Oversikt over tidligere kull

Trykk her og få opp kennelstatistikken

Trykk her for å få listet opp alle champions                Trykk her for å få listet opp alle vinnere

Kull: Far og Mor: Antall valper: År:
A Far: Wildfire Pietari
Mor: Sofus Honeysucle
6 valper
2 H + 4 T
1980
B Far: Wildfire Pietari
Mor: Sofus Smash Hit
6 valper
2 H + 4 T
1982
C Far: INTUCH FINVCH Wildfire Herra Herrmanni
Mor: Sofus Smash Hit
4 valper
4 H + 0 T
1983
D Far: NUCH Anything for You
Mor: Desperados Bandido
7 valper
3 H + 4 T
1984
E Far: Teesview Teleman
Mor: NUCH Revirets Sunday Morning Haze
6 valper
2 H + 4 T
1987
F Far: SUCH Pygmalias Dark Diplomat
Mor: NUCH NVCH Revirets Nellie of Grace Field
8 valper
6 H + 2 T
1989
G Far: SUCH Pygmalias Brazil-Jack
Mor: NUCH NVCH Revirets Nellie of Grace Field
11 valper
4 H + 7 T
1991
H Far: SJCH Hällagårdens Scaramouche
Mor: NUCH NVCH Desperados Freska
11 valper
4 H + 7 T
1992
I Far: NUCH Salix Freefall
Mor: NUCH NVCH Revirets Nellie of Grace Field
3 valper
0 H + 3 T
1993
J Far: NUCH Inu-Goya Toparch at Springtrend
Mor: NVCH Desperados Hedda
8 valper
4 H + 4 T
1995
K Far: SUCH Fairly-Hill’s Lucas
Mor: NUCH NVCH Desperados Freska
8 valper
4 H + 4 T
1996
L Far: NSVCH Fantin’s Brown Bright and Charming
Mor: NVCH Desperados Hedda
6 valper
3 H + 3 T
1996
M Far: LP1 Collowin Courtjester of Clapham
Mor: NUCH NVCH Desperados Freska
6 valper
4 H + 2 T
1997
N Far: Kahill’s California Classic
Mor: NVCH Desperados Hedda
11 valper
5 H + 6 T
1997
O Far: NUCH Nimblewhit Flower Power
Mor: NVCH Desperados Hedda
9 valper
6 H + 3 T
1999
P Far: NUCH NVCH Desperados Jivaro
Mor: NSUCH Desperados Musca
6 valper
5 H + 1 T
1999
Q Far: SU(u)CH Eastriding Black Tuxedo
Mor: NUCH NVCH Desperados Odessa
9 valper
4 H + 5 T
2001
R Far: SUCH SVCH Cleavehilll Backward Glanse
Mor: NUCH NVCH Desperados Odessa
9 valper
3 H + 6 T
2003
S Far: NUCH NVCH Brigadoon Ebony & Ivory
Mor: NSVCH Desperados Qandis
7 valper
5 H + 2 T
2004
T Far: SVCH LP I LP II TJH Fairley-Hill's Quasimodo
Mor: NUCH NVCH Desperados Odessa
8 valper
6 H + 2 T
2004
U Far: NUCH NVCH Brigadoon Ebony & Ivory
Mor: NSVCH Desperados Qandis
7 valper
4 H + 3 T
2005
V Far: NSVCH Kvistagrans Night Rider
Mor: NSVCH Desperados Rochelle
7 valper
2 H + 5 T
2006
W Far: Hunting Habit's MB Lord Glauchester
Mor: NSVCH Desperados Qandis
7 valper
4 H +3 T
2007
x Far: SNVCH Sisustar Eddie of Edlington
Mor: NSVCH Desperados Rochelle
6 valper
4 H +2 T
2007
Y Far: NUCH Bobwhite Acid Jazz
Mor: NORD VCH Desperados Rochelle
5 valper
3 H +2 T
2009
Z Far: NUCH Bobwhite Acid Jazz
Mor: N FINVCH Desperados Vezla
7 valper
3 H +4 T
2009

 

Cocker-kull:

