Desperados T-kull
Nederst på siden dagbok frem til levering oktober 2004

Tellus 7 uker
Tellus 7 uker Tellus ca. 6 mndr gammel
Tsar Tinius (også kalt Tempo) 7 uker  Tsar Tinius 7 mndr
Tsar Tinius 7 uker Tsar Tinius 11 mndr

 

Twister (Ti-Ni) 7 uker Twister 7 mndr
Twister 7 uker Twister ca. 7 mndr.
 

 

Thycho Brahe (Tin-Tin) 7 uker  
Timon (alias Turbo)  
Tomba la Bomba (Tullik og Toreador)  
Tingeling  
Titicaca (Tia-Maria) til daglig Tica 7 uker Titicaca 8 mndr
Titicaca 7 uker Titicaca 1 år
 

T-kullets dagbok fra fødsel til levering

24 okt 
Jeg har vært på kurs m.m. og Elin Anita har hatt både Tingeling og Tore(ador), men i dag har jeg fått han igjen og han skal være her ei uke til pappa kommer og henter han. Odessa har nok savnet valpene litt, for hun har vært nedom hundehuset flere ganger for å sjekke om de var der og hun syntes det var stas å få Tore tilbake hit. Det går fint å savne en plage også! I dag har begge valpene vært i skogen i det fine været. De klarer seg nå utmerket. Hyggelig er det også å høre fra dere andre at det går bra med alle de andre!

17 oktober
En travel uke! Men nå er det bare to valper igjen her - Tingeling som skal til Elin Anita på Leikanger og Toreador (?) (Tullik) som skal til pappa i Sverige. Vi ønsker alle kjøpere lykke til med sine valper! Vi krysser fingre for at alt går bra med alle og hjelper gjerne til dersom det er ting dere lurer på. Vi har tatt nye bilder av alle som vil bli lagt ut etter hvert. Nye navn har noen fått også.

11 oktober Ferdig med veterinærkontrollen og ID-merking
Så er valpene veterinærkontrollert og ID-merket. Alle var uten anmerkning! :-)

10 oktober Valpene er testet
Av 8 valper så var det fem som gikk brukbart gjennom testen til politiet som potensielle narkotikahunder. De tre som utmerket seg var Tempo, Ti-Ni og Tullik. Tellus og Tin-tin gjorde det også bra. Turbo skjønte ikke vitsen med å stresse slik. Tia-Maria var litt forsiktig og Tingeling ønsket mest kos og ville ut igjen til de andre valpene eller sitte på fanget.

Så har den vanskelige fordelingen av valper startet. Det å finne riktig valp til riktig bruk/kjøper. Tempo og Ti-Ni reiser begge til politiet, Ti-Ni til Håvard og Tempo til Gry. Tullik reiser til Sverige til pappa. Tingeling blir her hos oss, rettere sagt hos Elin-Anita og Nirvana og Tia-Maria blir også her i området. Skulle så gjerne hatt valp til dere alle som ønsker springer akkurat nå, men det er dessverre ikke mulig... Både to og firbeinte er slitne nå. Psykisk påkjenning, dette ! :-)

7 oktober
Mange folk på besøk i dag og valpene har vært ute i sola til de sovnet av utmattelse. Og i kveld kommer Gry. Det blir spennende å se hva hun synes om dem. Det er nå 14 dager siden hun så dem sist.

6 oktober
Bytter nå hele tiden på å ha valpene oppe i huset, så det sikreste er å gå med sko inne - både for spisse valpetenner og tissedammer.... Om morgenen når været er bra, har vi en time ute med alle voksne hundene + valpene. Da gjør vi rent, fôrer kaniner, fikser og ordner litt. Alle storkoser seg! Odessa begynner nå å bli lei valpene og synes det er toppers at Chelly og Qandis begynner å overta jobben med å leke med dem og oppdra dem. Chelly synes valpene er SÅ søte og er utrolig flink å leke forsiktig med dem, mens Qandis nå begynner å bli lei dem og må "reddes" når de blir for aktive med å bite i bein og henge i ører.

4 oktober
Har bytta ut hodebildet av Tinge-Ling og Ti-Ni med noen som er bedre. Pissregn i dag - jammen bra jeg har overbygget hundegård! I går var vi heldigvis mye ute i det fine været. I dag var Torill og Bodil på besøk for å hilse på. Kjekt å få besøk sa alle - bortsett fra Tinge-Ling som hadde forspist seg...

