Nyhetsarkiv 2012
Hit flytter jeg nyheter som har stått på startsiden min
 

Spaniel siden 1974
Springer siden 1984

Sist oppdatert:
03 januar 2013

    Statistikk Gjestebok Foto Champions Kontakt Rasen Helse Linker
 

Arkiv 2011

   

 

30. desember
Så langt har vi hatt ei rolig jul - kost oss med valpene og slappet av
Valpene får være med på alt, men de har vært litt lite ute grunnet det dårlige været vi har hatt. Snøstorm og små valper er ingen god kombinasjon. Men vi tar dem ut så ofte som vi kan slik at de venner seg til å gjøre i fra seg ute. Vi har også tatt de første ståbildene. For å ta gode ståbilder av en valp må man ha en litt sliten valp og en meget tålmodig fotograf som klarer å ta bildet i akkurat det sekundet som valpen slapper av. Vi var ikke helt der - for å si det slik :-) MEN vi prøver igjen!. Bildene er store i valpedagboka.

Her kommer du til album med bilder fra valpenes jul.

Video er under arbeid....

Så har julefreden senket seg i huset og valpene har fått oppleve sin aller første jul
De storkoste seg med alt papiret og alle lekene. Flere bilder og en oppdatert valpedagbok kommer med det første.

Vi ønsker dere alle en riktig god jul!

Siste søndag i advent er "skoltasøndag"
Det er kvelden før kvelden. Vinden uler så sterkt rundt hushjørnene at jeg synes synd på de som skal over ett eller annet fjell... Her har roen senka seg. Det er skoltasundag i dag og siste smalahovet skulle spises opp. Det har vi gjort. Treet er pyntet, og aldri har vi hatt finere tre, tror jeg. Valpene storkoser seg med å være med på alle juleforberedelsene. De får oppleve mye! Siste julegavene er bakt og blir levert lunkne nå i kveld. Nå kan jula komme...

De to små vidundrene som ligger i valpekassa mi - Pompel og Pilt
 

Det er allerede 22. desember.
Sola har snudd og den mørkeste tida er snart historie for denne gangen.
Ikke har jorda gått under heller...
Jeg hadde mange planer og ønsker for denne måneden, men det meste har blitt med det - ønsker og planer og lite gjort.
Vezla feirer juleferie i Tønsberg. hun virker som at hun har det som plommen i egget og går det bra blir hun værende der.
Valpene vokser og trives. De to får jo så mye miljøtrening og kos at det halve hadde sikkert vært nok. To herlige valper!
Aya, chelly og Qandis har alle hatt løpetid nå like før jul. Hadde forferdelig lyst å parre Aya nå, men det ble for vanskelig å reise langt med hunder og valper hjemme, mange stengte veier og veier med veiarbeid og veldig kaldt på fjellet (og her).
Nå kuuuuler jeg ned og innser at mange ting som jeg har lyst å gjøre og må gjøre må utsettes til 2013.
Jeg hadde rett og slett ikke overskudd til å lage ferdig alle lukene som jeg hadde planlagt. Men dere/de som ikke er der - dere er IKKE glemt :-) Det er så mange av dere som er så kjempeflinke til å stille opp og hjelpe til. Laila og Lars Gunnar, Helge og Marvin, Asbjørg og mange, mange flere. Hadde planlagt å sende en hilsen til dere alle....
Men slik var det bare med den saken!

