glipp av et veldig fint medlemsblad, sier jeg.

13. november
"Jentene mine", Qandis, Chelly, Vezla og Smilla er i dag forsidepiker på hjemmesiden til www.hunden.no
Der ligger det nå ute rasepresentasjon av engelsk springer spaniel - forhåpentligvis til glede for mange....

12. november
Desperados XO er lagt inn som HD-fri (A) i Dogweb i dag
Eier Oddbjørg hadde ikke fått med seg at det nå er lurt å bestille avlesningsskjema på NKK's hjemmeside og på den måten få en mye raskere registrering av HD-resultatene, så vi har ventet 8 dager fra bildene ble avlest til HD-resultatet ble offentliggjort. Men hva gjør vel det når det er et slikt positivt resultat... Det er jo alltid ekstra spennende å bruke en hannhund som har få HD-undersøkte avkom fra før. Nå er tre i mitt kull avlest, alle med A. Pappa Eddie er også far til 6 kull i Sverige, av disse er bare fire hunder HD-undersøkt, i hvert fall følge Rasdata, som ble oppdatert 1. november: De hundene har 3 x B og 1 X C. Det er også viktig å huske på at alle hunder er en kombinasjon av gener fra både far og mor + når det gjelder HD så spiller også miljøet inn. Derfor er det nå så flott at vi har fått HD-index som et hjelpemiddel i fremtidig avl.

12. november
I går tok jeg med meg hundene til fjells
Vi storkoste oss i to timer med ettermiddagsol før sola gikk ned bak fjella og det ble fort stummende mørkt. 

Les Bloggen fra turen og se bildene her

Vi skriver også treningsblogg fremfor Vikingsskipet mm. Les mer her.

Har du ennå ikke besøkt siden til www.hunden.no ?
Da det det på tide... Ta med deg kaffikoppen og sett deg ned noen minutter fremfor skjermen. 
Mye morsomt her og et flott supplement til Canis og NKK's hjemmeside.

10. november
N FIN VCH Desperados Vezla vinner sitt andre cert i år
Det var 8 springere påmeldt på Stord for danske Alex Krasilnikoff, 3 hanner og 5 tisper. 
Vezla vant certet fra brukshundklasse og ble 2. beste tispe med følgende kritikk:
Kraftig tispe av god størrelse med velformet hode, godt uttrykk, god halslengde, god rygglinje. Litt for fallende kryss. God brystdybde. Utmerket pels og farge. Beveger seg med godt fraspark.
Foto: Hans Hodne

Dermed er det bevist: Det ER mulig å gjøre det bra på utstilling i brukshundklasse for Vezla har startet i denne klassen fire ganger i år og vunnet 2 x cert, to ganger stått plassen bak certet og hun har i tillegg vunnet BIR og BIG-3. Og så hun som egentlig ikke var tenkt til utstilling i hele tatt. SÅ feil kan man ta når man skal velge valp :-)

5. november
NORD VCH Desperados Vilja er øyenlyst og gonioskopert 
Ingen anmerkning på noen av delene, bortsett fra et par helt løse øyenhår som ikke har gitt Vilja noen problemer. Eier har også søkt om å få godkjent kennelnavnet Sarkos - så der er det valpeplaner for 2009. 

2. november 08
TJCH BH Desperados Undis har klart 1. premie i eliteklasse lydighet med 269 poeng! 
Dette er bare helt utrolig. De debuterte i klassen i år med en 3. premie og håper var å klare en 2. premie i dag. Undis er bare 3 år gammel.
Men alt klaffet og Undis vant like godt helek onkurransen med 15 hunder i eliteklasse og kvalifiserte seg også til den tyske mesterskapet. Eliteklasse er identisk i alle FCI landene, så dette var moro! Foto kommer.
Gratulerer Yvonne! Godt jobba!

Her er poengene hennes: :
Felles sitt: sit in group: 10 (just GREAT)
Felles dekk: down in Group: 9 (doublekommand for down)

Fri ved foten: heelwork :8
Manekeng: stand sit down: 8
Innkalling med dekk og stå: Incalling: 7,5 (barking :-))
Ruta: sending to box: 9
Apport med dirrigering: directional retrieve: 10
Metallapport over hinder: hurdleretrieve: 8,5
Neseprøve: Scent: 8
Avstandskontroll: distancecontroll: 7,0 (doublekommand for last position down)

Jeg har laget en album på nett. Her kommer noen bilder fra 2008.
Link til denne finner du her.

31. oktober kl. 21.00
GALSKAP satt i system! 
Dette er vel beste beskrivelsen på prosjekt hvite blomster. ALDRI har jeg lært så mye botanikk på ett halvår som dette halvåret. Familier, artsbestemmelse osv.
Nå er mitt prosjekt avsluttet - det stoppet på 209 arter.... Og ennå har jeg noen mjølker og en del skjermplanter som jeg ikke har klart å artsbestemme :-(

31. oktober kl. 11.30
Prosjekt hvite blomster er i innspurtsfasen
Jeg vil med dette få rette en STOR takk til mine dyktige medhjelpere - hundene
De har vært med på denne "galskapen" uten å komme med en eneste klage. Tvert om tror jeg de har syntes det har vært kjempemoro å få gå på så mange nye steder. Steder jeg aldri hadde gått på med mindre jeg var på jakt etter nye biotoper der det kan vokse nye arter.... Og som vanlig har jeg minst 14 for mange baller i lufta på en gang, og må ta en innspurt for å få alle ned på riktig plass. Akkurat nå har jeg fått lagt ut 200 ulike arter. Oppdaget til min forskrekkelse at jeg hadde glemt å legge ut gjøkesyre, trollhegg og skrubbebær! Og det er flere jeg vet jeg har glemt å legge ut pluss noen jeg ennå ikke har fått artsbestemt. Men dagen er ennå ung!

27. oktober
Desperados Wells Fargo er for tiden i Fredrikstad og går spor sammen med Hege
Se Fargo gå spor her

27. oktober
Oppdaget at jeg har glemt å legge ut linken fra første kurshelg på NKK's oppdretterskole - nærmere bestemt i Ålesund

Her er link til bildene på Eurofoto

25. oktober
Ut på tur og aldri sur!

Jeg dømmer jaktanleggsprøve på Voss
Været var vått. Eller kanskje litt våtere enn vått. Temperaturen var 6 til 8 grader og det var i tillegg en del vind.
MEN det finnes jo som sagt ikke dårlig vær, bare dårlige klær! Paraply var en klar fordel når jeg ikke var i aksjon i skogen. Jeg som dommer var i aktivitet hele dagen med 8 hunder som skulle bedømmes, så det var nok dere andre som måtte vente på tur som frøs mest!

Ekstra morsomt var det at flere av hundene markerte vilt og vilt var det - for plutselig hadde vi skremt ut to hjortekoller som løp rett i fanget på neste deltaker på søk.

Jeg som dommer får takke for et flott arrangement, dog noe sent på høsten, og ikke minst kjempetrivelige førere med mange gode hunder. Og ekstra hyggelig var det å gå med dommerelev! De fleste hadde noe å hente på mer trening og mange også på bedre kommunikasjon mellom hund og fører, men alle hundene hadde lyst å jobbe. Og ekstra hyggelig var det å bedømme tre welsher som alle viste gode anlegg og den gleden som jeg så gjerne vil se i skogen, men en av dem ville dessverre ikke svømme denne dagen.

Men etter 6-7 timer ute i skogen var også jeg kald til skinnet, så det måtte et varmt karbad og noe inntil for å få opp igjen kroppstemperaturen denne dagen....

Bildet er fra kennel Dhens hjemmeside. 
Les mer i bloggen der.

21.10.2008
Følg med - onsdag 22. oktober kl. 12.00 lanseres en ny hundeside
Link til siden finner du her
PS - vi har opprettet en blogg. Den finner du her...

9. oktober
Desperados X-file - alias Luna 
er nå godkjent ettersøkshund akkurat året gammel
Vi sender gratulasjoner til en 14 år gammel fører som går på jakt hver eneste helg. Håvard har hatt Luna som 4H oppgave i år. Planen var også å ta jegerprøven, men da det ikke ble holdt jegerprøvekurs i kommunen dette året, må dette utsettes til neste år. Det er få godkjente ettersøkshunder i området og MANGE hjorteløyver. Bare i år har jaktlaget som Håvar og Luna er med på 35 fellingsløyver.
Så stor er mangelen på godkjente hunder at Bremanger kommune har støttet Håvard økonomisk og betalt alt utstyr, blod og påmeldingsavgifter til prøver. Flott, Bremanger!

Dommer Erik Svendsen sa følgende om Håvard og Luna: 
Ekvipasjen gjør i dag et meget godt sporarbeid. Hunden utreder og tar sporet meget godt. Sportid 30 min.

4H året er over og Gisle har også levert sitt prosjekt som var foto
Han fikk en MEGET god kritikk for sitt arbeid!

Her er det første ordentlige høstdag med pissregn og vind.

NSVCH Desperados Scilla har hatt sin 2. start i lydighet klasse III og gått til en ny 3. premie.

Desperados X-port er øyenlyst uten anmerkning

Her er 14 år gamle Håvard med Desperados X-file (Luna) sammen med dommer Torstein Solset som godkjente de to unge på blodspordelen på veien mot godkjent ettersøkshund.

9. oktober
NORD NSFIN VCH Desperados Vilja og Bjørn har klart bronsemerket i lydighet i dag
De fikk 158 poeng og dette var en flott opplading ovenfor helgens deby i lydighetsringen! 

9. oktober
Desperados Xmilla - alias Smilla - er HD-fri (A)
Puh... Dermed kan også jeg puste lettet ut.

8. oktober
Desperados X-port - alias Solo - er HD-fri (A)
Han er dermed førstemann i kullet som har fått avlest sin HD-status.
Stor gratulasjon til Anne i Danmark.

8. oktober
Nå er det hele 185 "hvite, ville" blomster
Nåja - alle er vel ikke like hvite og alle er vel ikke like hvite - men tallet vokser og vokser. 
I kveld fikk jeg endelig satt meg ned og begynt å rydde i arkivet og lagt ut en del nye.
Men det ligger fremdeles flere og venter på artsbestemmelse, bl.a. flere skjermplanter.
DE er nemlig ikke enkle å skille fra hverandre.
Min 185-te art er den rare snylteplanten neslesnyltetråd. For flere blomster - følg linken til venstre i menyen.

7. oktober
Dersom jeg har talt riktig ble Tycho vår 50.ende hund av vårt oppdrett eller i vår eie med champion-tittel! 

 

7. oktober
STOR gratulasjon til 14 år gamle Håvard med Desperados X-file - alias Luna som bestod godkjenningsprøve blodspor med glans i dag
Håvard og Luna gikk for dommer Torstein Solset på et spor med bl.a. 6 vinkler. Her er kritikken: 
Tok an sporet i et meget fint tempo. Løste sporarbeidet på ein meget god måte. Alle vinkler (6 i alt), avhopp i vinkel og på rettstrekke ble løst uten noe avvik. Markerer sårleie. Hunden ble ført av ein ung, men meget dyktig fører som lot hunden få jobbe på ein sjølvstendig måte. Ein herlig hund som på tross av sin nysgjerrighet var meget sikker i sitt arbeid. Dette blir garantert ein utmerka ettersøksepvikasje. Hunden brukte 22 min til sporslutt.
 Godkjent (1. premie). 
Luna og Håvard fikk meget godt på alle moment bortsett fra tapsarbeid, der hun fikk utmerket!

En flott start og vi ønsker hund og fører lykke til på videre sporprøver!
Foto kommer snart!

Under: Nytt foto av Tycho Brahe.

5. oktober
Ny champion: NVCH Desperados Thyco Brahe 
Stor gratulasjon til eier Trond Kjerre som har stått for både trening, prøver og utstilling selv. På dagens utstilling ved NKK Kongsvinger ble Thyco nr. 4 i en stor åpen klasse. Godt jobba! Dette er to kjempetrivelige gutter som også har det moro sammen på jakt. I høst har Thyco reddet en orrhøne som reiste rundt 200 meter vekk fra skuddstedet og som Trond trodde han aldri skulle finne igjen. Men Thyco fant den. Jeg har også vært så heldig å få se disse to gå treningsspor og selv om jeg la inn all slags finurligheter med tilbakespor og avhopp, vinkler i sti osv, så kom de to sikkert til sporslutt uten nevneverdige problemer. 
Takk til Oddbjørg og Bodil som hjalp til med å få tatt nytt bilde av han! 

Dette er hva dommer Phillipe Lammens skrev om Tycho: Nice type. Good head and expression. Very good in proportions. Very nice neck, topline and tailset. Good angle upper arm. A little straight in shoulder. Good deep body. Very well angle in back. Very good coat. Good bone and feet. Moves well. Just tail little high.

 

På samme utstilling stilte også Desperados XO, uten den helt store suksessen da det ble en blåsløyfe i dag mens Desperados Whoopie ble nummer fire av unghundtispene.

4. oktober
Halloen - har Inger gått i hi, eller?
Det er sikkert mange som lurer på. Ingen oppdatering på flere dager - DET er da ikke normalt. Jeg har ikke gått i hi, men har igjen en meget travel periode med deadliner på arbeid som må overholdes. Da blir tiden brukt til jobb og hunder, ikke til oppdatering av egen hjemmeside... Men jeg har vært i Sogndal og HD-røntget Smilla - så nå er det å vente i spenning på resultatet. Venteperioden er like ille hver eneste gang!

. 4. oktober
Se X-port - alias Solo - trene på apport av due og på vannapport
Da Smilla fikk se disse filmene ble hun litt flau. Eller var det kanskje eieren. Da ble vi minnet på hvor lite hun ennå kan - ting hun burde kunnet.. Men vi trener litt på hver eneste dag, men bare med småting. Solo han viser en utrolig arbeidsglede med flott fart i søket, og ikke minst like flott fart inn igjen med fuglen som ut. DET er en liten kunst å få til. Og han har en super vannpasjon og et flott grep om viltet. Godt jobba!
Se første filmen der Solo apporterer due her.
Her kan du se andre apporten på due.
Her apporterer Solo i vannet.

4. oktober
Har du lyst på en løsning der hunden din kan mosjonere seg selv?

Her er link til filmen som gir deg en glitrende løsning på dette problemet

29. september
TJCH BH Desperados Undis gratuleres med en ny 3. premie i eliteklasse!

27. september
Desperados Xmilla ønsker alle sine søsken gratulerer med 1. års dagen!
Her feirer Smilla dagen med å plukke epler i hagen og Gisle som har fotografering som 4H oppgave klarte å fange de to sittende oppå hagebordet. Ikke akkurat nybørstet, men i naturell utgave... Qadnis har akkurat fylt 7 år - og oppfører seg som om hun er ett. Smilla er ett år men oppfører seg og ser ut som om hun er 6 mndr... :-)

Se bildene til Gisle og meg på www.digit.no 
Her kan du gå direkte på min side.

26. september
Desperados Xmilla støter sin første rype
Jeg hadde alle hundene med for å mosjonere dem og ta bilder og jeg så de begynte å jobbe på vitring så jeg gikk parat med kamera som om jeg gikk med hagle. Men med fire hunder i søk var det ikke lett å holde øye med alle samtidig. Jeg er derfor kjempefornøyd med at jeg klarte å slenge kameraet opp fort nok og ta et noenlunde skarpt bilde av Smilla da hun støter sin første rype. Berget bak er mange hundre meter høyt og langt bak - men slik blir det seendes ut når man bruker et teleobjektiv. 

Og selvsagt satte Smilla seg uten kommando med en gang bildet var tatt og de tre andre hundene kom og satte seg fint ned ved siden av henne - til de fikk kommando om å søke videre.... Bare se bildet over. Vezla var til og med så kultivert at hun hadde tungen inne da jeg tok dette bildet. I motsetning til de andre som tror de klær rødt slips.... Merkelig hund Vezla, når jeg skal ta slike bilder strammer hun seg opp og blir helt kongelig i i sin væremåte. 

For de fotointeresserte er rypebildet tatt med lukkertid 1/1000. blenderåpning F 10, ISO 800 og objektivet er på 70 mm.

Over: Utsikten fra Fagredalen der Smilla støtte ryper. Her kommer villheten i dalsiden mer frem. 
I bakgrunnen Jostedalsbreen.
Under: Fagredalen, en sidedal til Jostedalen.
På grunn av U-formen er dette en dal som ble laget av isbreen for mange år siden.. 

De siste dagene har gått med til jobb - jobb - jobb og litt mer jobb. Resten av tiden har gått til trening og mosjonering av hunder samt fotografering i det fantastiske høstværet vi har hatt. Det har ikke blitt prioritert å svare på mailer, så der har jeg en jobb å ta igjen! Og i tillegg har jeg akkurat nå mailproblemer. Får støtt og stadig feilmelding med brudd til server når jeg forsøker å sende mail. Så dersom du ikke får svar på mailen du har sendt i løpet av helga, kan det være lurt å sende den på nytt eller å ringe....

21. september
Desperados Xmilla i farta
Dette ble dagens fangst etter å ha tatt 290 bilder. ETT bilde som jeg ble fornøyd med :-)

 

20. september
Desperados Wizo har fått 1. premie med HP på spor
Dommerens kommentar : En særdeles god sporhund. Utmerket arbeid i alle momenter. STOR gratulasjon til fører Kai Roger Gjersvik som har hatt litt av en deby på sporprøve!

Dette er jo bare helt utrolig! slik som det raser på med flotte resultater fra øst og vest, sør og nord. 
STOR takk til dere alle som gjør dette mulig :-) 

20. september
Desperados Wells Fargo har fått excellent og blitt nr 2 i klassen på utstilling
Dommer var Hans Lehtinen. Dermed er Fargo nå stilt to ganger og har 2 x CK. Bildet er hennet fra kennel Happy-Leans hjemmeside.

20. september
Jeg tror jeg har HD... I hvert fall føles det slik!
Muligens ADHD, men først og fremst føles det som jeg har HD. Det startet torsdag med fjelltur for å plukke blåbær. Vi hadde fått tips om et sted der det ennå skulle finnes mye bær. En "liten" tur i så bratt terreng at jeg måtte kapitulere etter en times gange rett opp. Sjur og Olav gikk videre, men når også de to klaget over at det var langt og bratt, da ER det langt og bratt.... Smilla var med og jaktet kontinuerlig i 3 timer. Bilder? Hm.... Hadde glemt å lade opp kameraet før jeg dro :-( Amatør!

Fredag var det først tur til Sogndal der veterinæren så på "dingsedotten" i øret til Vezla. Har glemt å si at vi har fått svar på prøven vi sendte inn og at diagnosen trolig er en betent polypp. Noen kreftceller så de heldigvis ikke. Etterpå møtte jeg Elina Anita med Tingeling og Alice så hadde vi en flott treningsøkt der vi gikk gjennom mangel lydighetsøvelser. Så fikk Alice og Smilla kose seg sammen en stund. I mangel på hinder brukte Vezla en parkbenk. Så ikke kan jeg klage over at hinderet er for høyt på konkurranser etter denne tid... Benken var nok nesten meteren høy og Vezla svevde over så lett som bare det... Her foreviget med et mobilkamera av tidligere springereier Ove Bottolvsen som kom forbi. Vel hjemme fikk de to andre hundene en god sykkeltur. På kvelden var jeg så ut og la to blodspor for godkjenningsprøve dagen etterpå.

Lørdag var det ut å dømme de to blodsporene. Kan ha skremt ut en hare da jeg la det ene sporet, for like ved sporstart lå det en påkjørt hare da vi kom for å gå sporet... Så en laaaang tur delvis på asfalt med Smilla for miljøtrening, lydighetstrening og ikke minst svømmetrening. Det siste gikk over all forventning. Nå begynner det virkelig å løsne med svømmingen og hun kaster seg på vannet flere ganger. Så er det en lang sykkeltur med Chelly og Q før jeg er ute på nytt og legger et nytt treningsspor til labradoren Bonzo. Har ikke gått mange metrene, nede i en park mist i Gaupne, skremmer jeg ut en DIGER hare som får litt panikken da den er innestengt av et gjerde. Men den finner til slutt et hull og løper som skutt ut av en kanon. Jeg vinkler av før haren og passer på at jeg ikke krysser haresporet. Bonzo går glimrende og haren er ikke noe problem. Etterpå får Vezla gå pinnesporet som Olav har lagt. Er ikke fornøyd med oppsøket og at hun går over flere pinner i starten, men er kjempefornøyd med selve sporarbeidet og at hun plukker fint de pinnene hun slår på. Så er jeg kjempefornøyd at hun plukker opp en liten grein som Olav med vilje har knekt av og lagt midt i sporet. Og jeg stoler på henne og belønner med en gang hun plukker selv om det var en rar apportgjenstand :-) Etterpå er vi frem på skytebanen der Olav skal skyte et skudd for å kontrollere geværet før morgendagens jakt. Jeg er et stykke unna og leker med Vezla. hun stopper opp når skuddet går, men virker mer undrende enn usikker. Går tilbake til meg, men når jeg sender henne på nytt etter pinnen løper hun avgårde uten videre reaksjon og det er null reaksjon på neste pinne som kastes på samme sted. Kjempetravle dager, med andre ord og hundene sover nå som noen slakt!

20. september
TJCH BH Desperados Undis har gått eliteklasse lydighet
Det er et klubbmesterskap der de har lov å belønne hundene mellom øvelsene. 
Se video av Undis her

20. september
Ingen eksotisk lilje, ingen sjelden olavstake - men potetblomst! 
Bare EN tippet riktig art - hurra til Wenche Randi Krogstad! 

20. september
Hvite blomster - siste frist ER 1. november
Det var noen som mente det var 1. oktober, men to våkne plantesamlere har protestert vilt og jeg har funnet ut at de har HELT rett. Siste frist for utlegging er 1. november! 