Vi har tatt nye bilder når valpene mangler en dag på å være 6 uker gamle!
Gisle har hjulpet meg - men det var ikke alle valpene som var like samarbeidsvillige. Spesielt Ti-Ni skulle alt annet enn å stå rolig på et bord.... :-)

De beste bildene av T-kullet legges ut på www.eurofoto.no 
Ved å trykke på linken under kan dere se bilder av høy kvalitet, laste ned og eventuelt bestille papirkopier av bildene. Siden oppdateres kontinuerlig og jeg gir beskjed når det kommer nye bilder.
Adressen er: http://www.eurofoto.no/fotoalbum.php?aid=489802&portal_language=no_NO 

2. oktober
Valpekjøpere på besøk 
Jeg hadde prøvd å bergene fôringstid slik at valpene skulle være uthvilt og våkne når det kom besøk, men bommet med en time... Men alle valpene fikk nå ut en tur før det begynte å pissregne, og Ragnhild på 13 år har kost seg i valpekassa i hele dag! Tinge-Ling, Tia-Maria, Tin-Tin og Ti-Ni hadde vært med oppe i huset to timer før på dagen. De hjalp til med å rydde og fikse ting. Etterpå fikk alle valpene - to og to - med en tur ut i verkstedet. Det var med skrekkblandet fryd de gikk der. Tullik var vel den som syntes det var mest moro og minst farlig, men alle 8 undersøkte hele verkstedet og gikk med meg rundt. Tinge-Ling syntes det var skummelt når jeg reiv av en tape-bit og det ble mye lyd, men var snart i gang igjen med å undersøke rommet. I går veide jeg dem også forresten, de veide mellom 3 og 4 kg så de er noen små feite boller.... :-) Dette til tross for at de synes de får ALT for lite mat... 

I går var det fint vær og alle valpene var ute i flere omganger. Nå løper de i alle retninger samtidig, så man skal ha gode nerver for å være med dem ut. Tok mange bilder også. Skal prøve å få lagt dem ut i kveld!

1 oktober
Alle valpene ut og med full fart i dag! Tinge-Ling som ikke har villet ut ennå, sa at i dag var dagen - og løp like godt helt bort til kaninburene når hun først var ute! Skal prøve å ta nye bilder i sola i dag av valpene ute. Synes de er for små til å stille opp ennå... Alle 8 valpene henger på plata i døropningen når jeg kommer ned om morgenen. Skriker som om de er stukket :-)

30 september
I dag tidlig var det så kaldt at valpene fikk bare nett ut å spise og lufte seg før jeg gikk på jobb, så åpnet Sjur for dem litt utpå formiddagen. Så fikk de ut igjen når jeg kom fra jobb. Ikke det at det er synd på dem - de har et stort rom inne med masse plass for å leke. Det er utrolig hvor tøffe de blir bare i løpet av en dag eller to. I dag var det syv valpen som løp halve gårdsplassen, mens Tine-Ling ikke skjønte vitsen med å fare slik rundt som noen galninger. Hun stullet med sitt inne. Lekte med et lekedyr og blir kjempeglad når jeg går inn og hun kan få kos. Tror knapt jeg har hatt valper som er grådigere i matfatet. Alle 8 stuper oppi som sultne ulver og spiser opp rubbel og bit uansett hvor mye jeg gir dem. Prøvde å gi dem mer og mer, men det resulterte i litt løse mager og noen valper som så ut som oppblåste ballonger. De er MER enn tykke nok, alle sammen... :-) Nå kommer alle som noen olja lyn når jeg plystrer på dem, og for å lokke dem inn fra hundegården plystrer jeg og gir dem litt lunken surmelk. Da kommer de som piler. Å få inn åtte valper ellers er nesten håpløst. De løper i alle retninger....

29 september 
Jeg har vært på jobb, så Sjur har vært valpepasser, men i ettermiddag fikk alle valpene være inne mens jeg støvsugde, kjørte oppvaskemaskin, vaskemaskin og tørketrommel. alle tok det tålig bra. Ingen panikk hos noen. Odessa var med og hun flytter seg knapt selv om jeg støvsuger oppå henne. Har sentralstøvsuger så det er ikke all verdens med bråk, men det er fin trening å være inne uansett. Gisle ville ha en valp igjen inne mens jeg gikk tur med de voksne. det ble Tellus - men Gisle klaget over at han bare sov... Utslitt etter alle inntrykkene!