Tida går så alt for fort og jeg ligger på etterskudd med lukene - men her presenterer jeg:
De inspirerende lydighetsdamene Liz, Kathrine, Ellen og Yvonne
Liz - jeg kjenner deg knapt men hygget meg veldig å se deg fungere som instruktør i vår og takker for den lille, men akk så viktige hjelpa jeg fikk med Aya. etter den tid har jeg jevnlig fått påfyll - både gjennom facebook og gjennom at Ellen får hjelp av deg. Jeg koser meg, for du er virkelig en instruktør som sier hvor skoen trykker og som inspirerer.
Kathrine - du er fersk i prøvesammenheng men står virkelig på - en innsats som det står respekt av og som inspirerer meg både til å trene egen hund og til å forklare andre hvordan det kan trenes. Din innsats er viktigere enn du kanskje tror!
Ellen - det er ikke få ganger vi har diskutert trening, diskutert mulig løsninger og ikke minst konkurrert. Nå leder du med minst en hel hestelengde - godt jobba - jeg er virkelig imponert! Men tro ikke at jeg har tenkt å la deg løpe der i tet veldig lenge :-)
Yvonne - du er uten tvil den dyktigste lydighetsinstruktøren jeg noen gang har møtt. Mer er det vel ikke å si om den saken... Hadde vi bare fulgt dine treningsråd hadde vi vært høyt oppi klassene alle sammen. Det er ikke DIN feil at jeg ikke er der - men det er din fortjeneste at jeg er på vei oppover med et bedre utagngspunkt enn jeg noen gang tidligere har hatt.

Dagens luke er Qandis - gamlemor på over 11 år
Bildene er tatt av Renate Skophamar i sommer. Hun ser bra ennå, hørselen begynner å tape seg nå, men hun har hørt lenge til å være en springer da tap av hørsel dessverre er en svakhet på rasen. største problemet hennes er at hun er litt lekk - har litt inkontinens... Hun har ellers knapt vært syk, bortsett fra at hun har fjernet noen jursvulster. Hun er tvers igjennom en god springer som man fremdeles ikke kan se alderen på i særlig grad. Hun har lenge vært dronninga på Haugen og sjefen i flokken, men hun begynner å måtte gi fra seg sin stilling nå til sin datter. Jeg er så glad at jeg hadde et fjerde og siste kull på henne så jeg fikk beholde datteren Aya. Det er dessverre ikke så mange av Qandis avkom som har gått videre i avl, men det finnes avkom etter Scilla på kennel Wigasci, Uma på kennel Quadmir i Finland, Undis på kennel Sporty-springer i Tyskland og sistemann er Aladdin på kennel Merjano. Selv håper jeg det er datteren Aya som skal føre Desperado-blodet videre her i gården.

Dagens luke er Chelly (Rochelle) og de andre i R-kullet:
Romeo, Rezer, Ruben, Roxy, Rigoletta, Rosalita og Rapsberry
Dere er over 9 år gamle nå og flere av dere er dessverre borte. Selv om det er mange i dette kullet som har knall resultater å vise til, så er det også ting som er mindre bra. Men man kan aldri forvente at ALLE blir stjerner og at alt går på skinner når det handler om levende vesener og samspill mellom hund og eier. Chelly har virkelig satt spor etter seg her hos oss. Hun har lært meg mye om spor og sportrening og ikke minst om lydighet. Jeg drømte om en premiering i lydighet klasse III for første gang, men fikk opprykk til eliteklasse. Vi kunne ha kommet MYE MYE lenger - men jeg var det svake leddet... Vi var millimeter fra å vinne NM spor. Du er utstilt to ganger i veteranklasse og har blitt BIS-veteran begge ganger + 2. BTK med res cert og BIR. Du har stått EN plass fra å bli utstillingschampion. Du har blitt årets sporhund, årets lydighetshund og årets allsidighetsspaniel. Og du er mor til tre kull: V, X og Y. Selv har vi beholdt Vezla og Xmilla som begge igjen er mor til hver sine to kull.

I Bergen ble Ricola - Kaisa - stamtispe på kennel Merjano med sine tre kull. I Sverige hadde Raspberry ett kull på kennel Kvistagran. I Finland har Romeo blitt far til 7 kull. Der har sanket viltsportitler i fleng. Dere er godkjent på jaktanleggsprøve, apportprøve og er lydighetspremiert. Ricola har BH-tittel. Roxie var godkjent narkotikahund og er i bok, Rezer startet begynte sin utdanning for å bli redningshund. Ruben vant cert. Rigoletta har håvet inn den ene mer imponerende sporpremieringen etter den andre. Mest imponerende er kanskje likevel Romeo som er internasjonal utstillingschampion, champion i 5 ulike land, senest ved å bli BIR ved NKK-Tromsø i år i en alder av 8.5 år og han er i tillegg nordisk viltsporchampion.