17. september
Hvite blomster prosjektet - det nærmer seg innspurt!
Jeg prøver å oppdatere - men tiden strekker ikke til. Se link foto der bildene er mest oppdatert. skal også prøve å få oppdatert linken hvite blomster i løpet av helga som kommer. Puh! Det er nå langt mellom hver nye art jeg finner, men i dag syklet jeg og hundene bortom industriområdet her i Gaupne, og da fant jeg denne skjønnheten. Hvor mange av dere klarer å artsbestemme denne? Send mail dersom du vil prøve deg! 

Ellers så kniver Ellen og Anne M med over 170 ulike arter fotografert og artsbestemt! Utrolig. Jeg ligger vel som nummer to med 164 arter lagt ut. Og har jeg flere på lur.... Bare jeg får tid til å legge ut og artsbestemme. Anne H i Danmark har 148. Hun har laget et flott og oversiktlig nytt billedgalleri. Wenche har laget den flotte samlingen med sine blomster. Hege har mange arter avfotografert - men siden ble full og tiden strekte ikke til. Jon har en stor samling - men skjult for alle oss andre fremdeles..... Hilde har kastet inn håndkleet og forært vinneren en gave som ligger her hos meg, innpakket og spennende. Hans har gitt opp, sier han :-( Og hvem får bestemme neste års tema??? Jeg har hatt et kjempestort faglig utbytte av årets prosjekt. Nå vet jeg mer om det som vokser enn jeg noen gang har gjort! Men jeg håper virkelig at det IKKE blir gule blomster til neste år. De finnes i langt færre familier - men er desto flere i en og samme familie med bare ørsmå forskjeller.... Sukk. Røde-lilla-blå blomster hadde vært morsomt, eller grønne blomster. Eller hva med ville bær eller sopp? For bilder av andres hvite blomster - se linkene nederst på siden.

17. september
Desperados XO har 3 x 1. premie på blodspor før fylte ett år! 
Vi bøyer oss i støver for unge XO som har oppnådd 3 x 1. premie på tre starter og ikke minst for eier, trener og fører Oddbjørg Grongstad! Far er også ute og går spor i kveld med sin jämthund. Dersom han også oppnår 1. premie har de en ny viltsporchampion å feire i kveld. XO stakkars må vente med sin tittel til etter fylte to år og han er utstilt to ganger etter den tid....

16. september
Hvordan lure en god sporhund
Vezla fikk et spor på innmarka i dag. Der er gresset nylig slått så det er bare kort stubb igjen. Jeg la opp til sporoppsøk og en mengde vinkler. Jeg var innom grus og asfalt og til slutt det nylig sådde jordet der jorda er knusktørr nå.
Underveis la jeg igjen 6 pinner, en umiddelbart etter sporoppsøket og en i slutten. Sporoppsøket var en tragedie. Hun var så tent at når hun endelig fikk kontakt med sporet etter litt vasing smalt hun avgårde på bakspor..... Og da hun ble satt på på nytt, var hun enda mer giret så kun kostet over første pinnen. Ikke uvanlig akkurat det siste, men likte ikke at hun tok bakspor. Mesteparten av sporet gikk som på skinner. Vinklene var en fryd å se. Hun slo og markerte ordentlig på pinnene, plukket opp og leverte nesten i hand - i bytte for en pølsebit. Var spent på hvordan hun taklet grusen og asfalten, men det gikk over all forventning. Litt roting og kryssing ble det, men spor gikk hun. Overgangen fra grus til gress var morsom å se på. Hun måtte liksom koble om oppi hodet sitt først. Så kom det nysådde jordet. Første vinkel gik kakkurat i jordekanten. Den gikk uten problem. Så vinklet jeg inn på selve jordet. DA ble det KJEMPEPROBLEM. Hun virret rundt for å finne sporet og kryssa på jordet mange ganger uten å ta det opp. til slutt fikk hun litt vitring og klarte å gå det ganske greit til ny vinkel. Da ble det fullt kaos igjen. Dette var vanskelig, sa hun :-) Så gjett om det var en glad og sliten hund som kom til sporslutt!

Smilla har vært på sin første sykkeltur i dag. Turen var ikke lang og jeg sjekket livsforsikringen før jeg startet. Jammen godt jeg har springer på sykkelen og en stødig hund som heter Q som fungerte som lærehund. Smilla kavet på i yr glede. Hun trodde hun kunne ta snarveien både mellom hjulene og over trøene. Men til slutt fant hun ut av det og det gikk rimelig greit. Vi syklet ca. 5-600 meter før vi gikk en god tur på gress, sand og jorde. Så syklet vi hjem igjen.

15. september
Jakta er i full gang og NVCH Desperados Uno har travle dager på ettersøk
Her har han ett av to søk samme dag der han sporet opp en kronhjort på ca. 140 kg. Godt jobba, Uno og Idar!

15. september
Desperados Thyco Brae har gått til sin tredje 1. premie på spor og NVCH Desperados Rigoletta ble. nr. 3 med HP
Det var dachshundklubben på Hedemark som stod som arrangør og ca. 30 hunder var påmeldt. siden det hadde vært frost om natta var det ganske vanskelig forhold og mange gikk til 0. Men Thyco jobbet seg sikkert gjennom sporet og mangler nå "bare" en 2. premie eller bedre på utstilling - så er championatet i boks. Dagen før gikk Thyco bevegelig prøve og gikk det beste sporet dommeren hadde dømte dette året, men da han passerte skanken med 3 meter og gikk videre på sporleggeren ble det en 0....

Også Desperados Rigoletta - Poa - startet på Hedemark og fikk nok en flott plassering da hun ble nr. 3 med HP. Imponerende!

Stor gratulasjon både til Trond og Anne! 

15. september
Desperados Ulric CK begge dager på dobbeltutstilling i Stavanger
Lørdagen var det spanielklubben som stod som arrangør. Her ble Ricky 5. beste hannhund - en plass fra certet. Dagen etter var det kennelklubben som arrangerte. Da ble Ricky to plasser fra certet, men 5. beste hannhund også her. For flere opplysninger og kritikker, se Rickys hjemmeside.

15. september
Gammelt nytt - Desperados Veni-Vidi-Vici og NSVCH Desperados Tingeling har bestått jaktanleggsprøve
Her kommer endelig foto. Veni lengst til venstre og Tingeling lengst til høyre.

Desperados X-port 11 mndr gammel

12. september
Hvite blomster er ut - flått og veps er inn 
Jeg har ikke sluttet å fotografere hvite blomster, det er bare slutt på nye hvite blomster å fotografere... Men jeg har en del blomster som ikke er lagt ut på siden ennå - så mer kommer snart. Men etter turen til Østlandet har jeg plukket flått - plukket flått - plukket flått... Mine hunder har ingen beskyttelse, så manuell utrydding er tingen. Jeg plukker og plukker fremdeles.
Enda vi forlot Østlandet tirsdag morgen. Ekle dyr! Og i dag i skogen da jeg prøvde å nyte den ganske så flåttfrie naturen kom Chelly tilbake med et nytt problem - VEPS! Hun må ha revet ned et vepsebol for hun var dekket av krypende og kravlende og stikkende veps. Det så ikke så ille ut i starten, men da hun danset tango - quick step og rullet rundt - ristet seg - beit seg her og der - akte seg på rompa osv. skjønte jeg at her var det mer jeg ikke så. Vel tilbake i bilen hadde jeg heldigvis en kam liggende så jeg fikk gredd ut veps som hadde kilt seg inn i pelsen på ryggen, under magen, mellom beina. Jeg gredde og trakket veps. Vel hjemme fikk jeg puttet i henne kortison men fikk ikke ta på henne. Og det var jo ikke så rart for selv etter 20 minutter kunne vi gre ut levende, stikkende veps. Panikken tok både henne og nesten meg også. Jeg vet ikke hvor mange stikk hun har fått, men det er ikke få. Jeg lurer på om det er vanlige veps, men etter å ha studert bilder på nettet har jeg kommet til at det kan være et jordvepsebol hun har satt snuten borti. Stakkars Chelly. Men hevelsen begynner nå å gå ned igjen så det ser ut til å gå bra alt sammen. Men nå er det jeg som klør..... En psykisk reaksjon :-)

12. september
Siden til hundene er ryddet
Kan du ikke sende meg en mail og si hva du synes om den nye presentasjonen? Er det ting jeg burde ha utelatt? Er det ting dere savner? Konstruktive forslag mottas med takk. Det var godt å endelig ha en dag fri fra jobb og reise slik at jeg får roet ned litt. Det har vært en svært hektisk periode en lang tid nå. Nå står huset for tur til å bli ryddet og etterpå skal jeg trene hund. 

11. september
STOR gratulasjon til Desperados Roxie og Håkon Ingul som vant gjesteklassen i NM narkotikahund i dag
Og det på sin 5 årsdag! Roxie ble nummer 1 av totalt 7 hunder i gjesteklassen og nr. 8 totalt av 32 hunder. Jivo-sønnen Streamsides Nobleman ble også plassert blant de 10 beste. Jeg kommer tilbake når resultatene er offentliggjort. Siden Roxie vant gjesteklassen ble hun kvalifisert til nordisk mesterskap for narkotikahunder - men da sitter far på en strand i Tyrkia - så noe nordisk mesterskap blir det dessverre ikke på Roxie.... :-(  bildet er et arkivfoto fra NM-narkotikahund 2005. Jeg håper på nytt bilde av hund og fører snart.

10. september
Kjapp tur til Østlandet for å øyenlyse mm.
Dette bildet er tatt da Vezla måtte være sammen med Wiccas gutter da vi ikke hadde plass til alle hundene i bilen. Da forlangte hun å få sitte mellom dem for å spille dataspill..... 

Hundene syntes det var helt topp å være på besøk hos Wicca. Her var det spennende barn, kaniner, katter og ikke minst RÅDYR. Vezla tok i ordets rette forstand helt av og holdt på å rote seg helt bort i de dype skogene... Selv fikk jeg åndenød av alle de andre dyrene i Østfold - flått og hjortelus. ekle dyr som var i store mengder....

Wicca gikk et kjempefint treningsspor på blodspor og så var jeg så heldig at jeg fikk se også Thyco Brae på blodspor. Trond og han var virkelig en samkjørt ekvipasje, så nå krysser vi fingre for at championatet snart er i boks!

Men aller viktigst: Qandis og Chelly ble øyenlyst uten anmerkning i en alder av henholdsvis 7 og 5 år og Vezla og Xmilla ble gonioskopert uten anmerkning. Det var jo ekstra spennende med Qandis for PRA oppstår ofte i høy alder.

 

Qarmen med sin fører Kjersti Høydalsmo

10. september
Desperados Qarmen med 2 x 1. premie på blodspor
Det lå den hyggelige mailen og ventet på oss da jeg kom hjem om at Qarmen nå har hatt tre starter på blodsporprøve og fått 2 x 1. premie og 1 x 2. premie. Imponerende tatt i betrakning av at hun ikke debuterte på spor før hun var 7 år gammel!
Qarmen er også dyktig apportør på duejakt og barnejente for husets nye hund, en liten basset petit.

6. september
Desperados Whoopie - alias Noohra 
har blitt 3. beste tispe med CK i dag 
Bildet er tatt i forbindelse med NM-blodspor i Trondheim i august.

6. september
Endelig nytt foto av Desperados XO
Dette bildet er også tatt i forbindelse med NM-blodspor i Trondheim i august. XO er her vel 9 mndr gammel. Han deltok også på dagens utstilling og bl nr. 3 i juniorklasse.

Også Desperados Thyco Brahe har debutert på utstilling i dag. Han fikk en 2. premie i åpen klasse og har dermed klatret ett trinn videre på veien mot å bli viltsporchampion. Godt jobba!

6. september
NSVCH Desperados Scilla har debutert med 3. premie i lydighet klasse III i dag
Fører Nina var nok ikke helt fornøyd, men med tanke på at dette er Scillas tredje start noen gang i lydighetsringen og absolutt første start i klasse III, synes vi andre dødlige at dette er en hederlig prestasjon. Totaltsummen ble 220 poeng - 4. poeng fra 2. premie. Enkeltsummene var:  10-9-9-8,5-0-8,5-7-6-5-5-8,5. Md dette vant hun klassen. Nina vant også klasse I med Annie som debuterte der. Vi gratulerer! Foto: Jon Sæter.

31. august
Smilla apporterer sin første and
Hun startet
litt nølende, men etter at Qandis viste hvordan det skulle gjøres var også hun med på notene. 
Og når hun først tok på vannet bar hun fuglen langt inn på land.

31. august
Så glemte jeg å legge ut at Desperados XO har gått til sin andre 1. premie på blodspor! 
Slik er det når det skjer for mye på en gang! Bilde av XO kommer også!

31. august
Desperados Veni Vidi Vici og NSVCH Desperados Tingeling har bestått jaktanleggsprøve i dag
Begge gjorde det kjempebra på søket.

31. august
Desperados Tsar Tinius ble nr. 2 på sporprøve i dag!
Og hvem vant? Jo, Grys labardortispe I

dun

30. august
Desperados Veni Vidi Vici har gått til sin første 1. premie på spor
Fører er Bodil Otterh
jell. 

Da jeg kom hjem fra skogen til mine ustimulerte og umosjonerte dyr, fikk jeg endelig overskudd til å trene feltsøk. Har de siste dagene etter at planen var ferdig, benyttet tiden til å pusse ned trappa og malt den. Det er utrolig hvor mye år med hundeklør sliter... De har hatt fast utkikkspost i vinduet i trappa og har, når de har sett noe spennende,  startet derfra som skutt med klørne godt nedi treverket. 

Startet med Q og hun måtte ligge i dekk bak meg mens jeg kastet dummien langt ned i skogen og ned en skråning. Q har vært med på dette før og klarer det meste uten store problemer. Morsomt, sier hun! Vezla er nestemann. Hun starter på en tidligere utkastet dummie. DEN er ingen problemer, men det å bli lagt ned i dekk mens jeg går og ser utover feltet og senere kaster ny dummie er VANSKELIG. Vexla prøver å reise seg, å tyvstarte, å ikke kunne ordet dekk osv. Men til slutt skjønner hun hva som skal til for å få lov til å søke. Dette er også topp trening til senere fellesdekker. For også der er Vezla litt lett i rompa. Chelly er neste. Dette KAN hun og hun gjør alt perfekt med DET flotte og raske søket - til hun skal løpe opp skråningen og avlevere. Da våkner villdyret. Dummier er toppen på moro og det gjelder å beholde dem så lenge som mulig! Jeg gir ingen hjelp og støtte. Har bare is i magen til hun selv kommer med den - til slutt. Det er ganske så morsomt at en så lydig og cool hund kan ha så sterk jaktlyst og byttelyst. Sistemann er Smilla. Hun kan knapt sitt og dekk og langt mindre bli. Starter med å gjennomsøke terrenget som ei kanonkule. Men det ligger ingen ting der så hun får ikke belønning for å jobbe på egen hånd. Må inn og sitte på plass, få bånd på, være rolig i kast, sitte fint på plass og SÅ få lov til å søke. Hun er bare kanon på søket og har et bra opp-plukk - men når hun finner dummien har hun ikke bare lyst å komme til meg med den. Da er hun sin mor opp av dage. Men denne gangen skal jeg ikke gå i fella og la dette bli en morsom lek, slik Chelly har det. Jeg har is i magen og venter til hun kommer selv og belønner da mye. Har startet på apporttreningen hjemme med bukk og det har gått aldeles glimrende - så vi er på riktig vei. Nå sover alle firbeinte som noen slakt. Jeg må ta en rask dusj og legge to nye blodspor og gjøre meg klar til en spanieldag i morgen :-)

28. august
En ulykke kommer sjelden alene
Først kuttet Qandis poten langt uti skogen der det ikke er mobildekning. Så mistet Vezla valpene. Så oppdaget jeg en merkelig utvekst eller "dingsedott" langt inne i øregangen hennes. Hard, øm, i starten med hovent vev rundt og med en ubeskrivelig fasong.
Den har vært vist frem til dyrlegene flere ganger i løpet av den siste uken og de har begge klødd seg i hodet. Byll - cyste - vorte - polypp - svulst? I dag ble "duppeditten" fjernet så godt som råd var og prøve er sendt inn. Så da gjelder det å krysse fingre for at det er noe uskyldig noe som kan fjernes med enkle midler. Vezla fikk seg en (ikke) billig rus og har vært pasient i dag. Først nå i kveldinga begynner hun å våkne til live og har fått spist litt mat. Litt av en overgang fra å være en sprek loppe på ferskspor i går kveld, men dette bare måtte vi gjøre noe med mens problemet ennå er lite. Og så jeg som hadde så mange planer for hva jeg skulle gjøre i dag... I steden har jeg halvsløvet med Vezla sovende på fanget mitt.

N FIN VCH Desperados Vezla godkjent ettersøkshund i går!
Så da er vi rikelig utstyrt med ettersøkshunder til høstens jakt... 3 stykker burde holde?

26. august
Kommuneplanen er på CD og jeg kan puste igjen
Starter med å oppdatere siden min litt etter litt med alle bildene og resultatene som jeg har fått tilsendt.
Prøver å arrangere bevegelig jaktanleggsprøve og introduksjon til jaktanlggsprøve for de som kan tenke seg å starte, førstkommende søndag. Se avdelingens side for mer informasjon

Gratulasjon til Desperados Wicca som er HD-fri med A-hofter!

Kritikken til Desperados Wizo (foto over)
Izo har vært på todagers utstilling i Mo i Rana i helga. Slik ble kritikkenene. 
Lørdag dommer, Lavinia Steer.
Very good in type. Excelent head, neck and front. Good topline. Needs more angle in hind. Good movement. 
1 premie og nr to av tre i klassen.
Søndag dommer, Carl-Gunnar Stafberg.
Mykett bra hovud, korrekt bett, bra øron och øgon. Lite kort hals, framskjutet skulderparti, bra rygg, ennu lite grund i brøstkorgen..1.premie og nr tre av tre i klassen.

23-24. august
Nok en PANG-helg for Desperadoene! 

Ny norsk viltsporchampion multi ch Desperados Romeo!
Han og hans datter var på Norges-besøk og startet på dobbel sporprøve i Skien der det ble 2 x 1. premie på Romeo, championat og 1 x HP og 2. beste hund. Hans datter vant prøven med HP første dagen. Vi gratulerer!

NVCH Desperados Titicaca prøvens beste hund med HP i Askvoll

NVCH Desperados Rigoletta (Poa) prøvens beste hund med HP i Selbu

Cert på Desperados XO
Han og Desperados Wizo debuterte på dobbelutstilling i helga. Begge fikk 2 x 1. premie og i dag slo XO til med cert! Det var litt av en gla'melding å få før jeg hadde ordentlig våknet i dag tidlig.

NORD VCH Desperados Rochelle (Chelly) godkjent ettersøkshund i dag
Hun gikk på hjort - noe hun aldri har fått lov til tidligere på grunn av treningen på blodspor. Så jeg turte ikke å holde for mye igjen, selv om jeg følte at tempoet var i høyeste laget. Hun jobba i 40 minutter da vi hadde et tap underveis, muligens på en grevling som holder til i området.

NSVCH Desperados Tingeling har debutert i LP II og agility
I lydigheten ble det 8 i helhetsinntrykk - så snakker vi ikke så mye mer om poengsummene....
Men bare det å ha debutert er et stort skritt på veien!

NVCH Desperados Titicaca (Tica) ble nr. 3 totalt og beste spaniel på årets NM blodspor. Vi gratulerer!!!
Her sammen med stolt og dyktig fører Gunnar Kvammen.

Det startet 32 hunder på årets NM-blodspor. Av disse var det hele 16 ulike raser.
Og tro det eller ei - det var hele 9 springere og 1 cocker = 30% av de startende hundene var spaniels!!!
Og ikke nok med det - Desperado hadde fire hunder med og alle fire gikk til 1. premie + 2 x HP.
Og Desperado var eneste kennel med mer en en hund med på årets NM.
STOR takk til dere alle - flere bilder kommer!

18. august
Stor gratulasjon til NVCH Desperados Titicaca og Gunnar Kvammen som ble nr. 3 ved årets NM blodspor 
Fire Desperadoer startet. Det ble 1. premie på D. Rigoletta og D. Rochelle og 1. premie med HP på D. Tsar Tinius og D. Titicaca. .Bilde og mer info kommer!

 

STOR gratulasjon også til Tinius eier Gry Stenvold som gikk hen og vant hele NM-et med sin labrador "Idun". Dette er tredje gang Gry vinner NM-blodspor og i tillegg har hun vært nr. 2. Utrolig flott prestasjon!

18. august
I dag har Vezla vært til grundig veterinærkontroll
Jeg har den siste tiden syntes Vezla har forandret seg fra å være tydelig drektig til å bli mindre og mindre drektig... Og ganske riktig. Da dyrlegen kjente grundig på henne kjente han en forstørret livmor og mange fosterblærer - men blærene var for små etter hvor langt hun var kommet i drektigheten. Ultralyd avslørte også flere fosterblærer - men de var tomme og uten liv :-( For å dobbeltsjekke ble det tatt blodprøve for å måle hormonnivåret. Det viste negativt. Så da er det trolig ingen levende valper igjen. En forferdelig skuffelse og noe som jeg bare har hørt om kan skje, men nå har det altså skjedd oss....

13. august
Så er Vezla alt 5 uker på vei.... 
... men vi skal først lade opp til NM-blodspor
Flere Desperadoer var påmeldt, men kom dessverre ikke med. De som har kommet med er Rigoletta, Rochelle, Tinius og Titicaca. Tingeling angrer nå på at hun ikke meldte på..

NVCH Desperados Scilla apporterer fint måka og avslutter med bestått jaktanleggsprøve. Foto Jon Sæter. 
Vi har hørt rykter om at Scilla snart skal starte i lydighet klasse III og ønsker dere lykke til!

13. august
Så er Vezla alt 5 uker på vei.... 
... men vi skal først lade opp til NM-blodspor
Flere Desperadoer var påmeldt, men kom dessverre ikke med. De som har kommet med er Rigoletta, Rochelle, Tinius og Titicaca. Tingeling angrer nå på at hun ikke meldte på.... Vezla ble ikke påmeldt da jeg håpte hun var med valper. Etter det jeg har hørt er det vel 30 hunder som kom med - fordelt på 15 ulike raser! Av disse er det hele 9 springere, en cocker tror jeg og så er jeg spent på om det er field med og kanskje welsh springer for første gang? Vi får vente å se! De har meldt fint vær til helga. Så jeg håper det blir topp forhold for alle hundene.