27 september
5 uker i dag Pissregn og surt ute, så selv med tørr og overbygget valpegård får valpene være med inn. I første omgang fire hanner, Turbo, Tempo, Tullik og Tellus. Alle klarte seg veldig bra på kjøkkenet. Ingen av dem kryper sammen og vil ingen ting. Et par av dem har til og med tatt noen runder rundt i gang og vaskerom. Dette til tross for at oppvaskmaskina går. Har også sett grundig over dem og klippet klør. Alle disse fire ser ut til å ha korrekt bitt og begge testiklene nesten på plass. I ettermiddag skal neste gruppe opp.

Så har alle åtte vært oppe - og klarte seg bra alle sammen! Tia-Maria har en framtann som ikke er 100% riktig plassert og Tin-Tin er det vanskelig å kjenne begge testiklene på, men de er der så jeg antar at alt er ok med han. Han er jo så ung ennå. Så krysser jeg fingre for at Tia's underkjeve er samarbeidsvillig og ikke vokser fortere enn overkjeven!

I ettermiddag fikk alle løpe utenfor hundehuset. Tinge-Ling ville ikke ut, men storkoste seg inne. Tullik tok like godt en liten runde for å se om det var noe spennende der ute i den store verden. De 6 andre var slik "midt på treet", men ting endrer seg fort i denne alderen! 

26 september
Må sette navn på valpene for å skille dem fra hverandre
Flere av guttene er så lik hverandre at jeg klarer ikke å huske hvilket nummer de har Jeg bytter derfor numrene med navn. Om dette blir de endelige navnene på valpene vet jeg ikke - vi får se! Jeg har ingen problemer med å skille valpene fra hverandre, men å huske hvilket nummer de har er vanskelig. Navn er lettere (tror jeg...)

Nr: Navn: Kjennetegn:
1 Ti-Ni Den minste hannen. Svart på høyre fremfot, smal stripe på venstre skulder, brei krage på høyre side.
2 Turbo Hann. Mørk på begge albuer. Halv hvit krage på venstre side.
3 Tempo Hann. Brei, hvit krage på høyre side
4 Tellus Hann med smal, symmetrisk krage
5 Tullik Hann med bart. Mørke frambein.
6 Tin-Tin Hann. Stor hvit krage, flekk i krage på høyre side, svart på venstre framfot.
7 Tinge-Ling Tispe med minst hvitt, smal hvit krage, ekstra stripe på høyre side, mange spetter i det hvite
8 Tia-Maria Tispe med hvit krage. Kragen har flekk i på begge sider

I dag fikk valpene være med utenfor hundehuset for første gang. Tullik var førstemann som ble med ut, men snart kom 6 andre og var med ut også. Tinge-Ling hadde gått og lagt seg, så hun snorksov mens de andre storkosa seg ute. Siden alle kom ut i hundegården når jeg plystra matsignalet og alle kom inn igjen da jeg plystra inne og gav dem litt lunken melk til slutt, lot jeg luka stå åpen slik at de nå kan gå ut og inn som de vil. Men jeg tar en tur bortom og sjekker at ingen ligger ute og fryser. De har en skjermet platting så de kan legge seg på, men vil ikke at noen skal ligge ute og bli kalde.

25 september
Første natt ute
Alle valpene lå godt i halmen og sov da jeg kom med frokosten. To måtte få hjelp for å komme seg ut, men det vanskeligste er å få dem inn i gjen! Det er jo så morsomt ute - men de er litt for små til å være lenge ute om gangen ennå. Chelly fikk hilse på dem ute. De er SÅ søte sa hun, men mamma sa at hun fikk roe seg ned og ta det kuli! 

24 september
Så har valpene flyttet ut i hundehuset!
De tok overgangen utrolig flott. Og de lærte seg å gå ut og inn den lille hønsestigen også - men det er ikke lett å få dem inn når de først har gått ut... De undersøker hele hundegården og de første har allerede gått gjennom røret til tross for at det bråker litt og gynger. Jeg synes de klarer seg utrolig fint ute til å være så små. Det var 16,5 grad i skyggen i dag, så de fikk kose seg ute i vel 10-15 minutter før de måtte inn igjen. Besøk fikk de også av to små trivelige jenter som har kost seg veldig med valpene. Fine, rolige jenter! Perfekte til miljøtrening! Inne har de ikke funnet ut at det er godt og varmt å sove i halmen. De legger seg på gulvet, men dette pleier å gå fort over. Skal stikke innom dem en natt-tur når jeg likevel skal sjekke om det er kalver på gang i fjøset. 