Og så oppdaget jeg at Chelly ikke har fått sin egen side her ennå. Noe må gjøres!

Dagens luke er en hyllest til alle herlige hjelpemidler som finnes til oss oppdrettere
Jeg kan nevne royal canins baby mousse på boks - supert å "starte" valper med og så enkelt.
Flatazor sin valpemelk - lactazor - ja, royal har også, men den er jeg ikke like fornøyd med
Royal canin's starter - den skal valpene snart få. Mine litt eldre valper og alle de voksne går på purina pro plan laks i ulike utgaver - men akkurat til de helst minste valpene er ikke purina de beste.
Zoolac - et vidundermiddel til hunder med "uggen" mage - spesielt valper
Oppvaskmaskinen - som vasker opp etter valpene.
Vaskemaskina som vasker teppene etter valpene pluss alt annet.

Dagen luke er det nye Lustrabadet som vi har fått midt i kommunesenteret, Gaupne
Jeg påstår at dette er det beste kommunale velferdstiltaket og folkehelsetiltaket i denne kommunen siden jeg flyttet hit i 1985. I går var hele familien dit og vi storkosa oss. Den yngste som var i bassenget var kun noen få måneder gammel mens den eldste var sikkert over 70. Her kam man trene, her kan man ha det moro, her kan man være sosial og her kan man rett og sett ha velvære. Jeg hadde flere runder i sklia men kom ikke under 10.16 i går... Se link til hjemmesiden her.  
Flere bilder av badeanlegget finner du på badets facebook-side her.

Det skal være GØY å trene hund - både for hunden og føreren! Her er Xmilla i aksjon.

Rally-lydighet offisiell sport i Norge fra 2013
Jeg tror dette kan bli en hundesport som kan få mange nye utøvere interessert i lydighet. Visst har vi lydighetsprøvene, men der er det nå så mange ganske så kompliserte øvelser og selv i de laveste øvelsene er det mye "pirking". Det plukkes poeng for alle små bevegelser med hender, føtter, kropp og hode, det plukkes poeng for alle doble og ekstra kommandoer, det plukkes poeng for ethvert avvik. De gode er så gode. VIRKELIG gode, og de er like gode i klasse I som de vil bli i eliteklasse. dermed blir det så stort sprang ned til nybegynneren. Det er ikke inspirerende å starte gang etter gang etter gang og alltid mange noe lite på å få opprykk selv bare opp til klasse II. Jeg tror også at det å flytte championatet til eliteklasse har vært med på å ødelegge interessen for lydighet hos mannen i gata. Synd! At ikke også denne sporten blir en elitesport selv i de laveste klassene. Jeg krysser fingre for at dommerne er sitt ansvar bevisst og ikke stadig skrur skruen strammere til etterhvert som det kommer flinkere og flinkere ekvipasjer inn i ringen. Jeg håper også at det blir mulig å konkurrere med hell selv om man ikke har verdens raskeste rase. I vår klubb har vi en bulldog og snart en engelsk mastiff som konkurerrer lydighet. De er flinke! De er flinke fordi de har en flink trener og fører. Jeg krysser fingre for at de kan konkurrere uten å få tidsfeil når de jobber godt og i topp fart for sin størrelse og rase. Renate, Roy og Gabi - jeg har stor tro på dere! STÅ PÅ!

