Her finner du noen av Desperado-nyhetene fra 2006 

31. desember
Desperados Odin er øyenlyst uten anmerkning (UA), 7,5 år gammel

30. desember
Vi har fått bilder av Desperados Tomba la Bomba og pappaen "Ove"
Det var kjempehyggelig å høre også fra han, for det er så lenge siden, og vi krysser fingre for planlagt trening i 2007!

17. desember
Finsk russisk U CH Desperados Romeo har vært i Lithauen i helga og vunnet 2 x cert samt 2 x res. CACIB i Vilnus. Han har nå tre klasse cert der, men er ikke champion ennå for det må gå mer enn ett år mellom første og siste klasse-certet for å få tittelen. Det trengs tre slike klassecert for å bli champion dersom hunden er champion i sitt hjemland fra før. Vi gratulerer for flotte premieringer!

9. desember
Nytt regelverk på brukshundprøver NBF fra 01.01.2007

Gjeldende fra 1. januar 2007. Dette er en kort oppsummering av endringene. Regelverket som det ligger peker til i høyre spalte er de gamle fra 2003. De helthetlige nye reglene blir publisert så raskt NKK er ferdig med omskrivingen. Endringer i brukshundprøver fra 1. januar 2007: Teksten er generelt en del omarbeidet.
Klasse D: Fri ved foten går ut og koeffisienten - 4 - er fordelt på andre øvelser. Hopp over hinder heter nå: Fritt hopp over hinder og er som i klasse C, B, og A med sitt på den andre siden før tilbakehopp. Opprykk krever flere poeng enn tidligere.
Klasse C: Fri ved foten går ut og koeffisienten - 4 - er fordelt på andre øvelser.
Klasse B: Dekk under marsj og Stå under marsj går ut og poengene er fordelt på andre øvelser. Feltsøk: I et område på ca. 50 x 50 meter skal 6 gjenstander være utlagt, hvorav 4 skal finnes og apporteres.
Klasse A:
Har ingen endringer i øvelser.

6. desember
Både Uganda (Ugo) og Ulric (Ricky) er avlest med A-hofter
Dermed er 6 av 7 i U-kullet og 12 av 14 valper etter Qandis HD-undersøkt og alle 12 har A-hofter

4. desember
Finsk utstillingschampion Desperados Romeo har i dag fått bekreftet at han også er russisk utstillingschampion. Vi gratulerer! bildet er fra den russiske utstillingen i Petersburg der han vant cert i fjor og som har "hvilt" til han ble finsk champion.

3. desember
DTJCH BH Desperados Undis til Yvonne Keeve har bestått ferdselsprøve i dag
Ikke nok med det. hun ble beste hund av totalt 9 startende hunder. 3 schäfere, 2 rottweilere, 1 malinois, 1 jack russel terrier, 1 staffordshire bull terrier og 1 springer. På bildet er det også en labrador, men den gikk en annen type prøve.

I Tyskland er det slik at man må ha bestått BH prøve før man i hele tatt får lov til å starte på lydighetsprøve og agility, så dette var en MEGET viktig prøve for de to.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25.november
NVCH Desperados Ricola (Kaisa) og Marian 
har gått til sin første HP på blodspor!
I pissregn på bevegelig prøve klarte de to å komme fra start til sporslutt på en overbevisende måte. Dette er bare imponerende, Marian!!! 
Se bare årets høyeste resultater (håper jeg ikke har glemt noe):
- Mor til sitt første kull på 6 valper
- 1. premie i lydighet klasse II og klassevinner
- Opprykk til klasse B brukshund-spor (NBF)
- 1. premie med HP på blodspor
- BH-tittel (bestått ferdselsprøve)
- Godkjent jaktanleggsprøve
- Startet på jaktprøve og var ikke så langt fra premiering


19 november
Desperados Tsar Tinius og Gry Stenvold hadde en topphelg på Vikingsskipet
På fredagen debuterte han i lydighet og fikk 1. premie i klasse I og på søndagen fikk han CK, 4 VK og ble dermed den eneste svart/hvite springer med CK. Gry debuterte også med familiens labrador på lydighet og fikk også opprygg med henne! Ved gjennomgang av katalogen viser det seg at 18 hunder fikk blått og 27 fikk rødt av totalt 46 som ble kvalitetsvurdert i JK, UK og AK.

 

 

 

 

 

 

 

Ny norsk og svensk viltsporchampion 
NSVCH Desperados Tingeling til Elin Anita Gjerde.