A: Sofus Honeysuckle ble den første tispen vi hadde kull på - da det ikke var mulig å parre min første tispe Hey-La's Whait and See. Svart/hvite Honeysuckle - eller Mitti som hun hette til daglig var en morsom liten cocker med et meget trivelig gemytt men mye lyd da hun møtte kjentfolk. Hun var meget lett å kjenne igjen på grunn av at hun hadde sjørøvertegning i hodet. Hun fikk 1. premie på utstilling og førstepremie på spor. Hun ble mor til 6 valper sammen med finskfødte Wildfire Pietari - alle blue roan. En hanne i kullet manglet en testikkel. Fire i kullet ble utstilt - alle med 1. premie. Best gjorde Amigo det ved å bli nr. 4 i vinnerklasse med CK som unghund på nordisk vinnerutstilling. Han ble også far til et par kull. Argentina blir også mor til ett valpekull.

B: Sofus Smash Hit - til daglig Arja - var nært beslektet med Mitti - men var egentlig meget ulik henne. Arja var majestetisk i sitt uttrykk, vakkert sort/hvit/tan i fargen, hun utstrålte ro og verdighet, var verdens snilleste hund med alle slags dyr og mennesker, var en glitrende apportør på land og i vann, ble høyt premiert på spor (dette var før en cocker kunne bli viltsporchampion)  - men kunne ikke tenke seg å bruke energi på å løpe hurtig rundt i skogen. På utstilling fikk hun CK. Også hun ble parret med Wildfire Pietari og det ble 6 levende valper - blue roan, blue roan og tan, sort/hvit/tan, orange roan og rød/hvit. Selv beholdt vi Bandido (til daglig Solo) som fikk flere CK, godkjent jaktanleggsprøve og hun ble sporpremiert. Totalt ble 5 valper utstilt - 3 med 1. premie. Dessverre utviklet både Arja og flere av hennes avkom øyensykdommen PRA.

C: Arjas neste kull (hun fikk ikke PRA-diagnosen før ved 5 års alder) var med finskeide Wildfire Herra Herrmanni. Dessverre ble det ingen tisper i dette kullet - bare fire hanner. En valp utviklet entropion (sterkt hengende øyenlokk) og måtte opereres for dette.

D: Desperados Bandido (Solo) fra B-kullet var en meget viljesterk og sammensatt hund med stor og ikke alltid så lett kontrollerbar jaktlyst.... Men hun lærte meg mye - bl.a. debuterte vi på svenske jaktprøver og hun lærte meg alt om hvor vanskelig det er å lære en hund til å apportere fugl når han egentlig ikke vil apportere noen ting. Solo ble mor til 7 valper med vakre NUCH Anything for You som hadde mye fornemt Ørliden-blod i sine årer. Siden både mor og far var rød/hvite (roan) ble alle valpene rød/hvite. To av dem skrev spanielhistorie. NLCH Dingo blir lydighetschampion, 4 cert, flere BIR og BIG-plasseringer og blir BIS-veteran på kennelklubbens utstilling. NVCH Domino blir første spaniel på kennel Fantin og første cocker som får tittelen viltsporchampion. Hun vinner også cert og BIM, får 1. premie i lydighet klasse I og godkjent jaktanleggsprøve. Diva reiste til Sverige og ble mor til ett valpekull på kennel Nordtjärn. Den siste cockertispa jeg beholdt viste seg å være tokjønnet - dette sammen med øyensykdommen PRA satte dette en stopper for min deby som cocker-oppdretter.


Springer-kull:

E: NUCH NVCH Revirets Sunday Morning Haze blir mor til vårt første springerkull på 6 valper etter Teesview Teleman. Kullet ble født i etter mange praktiske problemer underveis inkludert en tur til Husqvarna og keisersnitt for å få ut siste valpen - som dessverre var dødfødt. Dette blir derfor første og eneste kull etter Hazel. Selv om dette er vårt første springer-kull var vi meget heldige med våre valpekjøpere. Pappaen preget dette kullet både av sinn og skinn. Men man må heller ikke glemme at Hazel selv var en meget dyktig jakthund og en fremragende apportør. Hele 3 av valpene blir jaktpremiert. Emanuel og Evita oppnår 2 EK på jaktprøve og begge blir kåret til prøvens beste hund. Både Evita og Era oppnår cert på utstilling. Fire av valpene brukes i avl. Emanuel setter først og fremst spor etter seg på kennel Astrospring i Sverige. Evita blir stamtispe på kennel Fantin i Norge og ligger til nå bak alle valper født med det kennelnavn. Hun blir en meget gammel hund.