13. august
Luster er kåret til Norges beste kommune å bo i!
Den kåringen må ha blitt foretatt forrige høst da båndtvangen var opphevet, været var fint og fjella stod i sin flotteste høstprakt! Ikke det at jeg skal klage! Men det er jo litt påfallende at Norges beste kommune å bo i har et stadig synkende folketall???? Vi har 2702 km å boltre oss på og innbyggertallet er knappe 4900 innbyggere - så plass har vi!

11. august
Desperados Roxie er midtsidepike i BA nok en gang
Roxie er en dyktig narkotikahund med Håkon Ingul som fører. De har fått en flott og stor reportasje i lørdagsutgaven av avisa Bergen Arbeiderblad. Familien her i Sogn hilser så mye. Vi er stolte av den gode jobben dere gjør!


10. august
For noen aktive og dyktige valpekjøpere vi har!
Mens vi var på liten ferietur til fjellgården Reinsnos i Hardanger, var det en gjeng med dyktige valpekjøpere som sørget for å høste premier over det ganske land. Bilder må vi komme tilbake med.

The "twisted sisters" best i Førde: 
NVCH Desperados Titicaca og NVCH Desperados Tingeling
I Førde startet 16 hunder hver dag på den doble sporprøven der. Av disse var det 5 springere. Lørdag vant NVCH Desperados Titicaca og Gunnar Kvammen, nr. 2 ble NMB-06 NVCH La-Casa de Perras Marco Polo (etter vår Jivaro) til Bente Andresen . Nr. 3 ble NSVCH Desperados Tingeling til Elin Anita Gjerde. 1. premie ble det også til de to andre springerne, etter det jeg har hørt. Søndagen var det NSVCH Desperados Tingeling som ble best. Hun kom på delt 1. plass med en bayersk viltsporhund. 1. premie til Titicaca også denne dagen!

I Telemark fikk N FIN S NORD VCH Desperados Vilja 1. premie med HP
Her startet 12 hunder og også her gjorde springerne det godt. Og det er Bjørn som kommer med dagens gla'melding. Det ble 2. premie til Desperados Qarmen og hun har fra før 1. premie på bevegelig prøve. Og vi som ikke visste at hun trente og startet på sporprøver. En STOR hilsen til dyktige eiere! Vi ønsker dere lykke til videre.

I Molde har NSVCH Desperados Scilla bestått jaktanleggsprøven
Stor gratulasjon til fører Nina Beate Woll. Desperados Whoopie startet også, men var ikke spesielt lysten på å bli våt for å redde et måkelik..... Men kanskje til neste år...?

HP oppdretterklasse begge dager: 
Fra venstre Uno, Veni, Xmilla og Tingeling

Kritikk lørdag: 
Nice group. All four are even in type, coat and colour. They move sound. They have excellent temperament.
Kritikk søndag: 

Good quality group as type and in structure. Very eval. Correct as pigmentation. Nr. 1 - HP

Xmilla overrasket oss med HP lørdag og CK søndag

Smillas kritikk lørdag for Marija Kavcic:
9 month old. Well shaped head. full dentation. Excellent, dark eyes. strong neck. Lighter body. Strong bones. Free movement outgoing. Happy temperament. Nr. 3 av 3 i klassen med HP
Smillas kritikk søndag for Petru Muntean:
9 month in type. Goog head. Correct size. Good body. Correct angulation. Correct coat and pigmentation. Correct monement. Nr. 1 av 3 i klassen med CK.

BIM og BIR på lørdagens utstilling:
Desperados Veni Vidi Vici og Springmoon Admiral Rodney
Foto: kennel Springmoon

Ny viltsporchampion: 
NVCH Desperados Venur Eier: Torill og Andreas Otterhjell

Ny viltsporchampion: 
NVCH Desperados Uno Eier: Idar Sylte

3. august
Vi hadde en flott helg på Nesbyen!
Fra Sogn og Fjordane reiste (+ Møre og Romsdal) reiste 7 springere og 6 personer til dobbelutstillingen på Nesbyen. Påmeldt var 20 springere og dommerne var fra Slovakia og Romania.  Resultatet ble som følger: 
Venur - 1. premie lørdag, nr. 4 i åpen klasse og dermed viltsporchampion! 2. premie på søndag. Slik er utstillingslivet - det kan gå opp og ned og av og til blir det litt underlig. Slik som når BIR-vinneren søndag (som med dette certet ble utstillingschampion), fikk 2. premie på lørdag. Selv om dommerne har en standard å gå ut i fra kan det bli på tross for eller på grunn av...
Uno - CK og 4 BHK på lørdag, 1. premie søndag. Dermed var også han viltsporchampion! Og på lørdag var han litt for smal i skallen og på søndag var han litt for grov i skallen....
Xmilla - langskankamyggen - ble nr. 3 av 3 på  lørdag med HP og nr. 1 av 3 på søndag med CK! Og begge dommerne uttalte muntlig at penere uttrykk/øyne var det lenge siden de hadde sett og hun gikk som en gud. Lørdagens dommer var også facinert av hennes tegninger på potene som gjør at det ser ut som at hun løper rundt med sko nr. 46. Men ved nærmere studie er det sko nr. 37 hun har...
Veni Vidi Vici - slo til med cert og BIM på lørdag og CK og nr. 4 i åpen klasse på søndag.
Tingeling stilte i brukshundklasse begge dager og ble henholdsvis 4. og 3. beste tispe med CK!
Så hadde vi oppdretterklasse begge dager med 4 ulike kombinasjoner og fikk HP. Men ingen av utstillingene hadde BIS-oppdretterklasse :-(
I tillegg ble Tingelings datter Alice BIM-valp på fredag og med oss hadde vi også Mira som fikk 1. premie på lørdag og CK på søndag. Det mens hennes eiere er på ferie i Tyrkia. Noen får altså resultatene servert på sølvfat når de kommer hjem.... Kritikker, flere opplysninger og ikke minst BILDER kommer etterhvert!

3. august
Desperados Romeo vant den store viltsporprøven til Sør-Finland spanielklubb 
Nr. 2 ble hans datter. Begge hadde 45. poeng. Vi gratulerer!

 

 

 

31. juli
Siste nytt angående Prosjekt hvite blomster 2008:
Vi har fått DEN flotte gavepremien! 
Vinneren får også ett eksemplar av "plantebibelen" - Bo Mossberg, Lennart Stenberg's Gyldendals store nordiske flora - Revidert og utvidet utgave fra 2007. 928 sider til en verdi av Nkr 900... Dette er hva forlaget skriver om boka: 
Faktafylt og komplett om den nordiske floraen. Gyldendals store nordiske flora er et uunnværlig standardverk for alle planteinteresserte. I boken beskrives samtlige gamle og de fleste nyere innførte planter fra Sverige, Danmark, Norge, Finland, Færøyene, Island og Svalbard i bilder og utførlig tekst. Leseren får opplysninger om plantenes blomstringstid, frekvens, typiske voksesteder, viktige kjennetegn og variasjoner i utseende. Kartene viser aktuelle utbredelsesområder. Alle navn på arter, underarter, varieteter, slekter og familier er de aller seneste og de som nå gjelder.
Vi takker Synnøve Smedal som har ordnet med denne suverene gavepremien og håper på at alle nå VIRKELIG gjør sitt ytterste til å finne alle de hvite blomstene som er mulig å finne. Husk at vi må diskutere både hva som er ville og hva som er hvite blomster. Flere av oss har nok lagt ut blomster som er på kanten i så henseende... Så gi ikke opp selv om du ligger etter akkurat nå. En tur over to fjell i går viste meg at det fremdeles er mulig å finne arter der som er avblomstret i lavlandet for lenge siden. Og kanskje er det akkurat DU som stikker av med hovedpremien. For husk - ingen av oss gir oss uten kamp! :-) Måtte den beste vinne.

Jeg har nå rundet 150 hvite blomster...

Smilla driver med apporttrening i Engjadalen. Her har vi badekulp MED innebygget dusj...

30. juli
Jeg er ikke konstruert for bruk i 34,5 grader...
Det var nemlig temperaturen på gradestokken i dag i skyggen - nok en gang ny rekord! Min modell er nok mer tenkt for bruk i høstfjellet når det er et par varmegrader og lufta er krystallklar. Akkurat nå føler jeg at jeg bor i en sauna. Bare tidlig om morgenen er det mulig å få luftet hundene. Rett nok så klarer de seg utmerket dersom de hele tida får løpe ned i den iskalde breelva for å kjøle seg når vi går tur, men det er neppe sunt å løpe i mange og tredve varmegrader og så stadig kjøle seg ned i isvann. For desto varmere det blir på land, desto mer is smelter fra breen og desto kaldere blir elva. Og om kvelden er fjella i gryta rundt oss så oppvarmet at de gir i fra seg varme hele natta igjennom slik at temperaturen aldri er under 20 grader. Og hvite blomster kan jeg se langt etter... Ingen ting er hvitt her nå, bare brunt og svidd. Eneste stedet noe er hvitt er langs stranda og på fjellet. Men oppe i dalen må man nesten gå med verneutstyr på grunn av horder med klegg som starter formasjonsflyging med massivt angrep bare de ser mine bein... Det rare er at her oppe er vannet i elva MYE varmere enn vannet i Jostedøla og fjorden. Så her fikk vi trent litt apport uten at jeg føler at hun fryser in ntil ryggmargen i en smelteelv. Smilla og jeg fikk oss en fin liten tur - men vel hjemme, etter noen timer på et kjølig arbeidsrom i en kjølig kjeller, var hun stokk halt. Klarte så vidt å gå på venstre framfoten sin. Hun ble saumfart fra topp til tå - men det var vanskelig å finne det bittelille inngangshullet etter en spiss gjenstand rett under tredeputa ved mellomhanda. Kanskje har hun trakket på en streng? Men jeg fikk renset og puttet på anitibiotikasalve, og i dag er hun 99% haltfri og såret er tørt. Men er det ikke typisk - stokk halt bare et par dager før hun skal debutere på utstilling? Forresten er det ikke sikkert det gjør noe - for hun ser fremdeles ut som en mager "langskankamygg", selv om hun nå har lagt på seg litt.

24. juli
Desperados Xavier - alias Bayaz - har vært på besøk
Som sine søsken kan han også bli æresmedlem i Twiggys fanklubb... Men på sporet var han et råskinn, så han blir trolig å se på prøve om ikke så alt for lang tid.

21. juli
Tiden flyr ekstra fort nå om sommeren...
 Vi har hatt X-file - alias Luna - og familie på besøk. Det er blitt trent spor, søk, apport og lydighet. Chelly fikk også et flott treningsspor og Luna og Håvard er kommet langt i sportreningen, så kanskje de to blir å se på prøver i høst? Se nye bilder over.

21. juli
NVCH Desperados Titicaca og NORD S FIN NVCH Desperados Vilja
Gratuleres med en solide 1. premier på viltsporprøve i Løten. NVCH Desperados Tsar Tinius startet også, men hadde ikke dagen denne dagen. Men han har virkelig fått det til tidligere i år med 4 x 1. premie og 2 x HP. Siden tre av disse resultatene ikke er med fra tidligere, gratuleres også han med flotte resultater!

14. juli
Dagens lille botaniske godbit
Da vi var opp i Engjadalen for å se etter hesten Blåen som går på beite der, fant jeg dette ene hvite eksemplaret av en hvit blåkoll. Det står ikke i floraen at den kan bli hvit, en gang... Og nå er jeg oppe i 125 hvite blomster!!!
PS Og det rapporteres fra Mjøs-området at to Oslo-damer med hver sine to hunder er observert krabbende rundt med kamera for å fotografere nye arter... :-)

Sommerhilsen fra 10,5 år gamle Desperados Noah
Han nyter sin pensjonisttilværelse ferierende på sydligere breddegrader.

 

Dagens visdomsord:

Man er klok så lenge man søker visdommen. I det øyeblikk man tror man har funnet den, blir man en tåpe.


Livet er alltid interessant hvis du har et mål og forsøker å nå det.
Benjamin Disraeli 

11. juli
N FIN VCH Desperados Vezla venter forhåpentligvis valper 10. september 
Vezla gjorde som sitt søskenbarn Ally og reiste til Bobwhite Acid Jazz - alias Fokus - på Voss.
Han er en staselig kar som jeg føler kan passe godt til Vezla. Se mer på valpesiden.  

Med Elses hjelp fikk jeg et nytt ståbilde av Smilla 9 mndr gammel.

11. juli
Grattis til Kai Eric og Desperados Umi-Ursus som har bestått ukas arbeid som redningshund
Da gjenstår rundering og spor før han kan bli B-godkjent redningshund som er første steg videre for å få en A-godkjent hund. Men etter å ha sett dere to på litt trening i vår, har jeg en mistanke om at dette får dere til! For der var det kjempegod kontakt og samarbeid! Mer er å lese i Umis blogg - se under linker.

5. juli
I dag er det verdensutstilling, Sjur er i USA og jeg sitter her og synes litt synd på meg selv... 
Da må noe gjøres! Så Gisle og jeg tok alle hundene med oss og dro på foto og hvite blomster safari på Sognefjellet. Å gå tur med fire viltre hunder i bånd er en utfordring i seg selv - men vi fikk oss en flott tur inn mot Ringstindane. De er over 2000 meter høye og ruver godt i landskapet! Det var også uvær i anmarsj så himmelen fikk en spennende, mørk farge.
Noen spennende, hvite blomster ble det også: Siste tilskudd er den vakre storklokka som vokste mannshøy i veikanten på vei ned fra fjellet.

5. juli
Qandis med 10 i stupestil! 
Da Gisle har foto som 4H oppgave og i dag har vi prøvd å ta actionbilder med hjelp av nytt stativ. Dette ble det flotteste bildet med hensyn til stil :-) 

5. juli
NORD NSF VCH Desperados Vilja prøvens beste hund på Bjorli! 
Da De to fikk prøvens tørreste spor som gikk rundt et sandtak - men kom til sporslutt på 22 minutter. Det ble også HP, Viljas andre (så langt)...

4. juli
Er det rart at jeg har fått heteslag??? 
Når gradestokken som står på nordsiden av huset og aldri i nærheten av direkte sol, kryper opp mot 34 grader, ja da er det nok for meg... 32 grader har vi målt tidligere - men slik en temperatur har vi ikke sett tidligere. Syden neste??? 

4. juli
Hva er dette???
Er det kobbe observert i Sognefjorden? Er det en russisk ubåt som spionerer? Eller kan det være Smilla som endelig har funnet ut at hun faktisk flyter???

Da temperaturen i skyggen på nordsida av huset krøp opp til 33,5 grader i går ettermiddag - noe som er rekord målt etter at vi bygde huset i 1986 - fant Smilla ut at det var deilig med et forfriskende bad etter å ha vært turist opp mot Nigardsbreen. Jeg har sett det har vært like før tidligere, men i går kastet hun seg ut på dypet og svømte langt og godt. 

Et forsøk på oppstilt bilde av Smilla 9 måneder gammel.
Etter at hun fikk løpetid har hun hatt en ny matvegringsperiode - men nå smaker i hvert fall norwegian polar. 

NORD NSF VCH Desperados Vilja har vært på besøk for fotografering og for å være turist i fjellheimen. 

Desperados Uno har vært på besøk for å ta grovklippet fremfor utstillingen i Hallingdal. Her er han ubadet og grovklipt. 
Vi håper å ta nye bilder bår han også er badet og utstillingsklar. 
Uno er en kjempetrivelig fyr som også er meget dyktig ettersøkshund som var med på 20 ettersøk bare i fjor høst.

29. juni
Ny nordisk viltsporchampion 
NORD VCH N FIN S VCH Desperados Vilja 

STOR gratulasjon til Bjørn og Vilja som har startet på sporprøve i Sverige i dag og gått til en 1. premie! 

29. juni
Desperados XO og Oddbjørg har debutert på ordinær sporprøve med en 1. premie i dag!  
STOR En kjempeflott prestasjon i og med at XO bare er 9 mndr og 2 dager gammel! Og i tillegg vant de også prøven med husets jämthund. Storeslem med andre ord! Så nå er vel flasken med XO sprettet....

Under: Nye bilder av Desperados X-port (Solo) og Desperados Wells Fargo
Vi har også tatt ståbilde av Uno og Smilla i dag. Uno har vært til trimming for å forberede utstilling. Han har blitt en staselig og ikke minst veldig trivelig hund. Tingeling og datteren Alice har også vært her - så jammen ble det "hundsomt" i huset.

Safari i jungelen: 
I går var jeg og hundene på en virkelig lang tur fremmover i "jungelen" langs Jostedalselva. Her er det bort i mot tropisk regnskog og området er også foreslått fredet som naturvernområde på grunn av den spesielle vegetasjonen her.  Målet var hvite blomster - men jeg fant alt annet enn det. Jeg fant bl.a. den spesielle og staselige blå planten turt som jeg ikke ante eksisterte før jeg slo opp i floraen. Lufta var bort i mot helt stille og det var en slik utrolig og overveldende blomstereim at det var nesten vanskelig å puste. Vel hjemme så luktet hundene blomster et helt døgn etterpå. Har også tatt bilder her - men har ikke fått tid til å bearbeide dem ennå, da jeg også la to blodspor i går som jeg dømte i dag. siste nye er at Smilla endelig har svømt for første gang.

29. juni
STOR gratulasjon til Desperados Wells Fargo og Desperados X-port som debuterte på utstilling i dag med å få CK. 
Det er ekstra spennende når to "gutter" bosatt i utlandet skal debutere for første gang og ekstra moro er det når det går bra. Som oppdretter har man jo sommerfugler i magen og håper på det beste, men vet at det ikke er langt fra et CK til en blåsløyfe. Fargo var i tillegg bare en plass fra certet og fikk en utmerket kritikk. 

Solos kritikk:
9 måneder velutviklet hann av korrekt styrke og størrelse. Herlig velformet hode, bra kønnspreg, bra øyne og øyenbuer, herlig uttrykk, vakker hals, bra forbryst, noe steil overarm, bra hvelving på ribbenene, stram overlinie, bra kryss, velvinklet bakstell, utmerket benstamme, bra ben og poter, rør sig med rasetypisk steglengde, herlig temperament. Excellent, CK og ble nr. 2 i juniorklasse.

Fargos kritikk:
15 måneder, velutviklet, livlig, herlig temperament, bra kønnspreg, utmerlet lengde i hodet, bra bitt og skalle, bra neseparti, ennå noe lyse øyne, vakker hals som er velansluten til skuldrene, balansert vinklet framme og bak, bra forbryst og brystkorg, bra kors, utmerket benstamme, beveger sig vel når han vil, en høy klasse i helhet.

Fargo hoppet på nytt rundt som en kenguru og syntes dette var evig morsomt, så Anne fikk lov til å løpe mye, før dommeren var tilfreds. Fargo fik Excellent og CK, vant unghundklassen  (mellem klasse) og var til sist 1 hund fra certet. 

I Danmark er der ikke noe som heter at man kan bl beste hann/tispe 1 til 4 lenger etter de nye reglene. Det var bare de hundene som vant sin klasse og fått CK som konkurrerte om certet. De hunden som hadde fått CK men ikke vunnet sin klasse, fikk ikke være med i konkurransen om certet. Dommer var Rune Fagerstrøm, Finland

29. juni
Desperados Rigoletta (Poa) har startet på blodsporprøve i dag og fått en 1. premie og blitt nummer 4. 
Gratulasjoner sendes Anne som er den ivrige prøvedeltaker og en meget dyktig fører! 

29. juni
80 ulike hvite blomster er nå fotografert, artsbestemt og lagt ut på siden min
Se linken blomster 2008 til høyre. Jeg har også fotografert en god del flere arter enn dette, men må bruke regnværsdager til å artsbestemme og lage bildene klar for hjemmesiden i photoshop. Det er utrolig lærerikt å jobbe med dette. Sudoku og krimbøker på nattbordet er nå erstattet med en murstein av en flora... Da vi startet dette prosjektet trodde pappa at vi kom til å finne ca. 30 arter. Ingen ante at vi kom til å passere 100 som de ivrigste nå har gjort!

Endelig har jeg fått lagt ut bildet av Desperados Whoopie, Nohra, som vant cert på Oppdalsutstillingen 15. måneder gammel. Flere bilder fra denne utstillingen finner du også under linken Foto til venstre under utstilling.

Nohras kritikk: Overall very nice bitch. Good head with a pleasing expression.
Nice, dark eyes. Level topline. Good spring of ribs. Very good angulation. 
Moved well coming and going

27. juni
Tiden går med 7-mils skritt!!! 
Jeg skulle liksom gjøre så mye når sporprøven var over og jeg var vel hjemme fra Finland. Men av og til går det ikke som man har planlagt. Å få influensa slik på sommeren er noe herk! Man blir liksom aldri kvitt den igjen. Og slikt tar på energien. ellers går tiden med til å gre hunder og støvsuge. Når man har tre tisper som løper samtidig og som dermed også slipper pels samtidig, så vises dette på hus og klær! Og man kan glemme alt som heter utstillinger! Eneste som ikke røyter akkurat nå er Smilla - men jeg kan ikke se for meg at hun skal slå til i utstillingsringen akkurat slik hun ser ut nå. Nå har hun rett nok spist godt i flere uker. Men i går stoppet også det. Og fremdeles ser hun ut som en kamuflert grosser münsterländer. Bare bein på den frøkna! Men oppi hodet begynner bitene å falle på plass. Hun er totalt sprø i skogen sammen med de andre, men alene er hun SÅ oppmerksom og hun snur på en fem-øre på kommando. Hun har støtt sin første rugde og tok det 100% med ro. Men svømme gjør hun ennå ikke, så høstens jaktanleggsprøve kan vi kanskje blåse en lang marsj etter. Hadde vi bare hatt litt varmere vann slik at jeg kunne bade sammen med henne. For hun vil så gjerne, men mangler det siste på å la kroppen flyte av seg selv. 