11.november
Tre Desperadoer med godkjent jaktanleggsprøve i Rogaland i dag
Fra venstre en rutinert dame, Ricola (Kaisa) og Marian som også skal stille på jaktprøve i morgen. vi krysser fingre!!! I midten San Sebastian (Sibbe) og Sylvelin og til høyre Ulric (Ricky) og Hans. Begge de to siste debuterte og jeg vet at de har brukt MYE tid på å trene hele sommer og høst. Vi gratulerer!!!

4-5 november Utstilling og LP-prøve på Stord
Marian og Kaisa har klart opprykk til LP prøve III!!!
I pissregn klarte de 1. premie i LP I og vant like godt hele klassen.
Det er visst ingen begrensinger på hva de to klarer sammen og vi andre får bare bøye oss i støvet og ønske lykke til videre! Og en ting skal Stord og Fitjar hundeklubb ha all ære for - premiene som settes opp i lydighet!!!

Samme sted, men dagen etter og innendørs. Karl Erik Johansson hadde 10 springere i ringen. Han var en MEGET behagelig dommer som fant de fleste feil og ikke minst fordeler ved hundene. Ekstra morsomt var det at han gav begge certene til to Desperadoer. Ulric fikk 1 JK, 2 JKK, Vezla debuterte med 1 JK, 3 JKK, HP, 5 VK og vi fikk HP for oppdretterklassen, selv om den ikke var så jevn som den burde være.

Desperados San Sebastian cert og BIM
STOR gratulasjon til Sylvelin som hadde gjort mestepart av pelsstellet selv og som viste han selv! Her er han litt våt etter en liten luftetur (les svømmetur) ute i regnet. Det var vanskelig å finne et sted å fotografere i den trange hallen min Hans Hodne var dyktig fotograf som gjorde det beste ut av situasjonen.

Desperados Rochelle cert og 2 BTK
Dette var Chellys andre cert så nå kan vi konsentrere oss om NKK-utstillinger fremover. Chelly syntes det var kjempemorsomt å være i ringen igjen og showet så godt som hun kunne på de få kvadratmeterne hun hadde til rådighet. 

3. november
Vi gratulerer Håvard Folkedal med Desperados Twister som godkjent narotikahund! Godt jobba!!! Og i tillegg til å trene mot narkhund har de to godkjent jaktanleggsprøve, 1. premie LP I og klassevinner, 3. premie LP II på sin deby og de har deltatt på utstilling. Tror ikke det er siste gang vi ser disse to på en resultatliste!!! 

1. november
Desperados Umi-Ursus er avlest med A-hofter som den 4. i kullet
Og han har også A på sine albuer.

 

29 oktober
Vi gratulerer Sylvelin og Desperados San Sebastian (Sibbe) med bestått anleggstest-ruinsøk i Norges Redningshunder i dag

28 oktober
Marian og NVCH BH Desperados Ricola - alias Kaisa har bestått ferdselsprøven i RIK-programmet og har dermed fått ny tittel BH
Ikke nok med det - hun ble i tillegg like godt den hunden som fikk høyest poengsum. Denne prøven har bare bestått - ikke bestått - men det er totalt 60 oppnåelige poeng og Kaisa fikk rundt 55 (det deles ikke ut noe kritikksjema så poengene ble bare lest opp og det var uengihet etterpå om det var 54 eller 56 poeng hun fikk....)

Som dere ser på bildet til venstre så gikk Kaisa med full konsentrasjon, her under lineføring. Denne prøven er ganske lik andre lydighetsprøver, men det er ingen kommandering (du må huske programmet selv) og det skal passere en syklist, det avfyres 4 skudd, hunden blir bundet og forlatt alene mens en fremmed hund går fordi osv.

STOR gratulasjon til Marian som klarer det meste som hun går i gang med! Imponerende!!!! Og hva var "feilen" på bildet? Jo en liten springer mellom 6 schäfere og en dobermann :-)

 

 

 


Desperados Uma nr 2 av 9 på utstilling i Finland!

Noora was Finnish Spaniel Club main show. Judge was Penny Williams from UK. There was 86 dogs and in bitch junior class there was 9 dogs. Noora was EXC 2. Critick:

Lovely head, eye and expression. Displays very good breed type. Very well constructed. Exellent front assembly, bone and substance. Very well angulated hind quarters, well muscled. Top quality, very sound mover.