Utviklingen går kjempefort!
Nå løper valpene ut og inn som bare det. Dersom jeg plystrer matsignalet styrter hele gjengen ut som raketter! Etterpå får de gå hele kjelleren der mitt arbeidsrom også er. Odessa begynner å få lite melk og legger på seg isteden for, så hun får nå mindre mat. Frem til nå har hun nesten hatt fri tilgang på mat. Valpene er alltid kjempesultne, men de er trillrunde! Flinke å spise med andre ord. Og Odessa løper ned til dem med mat. Hun kaster ikke opp mat som jeg har sett, men hun løper ned med tyggebein og lignende. I dag har jeg satt varme på valperommet i hundehuset. Det begynner å bli såpass mye avføring og så stor aktivitet, at de trenger mer plass å løpe på enn et trimmerom.

23 september
Valpene var ute for første gang i dag
Været var så mildt og fint at jeg tenkte at det var en fin dag å starte å spise ute. Det er et ganske høyt trinn fra kjellerdøra til plattingen utafor, men 6 av 8 valper velta over kanten da jeg kalla på dem. De to siste var sikkert ikke like sultne - for de var ikke redde når de først hadde kommet seg ut. Alle undersøkte plattingen, men de er bare ute noen minutter før de vil inn igjen i varmen. Vi får herde dem gradvis!

Nå er det ikke lenge før de flytter ned i hundehuset der de får et stort rom inne og en stor overbygd lekegård. Der sover de i halv om går i flis, slik at de holder seg lettere rene og fine.

Nå er det 2,5 uke igjen til politiets testing. Vi teller ned og er spent på resultatet. Det er først fra nå av vi kan venne dem til ulike miljøer - så det blir 2,5 aktiv uke fremover... Så langt virker alle 8 til å være trygge i  de fleste situasjoner. Små forskjeller ser vi, men ofte er det slik at den som reagerer i en situasjon, ikke gjør det i en annen og det varierer mye fra dag til dag. Men det er i hvert fall to-tre veldig spente potensielle hundeeiere som lurer på om det kan bli et narkotikahundemne på dem!

20 september Fire uker i dag! På bildet over er alle 8 samlet. Har ikke lært meg numrene på hver enkelt valp ennå - men de to tispene er nr. 2 og 3 fra høyre. På lørdag som var flyttet valpene ut i dusjen/trimmerommet. Her fikk de MYE plass å leke på. De fikk hele rommet med en gang, men det taklet de uten problemer. Et par ganger for dagen får de løpe i hele kjelleren. Nå begynner det å bli MYE mer lyd og aktivtet.... og lukt..... Alle valpene spiser som ulver fire ganger om dagen i tillegg til mammas pupp. De begynner også så vidt å leke med hverandre, løpe og lekesloss, og de begynner å ta kontakt og vifte med halen. Det er ikke lenge de klarer å holde det gående om gangen, men det er aktivt og livlig når de er våkne.. 

17 sept Alle valpene er fine i magen og i dag har de undersøkt kontoret mitt for første gang. De vandrer litt rundt, snuser litt, tisser, piper og bæsjer litt. Mens de undersøker vasker jeg kassa grundig. De får nå mat fire ganger for dagen og det er ikke småtteri som kommer ut av dem! Nå trenger de snart hele trimmerommet å gå rundt på, men jeg må vente med å flytte dem dit til i morgen til jeg har fått trimmet Sibbe som kommer på besøk... Odessa legger seg blid og fornøyd oppi den rene kassa og sover - mens valpene er på utsiden! Nå kommer også valpene som små kuler når jeg plystrer på dem - de har skjønt at det plystresignalet betyr at maten kommer!

Veide minsten i går - han er 250 gram tyngre enn minste "normale" valp i R-kullet ved samme alder!

14 sept I dag fikk de tørrfôr for første gang. Blandet det med velling. I dag går jeg også opp til 3 måltider for dagen. Det er utrolig hvor fort valpene utvikler seg nå. Det er stor forskjell i aktivitet bare fra i går....