21. juni
STOR gratulasjon til Desperados Sprintos og Desperados Whoopie som begge tok cert på oppdal i dag! 
Begge ble stilt av sine respektive eiere Anita Gulla og Bodil Holm. Sprint ble 4. beste hannhund og Noohra ble 2. beste tispe. Totalt var det 17. springere på utstillingen. Bildet er et arkivfoto av Sprint. Nytt bilde av unge Noohra kommer senere. Dette var Noohras første cert, mens det var Sprints andre.

20. juni
Har brukt en regnfull dag til å oppdatere mange av sidene mine
Hvite blomster, champions, vinnere, valpesiden, hundene m.flere.

Siste nytt: XO har tatt flycertifikat og kan nå observeres i lav høyde over de tørnderske badevann!
Se over....

20. juni
En forsinket gratulasjon til NVCH Desperados Othello som gikk til 1. premie med HP og ble prøvevinner på sporprøve i Førde
Othello brukes også som ettersøkshund og har en stor oppklaringsprosent. Stor gratulasjon til eier Olav Åmot.

Hallo!
Tror du vi har ligget på latsiden siden det ikke har vært oppdateringer...???
Chelly, Vezla og Romeo har VIRKELIG stått på!

19. juni
Utfordringen 2008:
Det er bedre å hoppe i det enn å krype i det!
Hva skjer? Hva hopper jeg i? Hvor har jeg vært? Tok influensaen nesten knekken på meg??? 
Her hopper jeg i en finsk elv for å feire TO nye finske champions! Foto: Jouni Lamminmäki

Det startet med en utfordring. Jeg utfordret Bjørn og Vilja til å starte på lydighetsprøve. Det resulterte i en utfordring tilbake om å starte på finsk sporprøve. I all hast ble hundene rabiesvaksinert og påmeldt prøven 15. juni like sør for Tampere (Tammerfors). Taina som har Uma stilte velvillig opp med oversettelse av regelverk og påmelding. Så langt så vel. Men det viste seg å være vanskelig å få plass på båten siden vi hadde med hunder. Grunnen var trolig at skoleferien i Finland starter tidligere enn hos oss. Solveig som har Vezlas pappa Figge hjalp til og billett ble det til slutt. DA startet hundene å røyte - noe de alltid gjør før løpetid... Og i Finland er det ikke snakk om å starte med løpske tisper på grunn av den felles skuddprøven i starten. Så fikk Sjur bronkitt og jeg fikk bihulebetennelse. Så da vi kjørte avgårde var det mer en syketransport enn ferietur til Finland...

Alt gikk greit med unntak av mine vanvittige mareritt de to siste nettene før prøven... Skuddprøve og opplysninger om at det var mye orm i det ene terrenget, en liten "bjørnesafari" i området poengterte at vilttettheten var MEGET høy for vi så flere sørharer, over 20 hvithalehjorter, elg og vi så ekskrementer fra storfugl og mårhund da vi la sporene. Natten etter at sporene var lagt høljet regnet ned, i følge den primitive vannmåleren kom det mellom 15-20 mm, så min trening på knusktørr, varm skogsbunn var liksom ikke helt på sin plass...

Chelly var førstemann ut av mine og hadde trukket det sporet som de kalte "championatsporet" for det var ikke uvanlig at hundene gikk veldig godt der. Bortsett fra trolig mårhund underveis + at hun gikk rett over de to siste sårleiene, holdt det til 46 poeng og en solid førstepremie. Sporingstiden var 28 minutter. 

Vezla skulle spore i en ung furuskog med sumpaktig og grøftet skogbunn som var dekket av greiner fra tynning pluss gress. Det var så vått at hun ristet seg flere ganger underveis. Hun gikk rett ut på ferske hjortetråkk, så ferske at vannet ennå var grumset der dyret hadde krysset, men heldigvis slapp hun sporet selv og gikk tilbake til blodsporet. Så lettet en stor rovfugl. Den så ikke Vezla og dommeren. På lydløse vinger lettet den fra bakken og ble borte tvers over sporet. I følge fuglebøkene kan det ha vært en jordugle. Vezla jobbet på, men det var tungt å gå for både meg og henne, så da vi kom til sporslutt hadde vi brukt 43 minutter. Maxtiden for 1. premie er 45 minutter, så det holdt akkurat. Hun gikk rett over alle sårleier pluss hadde flere tap. Så det ble 42 poeng. Men det holdt til nok en 1. premie!!!

Pappa Figge startet også, men tok dessverre sporslutten på overvær og manglet tre skarve poeng for championatet. 

Dermed har vi to nye finske sporchampions og Chelly ble også nordisk viltsporchampion!!!
Dermed var det ingen vei utenom - jeg måtte holde det jeg hadde lovet og vise at en nordmann er minst like kaldblodig som en finne, og kaste meg i den lille elva som gikk forbi prøveplassen..... Vannet var ikke kaldt - men badet kunne vel mer kalles en gjørmebehandling enn et bad :-)

Akkurat ankommet sporslutt og hunder og fører blir fotografert sammen med dommer.
Foto: Sjur Haugen

På samme prøven blir også Romeos sønn Idja champion og søsteren Minta ble tidligere i uka nordisk viltsporchampion! Og ved Helsinki ble en datter fra Romeos første kull viltsporchampion. Det ligger i familien!

Romeo var forrige helg på sporprøve med en ny fører og fikk 28 poeng og 1. premie!
Vi var så heldige å få besøke han og han var virkelig en stilig gutt - mye stiligere enn bildene har gitt inntrykk av! Nå var han litt ute av pels, men vi fikk tatt nytt ståbilde. Se over.

 

NVCH Desperados Tsar Tinius og Gry ble prøvevinner
De var på sporprøve på Temmen der det startet 23 hunder. Fra venstre Svein Bjerkholt og BH.Kahill`s Stella Mc Cartney 1 premie og 3.beste hund, i midten Gry Stenvold med NVCh.Desperados Tsar Tinius 1 HP og prøvevinner samt Annie Bråten med Sunline My Little X-mas Star 1 HP og nest beste hund. Foto: Ellen Getz Wold.
Dagen etter gikk Tinius til en ny 1. premie.

Desperados Fargo har klart dansk apportprøve
Dermed er han nå startklar for dansk jaktprøve.

Desperados Whoopie - alias Noohra - har fått HP på utstilling

Jeg føler at det er flere resultater som har tikket inn mens jeg har vært syk og i Finland - men akkurat nå kommer jeg ikke på flere. Hjelp meg, dersom jeg har glemt noen!

9. juni
Savner du oppdatering av hjemmesiden?
Har klart å pådra meg en stygg influensa med genuin hodeverk, halsbetennelse og bihulebetennelse, så det må vente litt med oppdatering til formen er bedre. Det er helt fantastisk å ligge med feber når det har vært opp i 31 grader i skyggen, men i dag er det heldigvis litt kjøligere og jeg har nå begynt på antibiotika så jeg håper formen snart er stigende igjen.

3.juni
Siden med hvite blomster er oppdatert....

OBS - NSK avd. Sogn og Fjordanes hjemmeside er ute av drift av ukjent grunn. 
For ny info og bilder fra sporprøven se hjemmesiden til Luster hundeklubb www.lusterhk.com 

31. mai - 1. juni
Nok en STOR Desperado-helg! 
På Uma har vært på besøk helt fra Finland og skulle ha startet på sporprøve - men måtte finne seg i at Romeos sønn fikk bruke hennes plass.... Romeos sønn fikk en 2. premie mens søsteren (som forøvrig var en kopi av Tingeling!) fikk 1. premie med HP og vant søndagens prøve med 19 startende hunder! Veni fikk 2. premie og sporprøvebevis. Venur fikk også en 2. premie. 

1. premie til NSVCH Desperados Tingeling, NVCH BH Desperados Ricola, NSVCH Desperados Rochelle, N FINVCH Desperados Vilja

NVCH Desperados Vezla fikk 2 x 1. premie, 2 x HP og 2 x 2. beste hund!

Har også akkurat fått snusen i at Desperados Rigoletta (Poa) også har gått til 1. premie på spor i Trøndelag. Vi gratulerer! 

Alle med 1. premie på lørdagens prøve med 23 startende hunder

9 av de 10 med 1. premie på søndagens prøve. Prøvens beste hund, datter til Romeo, FIN VCH Quadmir's Noble Minta hadde reist før bildet ble tatt for å rekke båten i Stockholm mandags morgen!!!!

Desperado "slektstreff" på sporprøven i Luster. Fra venstre Bodil med Veni, Katja med Romeo-sønnen Idja, Bjørn med vilja, Marja-Maja med Romeo-datteren Minta, meg med Vezla og Chelly, Marian med Ricolas datter Ally og Ricola og Torill med Venur. Manglende på bilder er Elin Anita med Tingeling som gikk lydighet på Voss søndagen....

2. juni
STOR gratulasjon til NSVCH Desperados Tingeling og Elin Anita som gikk til 168 poeng og 1. premie i lydighet i klasse I på Voss
Med dette ble de nummer 2 i klassen av 12 startende hunder. Dermed er også Tingeling klar for klasse II.

2. juni
STOR gratulasjon også til Oddbjørg med Desperados XO som ble BIR og BIS-3 på valpeshow 
Dommer var Per Nymark og kritikken er som følger: 8 mnd gammel hann. Meget langt i utvikling. Maskulint, rasetypisk hode. Sterkt bygget kropp. Velstilte for og bakben. Litt steil skulder og overarm. Gode vinkler i bakbeina. Utmerket hårlag. Godt gemytt. Helt normale bevegelser for alderen. Vi håper på nytt bilde om ikke så lenge :-)

2. juni
For ikke å glemme Desperados Umi Ursus og Kai Erik som har klart appellen til norske redningshunder og nå satser på B-godkjenning i løpet av sommeren! 

26. mai
STOR gratulasjon til INT UCH FIN VCH Desperados Romeo
På finsk sporprøve har han gått til 2 x 1. premie med henholdsvis 45 og 47 poeng.
Godt jobba, Satu!

26. mai
STOR gratulasjon også til pappa til V-kullet, Kvistagrans Night Rider som nå kan smykke seg med tittelen SNVCH og til pappa til S og U kullet, NUCH NSVCH Brigadoon Ebony & Ivory som ble BIS-veteran på den store spanielutstillingen i Hønefoss i går. 

Mine hvite blomster har nå fått en egen side. Se menyen til venstre

Joda - vi hadde et meget hyggelig og lærerikt kurs hos Svartberg! 
Selv om dette bildet som Hege har knipset kan tyde på alt annet..... Jeg skriker, Vezla rekker tunge og Kenth prøver å holde kontrollen over oss????? Det er jammen bra man ikke tar seg selv så høytidelig! Selv fikk jeg nemlig latterkrampe da jeg fikk bildet på mail og lurer på hvilket bilde som skal legges ut av deg Hege.... :-)

25. mai
Endelig tilbake fra det store "utlandet"
IDet ble en hektisk uke med 2 dagers meget lærerikt kurs hos Svartbergs hundekunnskap + to dagers reise hver vei for å komme dit..... Vi fikk tid til øyenlysning av Vezla som gikk helt fint. Vi fikk fotografert mange fine hvite blomster i området rundt der Hege og Wicca. Og uka ble avsluttet med at Vezla og Wicca debuterte på brukshundprøve i klasse D-spor. Puh.... Om vi var slitne etterpå...? JA! Vi til og med glemte å ta bilder fra brukshundprøven begge to..... :-)

25. mai
N FIN VCH Desperados Vilja og Bjørn gikk til HP på blodspor i dag
Kritikken var enkel:
En utmerket ekvipasje! Dommer var Bjørg Halldis Flatin.Totalt på prøven startet 15 hunder, inkl. 2 reserve. 5 stk gikk til 0, 2 stk gikk til 3. premie, 3 stk gikk til 2. premie, 5 stk gikk til 1. premie, 2 stk med HP. 
HP vinnerne var like gode, så det ble tatt loddtrekning om den største forsekken. 


25. mai
Stor gratulasjon til Desperados Umi Ursus og Kai Erik Uleberg som i dag har klart appellprøven til Norske Redningshunder 
De satser på B-godkjenning i løpet av sommeren og vi krysser fingre for dere! 

Siste nytt: svarene fra rabiesprøvene er tilbake og de er OK på både Vezla og Chelly. Finland here we come! 

25. mai
Desperados San Sebasitan - Sibbe og Sylvelin Andersen gratulerer med bestått prøve for ettersøkshund hos Norske redningshunder 
Det har vært en lang vei mot målet der av alle ting sporet har vært den store utfordringen, men nå er A-godkjenningen endelig i boks. vi gratulerer og bøyer oss i støvet. Det er ikke FÅ treningstimer som går med for å få en godkjent redningshund! 

25. mai
Desperados Rosalita er norges første spaniel med tittelen nordisk viltsporchampion
NVCH FIN VCH Desperados Rosalita - Rosa - kan nå også sette SVCH forran sin tittel. Dermed er hun nordisk viltsporchampion og etter det vi kjenner til er hun den første norskeide spaniel som kan smykke seg med denne flotte tittelen! 
STOR gratulasjon til dyktig fører Jette Bugge.

Kritikken til Rosa: 
Start/sträcka 1:Tar an sporet direkt, klarar lite kryssande. Vinkel 1 :klarar utan tvekan
Sträcke 2: klarar, blodupperhåll Vinkel 2 : klarar utan tvekan, blodupperhåll
Sträcke 3: klarar utan tvekan Vinkel 3: klarar med ett par små ringar. Blodupperhåll/återgång 
Sträcke 4: klarar lite kryssande Vinkel 4: klarar utan tvekan
Sträcke 5/sporslut : Klarar u.a./markerar direkt
Blodupperhål rakstr: S2 Återgång V3
Spårningsførmåga: Utmerkt Arbetstempo: Lämpligt, utmärkt tempo! Självstændighet : Spårar helt självstændigt
Skottprøving; Utmärkt! Spårtid: 14 min.
Allmänt omdøme: En mycket spårvillig tik som løser sin uppgift på et bra sätt. Gratulerer til championatet.
Öppen klass :1A Carina Olson Svenska Schweisshundklubben  Slottsbron. Värmland 22.5.08

25. mai
NVCH Desperados Othello og fører Olav Aamot gratuleres med prøvevinner og HP på blodsporprøven i Førde denne helga! 
Desverre har jeg ingen bilder ennå. 

25. mai
Desperados Wicca (foto over) og NVCH Desperados Vezla har debutert på brukshundprøve - D-spor. 
Det ble litt bommer her og der, bl.a. fikk Vezla 0 på fellesdekk, men det holdt til godkjent på begge hundene med god margin. Vezla fikk 9 på sporet (trekk for at hun markerte pinnene litt dårlig). Wicca ble nummer 3 av 5 i klassen, Vezla nummer 5 av 5. Men vi kommer klart sterkere igjen. Bare en hund fikk opprykk til C, så med nye øvelser i klassen er det tydelig at kravene har blitt høyere for å få opprykk.. 

15. mai
Enkelte ganger er det ekstra moro å være hundeeier!
Brillesøk med resultater
I går sendte kollegaen min en fortvilet melding. Hun hadde mistet brillene sine på en befaring på en husmannsplass. Plassen er på ca. 2 mål og der er 5 hus. De var over 10 mennesker som gikk rundt og tittet overalt så det var et stort område å lete på... La meg prøve med hund, sa jeg. Puttet fire hunder i bilen, fikk Sjur som sjåfør og kjentmann, tok med meg et tynt metall-rør som kunne ligne en del av en brille. Startet med Qandis. På med dekken, la henne i dekk, og lot som jeg trakket opp felt og gjemte det lille metallrøret. Hun startet i et flott søk og hadde ganske riktig røret i nesa i løpet av kort tid, plukket og fikk massevis av ros og pølse som belønning. Ned i dekk på nytt. Lot som jeg gjemte på nytt, men denne gangen gjemte jeg ingenting.... Qandis søkte i vei, søkte og søkte, full gallopp. Hit og dit. Så en ørliten markering oppå en steinmur ved siden av et lite hus. Men hun klarte ikke å følge opp og fant ingen ting. Hun søkte inne og ute i hus. Opp på disker og i gamle sofaer og senger. Da tempoet begynte å dale puttet jeg henne i bilen og gjorde det samme med Chelly.Også hun fant røret og fikk massevis av ros og pølse. Så måtte hun også søke tomt. Også hun slo på nøyaktig samme sted som Qandis - men uten å finne noe. Hm..... Hva skjer? Joda - vinden kom bakfra og gikk inn mot muren og husveggen og så opp. Så oppå muren ville de lukte det som lå i underkanten av muren. Da dekket jeg Chelly på nytt og gjemte røret inn mot muren for å få et grundig søk i gresset her. Og JIPPI! DER lå BRILLENE!

Etterpå måtte jo Vezla og Smilla få et feltsøk også. De fikk se jeg kastet det lille røret inn i gresset og begge søkte supert. Vezla var ikke like begeistret for å bære røret de første gangene - men Smilla som jo startet sin apportrening med en gaffel syntes rør var topp! Så gjett om Qandis fikk være med på jobb for å levere briller til sin rettmessige eier i dag tidlig. Også hun som egentlig absolutt ikke liker hunder... :-)

15. mai
Fortsatt mailproblemer og snart avreise til Sverige
I Så dersom du ikke skulle få like rask tilbakemelding som vanlig så er jeg verken sur eller død - bare bortreist og ikke på nett. 

15. mai
Gratulerer Norsk Spaniel Klub med ny hjemmeside
Det var virkelig på tide at noe skjedde der! Dette lover godt. Neste Våre spaniels kommer jo også i fullfarger. Rene velstanden, med andre ord! Se www.spaniels.org 

12. mai
En fantastisk flott pinsehelg
Sol, turer, hundene har startet badesesongen med Smilla svømmer ennå ikke i det iskalde vannet, grilling, hestekjøring og jeg har av alle ting syklet fra Sogndal til Leikanger på jakt etter hvite blomster! 

8. mai
Stopp press: NM blodspor blir som tidligere!
Hovedstyret i NKK vedtok på møte den 25.april å oppheve sitt forrige vedtak, og at de nye retningslinjene for NM blodspor skal ut på høring hos forbund/klubber. NM blodspor 2008 vil bli arrangert etter de ”gamle” reglene.

8. mai
Desperados Wizo er avlest med HD-frie hofter - A1
Gratulasjoner sendes eier. Prøvde den nye Dogweben og koser meg med den nye utgaven. Her er det mye å finne for den som vil lære rasen bedre å kjenne og som har planer om avl og vil se på kombinasjoner. siste nytt er at blodsporprøvene nå også legges inn samt lydighet og agility - men foreløpig er det ingen ting å se av jaktpremieringer på spaniels. MEN jeg håper det kommer SNART!

8. mai
Ved Spanielklubben i Kristiansand fikk Desperados Wessel 1. premie og ble nr. 2 i juniorklasse. 
Gratulasjoner går til en meget aktiv eier! Dagen etter, på kennelklubben, debuterte Desperados Waco de Paros med en 2. premie i juniorklasse.

8. mai
Data er en fantastisk ting - når den virker!
Var en tid sterkt bekymret for at maskinen hadde tatt kvelden for godt da en SVÆR mail med mang
e bilder kom delvis gjennom - men etter den var det bom stopp for både ut-mail og inn-mail. I innkassen på webmail lå ikke resten av mailen og i innboksen fikk jeg ikke lov å gå inn, og dermed fikk jeg ikke slettet noe som helst.... MEN stahet lønner seg. Etter å ha "lirket og luret" i to dager klarte jeg å si takk og farvel til problem-mailen og etter det virker mailen slik som den skal - i hvert fall foreløpig. Merkelig hvor avhengig man blir av denne teknikken.... 

4. mai
STORT GRATTIS til NVCH Desperados Vilja som nå også kan sette finsk viltsporchampion forran sin tittel! 
Ikke nok med det! Hun ble også prøvens beste hund  av totalt 6 hunder i åpen klasse og 12 hunder i vinnerklasse. Hun oppnådde 46 av totalt 50 oppnåelige poeng med følgende kritikk: Vilja viser sporstart og begynner deretter et raskt og selvstendig sporarbeide.  Blodavbruttvinkelen gikk med sikringsring.  De rette strekningene var hun spornøye med bare tre sikringsringer. Til å være en springer spaniel er hunden spesielt marksøkende (lav nese) og spornøye.  De to første sårleiene markerte hun bra, det tredje gikk hun over og det fjerde snuste hun på.  Viser sporslutt ved å snuse på skanken.  Hundeføreren stoler helt på sin fremragende hund.
Så det er en stolt fører Bjørn som er på vei hjem fra Finland! Foto kommer senere.

4. mai
Miljøvennlig dansk fasanjakt... 
Uten bruk av forurensende blypatroner. Anne var på hjem (fra hundetrening?) i 130 km i timen på motorveien da en fasan fløy rett inn i bilvinduet rett mot Anne som var sjåfør. Jammen er det godt at ruta holdt og at Anne klarte å holde seg på veien! Men for en skrekkopplevelse det må ha vært! 

4. mai
Vi har besøkt venner og kjente i Molde! 
Chelly, Vezla, Smilla og jeg satte kursen nordover for å se på Scillas valper hos kennel Wigasci. Der Nina bor er det flott natur med furuskog og rabber. her er nesten hele springergjengen på tur. Stakkars Annie måtte være hjemme da hun hadde løpetid... Fra venstre Piano, C-dur, Scilla, Smilla med Winton bak seg, Vezla i front tett fulgt av Chelly og med Madde bak - tror jeg. En spesiell takk til C-dur og Piano med eiere som har hatt besøk av de tre + 1 Desperado-damene... Vi håper de har fått hvilt seg igjen nå.