De tre første i U-kullet er nå HD-undersøkt - alle med A
De tre er Uno, Undis og Uma. Umi Ursus venter på sine resultater, men det så bra ut på bildene. Og Desperados Qandis er øyenlyst på nytt - uten noen anmerkninger.

14 oktober
NSVCH Desperados Scilla har klart et strålende opprykk til lydighet klasse III!
Noen klarer 1. premien og opprykket, andre klarer det med glans. Hva sier dere til 10-ere i alle øvelser med unntak av apportering, der hun "bare" fikk 9,5??? Poengsummen ble historisk bra - hele 199 poeng av totalt 200 mulige, og jeg er liksom ikke i tvil om at dere vant klassen... 

Dyktig trener og fører er Nina Beate Wold som akkurat har mistet sine to andre lydighetshunder som hun konkurrerte i toppen med. Derfor er det ekstra hyggelig å se at endelig fungerer det slik som det skal med Scilla også. Og tusen takk, Nina for kommentaren: Det var kurset du holdt i Molde som fikk meg til å legge om treningen. Nå må Scilla tenke mye selv, og det løste problemene. En slik kommentar i ny og ned og man har energi til å jobbe med hund MYE lenger :-) Bildet over er tatt under en liten treningsrunde i Trondheim i sommer.

10 oktober
Endelig har jeg fått lagt ut bildene fra brukshundkurset på Voss i august. Bildene finner du her

8 oktober
FINUCH Desperados Romeo på god vei mot et dobbeltchampionat! 
Dette er hva eier Satu skriver: 

Yesterday we were with Romeo in Äetsä and we took part to year´s last tracking test. Romeo tracked fine as usual and the result of the day was winner class 1 st prize and 45 points! In winner class there were 12 dogs and only 3 made 1st prize. Last weekend, when Romeo got 1 st prize and 40 points, only two dogs made 1st prize (in winner class there were 10 dogs). So Romeo needs one more first prize in winner class to gain his champion title. Only sad thing is that there is no tracking tests this year but from this it is good to continue next spring.

7. oktober
Kaisa (NVCH Desperados Ricola) har grunn til å rekke tunge!
I pissregn startet hun og fører Marian Janet Nossen i klasse C bruks, fikk 7 på oppsøk og 10 på spor og en total poengsum på 484 vant de klassen med opprykk til klasse B! STOR gratulasjon til dere begge!!! Kjenner jeg dere rett er det vel ikke lenge før klasse B er en saga blott også? Vi er imponert og ble inspirert til å trene!

En annen som imponerer stort er Elin Anita Gjerde og Desperados Tingeling som i pissregn på et spor som stort sett gikk i myr "svømte" seg fram til en 1. premie på blodsporprøve i Sverige. Dermed er det "kun" to premieringer i åpen klasse på utstilling som skiller de fra en norsk-svensk viltsporchampion. Vi gratulerer!

Ikke nok med det. En annen meget våt ekvipasje debuterte i klasse II i lydighet på NKK-Kongsvinger i dag. Det var Desperados Twister og Håvard Folkedal. De to har tidligere hatt EN eneste start i LP I og ikke trent sammen med noen som trener mot konkurranse. Dessverre ble det en null i helhetsinntrykket da Twister bare måtte tisse inne i ringen (slik går det når man ikke lufter godt nok før start) og så ble det en 0 på fremadsending. Men sluttsummen ble likevel hele 137,5 poeng, bare 2,5 poeng fra en 2. premie. Godt jobba!!! Dette klarer dere!

4 oktober
Vilja BIR og BIS-3 på valpeshow
Mens jeg var i Skottland var Vilja og Bjørn Jensen på valpeshow i Skien. Resultatet ble imponerende BIR og BIS-3! Kritikken var som følger: Bra hode og uttrykk. God hals. Godkjent overlinje. Velutviklet kropp for sin alder. Sterk benstilling og normale vinkler. Bra tassar (labber). Bra pelskvalitet. Vel presenterad. Beveger seg med bra steg. Og når man ser på bildet ser man virkelig hvor Vilja har utviklet seg på de to månedene som har gått siden hun var på besøk hos oss. Flott jobba, Bjørn!

12 september
Vi gratulerer NVCH Desperados Ricola og Marian med sitt fjerde cert i helga.
Og ikke minst Desperados Ulric og Hans som debuterte på utstilling med 1 JK, 1 JKK, HP! 

3. september
Desperados Twister og Håvard Folkedal har debutert på lydighetsprøve
I pissregn oppnådde de 176,5 poeng og de ble nr. 1 av 15 i klassen. STOR gratulasjon!