F: NUCH NVCH Revirets Nellie of Grace Field (Hazel's halvsøster) kom til oss etter at Hazel viste seg uegnet som avlstispe. Nellie har det meste vi ønsker oss av en springer. Fremfor alt har hun meget god pigment, en utmerket front og et meget trivelig temperament. Hun er ikke mere en 49 cm høy - men har mye kropp og god beinstamme. Dessuten er en en glimrende sporhund og en god jakthund. Nellie parres første gang med SUCH Pygmalia's Dark Diplomat. Resultatet ble 8 valper, 6 av disse er hanner. Ingen av valpene ligner sin mamma i størrelse eller front, men hele kullet er velbygde og velfungerende valper med rasetypiske bruksegenskaper. Selv beholder vi tispen NUCH NVCH Freska. Hun blir over 13 år og vinner MYE. Hannen NUCH NVCH Fargo er en meget stilig hund som blir far til ett kull - bl.a. bombehunden "Tim". Farge blir også en slags "stamfar" til springeroppdrettet til kennel Urja. En annen hanne, Freddie, stilles 4 ganger og oppnår 2 x cert og 2 x BIM. Dessverre stilles han aldri på NKK-utstilling.

G: Nellies neste kull er etter SUCH Pygmalias Brazil Jack. Denne gangen blir det hele 11 valper etter et keisersnitt!!! Valpene har en gjennomsnittsvekt på hele 375 g. Denne gangen får valpene mere mammas størrelse og type. NVCH Giska får raskt sin tittel og flere andre av tispene fungerer utmerket på jakt og på sporprøver. NVCH Gussie skader sitt øye som liten valp slik at dette må fjernes, men hun stilles ut som veteran og får da til slutt sin velfortjente tittel. Gussie utvikler seg til å bli en MEGET god hund på hjortejakt - både før og etter skuddet. Getzie får cert på utstilling og Guinea får res. CACIB. Begge brukes til praktisk ettersøk og vises ikke flere ganger i utstillingsringen. Gutta i kullet havner alle hos uerfarne valpekjøpere - noe som ikke blir spesielt vellykket for de trenger en krevende hånd.

I: Nellies tredje kull er etter NUCH Salix Freefall. Også denne gangen blir det keisersnitt - på grunn av sammenvoksninger etter forrige keisersnitt. Det blir tre tisper - alle tre trivelige og velfungerende. To av disse får konkurranseinteresserte eiere som oppnår meget gode resultater på bruksprøver. To blir champions og blir godkjent på jaktanleggsprøve, NVCH Inka og NVCH Iza. Iza blir også nr. 7 (av 56 hunder) på NM-blodspor 2000 ført av sin 13 år gamle eier! Inka i utstillingsringen cert, BIG og BIG-3. Inka blir smittet av harepest, overlever første runde men må til slutt avlives kun 6 år gammel.

H: NUCH NVCH Desperados Freska får overta som avlstispe. Freska lever opp til navnet sitt i aktivitet. Det tar tid før hun blir modig nok i vannet til å gå til premiering på jaktprøve - men når hun først kommer - kommer hun godt! Freska er en ganske stor, men meget elegant og velgående tispe. Hun blir først parret med SJCH Hällagårdens Scaramouche. Det blir hele 11 valper. Vi ønsker oss litt bedre pigment og vannpasjon - og det får vi! Det blir et kull med mye fart, jaktlyst, god pigment og de fleste i kullet er utrolig velgående. NSVCH Hero gjør det skarpt både på jaktprøver der han blir prøvevinner, han blir en god sporhund og i utstillingsringen får han 2 x cert og flere CK. Han blir også far til tre kull - bl.a. D-kullet til kennel Ingribakken og i høy alder B-kullet til kennel Orreberget. Vår egen NVCH Hedda følger i fotsporene til sin storebror. Hun blir også vår nye avlstispe. NVCH Herlige Maja viser at det er flere i kullet som har gode bruksegenskaper. Hun gjør det også godt på jaktanleggsprøve. Heldige Tilla blir mor til to kull på kennel Sandar.