4. mai
På blodsporprøve i Møre og Romsdal
 Siden vi var i området fikk vi også plass på Vestnes prøven. Det var med bange anelser jeg startet på sporene, for med kun to treningsspor så langt i år på grunn av store snømengder i vår kommune, mye rådyr, hjort og elg i prøveområdet (mine har vel knapt kjent lukten av rådyr og elg tidligere...) samt ganske mye regn fra midt på dagen sporene ble lagt til sent utpå kvelden/natta. Men jeg var innstilt på å gjøre mitt beste, så fikk det bære eller briste. Begge to hadde litt "rotete" sporstarter der de sjekket ganske mye ut i nærområdet før de la seg på blodsporet. Begge to hadde også et par tap underveis med ringinger og der kunne jeg se rådyraktivitet med skrapt jord og klauvspor. Så gjett om både hund og fører var lykkelig da vi kom til sporslutt med begge! Og det holdt også til 1. premie på begge hundene og Chelly ble rangert som nummer 3 av totalt 16 startende hunder. Av disse 16 var det 8 springere :-) Fem av disse fikk 1. premie, to fikk 2. premie og en gikk dessverre til 0. Foto: Anna Hoel

En spesiell takk til C-dur og Piano med eiere som har hatt besøk av de tre + 1 Desperado-damene... 
Vi håper de 

 

Fra venstre Bente Andresen med NM-05 NVCH La Casa de Perras Marco Polo, undertegnede med NSVCH Desperados Rochelle og NVCH Desperados Vezla, Nina Beate Woll med Mi-Mio's Madrugada (som nå fikk sin andre 1. premie på spor) og Jon Sæter med Laceby's Dance with the Devil (som har mange 1. premier på spor men som ennå mangler en utstillingspremiering i åpen klasse for å få sin tittel). Foto: Grete Melbye Sæter

30. april
Hvorfor i all verden har man hunder????
Startet dagen med å gå et kort blodspor med både Vezla og Chelly. Begge hadde et spor på ca. 300 m da det er vanskelig å finne snøfri mark fremdeles. Men sporene hadde sine vanskeligheter og vinkler + tre pinner i hver. Vezla slet i starten. Ringet en del før hun kom ut på riktig spor. Følte at det var mye annen lukt i området. Eller lite lukt. Plukket 1. pinne flott. Så gikk hun glimrende spor til sporslutt, gikk rett over de to andre pinnene men plukket ikke. Chelly hadde også en rotete start og hun slet også like etterpå. Men da var det godt å få belønne umiddelbart da hun tok igjen sporet og fant en pinne. De øvrige pinnene gikk hun ikke akkurat over, så de fant hun ikke. Også hun gikk bedre og bedre etter hvert som vi nærmet oss slutten.

Så skulle jeg dusje mens hundene fikk løpe løs i huset og ut siden det var så fint vær. Hørte en del bråk da jeg stod i dusjen i kjelleren. Lurte på om det var folk som ringte på eller kom på besøk, men det fikk vente. Ferdig dusjet gikk jeg opp og fant rene klær for jeg skulle til Sogndal med Vezla og Smilla for å trene. Men hvor var de????? De var sporløst borte. Jeg ropte og plystret. Ingen inne. Ingen ute i hagen. Ingen port åpen og hoppe gjerde har de aldri gjort tidligere. Jeg gikk likevel ut og undersøkte hele gården uten å finne et eneste bikkjekrapyl. De var som SUNKET i jorden. Men hjertet i halsen og en puls på 400 etter to runder rundt alle hus og møkkadynger og hestegjerding samt inni huset, fant jeg ut at jeg måttet rekke pusten og tenke før jeg tilkalte letemannskaper. Nå hadde det vel gått 45 minutter og hundene var fremdeles som forsvunnet fra jordens overflate. Jeg startet systematisk og åpne dørene inn til alle rom i huset. Og ganske så riktig. De to småtullingene hadde kommet inn på det store lagerrommet i kjelleren, døra var inntil men ikke igjen og der inne - i stummende mørke - stod de to MUSESTILLE og lekte gjemsel :-) De som ellers kan lage ganske så mye lyd kom ikke med et pip selv da jeg stod to meter i fra dem på utsiden av døren og plystret og ropte.....

Nåja. Pulsen gikk til slutt ned og det BLE treningstur til Sogndal der Elin Anita kom med Tingeling og Alice. Vi trente på gress. Vezla hadde fri ved foten, dekk under marsj og budføring. Alle tingene gikk greit. Smilla har fremdeles konsentrasjonsvansker og lite forståelse for å gå fri ved foten, men vi hadde noen økter der vi belønnet når hun var på riktig plass og aktivt prøvde å holde seg der. Det går fremover - men sakte.... Men på søk-apport etter ball er hun flink. DET er moro, sier hund :-)

28. april
Treningsfri dag og oppdatering av hjemmesiden
Har endelig fått oppdatert valpesiden og siden med vinnere. Men vi skal ikke hvile lenge på laurbærene. I kveld skal det legges to små blodspor som skal gås i morgen tidlig og så skal vi trene lydighet i morgen :-) Ellers når jeg går på tur så er det med nedslått blikk. Ikke fordi jeg er deppa - men fordi jeg ser etter HVITE BLOMSTER! Utrolig hvor mange små uanselige arter som er hvite... Så nå er det floraen som er sengelektyre i håp om å klare å artsbestemme det jeg finner. Takke med til hvitveis, hvite vannliljer og rogn! Ellen - det VAR du som foreslo akkurat hvite blomster, var det ikke??? Noen nye blomsterbilder er lagt ut, men noen må jeg studere litt til før jeg bestemmer meg for art. Arver, rublomer og pengeurter, gjetertasker og annet småsnacks er jammen ikke lett å skille i fra hverandre!

26 - 27 april - FOR en Desperado-helg!
I øst startet Jette og Rosa på lydighet. Det ble ikke 100% klaff, men det ble en ny 3. premie. I vest startet Ricola og Marian på blodsporprøve og fikk en 2. premie på en prøve der det var rikelig med nuller. I Trøndelag var det utstilling og der var både Whoopie og Sprintos med og i Naustdal i mitt fylke debuterte Luna på valpeshow og det var fire desperadoer både i utstillingsringen og i lydighetsringen. Og i Tyskland hadde Undis en ny, god start i eliteklasse lydighet. For flere resultater les mer under. STOR takk til dere alle som bidrar med slike resultater!!!

Desperados Whoopie alias Nohra ble stilt ut for Inge-E-son Thor i Sunndalsøra. Hun vant klassen og fikk HP. Samme sted stilte også Desperados Sprintos og Anita. Nok en gang CK og en plass fra certet...   

  I Tyskland starter TJCH Desperados Undis og Yvonne for 2. gang i eliteklasse lydighet og får en ny 3. premie med 208 poeng og blir nr. 2 av 4 i klassen. Undis er trolig drektig, så dette er siste start før valpene kommer.

Samme sted går også Odin-sønnen Sporty Springers Beasty Boy og hann vinner laveste klassen (tilsvarende vår klasse I men med andre poeng) med 298,5 poeng av 320 oppnåelig. Dommer var Birgit Funk.

BIR og BIM i Førde 2008 for dommer Bjarne Sørensen. 
BIR og BIG-3 N Uch Nimblewhit Winter Affair. BIM og cert Desperados Venur vist av Torill Otterhjell
Venur hadde fått vannhale etter badingen, men fikk halen heldigvis såpass opp at han virkelig fikk vist sine bevegelser i ringen og han SHOWET alt han kunne!

Veni (foto over) gikk også meget godt, fikk en meget bra kritikk, men ville dessverre ikke at dommeren skulle se nærmere på henne.
Tingeling hadde mistet nesten all pels etter valpingen, men den hun hadde var som vanlig skinnene blank og hun gikk som ei kule i ringen men ble slått av Vezla som ikke ville gå på for fullt denne gangen. 
Vezla ble 3. beste tispe med CK med følgende kritikk:
2 år. Av utmerket type og helhet som er i ballanse. Hodet er bra proporsjonert med vakre øyne. Super topline, herlige proporsjoner, kraftige lår, beveger seg med stil. Herlig pelskvalitet.

I valpeklassen debuterte X-file (Luna) med unge Håvard som utstiller. Han fikk en god kritikk men Luna måtte se seg slått av søskenbarnet sitt.

I Lydighetsringen or dommer Aud Liv Nes Eide gikk fire springere av totalt 12 startende hunder og alle fire var Desperadoer. Fra venstre Chelly, Vezla med meg som fører, Qandis med mona Nyløy som fører og Tingeling med Elin Anita som fører.

Tingeling hadde noen småfeil så det ble 133,5 poeng og en solid 3. premie.
Qandis snakker vi så ikke om :-)
Men både hund og fører ble satt litt ut på sidelinjen av at jeg satt i bilen like ved ringen pluss at schäferen som startet før dem styrtet ut av ringen og beit seg fast i en stakkars forbipasserende, gammel blandingshund som ble skrikende leeeeenge da schäferen ikke hadde tenkt å slippe taket :-(

Slik gikk det med Vezla:
Tannvisning 10
Fellesdekk 6 - la seg kjapt og i dyp dekk, men da de andre var trege ned ble hun usikker av at jeg bare stod der og spratt opp igjen i sitt. Klasket ned på ny kommando og lå musestille i 2 minutter. Så jeg synes det var hardt dømt....
Lineføring 9
Fri ved foten 7,5 - sto plutselig igjen og jeg måtte ha dobbelkommando + hun var ukonsentrert i en vendig
Dekk fra holdt 9 - litt halv oppsitt var det vi ble trekt for
Innkalling 9 - litt skeiv innsitt og støter
Stå under marsj 8 - jeg vrir hodet når jeg sier kommandoen, setter seg på avslutningen, men legger seg så
Hinder 9 - tror vi har dobbelkommando på avslutningen
Helhet 9
Totalt 163 poeng, 1. premie, nr 2 av 9 og opprykk!
Og jeg er KJEMPEFORNØYD da vi kastet oss inn i ringen etter mange runder i utstillingsringen + lite med trening pga min rygg som har vært dårlig

Chelly:
Fellesdekk 10
Fri ved foten 5 - hun går som ei kule, men hopper stadig opp i min hånd og leker noe midt mellom kenguru og barracuda.... :-)
Dekk under marsj 9
Innkalling med stå 8,5 - det er første gang jeg ikke gir dobbelkommando
Stå under marsj 9
Apportering 9,5 - som er den høyeste poengsummen jeg noen gang har fått på øvelsen
Hinder 7 - hun hopper greit men mister fokus, må ha dobbelkommando på sitt, hun bjeffer en gang, ellers ok
Fremsending 9
Avstandskontroll 0 - her bare ligger hun og melder seg ut
Helhet 8,5
Totalt 148 poeng, nr. 1 av 3 med 2. premie

Familiefest i Gaupne. Fra venstre eneste gutten, Venur, søster Veni, mamma Chelly, tante Qandis, søster Vezla og bak lillesøster Xmilla. Medhjelpere er Torill og Bodil Otterhjell.Alle, bortsett fra Smilla, har gjort seg klar til utstilling og lydighetsprøve i Naustdal i morgen.

Xmilla 7 mndr gammel
Hun er fremdeles ei lita livlig spissmus, men har nå i hvert fall begynt å spise bedre.

26. april
Endelig har vi fått startet blodsporsesongen
Det er fremdeles mye snø i skogene, men på industriområdet i Gaupne var det bart. Her er det ganske tett, liten bjørkeskog og kun knusktørr mose og sand i bunnen. To korte med meget utfordrende spor ble lagt i går kveld, da dette er hekkeområdet for måker. Fuglene har ikke lagt seg på reir ennå, men de har nok tittet etter mat og inspisert reiplassene på morgenkvistene. Vezla startet i flott tempo, lav nese og MEGET konsentrert. Men gikk ut på et annet spor så det ut som, og måtte da jobbe hardt for å finne igjen sitt spor. Alle vinkler (og de var det mange av) gikk greit og hun holdt konsentrasjonen helt til sporslutt. Chelly startet like konsentrert og overlykkelig. Hun har litt større utslag når hun har tap, kanskje 5-6 meter, men tok seg fint inn igjen. Men også hun fikk et større tap på en åpen slette, så kanskje har noen tobeint eller firbeint krysset sporene våre tidlig på morgenen. Men da hun fant sporet sitt igjen var hun overlykkelig og gikk på med stor vilje og evne til sporslutt. Begge sporsluttene (skankene) var løftet opp av oppsparkene, så måkene har nok jobbet hardt med å få med seg "byttet". Det var to lykkelige hunder som fikk en velfortjent kylling og kalkunpølse ved sporslutt. Dersom dere ikke vet det - DEN pølsen er nemlig BEST i følge det firbeinte smakspanelet i Gaupne.

26. april
Rosa har gått til en ny 3. premie i LP II
Denne gangen med 0 på fellesdekk, stå under marsj og dekk under marsj. Det holdt til 100,5 poeng. På den positive siden gikk hun til 8,5 på fri ved foten som jo er en av de viktigste øvelsene.

25. april
Har vært jordmor til 7 STORE labradorvalper
De veide fra 480 til 640 gram og hadde problemer med å komme ut. Dermed ble det keisersnitt og jeg meldte meg frivillig til å være med å ta meg av valpene etter hvert som de kom ut.

24. april
Gisle = stolt bileier
Det er rett nok over ett år til han kan ta sertifikatet, men det er utrolig hvor mye som er mulig å mekke på en bil! 
Gliset er en volvo 240.

23. april
N FIN VCH Desperados Rosalita har gått til 1. premie på årets første blodsporprøve
Prøven var i Libru i Aust Agder, et par timers kjøring fra Skien. Dachshundeklubben sto som arrangør. Her har de ordinære prøver en hverdag midt i uka, og det var her Rosa gikk og fikk følgende kritikk: 

Sol. Tørr bakke +16 grader. Tar sporet et greit tempo. Ekvipasjen viser underveis evne til å ta opp tap. Godt samarbeide hund fører. Markerer ikke sårleie. Helhetsinntrykk er meget bra. Tid 23 min.

Dommer Jan Paul Pedersen

21. april
NVCH Desperados Vilja har tatt bronsemerket i agility
Her er Vilja i aksjon. Det var 9 hunder som gikk opp til bronsemerkeprøven, 4 av dem klarte prøven. Fører var Ragnhild Jensen og fotograf er Neil Johnson. Ragnhild var prøvens eldste deltaker med sine 51 år og Vilja var prøvens yngste hund på vel 2 år. 

21. april
Desperados Wessel har debutert på blodsporprøve med en 2. premie
Fører var Sigmund Birkeland. Dette er godt jobba av en ung hund på bare vel 13 mndr, for å gå prøve så tidlig på året med lite grønt i marka og kald jord, er ikke alltid like enkelt. Det var også mye kryssende rådyrspor. De to er påmeldt ny prøve i slutten av mai, så vi krysser fingre. 

21. april
Desperados XO har debutert på valpeshow
Har ikke fått kritikken ennå, men han ble nummer 2 av 2 i klassen. 

Kritikk: Beveger seg OK fra siden. Noe trange bevegelser bak. Beveger seg med gode frambeinsbevegelser. Godt hode + uttrykk. God over og underlinje. Ok vinklet foran og bak. God beinstamme. Trivelig temperament. Velvist. 
Dommer: Kristin Hoff

21. april
NVCH Desperados Nira fikk HP ved NKK-Harstad over 10 år gammel
Der haglet det ellers med mange blåsløyfer... 

Kan din hund apportere hva som helst????
Da har den kanskje en fremtid i reklamebransjen. Se filmen her.

18. april
Linerla er tilbake fra vinterferie
Har sett den et par dager, men først i dag fikk jeg tatt bilde der hun gosset seg på insekter i hesterukene... 

Jeg har fått dagens beste latter:
I dag tidlig på vei ned for å hente de andre hundene, måtte Vezla støte en flokk med spurver som satt i buskene våre. hun tok oppgaven svært alvorlig og ble litt frustrert da noen av de bevingende valgte å ikke fly, men bare sette seg litt høyere opp i busken. Da tok Vezla SATS og HOPPET. Og hoppe kan hun! Hun hoppet helt opp i toppen av busken - og ble hengende der uten bakkekontakt..... Det var et fornøyelig syn å se uttrykket hennes da hun oppdaget at det ikke var spesielt lett å komme seg ned av en busk. I hvert fall ikke med stil...

Flere er med på hvite-blomster-prosjektet:
De sist påmeldte er Hilde Kolstad, Hege Sperling Johansen og Jon Sæter.
Alle ønskes hjertlig velkommen til denne meget uhøytidlige konkurransen.
Påmeldingsfristen for å være med går ut i dag 18. april - så det er ennå ikke for sent å melde seg på.

17. april
Rapport fra rett-opp-og-ned-landet
Mange av mine turveier går der andre folk ikke går. Her et bilde far en av de mest ekstreme "stiene". En liten hjortesti som fører rett til himmels. Eller i hvert fall nederst. Flott mosjon for en øm rygg og flott mosjon for meg og hundene også... Men at de ikke slår seg i hel på mange av sine "stunts" i fjellsiden er jo til å undres av.... En ting er sikkert. Går de her med letthet kan ikke en brukshundstige være noe stort problem! 

Rosalita har startet med vårens sportrening. Se video.

15. april
Utstillingstrening av 2 års hingsten Augusten
En flott dag ble avsluttet med utstillingstrening av dølahingsten Augusten. Han ble født 1. august for 2 år siden og skal på unghestskue nå i vår. 

15. april
Snøskredene på Vetastrond
Tidlig på dagen var sjur med lastebilen for å levere kraftfôr på Veitastrond. Tror det ennå er litt tidlig å se etter hvite blomster og drive med sportrening der... Kanskje trenger de et par gode somre for at snøen i disse enorme snøskredene som går tvers over veien, skal smelte? Foto: Kåre Sandvik

Under: Tatt av Sjur for noen dager siden med et vanlig kompaktkamera da han var på kraftfôrlevering i Lærdal. 
Der er det flere hjorter enn kyr...

15. april
Siste nytt - Smilla spiser!
Ikke vet jeg hva som skjedde på turen til stavanger, men fra hun kom hjem igjen har hun spist godt. Dermed er det en bekymring mindre, for hun har vært matvegrer i mange måneder. Men som dere ser så har ikke spisevegringen hatt innflytelse på hennes fart og spent - snarere tvert om!

14. april
Hvite blomster - siste nytt - siste frist for påmelding 18. april
Fristen er utvidet da fotografer i andre land enn Norge vil være med :-)
Og selvsagt får de det! Da gjelder DERES lands flora. Og vi andre får lære enda mer. Toppers!

Det finnes faktisk annet her i livet enn hunder. Det finnes bl.a. massevis av ville blomster. Årets utfordring er "klekket" ut av undertegnede og Ellen (Kahill) som ser mange flotte blomster på våre mange turer i skog og mark med hundene. Spørsmålet er: hvor mange ville, hvite blomster (arter) klarer vi å få tatt bilder av i løpet av 2008??? 

Den som vil være med må være villig til å sende to flax-lodd til den fotografen som klarer å dokumentere flest gjenkjennbare (gode nok fototeknisk til en noenlunde artsbestemmelse) og de skal være navnsatt (både norsk navn og latinsk navn) samt fotografert i løpet av 2008. Bildene skal også være merket med dato og hvor bildet er tatt. Bare ville blomster i det landet man bor er med. Frist for å ha bildene klare for å dele med de andre er 1. november 2008. Blomsten skal være hvit, dvs. ha hvitt som hovedfarge. Dersom noen arter finnes i hvite utgaver i følge en norsk flora, er det ok. Arten må også stå at den er viltvoksende i en norsk flora. Både store og små planter med hvite blomster er med, fra små ugress til store trær. Dersom det er uenighet om en art/et bilde kan "godkjennes", får alle deltakerne uttale seg og dersom 50% eller mer sier nei, er bildet underkjent. 

Den med minst blomster, men over 20 ulike, får velge neste års tema. Neste års tema skal også være mulig å fotografere med ganske enkelt fotoutstyr og det skal være med på å øke vår glede og våre kunnskaper når vi ferdes i naturen med hundene våre.

Har du ikke egen hjemmeside kan du f.eks. samle bildene i en web album som mange tilbyr. Jeg bruker ofte www.eurofoto.no Der kan du lagre bilder og skrive tekst til bildene. Eller du kan ganske enkelt sende en cd med bilder til de andre som er med.

Følgende er med til nå (med link til hjemmeside eller album på nettet): 
Inger Handegård, Ellen Getz Wold, Hans Hodne, Anne Mortensen, Wenche R. Krogstad, Jette Bugge
Anne Hosbond, Danmark
Takk til dere alle som gjør turen med hundene enda mer morsom og lærerik!
Nå går vi alle og stirrer etter nye hvite blomster :-)
Så dersom du ser noen på slep etter sin springer stirrende i bakken med fotoapparatet i handa - da vet du at det er en av OSS....

Treningsdagboka er endelig oppdatert

13. april
TJCH Desperados Undis har debutert i lydighet eliteklasse med en 3. premie! 
Undis er bare 2,5 år gammel så Yvonne har vært utrolig dyktig til å trene henne! Undis er også forhåpentligvis 3 uker på vei drektig, så nå blir det en mammapause på henne fremmover. Her er hennes karakterer. Jeg lar alt stå på engelsk, men det tyske regelverket og øvelsene i eliteklasse virker til å være identiske med det vi har i klassen.