3. september
Desperados Veni Vidi Vici og Desperados Vezla har vært på valpeshow
Veni ble BIR med fin kritikk, men ble uplassert av 10 mulig raser i gruppen (17 valper). Vezla gikk med innleid handler Karoline og fikk en like fin kritikk.

29 august
Bilder fra spanielhelga i Førde finner du her

28 august
En hoppande glad champion - NVCH Desperados Rigoletta (Poa)

Stor gratulasjon til Anne Langerud som har fått imponerende resultater på spor og som debuterte i ringen med dobbelt utstilling i Trondheim der de ble 3. vinner og 2. vinner. 

28 august
Desperados Uma (Noora) har debutert på blodsporprøve i Finland med 46 poeng av 50 oppnåelige og en 1. premie

 

28 august
Streamside Norseman 
(e. Desperados Jivaro) og sølvi Gran ble nr. 3 under NM-narkotikahund 2006. Se alle resultater her: http://www.buskerud
-politihundelag.com/
 

Desperados Roxie og Håkon Ingul gjorde det også brukbart i gjesteklassen og ble totalt nr. 17 av 28, men har ennå mer å hente på feltsøk og på lydigheten. Men Roxie er en ung hund og kommer nok sterkere igjen!

 

 

 

 

 

 

 

28 august
Spanielhelg i Førde 26-27 august 
Over Desperados Tingeling og Elin Anita Gjerde som både ble BIS på den uoffisielle utstillingen og godkjent på jaktanleggsprøve.

Til venstre NSVCH Desperados Chelly som fikk 2. premie i begynnerklasse på apportprøve.

NVCH Desperados Othello ble beste hund på sporprøven med HP.

Under Desperados Veni Vidi Vici til Bodil Otterhjell og Desperados Vita Bella som ble beste par i en moro klasse.

 

 

 

 

Til venstre Hans Hodne med Desperados Ulric som ble 2. beste debutant og beste mannlige/debutant utstiller. Akkurat da Ricky og Hans gikk i ringen åpnet himmelens sluser seg og det bøttet ned!!!

 

Gisle ble beste juniorhandler med Desperados Qandis

 

 

 

 

 

 

 

23 august
Ny champion - Finsk utstillingschampion Desperados Romeo
Stor gratulasjon til Satu som har fått to cert på Romeo på kort tid! På denne utstillingen ble han også 2. beste hanne.

23 august
NVCH Desperados Scilla er nå godkjent ettersøkshund!

8. august
Her kommer endelig bildene av Desperados Tycho Brahe
1. premie på blodspor og godkjent ettersøkshund

6.august
Desperados Undis til Yvonne Keeve har i dag vunnet sitt 3. junior-cert i Tyskland og fått tittelen juniorchampion. Vi gratulerer ! Mer om det tyske utstillingssystemet kommer senere.

6. august
Desperados Romeo til Satu Savolainen-Pulli har på finsk sporprøve i dag gått til 1. premie med 44 poeng. Dermed er han nå over i vinnerklasse - noe som var målet for dette året. STOR gratulasjon også til Finland!

5. august
Ny viltsporchampion - NVCH Desperados Qellie til Vigdis Vigdal
Hun fikk sin andre premiering i åpen klasse på utstilling i Nesbyen i dag.
Der vant Tingeling unghundklassen med HP og ble 2. vinner. Ricola ble 3. vinner.

5. august
Ny viltsporchampion - NSCH Desperados Scilla til Nina Beate Wold
Hun fikk sin 1. premie på bevegelig blodsporprøve i Sverige. Samme sted var også pappa "Piano" som også gikk til 1. premie og svenskt championat. Flott jobba, Jon! 

5. august
Desperados Uno fikk sin tredje 1. premie på ordinær prøve i Førde i dag - bare 11 mndr gammel. Stor gratulasjon også til NVCH NUCH Stardom Summer Shoes til Bente Andreasen som ble 2. beste hund med HP. NVCH NMB-05 La Casa de Perras Marco Polo fikk også HP. flere resultater har jeg ikke ennå.

30.07
Desperados Romeo vant cert og ble beste hannhund i Kotka, Finland i dag (arkiv-foto over)
I Tyskland har Desperados Undis blitt nr. 2 i klassen med excellent.

28 juli
Vi gratulerer Desperados Uno og Idar sylte med godkjent ettersøkshund
Uno er bare 11 måneder gammel og fikk 8 poeng på fersksporprøve.
Så da er de klar for årets hjortejakt. Godt jobba!