K: Freskas andre kull er etter SUCH Fairley Hill's Lucas. Det blir 9 valper, men en av dem har vannhode og blir avlivet som liten. De fleste av valpene er ganske typeulik både far og mor. Men alle får meget fine størrelser, vakre pelser, sunne og friske med et trivelig temperament. Svart/hvite NVCH Khubilai-Khan viser seg å være en utmerket sporhund, både i praksis og på prøver. Kopper er en liten kopi av sin farfar "Bruno". Han debuterer på utstilling med cert, BIR, BIG og BIS-3. Kenya blir oljesøkshund hos Fjellanger. De øvrige fungerer godt som familie/jakthunder.

M: Freskas tredje kull er etter LP Collowin Courtjester of Clapham. Egentlig var det meningen å bruke en sønn av "Boggie" - men det er ikke alltid tingene går slik som planlagt! En valp blir avlivet som liten på grunn av en defekt og en har et lite øye. De fleste av de 6 valpene havner hos meget aktive eiere. Dette kullet er av en helt annen type en Freskas tidligere to kull. De er edlere, elegantere, lettere og flere er ganske høye. Alle har stor arbeidslyst, er velfungerende og har aktive eiere. NUCH NVCH Monir og NUCH NSVCH Musca får begge sine doble titler på rekordfart. Musca gjør det også godt på jaktanleggsprøve. Både Monir og Musca konkurrerer også lydighet og Monir går agility med godt resultat. Monir blir kåret til årets lydighetshund 2000. Også NSVCH Micko (CK utstilling) og Molly gjør det skarpt på spor og blir godkjent ettersøkshund på rekordtid. Mitro er godkjent narkotikahund i politiet. Det viser seg at med litt tid (3 år) ble dette kullet minst like godt som Freskas tidligere kull.

J: NVCH Desperados Hedda klarer aldri å oppnå sin NUCH tittel - men har 2 x cert, 2 x BIR, gruppeplasseringer og flere 3 VK m/CK på NKK-utstillinger. Hennes styrke er superbe bevegelser, pels og pigment. Dessuten er hun et arbeidsjern av de store, en oter i vannet og en meget trivelig og velfungerende hund. Hennes største svakhet er at hun gir i fra seg lyd når hun blir for ivrig. Hennes første kull blir etter NUCH Inu-Goya Toparch at Springtrend. Det blir et meget jevnt kull med 8 valper som alle har fin størrelse og type. Alle har også meget stor arbeidskapasitet og et trivelig temperament. NUCH NVCH Jivaro, skrapkaka i kullet eksteriørt som liten, blir igjen hos oss. Han får raskt sin tittel og blir jakt- og lydighetspremiert. Han blir også far til 5 kull. Også NUCH NVCH Julie gjør det meget skarpt - også i lydighet. Dessverre blir Julie syk og må avlives før hun fikk debutere i eliteklasse. NVCH Juno var ganske så reservert som valp - men tar dette igjen som voksen og utmerker som en glimrende sporhund - bl.a. nr. 8 NM spor 2000! Janka, Jaro og Jennie får henholdsvis cert og CK på utstilling de få gangene de vises. De to første gjør det også godt på bruksprøver. Junior blir første norske springer som godkjennes både som lavinehund og redningshund sommer. Er i tillegg godkjent som ruinsøkshund. Både Juno og Jaro består også jaktanleggsprøven. Jaro blir også far til et valpekull på kennel La Casa de Perras.