13 sept 3 uker i dag! Og plutselig forvandlet de seg fra små rotter til små valper. De hører og begynner å se. De bruker nesa. De er på beina. det er lyd i dem. Det begynner å komme tenner og jeg har sett de første tegnene til lek og halevifting. Når de spiser velling laget at helmelk, litt fløte og egg (som er basis melkeblanding for små valper + maizenna), er de stort sett dekket fra topp til tå. Alt blir klissete - inkludert Odessa.... I dag har de også fått ormekur for andre gang og vi har klipt klør på nytt (tredje gang?). Synes kullet er veldig jevnt og at de alle er runde og gode. Minsten er fremdeles minst, men ikke mini. Qandis har fått dilla og skal ned til valpene hele tiden - så jeg må nå passe på at døra er godt lukket...

10. sept Nå får valpene ekstra mat to ganger om dagen
Alle er på beina, har fått øyne og de hører litt. Men synet er det ennå dårlig med. Ikke tar de kontakt heller. Maten er karbonadedeig og maizenavelling tilsatt eggeplomme og litt fløte. Minsten stuper i skåla og spiser som en villmann. Han har IKKE tenkt å være liten lenger.... Det er litt av et syn med 8 valper som spiser i skål. Lager til nesten en liter med velling - men en god del av den kommer helt andre steder enn i valpemagene... Det er godt mor villig stiller opp med oppvasken!

I dag tidlig lurte Qandis seg ned til valpene mens Odessa og Chelly var ute. Hun satt så fornøyd midt oppi kassa med alle valpene krablende rundt seg. Melk har hun også - for hun hadde løpetid samtidig med Odessa og er innbilt drektig. Men Odessa deler nok ikke på valpene med sine døtre...

T-kullet 2 uker
Tiden flyr! Med mye å gjøre på jobben, mye å gjøre hjemme, dårlig rygg, dommeroppdrag og utstilling har det ikke blitt så mye tid til å sitte seg ned for å oppdatere siden...

Men valpene har fått sitt stell. De har fått nok en kloklipp, de har fått ormekur og de fikk i dag sitt første kjøttmåltid. Minstemann veier nå 800g - den største har jeg ikke veid, men han er tung! 

Minsten har fått til tillegg, og drikker nå fint ut av skål. Valpemelk tilsatt eggeplomme er topp! Alle valpene er nå opp på beina og det begynner så smått å bli øyne på dem. Den er en spennende tid nå fremover!

T-kullet ei uke gammelt
Selv om det nå er noe størrelsesforskjell mellom største og minste valpen så er det fremdeles et meget jevnt kull med 8 livskraftige valper.
Jeg har nå begynt å gi litt tillegg til de minste valpene for å prøve å jevne ut forskjellen. Noen av valpene har så vidt begynt å løfte seg litt opp på beina når de leter etter mat - men de er fremdeles blinde og døve. Jeg klarer knapt å si hvem som er hvem på bildet!

30 aug - 1 uke
Kveld: Har gredd ut flokene bak på Odessa. Det er utrolig hvor fort de kommer! Har også sjekket alle spenene. Det er litt "gørr" i et par av dem, så etter at valpene har sugd melker jeg ut det som er mindre pent. Det er jammen bra at Odessa er en hund som er lett å håndtere, for det er nok ikke helt godt... Får helle begynne å gi litt tilskudd dersom melkeproduksjonen ikke strekker til. Odessa på vel 20 kg skal nå fø ca. 5,5 kg voksende valp.... Det er ikke småtteri! Lillemann vokser så jeg ser det fra time til time!

Fred og ro i kassa. Det har vært en hektisk helg med mange mennesker og hunder i omløp, men alt har gått bra med mor og barn. Rett nok har en av hannene lagt på seg litt mindre enn det jeg hadde ønsket, men med litt hjelp om å få de beste spenene nå et halvt døgn har han alt lagt på seg mye. Han virker frisk og rask, så det er ingen fare på ferde. Det er bare litt for få gode spener - og da er det noen som taper kampen dersom de ikke får hjelp! Valpene har nå hatt sin første kloklipp - under iherdige protester.... 

27 aug - dag 4
Første helt rolige natt! Deilig...... Hevelsen i juret er nede og valpene virker friske og fornøyde. Odessa har fremdeles lav temperatur og STOR appetitt. I dag skal hun få mer mat. Har ikke turt å gi så mye siden hun hadde slik spreng i juret.