Sitting in Group: 8,5
Down in Group:10
Heelwork: 9
Stand, Sit, Down from heeling: 9
Incalling with two stops: 7
Sending to Box: 0
(she chose a wrong point 8m away from stoppoint- Box after that was perfect but she didn´t had correct start)
Directional retrieve: 10
Metall retrieve with jump 10
Scent discrimination: 9
Controll on distance: 0
(with the first position we had a misunderstanding and I couldn´t manage helping her getting the clue. All other positions were okay)

Totalt: 214,5 points third prize 

13. april
Solo - alias X-port BIS-valp og BIS-7 på skue
Bildet er et arkivbilde der han ennå ikke har fylt 6 mndr og er sakset fra hjemmesiden til Happy-Leans

Skuedommer var Jackie Price fra England, hun er autoriseret spanieldommer. Der var 22 hunder på skuet, både valper og voksne. Solo var først oppe i mot en anden springer hannvalp, som han vant over. Så skulle han prøve seg mot springertispevalpen som hadde vunnet sin klasse og der vant han også. Og så skulle det konkurreres mellom alle valpene som hadde vunnet sin klasse. Der vant han så også. Helt til slutt på skuet ca. kl. 21.00 skulle han så inn i BIS av alle hundene. Men da var han trøtt og var ikke så enkel å stille opp og løp ikke så flott og energisk som de andre gangene, så han blev BIS 7 av 8. Kritikken hans:
"
Nice puppy with good head front and beth of chest, well ribbed, nicely angulated, moves well, handled well". 


Her kommer Smillas og Vezlas kritikker fra utstillingen i Orre. Dommer: Jostein Halvorsen

Smilla: "6 mndr. gammel valp av meget god kvalitet. Hodet har vakre linjer med godt uttrykk og fine øyne. Bra stopp. Bra vinklar fram og bak. En velgående og sunn hund som trenger å utvikle seg. Vakker pels. " Nr. 2 av 3 

Vezla: "2 år av utmerket type og helhet som er i ballanse. Hodet er bra proporsjonert med vakre øyne. Super topline, herlige proporsjoner, kraftige lår. Beveger seg med stil. Herlig pelskvalitet."  1 AK, nr 1 i klassen, CK, 2 BTK

12. april
Tiden løper med syvmilsstøvler!
Jeg burde ha trent hund døgnet rundt, men når ryggen er som et katastrofeområde er det ikke så veldig lett å få gjort så veldig mye fornuftig. I følge Yvonne så er jeg ikke 20 år lenger - og det er helt riktig! Jeg er nemlig 17,  for det er lenge siden jeg startet nedtellingen! Og egentlig har jeg det mye mer moro nå enn da jeg var 20... Nå er jeg gammel nok til å gjøre de tingene jeg har lyst til å gjøre. Jeg er gammel nok til å skjønne at selv om jeg begynner å lære en del, så er det en uendelig mengde ting man ikke har anelse om. Jeg er fremdeles i stand til å lære nye ting og jeg blir stadig forundret over hvor vanskelig det er å forutsi morgendagen. Alt var slik sett mye enklere før. Da var man sikrere på at det man gjorde var riktig. Spesielt når det gjelder hundeavl. Men desto mer jeg prøver å gjøre mitt beste, desto hyppigere oppdager jeg at dette er et komplisert tema der man aldri skal slutte å overraske seg - både i positiv og negativ retning. Men det er vel akkurat dette som gjør det å drive med hund til en så spennende sysselsetting. Man klarer visst aldri å nå det målet man setter seg, derfor har man stadig noe å strekke seg etter, stadig noe som kan bli bedre. Utlært blir man i hvert fall aldri!

Til venstre/over et foto av Silas (Xilas) som sender en hilsen til alle sine søsken. Fra å være virkelig dødssjuk og vi nesten holdt på å gi opp på grunn av alle byllene da han fikk et alvorlig utbrudd av valpefurunkulose (Canine Juvenil Cellulitis), har han nå utviklet seg til en meget søt, ung mann på vel 6 mndr. Han har fremdeles en del arr og hårløse partier, men det viktigste er at han virker til å være frisk som en fisk og meget velfungerende. Han har akkurat startet med litt sportrening, men er først og fremst turkamerat og kompis. Å se han i vill lek med sin søster Smilla var god betaling for alt arbeidet og ikke minst alle bekymringene fra den tiden han var syk.

12. april
J på stamtavlen til alle jaktpremierte spaniels
NKK har godkjent at J blir påført stamtavlen til jaktpremierte hunder. Jfr HS sak 75/08 av 4/3-08. 
De vil også utvide programvaren i Dog Base slik at dette fremkommer automatisk.

12. april
Ros til NKK - under 24 timer for å godkjenne Vezlas championat!
Alle premieringen ble lagt inn elektronisk på NKK's web-tjenester og det hadde gått under 24 timer før jeg fikk en mail om at championatet godkjent. Raskere enn det er det ikke mulig å gjøre det! 

Desperados Ulric - alias Ricky - staselig kar på vel 2 år.
Han var også på utstillingen i Stavanger og fikk 1 AK og nr. 2 i åpen klasse.

Desperados Umi Ursus - i hverdagsklipp tatt i all hast den dagen vi trente lydighet.

8. april
Ny viltsporchampion - NVCH Desperados Vezla
Bildet er tatt i sterk vind på stranda en time etter spanielklubbens utstilling i Rogaland 5. april.
Takk for hjelpen, Sylvelin og Hans! På utstillingen ble Vezla også 2. beste tispe.
Desperados Ulric ble nr. 2 av 3 i åpen klasse hannhund og Smilla ble nr. 2 av 3 i valpeklassen tisper 4-6 mndr.
Mer rapport og ikke minst flere bilder fra turen til Stavanger kommer! Jeg besøkte Silas, Umi, sibbe, Ulric og Off-Road. Dessverre ble det ikke mulig å besøke Odessa denne gangen. Men enn så lenge må dere nøye dere med championatbildet av Vezla samt solnedgang på stranden. 

 

 

8. april
Desperados Romeo med nok en championat-tittel!!!!
Romeo var på dobbeltutstilling i Minsk i Hviterussland (Balarussia) og ble begge dager BIR med cert og CACIB og BIG-4. Siden han ennå ikke har fått bekreftet sitt internasjonale championat, kan han fremdeles vinne CACIB. I tillegg vant hans unge juniorhandler Tia Nyberg, som debuterte med han i ringen, også juniorhandling! Storeslem, med andre ord! 

2. april
Tur til Råane 
Det er BRATT! Vi går rett opp fra fjorden opp lia bak hundene. Her går den gamle veien til gårdene Råane som ligger høyt over fjorden på ei fjellhylle. Det er så bratt at det er vanskelig å gå hundene til å sitte stille og samtidig komme langt nok ned for å få både hunder og landskap med.... Og denne gangen er Smilla også med på bildet - solid fortøyd i sin mor!

Like før vi skulle dra smalt Vezla kneet sitt i trappa opp foran huset. Heldigvis en tretrapp, men hun klarte ikke å stå på beinet på 5 minutter uansett hvordan jeg masserte. I hodet mitt gikk det fullt av tanker om kneskader og korsbånd, men kneet kjente helt ut, så hun fikk være med på tur. Der løp hun som vanlig som en jojo, men gjett om jeg var spent på om hun var stokk halt etter at hun hadde sovet noen timer.

Smilla og jeg skulle skynde oss til Sogndal. Vi var ganske sene etter å ha gått litt for langt på turen vår. Så hun fikk bare kastet innpå litt vann før hun ble puttet i bilen på vei til sin første trening på politistasjonen i Sogndal. Har ikke kjørt mer en en god km fra huset da vi møter på disse steinblokkene midt i veien.... Likte de ikke!!!! Men treningen gikk kjempebra, men søk etter ball inne har vi ikke trent på - ennå. Det skal vi jobbe med nå. På vei hjem snakker jeg med Sjur som kan fortelle at veien har akkurat blitt stengt bak han like før Dale i Hordaland. Steinras der også... Vestlandet vil bli flatt med tiden - men må alle steinene komme ned slik på en gang????? Bildet er tyvlånt fra hjemmesiden til www.sognavis.no Les mer der.

2. april
Den som kun tar spøk for spøk og alvor kun alvorligt, han og hun har faktisk fattet begge deler dårlig.
Piet Hein 

Årets aprilspøk var: Super bowl
"Produktet" er nå flyttet til siden "Just for fun". Idèen var jo glimrende - så den gis gladelig videre til den som klarer å lage et slikt produkt. Takk til FEBO Norge der jeg fant Super bowl som egentlig er en hundeleke....

30. mars
Over kr. 1.500 for en 20 cm lang silkesløyfe ved NKK-Bergen....
Opplysningen kommer fra pålitelige kilder og inkluderer påmeldingsavgift (kr. 280), avgift for manglende betalt piggdekkavgift (kr. 750) samt parkeringsavgift (kr. 500). som vanlig var det håpløse parkeringsforhold i Bergen, slik at bilene ble stående langs veiene i hele boligområdet. Og der hadde parkeringsvaktene virkelig gode dager der de kunne dele ut bøter i hytt og pine. Å arrangere en NKK utstilling et sted der det knapt er parkeringsplasser er og blir håpløst. Og i år var det også veldig TRANGT inne i hallen. Resultatene fra springerringen finner du snart på hjemmesiden til kennel Ursa-Major.

30. mars
Vi har trent lydighet og bruks
Snøen bestemte seg for å smelte igjen ganske snart og dermed kunne vi kose oss med både lydighets og brukstrening. Les mer i treningsdagboka. I skrivende stund ligger hundene som noen slakt og snorksover. De virker til å være kjempefornøyde med helga! Poten til Vezla har nå endelig grodd, så vi har også syklet en tur. Men jammen var det godt å komme hjem igjen og sette seg fremfor vedovnen. Det er ikke akkurat sommertemperatur ute.... Men Undig i Tyskland rapporterer om 22 grader - ute...

PS... Er det noen som lurer på hvorfor Smilla ikke er med på bildet?
Kanskje det er hun som har laget snøhunden og tatt bildet?
Eller kan det være at hun ikke kan kommandoen BLI ennå...?

28. mars
TJCH Desperados Undis er nå parret med Barley Just for Fun
Han er etter Voyager Star vom Eschenweg og Claire of Three Colour Kennel 
Her finner du kombinasjonen på hjemmesiden til kennel Sporty-Springers i Tyskland.

27. mars
Så er X-kullet allerede 6 måneder gamle
Jammen går tiden fort! Dagen feires med nytt bilde av XO. "Tradisjonen" tro må jeg komme med et referat over hva Smilla kan:

Dette kan Smilla 6 mndr gammel:
Hun kan sitte på kommando. Hun kan dekke veldig kjapt på håndbevegelse (driver og setter navn på øvelsen nå), hun har blitt flinkere å gå noen skritt "på plass", hun kan nå lokkes inn på venstre side med "U-sving" og sette seg ned etterpå. Hun har så vidt startet å jobbe med felt-søk etter ball og har meget god søks- og konsentrasjonsevne, hun kan leke med ball og biteskinn. Hun kan kjøre tur-retur Gaupne-Hamar uten å si et eneste pip i bilen. Hun hopper veldig villig inn i bilen når vi skal på tur. Hun kan nå vente når vi går ut en dør og før hun går ut av buret (i hvert fall nesten). Hun er veldig flink å komme på innkalling, men det merkes at hun snart er en tenåring. Hun bærer på alt fra glass til metall. Hun kan bite om gjenstand når vi trener apport, men vi har ikke kommet videre med apport-treningen. Hun kan gå skumle strekkmetalltrapper og på rister. Hun kan være med å leie ut og inn hest. Hun kan leke med 4 små sheltievalper uten å mose dem. Hun kan holde seg lenger og lenger uten at det skjer ulykker inne. Hun har blitt litt flinkere til å spise og elsker eple og pæreskrotter! Hun er kjempeflink når jeg skal stelle pelsen hennes og kan nå også ligg stille på ryggen når jeg klipper poter og klør. Hun begynner også å stå mer avslappet når jeg stiller henne opp. Hun var ved siste veiing over 16 kg tung, men det begynner å bli en stund siden, og hun er nå ca. 49 cm høy.

Så til de mindre positive tingene som hun "kan".
Hun er flink til å finne på tull og tøys og elsker å mobbe storesøster Vezla. Hun kan filleriste skoene så de blir ikke helt til å kjenne igjen etterpå. Hun er flink til å hoppe og bjeffe. Hun er flink til å drive med hagearbeid og det blir stadig nye hull der ting kan plantes... Hun bare "må" tygge på det meste når hun kjeder seg og alt løsøre skal dras utover og rives i fillebiter.

26. mars
Smilla har steget i verdi...
Fra å være ganske så billig til salgs, til sine tider, har prisen nå steget betraktelig etter første kurskveld sammen med 7 andre unge hunder av totalt 8 ulike raser! Fra å ikke klare å konsentrere seg et sekund, klarte hun faktisk å konsentrere seg med 7 fristende lekekameraet rundt seg. Og hun kunne plutselig la seg bli lokket inn på plass ved hjelp av godbit.... Merkelig lita frøken dette, best når det gjelder! Og i tillegg har det to ganske små kjempetrivelige jenter der som vi fikk trent sammen med. Toppers!

25. mars
Kan dette være en påskehare?
Sier Smilla som har besøk av fire 7 uker gamle sheltievalper. Første tenkte hun KANIN, men da hun oppdaget at det faktisk var ørsmå hunder, ble hun en kjempefin barnejente. Mye mer forsiktig enn jeg drømte om at hun kunne være. 

Påsken er definitivt over!!!

25. mars
Smilla snart 6 måneder gammel
Fotograf er Mona Nyløy som har klart å fange det første sekundet Smilla står noenlunde bra.

25. mars
STÅ er noe herk!!!!
I hvert fall når det er snakk om å STÅ fra sitt og dekk
Se treningsdagboka

Ny videosnutt
Her går Rosalita fri ved foten på lydighetkonkurransen 16. mars.

18. mars
Utfordring til alle fotoentusiaster!
Hvem tar det beste innkallingsbildet. BÅDE hund og fører/eier SKAL være med på bildet, men hele personen trenger ikke være med på bildet. Rasen er uvesentlig. 

Alle som sender inn får være med å stemme, men bare de beste bildene legges ut på nettet (min hjemmeside) til avstemming. Bildet vil bli brukt i bladet Hundesport og må derfor sendes inn i høy oppløsning. Premie: 5 flaxlodd dersom bildet blir brukt på trykk. Frist: 1. mai. 

18. mars
Hjelp! Jeg trenger avlastning! Er det ikke noe sted der man kan levere inn valper i påsken???
Vezla og Xmilla fikk være med på jobb og de storkoste seg da de fikk være med på befaring i et lunt skogsområde. MEN Smilla løper nå fortere og fortere og nå klarer ikke Vezla å løpe i fra henne lenger... Dermed henger den lille svart/hvite duracell springeren i Vezlas rompe støtt og stadig og BARE lager spetakkel.... Yndlingshobbien er å bite seg fast i hasene i fart, som en varmesøkende torpedo

16. mars
Vi gratulerer Siv Merete og Desperados Sierra (Sira) med 1. premie i LP I
De fikk totalt 173 poeng og ble nr. 5 av totalt 25 i klassen. Så dermed er Sira nå klar for klasse II. I all fall snart... På samme konkurranse startet også Jette og Rosa i klasse II og fik ken ny 3. premie. 6 av 10 øvelser var 8 poeng eller bedre, en var 7,5, 1 var 5 og to, inkludert fellesdekk, var 0. Så her er det ikke mye som skal til for at opprykket kommer også her??? Men først må Rosa bli liggende på fellesdekken.... Arkivfoto. Foto: Ellen Getz Wold

16. mars
Smilla har startet med feltsøk
er Vi nyter at det er oppholdsvær og at snøen sakte men sikkert forsvinner. Dagen startet med en kaffi ute i hagen (med ullteppe på!) og så fikk alle fire hundene på bordet for en vårpuss. Spurvene blir nok kjempeglade over håret jeg klipte og gredde av. I dag fikk Smilla for første gang prøve seg på søk etter tennisball. Det tok hun så fort at jeg umiddelbart gikk over til å gjemme ballen på lengre avstander. 
Se treningsdagboka.

15. mars
Å kunne feltsøk er nyttig!
Her er Qandis på full fart inn med potesokken som hun klarte å finne igjen 2 dager etter at Vezla hadde mistet den i skogen. Nå kom hun ikke akkurat like flott inn med den første gangen, dersom sant skal sies, men hun fant den, plukket den - og lå og rullet seg oppå den i pur glede oppå en snøfonn... Dermed kunne jeg se at hun hadde funnet den og på min oppmuntring kom hun sporenstreksen inn og leverte den. Dermed har Vezla fått igjen sin gode potesokk til å ha på sin skadde pote, og vi kan gå tur i skogen i dag også! Foto: Gisle Haugen

15. mars
Jeg har laget en liten påskequiz for hundeinteresserte 
Prøv dine kunnskaper her

Eller hvorfor ikke se en hundevideo i påsken???
Send meg gjerne forslag til andre gode filmer!

13. mars
Vi gratulerer Desperados Uma med 6 små på kennel Quadmir i Finland
Fordeling av kjønn er korrigert til 5 hanner og 1 tispe, en fordeling oppdretter fremdeles er svært fornøyd med og alle valpene er allerede solgt. Er litt usikre på fargene ennå, men det er ingen tan her. Håper å kunne komme tilbake med bilde. Uma er en yngre helsøster til Scilla. Dermed ble Qandis bestemor til 14 valper i løpet av vel ett døgn. Fra før er hun bestemor til 3 gjennom Scillas første kull. Følg linken til kennel Quadmir.

13. mars
Siden Just for fun er oppdatert
Men det er ingen nye bilder som er lagt inn, jeg har bare flyttet over bilder jeg hadde andre steder. 

10. mars
10 gode grunner for å (ikke) velge engelsk springer spaniel
Les disse her

9. mars
Vi gratulerer NVCH Desperados Scilla med hennes 8 små på kennel Wigasci 
Det ble 3 hanner og 5 tisper, 6 av dem er svart/hvite. Se hjemmesiden.
Og om få dager får Scillas helsøster, Desperados Uma, valper på kennel Quadmir i Finland.

9. mars
Sukk - endelig vårstemning igjen men da kom også glasset frem....
Tone og jeg tok med oss alle fire hundene og hadde DEN deilige turen i det flotte vårværet. Men turen tok en brå slutt da vi oppdaget at Vezla la ut blodspor... "Taxi" ble bestilt hjem og såret ble renset og bandasjert etter alle kunstens regler. Såret sluttet ganske fort å blø etter å ha først blødd ut en bil - men det er en ganske så dyp flenge så dette kommer til å ta tid.  Men hun blir sikkert bra til påsken er over..

Wessel feiret sin bursdag med mye god mat og mange gjester

Whippie tok heller et snøbad...

Desperados Whoopie - alias Nohra - på spanielsamling i Selbu
Foto: Runar Munkhaug

Gratulerer med dagen, alle i W-kullet!

8. mars
I dag er W-kullet 1 år gamle
Jammen har dette året gått fort! 
STOR gratulasjon til dere alle og TUSEN takk for alle bilder og tilbakemeldinger som jeg har fått dette året. Jeg har virkelig kost meg når jeg får følge valpene slik.

8. mars
Siden med tips er oppdatert
Les mer her

Springeren Desperados X-file - til dagleg Luna - i full fart.
Ung eiger er Håvard Heimtun, Sørgulen

6. mars - det SNØR!!!!!
Julestemning.... 
Har laget ferdig en liten huskeliste til fotokurset som starter i kveld.

Link til en lavoppløselig utgave av fotokurset

5. mars - det SNØR!!!!!
Psykolog søkes - må være god på snødepresjon!
De eneste som koste seg over at det til nå har falt 20 cm nysnø er hestene...
I dag tidlig var det blitt store bare flekker i hagen og jeg gledet meg til å trene lydighet da jeg kom hjem fra jobb. 
Isteden må jeg måke snø og tine snøballer.... Jeg sier ikke mer!

3. mars på Leikanger. Fotograferer Tingelings valper, sykler tur med de voksne hundene og 
går tur i fjæra med Smilla og drømmer om å snart kunne trene hund på barmark, gå spor osv...
Prøver den nye fjernkontrollen til kameraet - takk skal du ha, Gry!

3. mars
Desperados Vezla nå også omtalt i Dogworld...
Takk til Nina Waldeland som har sendt meg dette utklippet fra den engelske hundeavisa. 
Det er dommer og skribent Andrew Brace som skriver fra utstillingen i Ølen.

JIPPI! Vi har vært på besøk til søsteren min, Luna.
Hun var like kjapp som jeg, så jeg måtte løpe søren så fort for å løpe i fra henne...

Jeg løp og jeg løp. Jeg løp så øra stod rett opp...

Men det som var mest moro var å løpe etter Luna og FANGE henne.

Luna hadde det like morsomt som meg. Her er hun hare.

Men vi bytta på - så her er jeg hare.

Plutselig stod Smilla der i stram givakt. Møkkete og fæl og klar for nye løperunder.

Luna ble fotografert inne. Hun var kjempeflink til å stå!
Hun var også kjempeflink til sitt, dekk og ikke minst til å holde kontakt.

2. mars
På besøk hos Desperados X-file eller Luna
Hennes eier er bare 13 år (?) men hadde allerede kommet langt med lydighetstreningen. Hun kunne både sitt og dekk og hadde kjempefin kontakt med Håvard. Hun kunne apportere og søke etter ball. Hun har veldig velstelt og ikke minst kjempefint trent til å stå på bord for å få pelsen sin stelt. Han hadde til og med vært så flink at han hadde fått andre til å gre henne og se på tennene. Dermed gikk det også kjempegreit å stille henne opp for Håvard. Så den som må skjerpe seg med å trene hund, det er meg! :-) For Håvard og Luna "leder" stort på meg og Smilla, og det er bare moro!

Vi startet også sportreningen og Luna gikk det første lille sporet med pølsebiter kjempefint. Men halvveis i det andre sporet ble det nok fullt av alt oppe i det lille valpehodet. Men selv om hun ikke klarte å spise en pølsebite så gikk hun fint til sporslutt. Det er ikke greit å få besøk av andre hunder for første gang i sitt liv, leke i timesvis med søster, trene på ulike lydighetsøvelser, få pelsen stilt, bli fotografert osv. Valper kan rett og slett bli helt tomme. Og det følte jeg at hun ble. Så da er det bare å si stopp og ta treningen opp igjen en annen dag. Smilla fikk også sitt første spor og Vezla fikk årets første spor. Se treningsdagboka under lydighet og spor.