L: Heddas andre kull blir etter NVCH Fantin's Brown Bright and Charming (etter D. Evita). Dette er første gang vi skal doble på Hazel/Nellie - så vi er spent. Ved levering er det to av hannene som ikke har fått på plass testiklenene, men dette går helt greit. De 6 valpene blir ikke spesielt typelike. Noen ligner mor og noen ligner far. Flere er utsatt for uhell. En blir overkjørt, Largo brekker et frambein - men gjør det senere likevel meget godt på lydighet og Linus som utvikler seg til en glimrende hund på skogsfugljakt. Bare i løpet av hans første to jaktsesonger felles det ca. 40 fugler for han. Han blir angrepet av ulv - men kommer heldigvis fra det med bare mindre (fysiske) skader. NSVCH Lord Lafayette går som en klokke på spor og drar i land den ene 1. premien etter den andre - inkludert NM-blodspor 1999 og kongepokalen! I 2001 blir han nr. 2 på NM. Han får også 2 x cert på utstilling og består jaktanleggsprøve og konkurrerer både LP og agility og består karaktertest.  Dessverre må han avlives så alt for ung på grunn av en betennelse i kjeven etter et strå som har ligget og murret i flere år uten at noen har skjønt hva det var. Lizzie Lafayette gjør det godt på jakt der det felles både rådyr, hare og tiur for henne, hun starter på jaktprøve, får CK på utstilling og blir mor til kennel Shekinas første springerkull.

N: Heddas tredje kull er etter Kahill's California Classic. Det blir hele 11 valper - alle meget typelike og stort sett meget velfungerende både hjemme, i arbeid og på prøver. Dessuten ser alle ut til å ha fått mammas vakre pels og størrelse, mens de typemessig er delt mellom Heddas type samt farmor Ronnies type. NUCH NSVCH Najade gjør det skarpt på utstilling med 5 x cert, BIR, gruppeplasseringer og CACIB. Hun gjør det også meget skarpt på sporprøver og får både norsk og svensk tittel. I 2004 blir hund nr. 4 på NM-blodspor. Dessverre blir det aldri valper etter henne. Hun eies av kennel Mi-Mio's. Også NVCH Nicoline får cert på utstilling og gjør det virkelig skarpt på sporprøver med en rekke 1. premier og HP-er. Begeg to består også jaktanleggsprøven. NVCH Nira oppnår også raskt 3 x 1. premie på spor og får cert, BIR, BIG og BIS-3 på utstilling. Hun "lurer" seg til et valpekull med sin halvbror og får senere ett kull til. Hun blir fylkesmester i klasse I! Senere får hun en solid 1. pr. også i klasse II og III. Hun blir mor til tre valpekull hos eier Elke Maria bunk Olsen. NVCH Nigella klarer også sine 3 x 1. premie på blodspor og blir ettersøkshund og viltsporchampion på rekordtid! Dermed våkner fars konkurranselyst, hun blir i siste liten påmeldt NM-blodspor 2000- og vinner like godt hele konkurransen. Nok en NM-vinner etter Hedda med andre ord! Vann og måkelik har derimot "Klara" foreløpig ikke helt sansen for - i hvert fall ikke i kombinasjon - men det trenes ivrig! Også NVCH Nikita og NVCH Nirvana gjør det skarpt på spor og blir godkjente ettersøkshunder. De er også dyktige på praktisk jakt og består jaktanleggsprøven. Nikita får et kull hos sin eier. Nirvana får også CK på utstilling og konkurrerer i lydighet. Eneste virkelig aktive gutten i kullet, NVCH Nanok, slår til med 3 x HP og prøvens beste hund. Han konkurrerer også lydighet og blir jaktpremiert. I tillegg blir han C-godkjent lavinehund. Flott prestasjon med tanke på at han i utgangspunktet IKKE skulle brukes til hverken jakt eller ettersøk......