Jeg er så glad at hinderet ikke er så høyt, at lengdehoppet er ikke så langt. Da er det mulig for mange å konkurrere.
Samtidig så tror jeg at det å legge vekt på detaljer under innlæringen er utrolig viktig. gjør man innlæringen av nye øvelser og spesielt riktig posisjon ved fri ved foten, sitt og dekk riktig og grundig fra første gang man trener, så har man fått så mye gratis som man kan ta med seg videre opp i de høyere klassene. Jeg gleder meg å komme i gang å trene igjen. Jeg har hatt treningstørke nå en stund. Det er ikke bra!!! Så skjerp deg Inger, men får ikke fremgang ved å ligge på sofaen å dra seg... Måtte vi se mange Desperadoer både på LP-pallen og på Rally-Lydighets pallen i 2013!

Gratulerer med dagen, Torill :-)
Takk for STOR innsats for hundemiljøet Torill og Andreas Otterhjell

Det er bare slik at noen mennesker gjør en større innsats for å få til hundeaktiviteter enn andre. Torill og Andreas er to slike som bor her i kommunen. De arrangerer årlig en blodsporprøve der de gjør alt fra katalog til sporlegging, fra mat til dømming. Andreas dømmer og har jobbet med ettersøk og ettersøksring siden den spede begynnelse. Trill er dyktig sporlegger og organisator. De stiller alltid opp, holder alltid en avtale og er alltid ryddige. Og for noen sabla bra fester dere har laget!!! Vi er kort og godt heldige som har dere her i spanielklubben og hundeklubben!

Dagens luke er en honnør til alle redningshundene som gjør et fantastisk arbeid på frivillig basis - og en spesiell hilsen til en ekvipasje - Sylvelin Andersen med Desperados San Sebastian - Sibbe

Jeg har fått Sylvelin selv til å skrive litt om Sibbe:
"Sibbe hentet jeg fra Gaupne i 2004. Jeg kjøpte han med tanke på redningshund. Sibbe var fra første dag en trygg og selvstendig herreman. Uredd og stødig hund, akkurat det jeg var på jakt etter. Opp gjennom årene så har det hatt sine utfordringer for meg, men alt i alt en super hund. Helt fra første dag gav jeg han opplevelser både med folk å dyr. Han fikk leke gjemsel med nabobarna, være med på tur i byn, mye bilkjøring osv. Jeg hadde fått tips om å ikke starte sportrening tidlig fordi springeren er så "sporsugen". I etterkant tenker jeg at det egentlig bare er å lære hunden hvilke spor som gir uttelling. Skulle jeg startet med ny spriner i dag ville jeg ha startet tidligere. Spor har aldri vært problem for Sibbe, men heller mitt problem å stole på han.

Som meldingsform har jeg valgt halsmelding. Han har en super hals og er utrolig utholdende. Jeg startet egentlig med fastbitt og også fungerte, men da jeg ønsket en mer perfekt avlevering og innsitt begynte han å trøble i meldingen. Så i stede for å tukle for mye gikk jeg over til halsmelding. Dette er en meldingsform som passer han godt. Sibbe er nå en dreven redningshund på snart 9 år. Han har vært på utallige leiteaksjoner opp gjennom årene. Han er godkjent ettersøkninshund (barmark), men vi har trent både lavine og ruin og det har fungert kjempegodt.

Mitt tips til trening av spaniel er miljøtrening i alle former. Ha tolmidighet og la hunden utvikle seg i sitt eget tempo. Jeg mener at spaniels egner seg godt til redningshunder generelt. Det er klart at det er individavhengig også. Hunden må være sosial, kunne jobbe selvstendig borte fra fører og være miljøsterk.. Husk at det meste kan trenes på."

Dagens "luke" er en honnør til de som arrangerer turorientering i Luster kommune!
Dere gjør en kjempeflott jobb! Grunnet dere kommer jeg meg på steder jeg ellers aldri hadde kommet, sett ting jeg aldri hadde sett, gått litt lenger tur enn det jeg ellers hadde gjort. Håpet for 2013 er at det blir et samarbeid også med Hafslo idrettslag slik at ALLE poster som blir satt ut i kommunen kan brukes av ALLE. Vi er en så liten kommune i antall inbyggere og så stor i antall kvadratkilometer at samarbeid er lurt!