23 juli
STOR gratulasjon til Desperados Rigoletta (Poa) og Anne Langerud som på sin 4. blodsporprøve får sin 4. 1. premie og vinner hele prøven på Løten der det var påmeldt 42 hunder i varmen. Ikke nok med det - alle de fire prøvene Poa har startet på har hatt mange deltakere og hun har blitt 1 x nr. 1, 2 x nr. 2 og 1 x nr. 3. Imponerende av en debuterende hundefører!!! Samme sted går Desperados Titicaca og Gunnar Kvammen til også 1. premie med HP og blir nr. 4. Stor dag, med andre ord.

Det var 46 hunder påmeldt, 18 ble trukket eller møtte ikke, 13 fikk 0 pr., 5 fikk 2 pr., 6 fikk ren 1 pr. og 4 fikk 1 med HP.

8,5 år gamle NSVCH Desperados Nicoline troner med sine premier som hun fikk da hun vant Selbuprøven. Takk Lise for flott bilde!

9 juli
Desperados Tingeling har gått til sin 4. førstepremie på spor i dag (på fire starter)!

8 juli
Desperados Uno til Idar sylte har startet på sin andre blodsporprøve og fikk igjen fullt hus og 1. premie med HP! 

NSVCH Desperados Desperados Nicoline til Hilde Kolstad vant Selbuprøven i dag. Det var 23 startende hunder og bare 4 x 1. premie og i bøttevis med nuller. Desperados Rigoletta til Anne Langerud hadde sin tredje start og tredje 1. premie. Vi gratulerer! 1. premie også til cockeren Tomboys Symphony for You.

7.juli
Desperados Umi Ursus har bestått egnethets-testen hos redningshundene med god margin! Og D. San Sebastian har gjort ferdig felles-dekken samme sted.

4.juli
Desperados Undis har tatt et nytt junior-cert, ble beste junior, og ble 2. beste tispe i Tyskland! Nytt foto over. Det var 33 springere på utstillingen + 19 andre spaniels (amerikaner og cocker var ikke med).

Desperados Uno og Idar Sylte har debutert på bevegelig blodsporprøve med 1. premie og meget godt på alle moment. 

 

 

 

29  juni
Ny champion - NVCH Desperados Scilla
Scilla gikk til sin tredje 1. premie i dag på bevegelig prøve i sterk varme og på et 24 timer gammelt spor. Hun brukte hele 43 minutter på sporet som gikk delvis i terreng med lite vitring, bl.a. over svaberg. STOR gratulasjon til Eier Nina Beate Woll og fører og "bestefar" Jon Sæter. Se nytt foto over!

25 juni
Dobbelutstilling på Oppdal
STOR gratulasjon til Anita Gulla med Desperados Sprintos som ble 2. vinner med CK lørdag og cert og 2. beste hanne på søndag. Søndag også cert til kullsøster Desperados Scilla og BIR og BIG-4 til pappa Brigadoon Ebony and Ivory. Samme sted fikk også Astrosprings Io til Einar Ese den siste premieringen for sitt viltsporchampionat!

19juni
Qandis og Chelly har gått svensk blodsporprøve og begge fikk 1. pr. m HP
Dermed er begge svensk viltsporchampion. Nytt bilde kommer når jeg har fått tilsendt rosettene.

19 juni
Desperados Undis har fått junior-cert i Tyskland
Her er hva eier Yvonne skriver:
Dommer: Per Porsild. Kritikk: Teeth and bite correct, good size, very good and feminin head, good eyes, good earset, very good topline and very good underline. Very good angulation, strong bone, good coat, moves very well. Exc.1 J-CAC

In Germany you need 3 J-CAC or 6 Res J-CAC for title "Youth Champion". You have nine month to gain title (9-18th month). On each show there is one J-CAC per sex.
You can not show a dog younger than 15 month in openclass or "Zwischenklasse". Only in these classes you can get the CAC for "adult Champion". You need 4 CAC for Championtitle (3 judges) and one year between the third and the fourth cac.

På bildet til høyre trener Yvonne og Undis lydighet.

19 juni
NSVCH Desperados Nicoline har gått til 1. premie på blodsporprøve. På samme prøve som Jens Holte debuterte som hundefører med 1 m HP og 2. beste hund med NVCH Ingribakkens Illiade. Samme sted fikk også NUCH NSVCH Desperados Najade 1. premie. Så trønderfolket er aktive! Utfyllende resultater kommer på NKK's hjemmesdie www.nkk.no. Se under resultater - jakt - blodspor eller på på direktelinken her. På grunn av ferie har ikke alle de nye resultatene blitt lagt inn der ennå - men de kommer med de første, har jeg blitt lovet.