O: Heddas fjerde og siste kull blir etter NUCH Nimblewhit Flower Power (halvbror til N-kullets far). Denne gangen ble det 9 valper. Mange gjør det skarpt på utstillinger til tross for at et par av hannene er litt større enn det jeg ønsker meg I type har pappaen preget valpene betydelig mere enn på Heddas tidligere kull - bl.a. med edlere hoder. Alle virker til å være meget velfungerende så langt. Først ute er NVCH Othello som både får 3 x 1. premie på spor, blir godkjent ettersøkshund og får cert og BIM fra juniorklasse på utstilling. Også vår egen NUCH NVCH Odessa består jaktanleggsprøven kun 13 mndr. gammel og får sitt første cert fra unghundklasse. Senere blir hund BIS-på spanielklubbens utstilling og blir champion. Hun blir en glitrende sporhund og blir nr. 8 og beste spaniel på NM-blodspor 2002. Hun gjør det meget godt i LP-ringen der hun får 184 p og blir nr. 1 i klassen ved NKK-Trondheim. Nå går hun i klasse II og hun er også brukshundpremiert. Blir mor til mitt Q-kull som hun blir BIS-3 med på nordisk vinnerutstilling når de er bare 14 mndr. gammel. Sener kommer R og T-kullet.  Oliwer Twist blir pappa (ved et arbeidsuhell) før fylte 1 år.... Han debuterer i lydighetsringen med 2 x 1. premie og får flere HP i utstillingsringen. Han debuterer også på sporprøve med 1. premie. Off Road - alias Basil - brukes mye som apportør ved sjøfugljakt og godkjennes som ettersøkshund. Ospa debuterer på utstilling med HP. Hun får et kull hos sin eier. Ozzy blir uten problemer godkjent som narkotikahund i politiet. Han "lures" også med på en utstilling og reiser likegodt hjem med cert og 2 BHK i hard konkurranse. Odin utvikler seg noe senere enn sine større brødre, men får cert og flere CK i åpen klasse og 1. premie på spor. Han brukes flittig på jakt. Han blir far til ett kull på kennel Urja.

P: NUCH NVCH Desperados Musca har ikke sansen for fremmede hannhunder men blir til slutt drektig med vår egen NUCH NVCH Desperados Jivaro. Freska blir dermed doblet på som valpenes bestemor og oldemor. Kullet på 6 virker til å bli meget jevnt i type og størrelse, med vakre pelser/pelspigment. Men i dette kullet kommer vår første bittfeil til nå - et halvt overbitt, og dessverre også våre første tilfeller av HD. Vi bestemmer oss derfor å ikke ha flere kull på Musca og Jivo. Flere av valpene gjør det skarpt på valpeshow - Pontiac debuterer på jaktprøve med 1. premie i begynnerklasse!!!. NVCH Proto Orfeus blir en racer på det meste han deltar på. Før fylte 2 år har han 4 x cert og BIR og BIG-3 og han har en rekke 1. premier på blodspor inkludert flere HP-er og en 1. premie i Sverige. I tillegg blir godkjent ettersøkshund, blir jaktpremiert, går lydighet i klasse II, står karaktertest, får godkjent i klasse B-brukshund-spor, har opprykk til agility klasse III. Hans elegante svart/hvite bror Paavo består også jaktanleggsprøven.

Q: NVCH NUCH Desperados Odessa får 9 valper med den svart/hvite engelske importen Eastriding Black Tuxedo som jeg så i England i 1996. Målet med parringen er å få trivelige, livlige og sunne hunder med godt gemytt og jeg ønsker også å få ned høyden noe i forhold til O-kullet. Høyden går det veldig bra med og valpene virker til å være meget trivelige og ekstremt sosiale med et stort arbeidspotensiale. De har også fått flotte størrelser med et snitt på ca. 51 cm. Dessverre får en av valpene et overbitt og en får klassiske symptomer på arvelig cherry eye som er en oppsvulmet kjertel i øyelokket. Lidelsen korrigeres med en liten operasjon. Denne sykdommen er ellers lite kjent hos springere, men langt mer vanlig hos f.eks. amerikansk cocker spaniel. En av valpene får også et ørlite navlebrokk - det første jeg har noen gang. I skrivende stund er valpene 3 år gamle. Alle 9 er HD-undersøkt - alle er fri, 2 er AD-undersøkt uten anmerkning. 8 er utstilt på offisiell utstilling - alle 6 har 1. premie, 4 har HP og 2 har CK. Quezacolt i Sverige består jaktanleggsprøven i meget ung alder. Quezz får også første på spor som sin bror Quadrillo. Begge får også CK på utstilling.  Qoca Cola og Quezacolt har godkjent apportprøve i unghundklasse. NVCH Qandis får flere CK på utstilling i ung alder samt godkjent jaktanleggsprøve, går bra i lydighet og får godkjent i fra klasse C-spor på brukshundprøve. Tre år gammel løsner det meste og hun får 2 x cert og 2 x BIM samt 5 x 1. premie, 3 x HP inkludert HP på NM-blodspor 2004. Samme år blir hun også mor til vårt S-kull. Qompiz slår like godt til med 2 x cert + CK på sine tre første utstillinger. Qellie blir også lydighetspremiert og får flere HP i utstillingsringen, godkjent jaktanleggsprøve og 2. premie på spor. Quira er førstemann som blir sporpremiert. Qarmen får HP på utstilling. Odessas avlsklasse med de fire juniorene Qompiz, Quadrillo, Qellie og Quezacolt blir også BIS-3 på NKK's nordiske vinnerutstilling på Hamar november 2002.