Mange av postene ligger beskrevet med kart og bilder i bloggen min - du kan se dem her.

Dagens luke er de to små vidundrene som ligger i valpekassa mi
- Pompel og Pilt

De vokser og trives og gjør akkurat slik ting som små valper skal og bør. De er nå 14 dager gamle. Til tross for problemer før og like etter fødsel, har de nå nesten tatt igjen det tapte i forhold til gjennomsnittsvalpen jeg har. En valp er solgt, en ønsker seg en ny eier som har tid til og stor interesse for å jobbe med hund.

Les mer om valpene i bloggen min.

Valpedagboka begynner endelig å bli oppdatert - se linken til høyre.

Som i fjor vil jeg lage en liten "personlig" adventskalender der jeg går gjennom året 2012
Jeg har valgt å fokusere på de POSITIVE tingene i årene som har gått.
Den "vanlige" adventskalenderen med premier finner du i linken til høyre

Jeg går bakover i tid og starter derfor med NM-vinneren i Heelwork to music 2012
Anette andresen med Desperados After Eight


Anette - du har kort og godt gjort en fantastisk jobb med Pippi og jeg er stolt av å ha deg som valpekjøper. Du har alltid en velstelt hund som du tar veldig godt vare på og som du trener helt alene uten å ha et stort støtteapparat rundt. Det er kort og godt imponerende! I tillegg bidrar du til at andre spanieleiere får interessen for denne sporten. Du sender meg som spaltist i medlemsbladet vårt våre spaniels koselige, interessant og lærerike artikler og bilder som jeg tror gleder mange fler enn bare meg. I tillegg lager du videoer.

Jeg er så glad at Pippi havnet hos deg. Et bedre hjem kunne hun ikke ha fått! du var jo så spent på hvilken valp du fikk og du valgte henne usett ut fra min beskrivelse med en gang jeg hadde bestemt meg for at det nok ikke ble henne jeg beholdt. Jeg er i dag sikker på at alle i det kullet kunne ha egnet seg til Heelwork to music, freestyle og mange andre aktiviteter - bare de hadde fått mulighet til det. Men du har vært den flinkeste av oss til å trene. Hatten av for deg, Anette! Det blir spennende å følge deg videre.  

Da Ellen hadde sett i katalogen og fortalte at du skulle starte i NM ble jeg kjempeglad. Jeg visste du hadde minst en knallhard konkurrent, så jeg ønsket så inderlig at du i hvert fall skulle havne på pallen. At du skulle vinne var langt over min forventing, men desto hyggeligere. Det bare slår fast at du er flink, veldig flink, til å trene hund. Det er det flotte samarbeidet dere to har og den gleden dere begge utviser, som gleder meg mest. Dere har det kort og godt moro sammen!

29. november
Koser meg å lage oppgaver til adventskalenderen
Link til kalenderen finner du til høyre. Jeg har valgt å legge oppgavene ut i bloggen min denne gangen, for da kan jeg oppdatere kalenderen uansett hvilken datamaskin jeg har tilgang til.

25. november
STOR gratulasjon til Anette Andresen og Desperados After Eight (Pippi)
som vant NM-gull i Heelwork to Music i dag
Dette er det første norgesmesterskapet i denne hundesporten noen gang og det er bare helt utrolig bra at Anette og Pippi stakk av med seieren. Godt jobba! Vi håper det blir lagt ut video av løpet hennes og at vi kan presentere link senere.

 

25. november
NVCH Desperados Scilla er nå godkjent ettersøkshund
Foto til venstre viser at hun fungerer utmerket i sitt arbeid!

Desperados Citrix er øyenlyst og gonioskopert uten anmerkning.

Det går bare bra med valpene.
Følg dem her i bloggen.