 

 

13 juni
NM-resultatene er korrigert
Det ble en HP for mye..... :-) Over er alle spanielene som deltok ved årets NM. 8 springere og 1 cocker. Fra venstre Desperados Titicaca, Kahill's Coco Chanell, bak Desperados Nicoline, Zelini Roxette og Zelini Easy Rider, bak Tomboys Symphony for You, Stardom Summer Shoes, La Casa de Perras Marco Polo og Desperados Najade.
Foto: Eva Kvammen.

13 juni
11 juni - dagen etter NM - vant like godt NUCH NSVCH Desperados Najade og Bodil Holm sporprøven i Trøndelag. Mens Desperados Titicaca fik ken 2. premie i Stryn.

13 juni
Blodspor-rapport fra SVCH Desperados Quaddy, Sverige
Det har vært DM (distriktsmesterskap) i viltspor og vi har fått følgende rapport fra SVCH Desperados Quaddy: Arrangør var SSRK:s södra avdelning uppe i Karlskrona i östra Blekinge. Det var förra årets HP-hundar som var inbjudna och däribland en viss Desperado hund kallad Quaddy med förar Hans Follin. Han placerade sig som 4:de bästa hund. Mycket bra gjort! Det var inget vanligt viltspårprov. Spåret var lagt med spårskor, var ca 1000 meter långt, hade en del svårigheter under vägen som t ex  att man gått i cirklar mindre blod i spåret skott mitt under spårningen utan att vare sig förare eller hund visste om det, fler vinklar och återgångsvinkel utan blod. Till detta var det 30 grader varmt och vindstilla. Vi startade kl 12 och var klara fram på kvällskvisten med alla hundarna. Quaddy var den enda spanieln. Det var retriever för resten. Samtliga hundar klarade sig runt spåret bara detta en prestation i denna värme. Det var roligt att se ekipagen återvända tillbaka till samlingsplatsen. Den ene föraren var rödare i ansiktet av ansträngning än den andra men samtliga såg väldigt nöjda och glada ut. Och varje hund avslutade med ett bad och en simtur i en förbipasserande å tills en av deltagarna kom upp och berättade att nu hade vi fört så mycket väsen att en orm fann för gott att simma över till andra sidan av ån.  

12 juni
Først og fremst må jeg få gratulere Lise Tromsdal og NSVCH Kahill's Coco Chanell fra avd. Trøndelag med NM-vinner blodspor 2006. En flott prestasjon av en ung ekvipasje!!! 
Her finner du link til Lises hjemmeside

Øvrige spaniels på NM:
1. premie med HP:
NSVCH Zelinis Eazy Rider
Eier Torstein og Ellen Solset, Sogn og Fjordane

1. premie:
NUCH NSVCH  Zelinis Roxette Eier Torstein og Ellen Solset, Sogn og Fjordane
NUCH NSVCH Desperados Najade
til Bodil Holm, Trøndelag
NVCH Stardom Summer Shoe og NVch La Casa De Perras Marco Polo Eier til begge er Bente Andresen, Møre og Romsdal
Desperados Titicaca til Gunnar og Eva Kvammen, Sogn og Fjordane
NVCH Tomboys Symphony For You (cocker) til Wencge Krogstad, Trøndelag 

0 denne gangen: 
NSVCH Desperados Nicoline
til Hilde Kolstad, Trøndelag
"Tiril" gikk sporrett til hun mistet sporet i et avhopp og kom seg ikke tilbake. 

Det startet 35 hunder - av dette 8 springere og 1 cocker. 13 hunder nullet - en fikk 2. premie og en fikk 3. premie og 20 fikk 1. premie - av dem 8 spaniels. Ikke dårlig statistikk!!!

12. juni
Brukshundprøve på Voss 10-11 juni
Qandis startet i B. Fikk et elendig sporoppsøk (6) og vi rotet oss regelrett langt inn i granskogen (plantefelt sitkagran) og klarte ikke å komme oss ut igjen av den samtidig som vi skulle finne igjen et spor. Resten av prøven ble tatt som trening. Ricola (Kaisa) gikk i C begge dagene og vant klassen med godkjent på lørdag og ble nr. 4 på søndag. Chelly debuterte i C på søndag og ble nr. 2 i klassen med godkjent.