R: NUCH NVCH Desperados Odessa får to år senere et kull på 10 valper (etter å ha gått tom en gang) med Cleavehill Backward Glance som jeg forelsket meg i et halvt år tidligere. Dessverre mister vi den ene valpen da han har innsnevring på tarmen. De øvrige valpene er friske og raske, bortsett fra to små navlebrokk. Kullet er meget jevnt typemessig, mye jevnere enn Q-kullet og med bra størrelser på de fleste valpene. Alle er ikke verdens modigste, men stort sett er de velfungerende både hjemme og på prøve. I skrivende stund er de 15 mndr gamle. 6 av 9 er HD-undersøkt, alle med A-hofter.  Romeo reiser den lange veien til Finland og debuterer på utstilling 9 mndr gammel med cert på internasjonal utstilling. Han får også godkjent jaktanleggsprøve. Rezer og Ruben trener redningshund. Ricola slår til med 2 x cert og 2 x BIM på sin første utstilling og godkjent jaktanleggsprøve med meget bra kritikk. Cert og BIM og jaktanleggsprøve blir det også på vår egen Rochelle. Også Rosalita får godkjent jaktanleggsprøve og Rigoletta debuterer 9 mndr gammel med 2. premie på sporprøve. Roxie består politiets opptaksprøve for narkotikahunder og er i full trening.

T: NUCH NVCH Desperados Odessa får sitt tredje og kanskje siste kull med SVCH LP I LP II TJH Fairley-Hill's Quasimodo. Denne gangen ønsket vi oss en god brukshund som gjerne var svart. Gry har førstevalg på valp og er med å velge hannhund. Det viser seg at Ove er dominant svart så vi får 9 svart/hvite valper. Den ene valpen er veskefylt og gir en tung fødsel, men vi klarte å unngå keisersnitt. Men vi velger å ikke prøve å redde valpen som blir avlivet et døgn gammel. Tilbake har vi 6 hanner og to tisper. Den ene hannen har ikke den ene testikkelen 100% på plass ved levering, men alt går greit. Valpene er nå 1, 5 år gamle og jeg er veldig fornøyd med kullet som helhet. Titicaca som var mest frempå av de to tispene som små er nå den mest forsiktige, mens Tingeling som var ganske så forsiktig er full turbo og ikke redd noe.... Tre av valpene er utstilt med bedre resultater enn jeg har turt å håpe på, to er alt klar for sine viltsporchampionat, to er godkjent ettersøkshund, en har godkjent jaktanleggsprøve og en har bestått politiets mentaltest for narkotikahunder.

S: NVCH Desperados Qandis får sitt første kull med NVCH NUCH Brigadoon Ebony & Ivory. Resultatet ble 7 valper, de fleste av dem med store, forbeinede sporer. En arv fra sin pappa. Scilla er den som har gjort det best på utstilling med 2 x cert, mens også Sprintos har CK. De fleste valpene har fått bra størrelser, de er litt ujevne i tyngde. Det som overrasker meg er at noen hoder er lette, andre virker tunge nok. En brun valp har meget lyse øyne, så det blir spennende å se om de mørkner. Flere av valpene går opp i lufta og blir veldig luftige som unge, men de vokser seg tilbake i fasong etter hvert som de blir eldre og ingen av valpene blir store.