Jeg har bare den bærbare datamaskina på valperommet, så jeg får ikke oppdatert hjemmesiden så ofte som jeg vil, men bloggen får jeg enkelt oppdatert.

  

19.11
Valpene er født - dessverre fikk vi bare beholde to gutter
Det ble komplikasjoner, men nå ser det til å gå bra med de to brune hannhundene som har fått arbeidsnavnene Pompel og Pilt.
Denne gangen har jeg valgt å ha valpene på det gamle kontoret oppe i 2. etasje. Der er det lettest å holde varmen dersom vi skulle få en ny Dagmar på besøk... Men jeg har bare den bærbare datamaskina og et veldig svakt signal, så jeg har problemer med å få oppdatere hjemmesiden. Men bloggen får jeg til å oppdatere. så dere må vente litt på flere nyheter om Desperadoene...
Les mer om problemene vi fikk i bloggen.

Til venstre er Uma ganske ung - til høyre et bilde tatt for noen år siden Uma er nå 7,5 år gammel.

12. november
FIN og EST UCH FIN VCH Desperados Uma har vunnet sitt andre CACIB
og er dermed internasjonal champion!!!
Siden Uma har finsk jaktanleggsprøve holder med to CACIB, men de må være vunnet i to forskjellige land og det må gå minst ett år mellom det første og det siste for å telle. I Umas tilfelle gikk det ett år og fem dager mellom det første og det siste, så det holdt akkurat! Uma var altså 6,5 år da hun vant sitt første CACIB. Da har svært mange hundeeiere gitt opp og trodd at dette klarer du aldri! Men ikke Taina! Hun jobber videre og har også andre planer. Innimellom har Uma også hatt to valpekull.

Desperados Damita og Deja Vu (Diva) har debutert på valpeshow i dag med bra kritikker
De stilte for Bjarne Sørensen i Kongsberg der det var hele 8 valper i klassen (?) eller seks (?) - har fått motstridende opplysninger.
Totalt var det i hvert fall 13 springervalper - noe som må være ny rekord.

10. november
NVCH Desperados Yunior har vunnet sitt andre cert på Orkdal i dag
Nå mangler han stor-certet for å få sin utstillingstittel. STOR gratulasjon til Helge Growe som er så flink til å stille han og trimme han! Ikke dårlig gjort av en førstegangs spanieleier!!! Måtte det være mange flere som han! :-) Bilde kommer.
29. oktober
Tre "Desperado-kull" på gang...

NVCH Desperados Xmilla venter valper ca. 20 november her hos oss. Vi teller ned!
NUCH Desperados Aladdin blir pappe for første gang ei uke tidligere enn dette på kennel Merjano
NVCH Desperados Venur blir forhåpentligvis pappa til sitt første kull om ni uker på kennel Hazel-Bird

JA - det blir adventskalender i år også!
Denne gangen blir det premier til de 10 beste.
Noen premier er større - noen er små.
Noen premier (de lette) sender jeg - andre sender jeg IKKE. De må hentes her.
Den som gjør det best får velge først - så går det nedover til alle har valgt sin premie.
Det blir EN vanlig oppgave med bilde hver dag + noen få ekstraoppgaver.

 

29. oktober
Desperados X-port har vunnet sitt fjerde cert i Tyskland
Nå mangler han ett til for å få sin tyske champion tittel. STOR gratulasjon til Anne Hosbond som er så flink til å stille han og trimme han!

Nytt tilbud i Gaupne - Badeland
Vi har endelig fått et badeland og jeg har innviet det med å svømme 1000 meter på morgenkvisten. Dette er et fantastisk bra tilbud for innbyggerne i kommunen. Jippie!!!!

 

 

23 oktober
Desperados Bitten debuterte på lydighetsprøve med en solid 2. premie!
Det ble hele 149 poeng med 0 på hopp over hinder. Men "bare" 5,5 på denne øvelsen hadde hun klart opprykket på første forsøk. Hele 6 av 9 øvelser var til minst 8 eller høyere!
Nå håper jeg at Bitten og Kathrine jobber videre og starter på nye prøver på nyåret. Vi gratulerer med en FLOTT innsats!