12. juni
Desperados Scilla har debutert i lydighet med 188 poeng!
STOR gratulasjon til fører Nina Beate Wold

12. juni
Desperados Romeo har fått sin første 1. premie på spor i Finland med 46 poeng!

6 juni
FANTASTISK sporhelg i Luster! 
Chelly - 1. premie med HP og prøvens beste hund og 2. premie dag 2
Qellie - 1. premie med HP og 2. beste hund
Tingeling - 1. premie med HP og 2. beste hund + 1. premie dag 2
Qandis - 1. premie med ny fører
Titicaca - 2 x 1. premie
Ricola - 2. premie
Urja's Frøken Embla (etter Odin) 1 med HP og prøvens beste hund
Geltman's Aristoteles (halvbror til R-kullet) 1. premie
Flere andre springere gjorde det også meget godt!!!
Se Luster hundeklubbs hjemmeside for fullstendige resultater og bilder

I Molde fikk Desperados Scilla sin andre 1. premie på spor med fører Jon Sæter
Vi gratulerer! Scillas halvbror Streamside's Yale Graduate fikk også sin 2. førstepremie, HP og ble prøvens beste hund! 

I Finland debuterte Uma på utstilling 9 mndr og 2. dager gammel med å få res CC. Se Uma's hjemmeside.

I Tyskland debuterte Undis på utstilling samme dag. Også hun med res. CC og følgende kritikk: 
Black white, very good type, right seize, correct bone, very nice head and expression, very good length of neck, good length of body, correct angulation, nice hair
behaving friendly and with a lot of discipline, moving with a lot of drive, very good tailcarriage and tailmovement. Exc2 / J-CAC Res. 
Se foto på Undis side:

28 mai
Desperados Uma - eller Noora debuterer på valpeshow med å bli BIS-valp!
Det er på den finske spanielklubbens Specialty Show 28.5.2006 og springer-valpene ble bedømt av Mrs Lyn Gregory (Kennel Arcadia), England og BIS-valp av Mr Graham Tain (Kennel Taimere), England. BIM-valp ble Adamant's Igor Novelle. Flere bilder av Uma finner du her.

'Kritikken: Beatiful black & white bitch with nice head shape. Muzzle needs to develop, Beautifully shaped dark eye, nice reach of neck, well-laid shoulders, with nice bone & good feet, chest needs to develop and drop. Slightly longes in body, hind quarter ok, moved ok, happy moving with good tail action & tailset. Cleanty presented with beautiful coat & feather for age. 

14. mai
Desperados Tingeling har debutert på blodsporprøve med en 1. premie
Prøven gikk i Fortun i går i svært tørt terreng med mye vilt og dommer var Andreas Otterhjell

Desperados Scilla har bestått karaktertest!
Det har også hennes pappa NUCH NVCH Brigadoon Ebony and Ivory og "samboer" NVCH Mollyway Magician. Vi gratulerer!

7 mai
STOR gratulasjon til Desperados Scilla og fører Jon Sæter som har gått til sin første 1. premie på blodsporprøve. I tillegg ble Scilla nr. 2 av 20 hunder! Prøvens beste hund ble nok en gang NVCH La Casa de Perras Marco Polo til Bente Andreasen. 1. premie også til Streamside Yale Graduate og til Grete Rødal og Barecho Six Fiit Under til Marianne Sæter. Vi gratulerer! Fullstendige resultater kommer senere

3. mai
Gisle har bestått jegerprøven - ennå ikke fylt 15 år!
Gratulasjoner kan sendes til mobilen hans 46 66 05 70...

30 april
Vi gratulerer Desperados Tingeling med cert og 2 BTK i Naustdal for Eva Mjelde. Se foto over. Samme sted fikk Desperados Rochelle 4 VK, CK, 5 BTK. Vi gikk også lydighet. Qandis gikk til en ny 3. premie med 133 poeng, mens Chelly ikke klarte å få alt på plass og det haglet med nuller - men bare en øvelse hadde 0 begge dager...

Desperados Senor Sintran har fullført MH-testen i dag med godt resultat. 
Se foto over. Han er vel den første norskeide springer som har gått denne testen? Resultatene fra testen finner du her. Teksten er på svensk da den er hentet fra en svensk hjemmeside...

Nytt ståbilde av Desperados Uma i Finland - 8 mndr gammel.