26 august - dag 3
Oppdaga at vi har bytta om to hanner på bildene - nr. 3 var nr. 6 - og omvendt! Dette er nå rettet på... :-)

Odessa har vært litt urolig i natt. Hun har startet å produsere mye melk, men noe av jurvevet har ikke speneutgang og det sprenger på - uten at valpene får tak i melka. Håper det snart går tilbake uten problemer. Ellers er hun i fin form, temp under 39 g, god appetitt og fin mage. Valpene trives også.

25 august - dag 2
Ro og fred i kassa. Odessa er bare oppe for å hive innpå med mat og for å lufte seg. Hun er kjempeflink med valpene - ingen havner bak hennes rygg... Eneste jeg må passe på er at de suger alle spenene. De to bakerste spenene er litt harde og melkesprengte.

24. august - dag 1
Anasarcia valpen ville ikke komme i gang med å suge - så nå har Odessa igjen 6 svarte hanner og 2 svarte tisper. Planen er å ta bilder av dem og legge dem ut på siden i kveld. Alle 8 virker pigge og fine og Odessa er fin i magen, har gått frivillig ut for å lufte seg og har spist havrevelling. Tempen er 38.9. Nå er det å håpe på at den tunge fødselen ikke gir henne livmorbetennelse! Mangen vil bli skuffa sien det ble så få tisper, men noen vil bli tilsvarende glade for at det er så mange hanner....

23. august 61 dagen 
kl. 23.00 Fikk fikk nok en 400 g tung svart hann 22.40. Nå tror (håper) vi Odessa er tom. hun har fått dusjet og vasket seg bak, har vært ute en luftetur og har fått havrevelling. Det virker til å være ro i kassa. Så nå prøver jeg også å sove litt... 

Kl. 20.40 Odessa er sliten - men etter en tur rundt gården kom det en valp til. En svart hann (har spesialisert meg på det!)... Nå kan det være tomt, men er ikke sikker...

Kl. 18.40 7 valper - 5 hanner og 2 tisper, alle svart hvite 17.45 kom valpen som både Odessa og vi sleit fælt med å få ut. Vannet hadde gått for en time siden, men valpen ville ikke ut. Til slutt måtte vi "fiske" ut valpen - det var en svart hann på 500 g. Vekta har han ikke fordi han er så diger, men fordi den av en eller annen grunn er veskefylt. Veterinær er kontaktet og han sier at den kan bli en helt normal valp. Det kan være navlestrengen som har ligget feil. Den ser helt normal ut ellers. Tilstanden heter anasarca og denne valpen har en meget mild grad. Nå skal den masseres mye og oppfordres til å tisse så mye som mulig. 18.30 plumpa det uten problemer ut en ny svart hann på 400 g. Og tomt tror vi ikke det er ennå - men nå minker det.

Kl. 15.25 - nå er det fem valper. Svart tispe på 420 g kom 14.40. Svart hann på 400 g kl. 15.00 og svart hann på 420 g kl. 15.20. Det virker nå som om Ove kan være dominant svart. Nå håper vi at vi har kommet halvveis!

Kl. 14.00 2 valper født Første, en svart tispe på 400 g, kom 12.20, den andre, en svart hann på 430 g, ville ikke ut før klokka 13.55. Odessa jobba hardt med han så vi er bekymret for at hun blir utslitt før sistemann er ute...

kl. 08.30. Temp 36.8. Det har vært en urolig natt. Odessa har hatt oppblokking i hele natt. Pesa, vært rastløs, gravet i kassa m.m. Hun og jeg har sovet på kontoret/valperommet sammen. I løpet av dagen burde første valpen være her. Ser ut som om hun følger samme skjema som på R-kullet. Har spist noen ostebiter - ellers ingen apetitt. 

22 august 60. dagen og ting på gang. Temperaturen har vært nede i 37.1 og Odessa vil ikke ha mat.... 

20 august Bakkeklaringen begynner å bli faretruende liten!!! På 8 uker var Odessa 83 cm i livmål - det er MYE. Nå har alt seget ned slik at hun knapt kan gå.. Selv om det ikke lenger er så varmt ute, begynner det å ta på Odessa å gå med så mange valper. Appetitten er ikke på topp, hun vil ikke gå tur lenger, ligger stort sett og stønner og sukker... Ikke rart - hun er vel 10 kg over en normalvekt på noe over 20 kg....