Nytt fra Danmark:
Desperados Copper har debutert på lydighetsprøve og apportprøve med 2 x bestått
Dette er lydighetsprøven til jaktprøven, dersom jeg har forstått det riktig og det giikk Bente og Copper til hele 38 av totalt 40 oppnåelige poeng! godt jobba!!! På apportprøven hadde Copper ikke helt fungert som på trening og vært litt treg med å samle opp fuglen på land og til å gå i vannet og det ble 11 av 20 oppnåelige poeng. Men bestått er bestått! Hyggelig er det også å høre at Bente synes han er den beste hunden hun har hatt å trene med. Så også her venter vi i spenning på fortsettelsen.

 

Har endelig hatt til til å skrive i E-kullets valpedagbok...
Les den her

Har fått et nytt foto av Ulf og Lotta - se under.

14. oktober
TJCH Desperados Charlotta at Belauer See
vant BIR på tysk vinnerutstilling 2012!!!

Lottas tittel er nå:
Bundessieger 2012
German Youth Champion (Klub)
German Youth Champion (VDH)

Det stilte 36 springere på denne utstillingen der certene teller som to (de har et helt annet system i Tyskland enn her). Bildene er ikke de beste, men tusen takk til Taina som har sendt dem. Jeg håper å kunne presentere Lotta med bedre bilder senere :-)

 

På samme utstilling stilte også
FIN UCH FIN VCH
Desperados Uma
Hun vant brukshundklassen med excellent og fikk også 2 x cert.

Nå har hun tre tyske cert!

Vi gratulerer!!!

Ny viltsporchampion NVCH Desperados Zultan
På NKK-Hamar i dag stilte fire Desperadoer. Desperados Zultan var på elgjakt i går og kom dessverre i nærkamp med en bol jordveps... Det ble likevel valgt å stille han i dag, for det er få utstillinger nær Heidal der Zultan bor!

Det ble en blåsløyfe på Zultan - men det holdt til viltsporchampionatet - godt jobba!!!

NVCH Desperados Yunior vant brukshundklasse med CK
NSVCH Desperados Tsar Tinius debuterte i veteranklasse med CK og nr. 2 i klassen
NSVCH Desperados Tingeling vant veteranklassen med CK og ble BIM-veteran.

Godt jobba!

11. oktober
Hva skjer???? Ingen oppdateringer på siden på 14 dager!
Er Inger syk? Er hun bortreist? Har datamaskina klikka?
Neida - hun skriver "bare" sporbok.....
Siden absolutt siste deadline nærmer seg med stormskritt blir all ledig tid brukt på bok.
Boka er skrevet, nå går det i korrekturlesing, få de siste bildene på plass, skrive billedtekster og finne ut hvor i boka bildene skal være.
Boka kommer i bokhandelen i februar - mars 2013 - akkurat før neste sporsesong starter.
Dette blir min første hundebok - tidligere har jeg skrevet hagebok og bok om Luster og vært redaktør og oversetter for maaaange bøker.
Jeg koser meg, men tida strekker ikke helt til!
Det flotte sporbildet av meg og Aya er det Renate Skophamar som er mester for.

Hundene må jo ha sine turer. Her fra en flott tur jeg og hundene var på denne uka.
Se resten av bildene her.

27. september
Vi håper på valper ca. 20. november!
Kombinasjonen er NUCH BH Kahill's Balck Nightshade x NVCH Desperados Xmilla
Samme kombinasjon som vårt B2 kull som nærmer seg to år.
Mer informasjon kommer med det første.

27. september
Ellers går det i 100 her (som vanlig)....
Driver med innspurten på en bok og det har vært en god del annet å bruke tida på. De siste dagene har vi også hatt fint vær, og jeg har klart å få gått et par fine turer. bildet over er fra en liten tur på Turtagrø/Sognefjellet en ettermiddag.
Her kan du lese om og se bilder fra turen til Vassdalen.