12 april
BIS-valp i Stavanger
Vi gratulerer Desperados Ulrick og Hans Hodne med BIS-valp på spanielklubbens utstilling i stavanger i helga for engelske Mark Collins. Ulrick ble også BIR-valp dagen før på brukshundklubbens utstilling. Dommer Vidar Grundetjern. Se foto over da Ulrick ble BIS. Fotograf: Ellen Getz Wold. Det var 14 spanielvalper med på utstillingen.

Gratulasjon også til Desperados San Sebastian til Sylvelin Andersen som fikk 2 VK med CK og 3 BHK for Vidar Grundetjern.

I Finland har Desperados Romeo vært på dobbelutstilling. Det ble nok en 2. vinner og reserve cert og 3. vinner dagen etter.

Lydighet:
Samme sted gikk vi lydighet og NVCH Desperados Rochelle til undertegnede debuterte i klasse II med 151,5 p til tross for 0 på fremsending til kjegle og diverse andre "finurligheter" underveis. NVCH Desperados Qandis gikk ikke så veldig bra, men gjennomførte og fikk bestått i alle øvelser, gullmerket og 138 p (2 p fra 2. premie...).

Desperados Roxie og Håkon Ingul debuterte i lydighet i Norgheimsund med 177 poeng og 1. premie. Vi gratulerer!

5 april
Vi gratulerer Desperados Sprintos med eiere med A-hofter på dog-web i dag! Dermed er vel 6 av 7 i kullet HD-undersøkt, alle med A.

6 mars
Nye regler for blodspor- og fersksporprøver ligger nå endelig på NKK's hjemmeside under regler og retningslinjer. De er gjeldende fra 1. januar 2006. Se www.nkk.no 

23 mars
Vi gratulerer Viggo og NVCH Desperados Nanok med regodkjent lavinehund! Følg linken. Vi ønsker også Sintran lykke til på Leirvassbu!

22 mars
Desperados Romeo med videre suksess i ringen!
11.03 Litauen winner 2006 show. 
Romeo vann åpen klasse, certificat, 2. beste hann og res-cacib. 
Dommer var Živile Povilaitiene fra Litauen.

12.03 Vilnus cup show 
Romeo ble nummer to i åpen klasse med excellent 
Dommer var Vilmos Kardos.

19.03 Tampere 
Romeo startet i working class og vant klassen. 
Dommer var Christian Geelmuyden (Norge).

15 mars
Desperados Romeo vant åpen klasse med CAC i Finland 11 mars. Han trenger nå to CAC til fra åpen klasse eller et "stort" CAC for å bli champion. Vi gratulerer! Se foto over.

15 mars
Desperados Qarmen har flyttet til Larvik
Vi ønsker både hun og familien lykke til og håper alt går bra!

3 mars
Vi gratulerer Desperados Titicaca med A-hofter
Dermed er nr. 6 i T-kullet HD-undersøkt og fri for HD og 3 er også røntget på sine albuer uten anmerkning.

Timon har vært på besøk. Han har også fått avlest sine albuer med A hos kennelklubben - som er det beste som kan oppnås.

18 februar
Desperados Romeo ble 3. beste hann i dag i Finland
av totalt 9 hanner. 3 av dem fikk excelent. 

12. februar
Desperados San Sebastian 1 UK, 1 UKK, HP, 2 VK
Desperados Tingeling 1 UK, 1 UKK
Desperados Ulric BIR-valp
på utstillinga i Ølen i dag. 7 springere var med og Agnes Ganami var dommer. BIR ble Toparch Little Drummer Boy som er pappa til Ricolas valper og han ble med dette også champion!

8. februar
Desperados Ozzy øyenlyst og fri
Vi gratulerer Desperados Ozzy med frilyste øyne og normal gonoskopi (test for glaucom). Dermed blir det kanskje valper etter han i løpet av våren. Ozzy er godkjent narkotikahund, så det kan bli spennende å se hva han gir.

4. februar
Desperados Sierra har debutert på utstilling med 1. premie
Vi gratulerer Sira og Siv Merethe som debuterte med 1 UK, 2 UKK

4. februar
Desperados Thyco Brahe og Desperados Timon HD-fri
Begge hadde A-hofter som er det beste som er mulig å få. 
Dermed er 5 av 8 i T-kullet HD-undersøkt til nå - alle er fri. 
Den 6. er også røntget, men venter på avlesing.

26 jan
Desperados Qoca Qola 1. premie i åpen klasse på utstilling  
Dette var første gang Qoca har vært stilt i åpen klasse så vi gratulerer henne og Heidi med 1 AK og 5 VK.