27. februar
X-ene er 5 måneder gamle i dag
Hadde tenkt å presentere et ståbilde av Smilla, da vi trene på å stille opp nå, men i mangel på fotograf ble det ikke tatt bilde i dag heller. Isteden fikk Smilla være med etter at jeg hadde slaktet kaniner. Helt spontant plukket hun opp et kaninskinn og bar rundt på det med et nydelig grep. Hun var ikke like interessert i å bytte det med noen godbiter, men siden vi ikke har trent avlevering, brydde jeg meg ikke om det for at vi ikke skulle få kamp om skinnet... Jeg var kjempefornøyd med at hun helt spontant og med det godt grep der skinnet var inni hele munnen, bar rundt og var stolt som en hane! Da Smilla var 4. måneder fikk jeg spørsmål om hva Smilla kunne. Denne gangen skal jeg svare uten at noen spør. 

Dette kan Smilla ved 5 mndr alder:
Hun kan SITT på kommando uten at jeg gir hjelpende tegn. Hun er fremdeles veldig flink på å komme på innkalling. Hun begynner å skjønne bli når jeg går ut døra. Hun er veldig flink å hoppe inn i bilen, og vi trener også på å bli når hun skal ut av buret. Den sitter ikke helt. Hun har så vidt begynt å fatte at det er bra å være tett inntil min venstre fot, at det da faller pølsebiter ned fra himmelen, men å sette poten på en musematte er ikke like lett. Hun har også skjønt at å ta de tingene jeg holder frem i munnen, det er også lurt. Hun bærer alt fra glass til metall. I dag gikk hun rundt og bar på matskålen MED mat oppi.... Hun er kjempeflink til å flytte på alle skoene våre og til å riste gummistøvler. Hun er fremdeles like flink til å drepe vaskefiller og støvsugere.. Har ikke veid henne i dag, men hun har lagt på seg mye. Hun er ca. 46 cm høy.

27. februar
Har oppdatert listene over champions, vinnere og hele oppdrettet vårt
Hjelp meg å lese korrektur. Jeg har en mistanke om at jeg ikke klarer å holde tunga helt rett i munnen med så mange resultater... Send meg en mail dersom du oppdager feil og mangler :-)

 

26. februar
Gamle musematter blir som nye!
For første gang i livet prøver jeg å bruke musematte i hundetreningen. Les hvordan det går i treningsdagboka. 

Danskene har løsningen! Miljøvennlig og lite forurensende og energikrevende makuleringsmaskin!
Man tager tre unge springere og setter dem på et rom sammen med det papiret man ønsker å få kuttet opp i småbiter.
På 1-2-3 er jobben utført uten kostnad og i tillegg får man slitne hunder!
Foto: Anne Hosbond og Desperados Wells Fargo og X-port er to av de skyldige....

26. februar
Smilla er innmeldt i foretaksregisteret!
Det var Sjur som kom på ideen, at det måtte være den rette plassen, for hun er ganske så foretaksom....
Eller som Mona sa på telefonen i dag da jeg for n'te gang prøvde å redde noe fra Smillas makulerende tenner: Synes den hunden alltid driver med slik når jeg snakker med deg på telefonen....

26. februar
Tall som gjelder springeren fra NKK's dogweb
218 springere ble registrert i Norge i 2007. Som sagt så er statistikk den vitenskap som er best egnet til å lyve elegant med.... men tallene fra NKK's dogweb gir et ganske bra bilde over springerens helse - men kun for de egenskapene som blir registrert der. Les mer.

26. februar
Forsinkede gratulasjoner til Sira og Rosa
Desperados Sierra og N FIN VCH Desperados Rosalita som begge har startet på lydighetsprøver i år med respektive 150,5 poeng og en solid 2. premie i klasse I og 127 poeng og en solid 3. premie i klasse II.
Begge hadde mange høye karakterer, men for mange 0-er, til å gå høyere opp. Men det er bedre med høye karakterer på det meste og noen ordentlige misser, en jevnt, lave karakterer. For dere skal se det lykkes på alt en dag og da går dere til topps! Lykke til videre til både hunder og førere!

Nybakt viltsporchampion NVCH Desperados Vilja til Bjørn Jensen.
Vilja fikk sin tittel vel en måned etter fylte år år :-)
Stor takk til oppstiller Ellen Getz Wold og fotograf Anne Mortensen!

Desperados XO snart 5 mndr gammel.
Dyktig fotograf Bodil Holm

Desperados X-port (Solo) apporterer sin første, varme fasan 4,5 mndr gammel.
Denne fasanen hadde hundene selv fanget ute i hagen!

 

24. februar
Ny champion: NVCH Desperados Vilja til Bjørn Jensen
Han stilte i dag på NKK Bø for Vidar Grundetjern og fikk 1 BK, 2 BKK. Det var Viljas andre utstilling etter fylte to år, Vi gratulerer så mye! Bilde kommer forhåpentligvis i i morgen. 

 

 

24. februar
Smilla har startet apport-treningen!
Ingrid som har labradoren Bonzo, var på besøk, og hun ville ha en innføring i apport. Smilla måtte brukes for å vise hvordan jeg starter treningen helt fra bunnen av med en gjenstand i ene handa og en skål pølsebiter i den andre. Smilla valgte selv apportgjenstand, for hun stjal akkurat en gaffel som hun så stolt bar rundt på... Ikke akkurat den vanligste form for gjenstand å starte med, men siden hun likevel bærer alt fra metall til glass, tror jeg ikke det spiller noen rolle. Smilla ville veldig villig bite om gjenstanden, og holdt opp til et sekund, så det var en lovende start på vår første treningsøkt. Fotograf er Gisle.

23. februar
Jippi - meteorologer kan ta feil! Opp til flere timer med oppholdsvær i dag!
Mildværet og all nedbøren den siste uka har smeltet en plass på 1,5 x 5 meter i solveggen. 
AKKURAT stor nok til å starte treningen. Se oppdatert treningsdagbok.

Ikke akkurat en springer, men det er morsomt å fotografere andre raser også! :-)
Dette er labradoren Klauvfarets Bonzo til Ingrid Hermansen.
Og bakgrunnen? Jo, det er ein haug med hestemøkk... Eneste plass det ikke var is og snø!

Link til melodien Desperado - her med the Carpenters

Nybakt internasjonal champion Romeo og hans eier Satu har GOD grunn til å ta seg en skål!

A Dette flotte bildet av Desperados Romeo (til høyre) er tatt i Tallin da Romeo ble BIM og internasjonal champion. 
Se flere opplysninger lenger nede på siden. Fotograf: Katariina and Johanna Isola.

21. februar
Helgas værvarsel for Gaupne.....
Les den her
I følge www.yr.no har Lærdal (vår nærmeste målestasjon) til nå fått 220% av normal nedbørsmengde siste måned. 
Det normale her er jo MYE regn. Nå er det ikke mye, bare MYE mer.... Det har vært 20 dager med nedbør. Er det rart jeg er værsyk???? Dersom det skal være så vått her burde alle Vestlendinger være utstyrt med luffer (med pigger). Fiffig oppfinnelse, det?

Og her kan du lese spesialværvarsel for Stange, Ane :-)
Jeg vurderer å flytte dit!

Border terrieren FØR trimming. Dette bildet ble tatt i mai i fjor da han ble trimmet sist. Nå hadde han mer pels...

Noen timer senere ble dette sluttresultatet. Fikk ikke helt til hodet.

21.februar
Ingenting er så galt at det ikke er godt for noe!
Planen i dag var å ha RYDDE og VASKE dag. Utrolig hvor mye som hoper seg opp og som bare blir lagt til sider i perioder når jeg har hatt mye å gjøre. Så skal jeg trimme en border terrier. Jeg må også ta meg av 5 hester, et ukjent antall kaniner, 4 hunder og Gisle som har vinterferie i det begredelige været. For å ikke ta knekken på ryggen må jeg ha en pause dann og vann, og da er det godt å strekke på beina og lese en avis eller siste nummer av Hundesport. Der fant jeg en viktig opplysning som jeg tror mange av dere er interessert i pluss noen virkelige kloke ord. Se under:

21.februar
Kloke ord til nye valpekjøpere fra en erfaren hundemann
I dagens utgave av Bondebladet er Torkjel Solbakken intervjuet av Marianne Østby. Torkjel startet å konkurrere med sine border collier på gjeterhundprøve i 1992 og har etter den tid blitt 2 x NM-vinner, en finaleplass på NM med en 2 år gammel hund og 9 x fylkesmester. Han sier: "Det er ikke bare flaks, men man skal bare ikke være uheldig når det virkelig gjelder" Men de virkelig kloke ordene kommer han med til nye valpekjøpere som har et mål med sin hund:

"Dersom du har sondert terrenget, og funnet oppdrettere til valpen du mener har de optimale egenskapene, er det oppdretters tur til å svare for seg. Du kan stille enkle spørsmål: 
Har kombinasjonen vært prøvd tidligere? 
Hvorfor valgte oppdretter akkurat den hannhunden? 
Erfaringer fra tidligere kull? 
Skal oppdretter ha valp fra kullet selv? 
Hva ligger til grunn for valget av kombinasjonen? 
Hva ønsker oppdretter av kombinasjonen. 

Slike spørsmål avdekker ofte om oppdretter har en seriøs baktanke med avlen." 

21.februar
Nye regler for NM blodspor
Kort fortalt: Prøven arrangeres som en to dagers prøve. Første prøvedag gjennomføres som en ordinær prøve. Det skal her være plass til minst 30 hunder. Dommer kan ikke dømme mer en 6 hunder denne dagen. Hunder som oppnår HP på denne, men maksimalt 6 hunder, konkurrerer andre dag om tittelen norgesmester. Sporene i denne konkurransen skal også legges etter reglene. Annen dag dømmes hver hund av to dommere. Hver dommer kan kun dømme 2 hunder dag to. Dommerne legger frem en felles som danner grunnlag for rangering av NM. 

Kvalifisering for å delta: Hundens 3 høyeste premieringer på blodsporprøve i Norge skal legges til grunn. Minst en av premiene må være tatt etter siste års NM og frem til påmeldingsfristen går ut. Minimumskrav 3 x 1. premie.

Årets NM går i Trøndelag 16-17 august. Påmeldingsfrist er 30.07
Fjorårets NM gikk av stabelen 18. august. Fjorårets siste prøve var 22 september og årets første prøve går av stabelen 23 april, så i praksis har vi bare 4 måneder å kvalifisere oss på... For 1. premie på fjorårets NM ser ikke ut til å være et kvalifiseringskrav.... Noe å tenke på for neste års prøvearrangementer? At vi gjerne vil ha prøver etter NM? Og skulle årets NM ha gått i mai, da hadde vel listen over kvalifiserte hunder vært akk så kort....

21.februar
Sukk.... Kan ikke noen gjøre noe med dette været?
Grått - grått - grått. Vått - vått - vått. Vi Vestlendinger kan ikke ha et godt forhold til værgudene, siden vi skal "straffes" slik. Den eneste som vet å innrette seg er Vezla. Hun klarer alltid å finne det varmeste fanget og bruker gjerne både Q og Chelly som varmepute. Ute er alt bare is. Nesten umulig å gå noen steder uten fare for liv og lemmer. 

20.februar
Nye bilder av Tingelings valper 5,5 uke gamle
Endelig fikk jeg tid til å se på Tingelings valper på nytt. Skal si de hadde vokst! Fra å være noen lubne amøber var de nå virkelig begynt å utforske verdenen. Ekstra hyggelig var det å finne et så jevnt kull der alt "var i orden" med alle valpene. Nå blir det spennende å se utviklingen når jeg skal kjøre valpetesten på dem 7 uker gamle. Fremdeles har Elin en hannvalp ledig. Se bilder av valpene her.  Smilla fikk være med ut, men måtte vente i bilen, men det ble da tid til en bitteliten treninsgstur sammen med to voksne hunder - trening som hun har veldig godt av og som jeg håper det blir mer tid til nå.

18.februar
Flagget til topps! 2 måneder sultestreik er kanskje avsluttet.... 
Har sett at Smilla har blitt mer og mer sulten de siste dagene. Om det er at hun endelig har tatt til vettet eller det har med at alle melketennene nå er ute å gjøre, det aner jeg ikke. Men jeg vet at det var en HERLIG følelse å ha en valp som spiste opp hele skålen med vanlig tørrfôr i dag! Tidligere når jeg har satt ned en skål med tørrfôr har hun sett direkte kvalm ut og lurt på hvilken gift jeg hadde tenkt å lure i henne. I dag ville hun til og med ha mer - noe hun ikke får nå, men hun skal få mer i kveld. Kanskje det skal bli kropp på denne frøkna også, slik at hun ikke kommer til å se ut som et tørkestativ med skinn på resten av livet... Og godt er det at hun spiser for nå er ALT prøvd fra vom og hundemat til norwegian polar, fra vafler og pannekaker til middagsrester og slakteavfall. Jeg har hatt slike valper tidligere, som bare løper men ikke spiser, Freska var i sin tid en slik en, og det ble jo hund av henne, men det er ganske så trøstesløst å ha en hund som ikke vil ha noen ting og som i tillegg er syltynn. I og med at matlysta er økende og tennene ute, blir det også lettere å trene, for nå kan vi belønne med både godbiter og lek. 

Hjelp! ikke bit akkurat der, det gjør så vondt.....

Se her, Mira, jeg kan fly; sier Smilla

Så var det det med å snu det andre kinnet til.... 

Halekupering pågår - snart! 

17.februar
Søskenbarntreff i Gaupne
Smilla har hatt en god dag i dag. For det er ikke hver dag hun får familie på besøk, og i tillegg ei frøken som var nesten like gammel som henne selv. Mira er 14 dager yngre og er etter Chellys søster Kaisa. Hun bor i Lærdal så trolig får disse to søkenbarna hilse på hverandre oftere etterhvert som snøen går og det blir mulig å trene spor. Som dere ser så hadde de det forferdelig morsomt sammen!

14.februar
Fremdeles to hannvalper ledige etter NSVCH Desperados Tingeling
Valpene ønsker seg eiere med tid og interesse for å drive med hund. Valpene er nå 5 uker gamle. For flere opplysninger se valpesiden min. Det kommer nye bilder av valpene på kennel Fjordgløtt i løpet av kvelden.

Turen gikk til Nes der jeg og hundene gikk oppover den bratte lia med utsikt ut over Lustrafjorden.

Høyere og høyere. Knall sol og speilblank sjø.

Det er så bratt at man nesten kan stå oppreist og spise gress...

Utsikt mot Marifjøra.

Her oppe er det stort sett bare hjort som går.

Og så en og annen springer...
Smilla fikk kjempetrening i å bruke hele kroppen i det sterkt kuperte terrenget.

 14.februar
Nå skjønner jeg hvorfor det bor folk på Vestlandet
Har nemlig lurt på det i lengre tid... Snø og atter snø, is og atter is og innimellom regn og atter regn. slik kan årets 1,5 første måned beskrives. Men plutselig ble det defekt skydekke og jeg fant en plass med defekt snødekke også. Riktig nok så bratt at halvparten kunne ha vært nok, men absolutt brukandes til å gå tur på. Rett opp fra fjorden mot himmelen, gikk turen. Så bratt at man nesten kan gå oppreist og spise gress sammen med alle hjortene som finnes i dette området. Svetten piplet men du verden hvor fantastisk avslappende en slik tur er. Medisin for kropp og sjel, uten tvil! På slutten av turen løste vi en flokk på 5 hjorter, koller og fjorårskalv. Majestetiske løp de rett opp lia uten at jeg kunne skimte en eneste svetteperle på dem...  Hundene stod like fasinert som meg og så de forsvinne i det fjerne. Og hvor var det nye objektivet og kameraet mitt da? Jo godt nedpakket i fotosekken for det var så isete og glatt at jeg var redd jeg skulle skli og ødelegge alt utstyret... 

14.februar
Det perfekte bildet
Finnes sikkert - men ikke på mitt kamera... Fint vær, flygende valp. Det nye objektivet var ikke med, skarpheten ble så som så og bakgrunnen snakker vi ikke så høyt om! Men SLIK kunne det perfekte hundebildet ha sett ut, dersom alt annet hadde klaffet også!

13.februar
Puh...... It's hard på be a planlegger!
2 års jobbing med revidering av kommuneplan for en kommune som er på 2.600 km2 og dermed større enn hele Vestfold fylke, er endelig nesten ferdig! I dag ble planen lagt ut til offentlig ettersyn og vi tre som jobber på plan kan endelig trekke pusten etter 2 års jobbing. En slik plan skal egentlig revideres i hver kommunestyreperiode, dvs. hvert 4. år, men kommunens arealdel har ikke vært revidert siden 1991. Og dersom jeg fremdeles kan regne er det mer enn fire år? I tillegg har vi digitalisert hele planen. Så i dag kan jeg senke skuldrene, for spesielt det siste halvåret har det vært et hardkjør! Og årets startet i tillegg med syk valp, så bursdag og nå til slutt årsmøter. Men nå er alt det et avsluttet kapittel! Har du lyst til å se hva jeg har jobbet med når det gjelder kommuneplan? Da kan du trykke her for å komme inn på kommunens side og se planen.

 

10.februar
Internasjonal utstilling i Tallin i Estland

Dommer: Ove Germundson

Desperados Romeo ble internasjonal utstillingschampion - vår første noen gang!
Romeo slo virkelig til og ble beste hanne av 19 springere og han fikk cert, CACIB og BIM. Hans fulle tittel er nå Internasjonal utstillingschampion, Finsk Russisk Latvisk Estlandsk utstillingschampion og Finsk sporchampion. Det internasjonale championatet skal rett nok bekreftes av FCI, men vi gratulerer så mye! 

Over: BIM Sisustar Country Boy og BIR Desperados Vezla i Ølen (også under)
Dommer: Andrew Brace
Foto: Tor Magne Gramstad

Vezla i grupperingen der hun ble BIG-3 av 9 for Frida Marshall
Foto: Heidi Kim Nysæther10.februar

Utstilling i Ølen i Rogaland

Dommer: Andrew Brace, gruppedommer Frida Marshal

Desperados Vezla
debuterte på offisiell utstilling etter fylte 2 år i brukshundklasse. 14 springere møtte.
Vezla slo til fikk først CK så cert, BIR og BIG-3 slått av en golden og en labrador. Gjett om turen hjem gikk greit selv om vi ikke var hjemme før kl. 02.00 om natta..... Her er kritikken til Vezla:

"Excellent overall type. Beautyful head and expression. Perfect size and shape, but needs more angulation behind and more strenght. Entusiastic mover with very impressing profile."

På samme utstilling og for samme dommer debuterte Desperados Xmilla i valperingen sammen med 4 valper, derav 3 i hennes klasse. Smilla oppførte seg eksemplarisk utenfor ringen selv om det var trangere enn trangt og vi måtte vente i fire timer, men da hun først fikk en hel ring å boltre seg i, kunne hun ikke skjønne hvorfor hun måtte stå stille... Hun ble nr. 2 i klassen med følgende kritikk:

"Very raw, but promising. Beatyful bone and feet. Well balanced outline. Needs to spring in ribs. stylish and animated mover."

10.februar
Utstilling NSK Telemark

Dommer: Frank Bjerklund

Desperados Wessel
debuterte på offisiell utstilling i juniorklasse med følgende kritikk: 

"Hanne med fine linjer. Godt hode og uttrykk. Utmerket hals. Fin nakkebue. God kropp for alderen. God bakpart. Utmerket beinstamme. God pels og bevegelser. 

Kval 1. Konk 4."

Desperados Vilja debuterte i åpen klasse etter fylte 2 år med følgende kritikk:

”Søt tispe med fine linjer. Godt hode og uttrykk. Tilstrekkelig hals. Noe framskutt overarm. Utmerket kropp. God bakpart. God beinstamme. Fine poter. God pels. Kunne tatt steget mer ut når hun går.” 

Kval 1

Totalt var det 40 voksne springere påmeldt.

9.februar
NVCH BH Desperados Ricola i lydighet klasse II

Årets første lydighetspremiering gikk til Kaisa som gikk til en 2. premie i klassen.
Vi gratulerer!

 

Nytt bilde av Desperados Vanja

6.februar
Xtra lang, Xtra luftig og Xtra livlig

Slik kan jeg beskrive Smilla for tiden. På søndag skal hun på valpeshow. Egentlig hører hun best hjemme under rasen grosser münsterländer, men da denne rasen ikke var med på utstillingen ble det til at hun ble påmeldt som springer likevel.. Hun ser stort sett ut som et tørkestativ med skinn på, eller som en settereier som beskrev rasen sin: som lunger med skinn på. Hun er nesten umulig å få mat i, men det ser IKKE ut til å gå ut over energien - snarere tvert om. Så isteden for å kalle henne Stelken Gundersen bør vi heller kalle henne Grete Weitz. For løpe kan hun! Men hva skal det bli av denne frøkna vil bare fremtiden vise... Kanskje bør vi satse på rundering og agility?

3.februar
Helt vilt!
På fredag, for bare to dager siden, hadde jeg vårfornemmelse. Men hvor lenge var Adam i paradis? Ikke lenge! Det startet i går kveld. himmelen åpnet seg og ned startet det å falle en ny porsjon med slike hvite filler. Fra før hadde vi stålis overalt, så med et lite snølag oppå og mange kuldegrader, var det som om å gå på klinkekuler. Livsfarlig glatt, med andre ord. Men etterhvert som snøen ble tykkere og tykkere, fikk vi endelig en ordentlig tur.

Men gjett om jeg ble lang i maska da Chelly kom og leverte et ekorn! Hun hadde bare funnet det, trolig er det en unge som ikke har klart den lange vinteren og kulden, for det er en liten, radmager stakkar. Helt uskadet fikk jeg den overlevert, så nå lurer jeg på om jeg skal få den stoppet ut. Den var kald, men ikke stivfrosset, så trolig har den trekt sitt siste åndedrag en gang på morgenen. Men det føles helt vilt! Fra vår til snøstorm. Fra ørn til ekorn.