16 august I varmen er det tungt å være så diger. På lørdag fikk derfor Odessa badet seg. Både for å bli ren og for å kjøle seg ned. Det er slutt på å være med de andre hundene å gå tur, men hun fikk være med på Karens hytte der det er bilvei frem og fint å være både for tobeinte og firbeinte. Nå siste uka blir det små rusleturer i Odessas eget tempo. Godt det har blitt kjøligere i været for hun blir raskt veldig varm.

13 august og over 7 uker på vei
Vi har vært på NM og hatt brudd på telefonen, derfor sen oppdatering. Pappa ble syk og var hjemme med Odessa når vi var på tur. Hell i uhell for Odessa, for med temperaturer rundt 30 grader og en MEGET stor mage (større enn forrige kull...) hadde hun det beste hjemme.

Odessa er sprek som ei loppe - men plages i varmen. Hun får derfor gå tur langs elva der hun koser seg med et avkjølende bad. hun får også fuktet pelsen gjennom våte handduker. Hun spiser nå tre ganger for dagen og ett måltid er valpefor. Hun er god og rund, så jeg synes ikke hun har behov for mer enn dette.

31. juli 5 uker på vei og magen begynner å ese! Så nå er jeg ikke lenger i tvil om at det er valper på gang. Bare fire uker igjen... Spennende!

27 juli Å gå å lure på om en tispe er drektig eller ikke - er psykisk terror! I ene øyeblikket er jeg overbevist om at hun ER drektig, i neste øyeblikk er jeg i tvil igjen. Odessa har vært tre dager hos Elin Anita og Niva (Nirvana) og har hatt det som plommen i egget mens vi har vært i bryllup.

19 juli Den eneste sikre måten å finne ut om en hund er drektig eller ikke, er ved hjelp av ultralyd. Jeg har kun undersøkt en hund med dette en eneste gang, da det ikke finnes tilbud om ultralyd her hos oss. Dessuten er det jo bare å vente noen uker så har jeg svaret... For tiden har Odessa dårlig appetitt - det kan være tegn på drektighet. Men sikker kan jeg ikke være før jeg kjenner fosterbevegelser på uke 7.

16 juli Tre uker etter at vi var og parret Odessa og fremdeles umulig å si noe sikkert om hun er drektig. En spennende tid - både for oss og dere som venter i spenning på om det blir valper eller ikke! For at dere skal kunne følge med på utviklingen, starter jeg i dag T-kullets dagbok.

 

Valpene 1 dag gamle + fødselsvekt

Nr. 1 - hann
430 g Kjennetegn: svart på høyre fremfot, smal stripe på venstre skulder, brei krage på høyre side.

Nr. 2 - hann
400 g Kjennetegn: Mørk på begge albuer. Halv krage på venstre side.

Nr. 3 - hann
420 g Kjennetegn: Svart på venstre framfot. Brei krage høgre side.

Nr. 4 - hann
400 g Kjennetegn: smal, symmetrisk krage

Nr. 5 - hann
410 g Kjennetegn: Svart bart på høgre side. Mørk på frambeina som sin pappa.

Nr. 6 - hann
400 g Kjennetegn: Stor hvit krage, flekk i krage på høyre side, svart på venstre framfot.

Nr. 7 - tispe
400 g Kjennetegn: Smal symmetrisk krage

Nr. 8 Tispe
420 g Kjennetegn: Brei krage med flekk i på begge sider.

Her kan du lese mer om Odessa og hennes tidligere avkom.

Du kan lese mer om "Ove" og hans søsken, foreldre og svenske avkom samt Qandis pappa ved å gå inn på den svenske siden www.rasdata.nu 

Valg av hann:
Da jeg skulle velge hann til Odessa denne gangen ønsket jeg meg en liten (korrekt stor), stram, tørr og kompakt hann. Velbygd og velgående. Og ikke minst sunn og velfungerende - også bruksmessig. Alle disse tingene føler jeg at jeg fant i Ove. At han i tillegg er svart er en bonus :-) Jeg føler at Ove kan fylle inn der Odessa har sine svakheter. Jeg kan sikkert forvente meg at noen av valpene blir store nok siden Ove har en ganske stor mamma og Odessa ikke er noen liten tispe selv. Men jeg håper og tror at det blir en gjeng friske valper med bra eksteriør, gode bruksegenskaper og lettstelte pelser.