U: NVCH Desperados Qandis får sitt andre kull. Også denne gangen med NVCH NUCH Brigadoon Ebony & Ivory. Det ble 8 valper, men dessverre mistet vi en hannhund som muligens fikk lungebetennelse. Det er færre valper med store sporer denne gangen, men to av tispene får en liten navlebrokk som mamma. Ingen stor brokk, men en utposing med fettvev. Det blir ellers et ganske så jevnt kull og de fleste av valpene har stor motor.

W: NSVCH Desperados Qandis får sitt tredje kull. Denne gangen med halvbror til "Piano" som er far til hennes to forrige kull. Litt liten fantasi, kanskje, men jeg har vært så fornøyd med hennes to forrige kull, og en halvbror er jo ikke så mye i slekt som det man skulle tro. Denne gangen blir det 7 valper, 4 hanner og 3 tisper. Dette blir et fullstendig problemfritt kull som er kjernesunne fra dag en. ikke en eneste ting er det med noen av valpene. Skal jeg likevel ønske meg noe bedre, så er det vel mange høye haler å se. Også mentalt er dette et MEGET jevnt kull, bortsett fra en tispe som ikke er like pågående som de andre og en tispe som har fått det lille ekstra når det gjelder selvsikkerhet og mot.

V: NSVH Desperados Rochelle får sitt første kull. Pappa til kullet er Qandis halvbror. Det blir født 8 valper, men ene valpen er bare halv størrelse og er helt defekt på flere måter, så den avlives umiddelbart da den ikke er levedyktig. tilbake sitter jeg med 2 hanner og 5 tisper. En tispe er ganske så trang i bittet da hun er ca. 6 uker gammel, men dette retter seg og hun får et helt perfekt bitt. Valpene blir litt ulike i type, fra helt lys til helt mørk, fra ganske så tett og kompakt til ganske så langbeinet. Men som voksne har størrelse og grovhet jevnet seg mye ut og ingen blir store og grove, heller noen i litt minste laget og med litt lite pels (foreløpig).

X: NSVH Desperados Rochelle får sitt andre kull. Pappa til kullet er sønn til Boris som jeg tidligere brukte på Odessa uten å få valper. Det blir født 8 valper, men de to siste valpene bruker nok for lang tid på å komme ut, slik at begge er dessverre døde. Alle valpene er store og fine og det går ikke lang tid mellom den siste levende og den første døde, men ett eller annet har gått galt likevel. Dette er mine første dødfødte valper. I tillegg utvikler en av hannene valpefurunkulose like før han er 7 uker gammel. Det ble en tøff runde for både valp og oppdretter, da han er hardt angrepet, men det ser ut til å gå bra med han. Men noen arr blir det nok. Har lest alt som leses kan om denne merkelige sykdommen som ingen helt vet hva skyldes. Stor takk til alle dere oppdrettere og veterinærer som har støttet meg underveis i kampen. Dersom andre skulle få denne sykdommen på en av sine valper, hjelper jeg så godt som jeg kan!

Y: NORD VH Desperados Rochelle får sitt tredje kull. Meningen var at Vezla skulle ha vært mor til Y-kullet, men hun blir drektig for så å absorbere sine valper igjen. En stor skuffelse for meg som oppdretter! Det blir derfor til at jeg bruker samme hannhund på Vezlas mamma, Chelly. Pappa er Fokus som er sønn til Alanea Landcruiser. Det blir født 5 valper. Valp nr. 4 sitter bom fast og vil ikke ut, og vi begynner å tenke keisersnitt, og i siste liten kommer han ploppende og kort tid etter kommer sistemann. En valp har sporer. Bortsett fra dette er valpene utrolig friske og jevne - helt ulike det forrige kullet til Chelly.

X: N FIN VCH Desperados Vezla blir endelig mamma til sitt første valpekull. Jeg bruker samme hannhund som sist og angrer ikke et sekund på det. Fødselen går litt i langdrag og det sitter trolig igjen noen morkaker. Vezla får derfor livmorbetennelse, men tar seg likevel glimrende av sine valper. To av valpene har sporer - eller er også dette et kull med kjernesunne, livlige og jevne valper. I dette kullet kommer også mine to første tan-valper; Zultan og Zantana.