Vel hjemme har Smilla sovnet som en potetsekk. Å baske rundt i  dypsnøen har tydligvis tatt på!

 

Dølahoppa Skarlinn så nesten ut som en "urhest" der hun ble nedsnødd ute på jordet.

3.februar
Desperados Xavier - alias Bayaz
Jeg har fått en kjempehyggelig mail med mange bilder. Bayaz fungerer fint, høres det ut til og det er matfar Torbjørn Horn som har tatt dette fine bildet.

31. januar
Kanskje begynner jeg å gå i frø?
Alternativt: 4 mndr gammel springervalp søker ny eier...

Ulike ting jeg har opplevd og hørt om den siste tiden har fått meg til å tenke mer enn noen gang tidligere. Tror jeg. Eller kanskje jeg rett og slett glemmer det jeg har tenkt tidligere, slik at hver eneste tanke oppleves som en ny... Som i går kveld, da Smilla plutselig ble observert med en avbitt ledning til klippemaskina, da tenkte jeg: Hvorfor i all verden har jeg hund? Og ikke nok med en hund, jeg har 4! og en av dem er i tillegg en valp. Tenk på hvor bra jeg hadde hatt det uten? Ingen avbitte ledninger. Ingen hundehår, sikkel og potemerker på alle klær. Slippe å tråkke i en halvkald tissedam på vei til jobben. Kunne gå barfotet på gulvet uten å føle at man går på stranden. Kunne komme sent hjem fra jobb uten å ha dårlig samvittighet. Slippe å gå ut når det pissregner og trærne nesten ligger langflate. Men hadde jeg hatt det så mye bedre? Er de som ikke har hund mye lykkeligere? Kanskje er det å ha noe så trivielt å irritere seg over og tenke på som et firbeint lite hundevesen en stor fordel i livet. Da har man rett og slett ikke tid til tenke på mer alvorligere ting som man likevel ikke kan gjøre noe med. For ikke å snakke om alle de gode vennene man får ved å ha hund! Jeg trenger jo ikke psykologtime (tror jeg), jeg kan jo bare ringe en av mine venner som også har hund.... Det er nok ikke uten grunn at Telenor går med overskudd....Fra nå av kommer jeg til å samle tankene mine, gode sitater og visdomsord, på en egen side. Kanskje du også vil ha glede av dem?

30. januar
www.jeger.no har plutselig MANGE springerbilder.... 
... i sin fotokonkurranse. Kan det ha noe med linken fra min side å gjøre, mon tro? 

30. januar
Hvor mye kan du om spaniels?
 Da dataprogrammet jeg jobbet med brukte 1 time på å scanne igjennom arbeidet mitt, ble jeg fristet til å lage en liten quiz som angikk spanielrasene. Ta testen her

For ganske så finurlige hundesporsmål kan du prøve denne testen :-) 

30. januar
Hva kan egentlig Smilla?
 Jeg glemte noe veldig viktig som hun kan! 
Hun er kjempeflink når jeg har henne på trimmebordet for å undersøke henne fra topp til tå, gre gjennom pelsen (selv om det ikke er noe særlig å gre ennå) og hun synes det er helt ok å bli klipt rundt øregangen med vanlig saks og maskin.

29. januar
Hva kan egentlig Smilla?
 Dette meget fornuftige spørsmålet som jeg fikk fra en ung valpekjøper, har fått meg til å tenke litt. For hva kan hun egentlig. Lista over hva hun IKKE kan er lang som et uår, men lista over hva hun kan er egentlig meget kort... Så her har jeg en del å gripe fatt i! En ting er sikkert - Smilla er en mester å stikke nesa si borti ting som hun ikke burde stikka nesa si borti.... Her fikk hun en eske å leke med da jeg kom hjem fra jobb i dag. Plutselig ble det så stille uten noen herjelyder. Slik stillhet er egentlig ganske skummel fordi det er da de store ødeleggelsene som regel er på gang. Men Smilla ødela ingen ting hun, hun bare satt fast INNI esken jeg hadde gitt henne, og esken var så tung at hun ikke klarte å heve hodet, langt mindre gå.... :-)
Dette kan Smilla når hun er 4 måneder gammel:
Fysisk:
Bjeffe høyt, hoppe høyt, klatre høyt, bite på mor, rive i stykker ting, bære og riste sko. bære alle slags andre gjenstander som kniver!, plast og alt annet som tenkes kan, tisse ute (når det passer henne), bjeffe på og støte kaninene, klare seg veldig lenge på veldig lite mat.
Trening: Hoppe inn i bilen når vi skal på tur, være musestille i buret på biltur og når jeg handler, leke med forskjellige fremmede hunder, gå på kjøpesenter uten å bli livredd, ta heis, gå i åpne trapper, sitte på kommando (i hvert fall slik nesten og med litt hjelp), løpe etter ball selv om denne gjemmer seg litt. Så er hun faktisk VELDIG flink å komme på innkalling og hun er veldig flink med å passe på hvor jeg oppholder meg.

28. januar
Endelig er bildene fra fjøspartyet publisert....
 Fotografer er Hege, Jon og undertegnede. Takk skal dere ha!
Bildene kan du se her i album fra Eurofoto

28. januar
Narkotikahunden Desperados Roxie nok en gang mediakjendis
 Flott og lang artikkel om Roxie og Håkon. Les artikkelen og se bildene her

28. januar
Desperados Romeo på internasjonal utstilling i Finland 
FIN RUSS LATV UCH FIN VCH Desperados Romeo har vært på Turku International Dog Show. Romeo fikk 
"execellent" som tilsvarer vårt CK og ble 4. b este hannhund. En ekstra gratulasjon til samboer Fanny som ble BIR-veteran. Dommer var Christen Lang, Norge. Fotograf: Mervi Nousiainen, kennel Hightide's.

 

Desperados Wells Fargo ca. 10 mndr. gammel
Eier og fotograf: Kennel Happy-Leans, Danmark

28. januar
Desperados Xilas sender en hilsen til alle sine søsken
Han sier at han har det utmerket og at de har deilige stoler i Kvinnherad.....

28. januar
NM-blodspor 2008 går av stabelen 16-17. august i Trondheimsområdet 
Arrangør er Norsk Retrieverklubb Trondheim og Omegn 
Påmeldingsfrist i følge terminlisten til NKK er  30.07.2008 

27. januar
Endelig fint vær slik at jeg får virkelig prøvd det nye objektivet mitt
Men jeg gikk ut litt for tidlig før sola var kommet, så hundene løp mest før sola kom og før det var godt fotolys...  
Her er Vezla i farta. Det skulle vært moro å høre hvilket av disse bildene DU liker best! Alle bildene, og flere til, lagres i fotoalbumen som du finner i menyen til venstre.

Smilla med ståører...

Det går så snøspruten står til alle kanter

Livet er herlig!

Du, Vezla, kan vi ikke leke sisten?

Prøv om du kan ta meg....

25. januar
Vi gratulerer Hans og Ulric med månedens bilde på www.jeger.no 

25. januar
Smilla fikk løpedilla da hun fant sin første bare flekk uten snø og is

25. januar
Smilla er snart 4 måneder gammel
Her er ett av de sekundene da hun står stille... Hun er nå 43 cm høy og veier 12 kg. 

24. januar
Alternativ hundemat - del 2
Man tager hva man haver! XO har startet agilitytrening ved hjelp av to tomme hundematsekker :-)

24. januar
Resultatliste sprint - vaffelsøk og apport 19. januar
De fem beste i hver gren: 

Nummer: Sprint 
(15 deltakere)
Vaffelsøk max tid 2 min 
(14 deltakere)
Apport max tid 2 min 
(9 deltakere)
1 Lucia (3 uker drektig!) 7.0 sek Vezla 7 biter på 1.54 min Wicca 7 ting
2 Vezla 7.09 sek Chelly og Qandis 6 biter Qandis 6 ting
3 Venur 7.15 sek   Chelly, Kiwa og Vezla 5 ting
4 Piano 7.30 sek Illiade 5 biter  
5 Qandis 7.37 sek Buzy og Smilla 4 biter
(de to valpene!!!)
 

Vinner av hovedpremien: Vezla (trukket blant alle de som var med)

23. januar
Alternativ hundemat - del 1
Den som kommer aller sist skal i den sorte gryte! 

Etter flere oppfordringer - her kommer oppskrift på løvebiff - 4 porsjoner:

500g løvbiff skæres i strimler (eller annet kjøtt....)
1 båt kvitløk
1 ss soyasaus
1-2 ts karri
1 ts ingefær
1/2 ts kanel
3 dl eplejuice
2 ss mango chutney
1 ts salt

2 ts potetmel
1 ss vann
2 paprika i strimler
1 gul løk i strimler

Bland kjøtt, løk, krydder, soya. Kok opp juicen og ha i kjøtt og mango chutney, salt og paprika. spe med potetmel rørt ut i vann. La det stå å surre. smaker deilig kokt i jerngryte....

Serveres med ris eller loff pluss eventuell salat.

 

23. januar
Tingelings valper vokser
Her har førstemann prøvd seg på en skål med valpemelk. Nå er det også lagt ut bilder av en og en valp. 
Følg med på hennes hjemmeside.

22. januar
Gratulerer Sibbe, med ny innstilling som redningshund
Nå krysser vi fingre for at godkjenningen går i boks :-)

22. januar
Resultatlisten over årets mestvinnende brukshunder i Norsk Spaniel Klub ligger nå ute til korrekturlesing
For å komme med på listen må eier selv sende sine resultater inn til klubben. 
Mange Desperadoer har gjort det skarpt i året som har gått og de 7 som har sendt inn sine resultater vises igjen på listene: 
Vår egen NSVCH Desperados Rochelle (Chelly) ser ut til å bli nr. 2 på årets lydighetsspaniel. Dette er vi kjempefornøyde med for det er en liten personlig seier da jeg aldri tidligere har vært blant de tre beste i akkurat denne disiplinen :-)
NSVCH Desperados Nicoline (Tiril) til Hilde Kolstad har plassert seg på en delt 2. plass på årets sporspaniel. Dette er også en glimrende prestasjon da Tiril ble 10 år i fjor! En ekstra hilsen går til NVCH NMB 05 La Casa de Perras Marco Polo, etter NUCH NVCH Desperados Jivaro, som nok et år topper spor-listen! NVCH Desperados Titicaca kom på en 5. plass, Desperados Vilja på en 6. plass og N FIN VCH Desperados Rosalita på en 8. plass
Når det gjelder årets brukshund på tvers av disiplinene går en ekstra hilsen til unge Desperados Vilja til Bjørn Jensen på en hederlig delt 4. plass! Ikke dårlig når hun ikke ble to år gammel før i 2008. NSVCH Desperados Tingeling kom på en 6. plass, Desperados Vezla på en 7. plass og NSVCH Desperados Rochelle på en 11. plass.
Husk å melde fra dersom du finner feil og mangler - se www.spaniels.org 

Klikk her og du finner resultatene på årets disiplinvinnere

Klikk her og du finner resultatene til årets brukshunder sammenlagt

I helga var Smilla med på sin første tur med hestene. 
Vi hadde ikke før startet før regnet høljet ned, så da var det godt å ha dekken på!
Så den som trodde han så syner da en gul påskekylling ble observert i Gaupne i januar, trenger ikke nye briller...

Den som sover synder ikke - sier Smilla

20. januar
Roen senker seg i huset
Etter å ha vært 16 tobeinte og 15 firbeinte på gården i helga, synes Smilla det var godt med en god, lang lur... 
Vi har hatt det kjempemorsomt - tusen takk til dere alt som gjorde denne helga til noe helt annerledes!  
Smilla fikk våtfôret Norwegian Polar av Wicca og Hege - så nå spiser hun endelig av hjertens lyst - selv om jeg blander en del vanlig valpefôr i. Også det er godt å se for jeg lurte på om hun var tenkt å bli en ny Stelken Gundersen.

17. januar
Tingeling på hjortejakt høsten 2007
I tillegg til å være dyktig på blodspor er NSVCH Desperados Tingeling også dyktig på jakt og ettersøk. Her er hun sammen med en flott bukk som ble skutt på grunn av at tingeling var med. Det går fremdeles godt med hennes 8 små valper - følg med på hennes hjemmeside.

17. januar
Det blir årsmøte i NSK avd. Sogn og Fjordane lørdag 2. februar
Les med på avdelingens hjemmeside.

 

16. januar
Beste kommentar til bildet: Prøverørsbarn... 
Hilsen Sylvelin

14. januar
Smilla fortsetter med sine små "spikk"
Denne gangen ble hun litt for ivrig da hun skulle undersøke en boks med opptenningsbriketter i kjelleren. Hørte hun løp ned og så ble det noen pipelyder fra kjelleren. Opp trappa kom det en liten springer med "hjelm". Det var ikke lett å gå trapp med rør på hodet - men jammen gikk det også! For å få tatt bilde havnet hun på fanget til Sjur før hun slapp fri igjen :-) Om hun har lært noe? Kan jeg ikke tenke meg....

12. januar
Vi gratulerer NSVCH Desperados Tingeling med sine 8 små
Det ble 4 hanner og 4 tisper. Alle hannene og ei tispe er brun/hvit, tre tisper er svart/hvite.
Tingeling hadde det litt travelt med å få valpene ut, men vi krysser fingre for at alt går bra.
Se flere bilder og følg med på valpesiden til kennel Fjordgløtt

11. januar
Her er så uendelig stille i huset
Det er en utrolig stor forskjell på å ha en og to valper. Smilla bare sover og sover og sover. De to valpene holdt nok et meget høyt aktivitetsnivå, så nå som hun er alene kan hun virkelig slappe av pluss at hun har mer tid sammen med meg alene. Nå kan hun til og med slappe av på fanget - tidligere kom alltid Silas for å konkurrere om å få oppmerksomhet - eller omvendt.

11. januar
Vi har fått en hyggelig hilsen fra Desperados Vanja
Godt nyttår og gratulerer med 2-års dagen alle mine søsken. I jula har vi hatt pent vær å skare føre, så det har blitt mange morsomme skogsturer. Nyttårsaften var jeg meg å sendte opp raketter, veldig spennende. Det har også vært en spennende høst med hjort og rådyrjakt. Jeg fikk også være med på reinsdyrjakt i Sunndalsfjella. Har det ellers bare bra. 
Hilsen Vanja :) 

11. januar
Siden med mine prosjekter er nå oppdatert
Les mer her

10. januar
Silas har flyttet
Det er godt for både Silas og Smilla - men så uendelig tomt i huset...
Nå krysser vi fingre for at alt går bra hos ny eier!

10. januar
Ny springerkennel - kennel Fjordgløtt
Innehaver er Elin Anita Gjerde som har NSVCH Desperados Tingeling og som venter valper om bare ei uke. Først sendte Elin inn 3 forslag som vi ikke kunne finne på FCI sine lister - men som likevel ble forkastet alle tre. Da vi skulle prøve å finne nye navn, virket ikke siden til FCI som har oversikt over alle kennelnavn. Det ble derfor til at Elin Anita satte fjordgløtt opp som 1. alterantiv. Ett par dager senere da FCI's hjemmeside på nytt virket, så vi at dette navnet allerede var brukt... Gledelig var derfor telefonen fra NKK om at navnet ikke hadde vært aktivt på mange år og at Elin Anita derfor fikk lov å overta det! Så da er navnet i orden, valpekassen er vasket og vi teller ned til valpefødsel!
Følg med på hjemmesiden til kennel Fjordgløtt

10. januar
Desperados Sierra har fått nye hjemmeside
Følg linken for å se siden.

9. januar
STOR gratulasjon til V-kullet som er 2 år gamle i dag!
Vezla skal ha en ganske avslappet feiring, og hun hilser alle sine søsken. Det samme gjør mamma Chelly, tante Qandis, og halvsøskenen Xilaz og Xmilla.

Vilja har send følgende hilsen: 

Hei alle sammen! 
I dag har vi alle sammen bursdag og blir 2 år! Nå er vi vel blitt skikkelig store, i hvert fall har jeg blitt det. Nå tar jeg meg den friheten å hoppe opp i stolene om dagen, snike meg til en liten flik av senga om natta, på hytta er det ”nesten lov”, bestemme når jeg skal ut å tisse, bl.a. Men heldigvis så er jeg fremdeles kjempeglad i å leke, og det gjør jeg mye hjemme. Gamle Sarko (Hazelbird’s Against all Odds) gidder ikke leke med meg, men slik blir vel jeg også når jeg blir 12 år. Men det gjør ikke så mye, for her hjemme leker jeg med menneskene i huset, og de vil leke mye. I februar skal jeg på ”to utstillinger i åpen klasse etter fylte 2 år”, og det betyr at hvis jeg får 2 x 2. premie, jeg håper selvfølgelig på 2 x 1. premie, så kan jeg begynne å legge bokstaver foran navnet mitt. Og da er jeg blitt STOR! 
Gratulerer med dagen til dere alle!          Vilja

Smilla har praktisk demonstrasjon i dreping av innbo....

Silas trener på kunsten å se uskyldig ut

Finn en feil... :-)

8. januar

Følgende "kurs" kan tilbys en helg i januar:

1: Hvordan hoppe høyest - instruktør Qandis
2: Hvordan få nytt inventar - instruktør Smilla
3: Hvordan ligge best mulig i et fang - instruktør Vezla
4: Hvordan støte hest - instruktør Chelly
5: Hvordan ta takvasken enklest mulig - instruktør Sjur
6: Hvordan fange hybelkaniner - instruktørjobben er ledig
7: Hvordan se uskyldig ut - instruktør Silas
8: Fanging av barn under 8 år - instruktør Wicca
9: Bæring av katt - instruktør Wicca
10: Dreping av kosedyr - temwork - instruktører Vezla, Smilla og Silas

Ønskeliste:
1: Bukse ala dette bildet! Den skal være passe stor, behagelig, hundepoter skal ikke vises, den må være rivesikker - spesielt nederst, den skal kunne brukes i all slags vær, være lett å vaske, lett å tørke og det må ikke henge hundehår på den...
2: Større kjøkkendisk og ikke minst flere kjøkkenskap
3: Hushjelp! 
4: Ny toseter (PS Smilla vil også være med på den...)

7. januar
Så er Chelly og Vezla rabiesvaksinert...
Første skrittet på veien mot Finland er i hvert fall tatt, Bjørn :-)

Jeg skal på lydighetskurs i mai - Jippi!
Har alt begynt å glede meg, for nå er jeg så inspirert til å trene mer seriøst lydighet. Kursholdere er forfatterne av boka Med sikte på 10:an som jeg synes fungerer forferdelig godt :-) Sverige - here we come!

Advarsel - sidearbeid pågår
Som dere ser så jobber jeg med layouten på siden. Forrige logo var kun et arbeidseksemplar mens jeg jobber med å få til noe som var bedre. Veien blir til mens jeg går - så jeg håper dere er tålmodige! Hva synes dereo m denne bakgrunnen i forhold til den forrige???

Har også planer om at siden min skal bli mer og mer "matnyttig" også for andre, så følg med, følge med. MEN det er bare tid å skrive mens hundene (les: valpene) sover I ettermiddag har de vært med på rydding av kjeller så nå er de befarne ruinsøkshunder! De har krabbet og krøpet, klatret og kavet på. Hatt det kjemepmoro! Smilla elsker å drepe støvsugeren. silas er litt mer kultivert, men også han har virkelig jobbet på og han krabbet under en reol ikke høyere enn jeg kan få inn en arm. Men under skulle han. Og hvorfor? Jo, der lå det smuler etter julekaker som hadde gått i golvet. Luringen, Smilla og han var de eneste som var liten nok til å få tak i dem. 

3. januar
Endelig såpass lys igjen at jeg får prøvd det nye objektivet litt til - men det blir ikke de store blinkskuddene. Men dette bildet det Chelly "fryser"  fast i stiv stand på en isbite som beveget seg i den sterke vinden, ble jo litt annerledes. Det bli i hvert fall god reisning på nakken...

Under er Smilla og Silas i farten. De fikk løpe lenge, men tydeligvis ikke lenge nok, for akkurat nå mens jeg oppdaterer hjemmesiden min, holder de på å spise opp trekket på den gamle sofaen min... 

3. januar
OBS: Jeg har mailproblemer i dag. Får mail inn og får oppdatert hjemmeside - men får ikke sendt mail...

Vezla som elg!

1. januar 2008
Nyttårsfesten er over. Hundene tok det med knusende ro helt til de startet med noen "bomber" i nabolaget. det var som huset ristet. Da så jeg at Vezla ble ørlite betenkt så vi satte oss fremfor PC-en i kjelleren og ventet på at krigen var over. Å bo midt i sentrum er IKKE en fordel en slik kveld og det blir ikke mindre med raketter med årene - snarere tvert om. Over et herlig foto av Wicca og familie i Fredrikstad. De yngste to og firbeinte skulle oppleve nyttårsaften - men sovnet like godt 15 minutter før det brakes løs som verst! :-)
Fotograf: Hege Sperling Johansen

I dag har valpene vært med på tur til Leikanger der de fikk hilse på Tingeling som snart skal ha sine egne valper - se valpesiden. De oppførte seg ganske så kultivert og tingeling var bare snill med dem - men tok det igjen med en gang de kom hjem... Da var det full speed rundt omkring i huset før de sloknet fullstendig. Silas er nå på 1/16 dose med kortison - og det ser ut til å gå helt bra. Det begynner også sakte men sikkert, å komme igjen pels der han har hatt alle byllene. Silas har hatt valpefurunkulose - rettere sagt Canine Juvenil Cellulitis - men er nå på bedringens vei.

Nye bilder - se fotoalbumen.

Godt nytt år!

Nyttårsaften - på fototur med Vezla og Qandis. 
Det er 60 cm dyp snø der vi går så det er vanskelig å få til gode actionbilder.
STOR takk til Bjørn Kalhagen som kjørte opp traktorspor til oss så vi kom oss av veien!
Jeg ville prøve det nye objektivet, men det var ikke lett å få hundene til å samarbeide...

Se bildet i større format