Dyktig ettersøkshund:
NVCH Desperados Uno
Her med et funn fra årets jakt.

Også NVCH Desperados Venur
har gjort et flott ettersøksarbeid i år, har jeg fått høre.

Og NVCH Desperados Wells Fargo skremte ut fire hjorter på årets første jaktdag og to av dem ble felt.

Godt jobba!

 

 

Fra Danmark har jeg fått dette fine bildet av
Desperados Copper
(under)
som nå begynner å bli en voksen mann ca. 18 mndr gammel.

Han skal snart debutere på prøve og vi er veldig spente på hvordan det går!

 

9-10 september
Helt utrolig - NVCH Desperados Aya er nå også utstillingschampion!

Det var snødekke og nesten snøstorm på Sognefjellet - men piggdekk kom på og jeg kom meg over Sognefjellet. Der møtte jeg Zultan som jeg ikke har sett på to år. Han mistet en god del av den pelsen han hadde så nøysommelig spart opp i disse to årene :-) Etterpå var det litt instruering i hvordan man løper med og stiller opp en hund. Gjett om jeg da synes det er fantastisk moro at Desperados Zultan og Terje gjorde en fin innsats i ringen og kom hjem med en CK-sløyfe. Det er slikt som gleder en oppdretetr.

Zultan er slik en herlig hund. Bare snill og god og i tillegg er han dyktig på spor. Han er nå godkjent ettersøkshund og mangler "bare" minimum good på neste utstilling for å kunne smykke seg med tittelen NVCH.

De to unghundene Desperados Barack og Desperados Bisquit debuterte også i utstillingsringen. Barack var ikke helt i ballanse med seg selv akkurat nå, og fikk very good. som unge gutter flest trenger han mye tid på å bli voksen, så han vil nok ennå utvikle seg mye mer i året som kommer. Bisquit travet seg fint inn til excellent.

NSVCH Desperados tingeling debuteret i veteranklasse og så absolutt ikke ut til å være 8 år gammel :-) Heller vel ungdommelig da hun var nokså nedrøytet nå. Det ble en excellent også på henne.

I brukshundklasse travet Aya seg til klassevinner med CK. Aya var i storslag denne dagen og hun koste seg like mye hun som det vi tobeinte gjorde det. Dommer Vidar Grundetjern klarte virkelig å få fin stemning både i og utenfor ringen. Han fikk alle, inkludert alle debutantene, til å føle seg godt ivaretatt. Slike dommere er GULL verdt!

Aya travet videre til beste tispe og BIM og dermed var siste certet og utstillingschampionatet i boks! Aya er utstilt totalt 11 ganger og har alltid fått rødt og sju ganger har hun fått CK. Hun har bare blitt bedre og bedre :-) Hun har to ganger blitt BIR og en gang BIM.

Kritikken hennes: Utmerket type og størrelse. Meget godt hode, herlig uttrykk. Utmerket hals og reisning. Utmerket overlinje. Velvinklet og velgående. Meget god brystkorg og forbryst. Utmerket pels og hale.

Kritikken for oppdretterklassen: Gruppe av tre kombinasjoner. typelike individer. Gjennomgående harmoniske. Gode hoder, gode bevegelser. En gruppe som oppdretter har stor glede av.

Jeg fikk HP for min oppdretterklasse bestående av (fra venstre)
NSVCH Desperados Tingeling (veteran), Desperados Barack og Desperados Bisquit (unghund) og Desperados Aya (brukshund)

I Trondheim var NVCH Desperados Yunior på utstilling og fikk excellent for Nils Molin

 

7. september
Har endelig fått redigert bildene av D2 valpene med sine nye kjøpere
Vi ønsker dere alle lykke til! Se bildene i stort format HER.

25-25 august
Bedre sent enn aldri... Denne helga var jeg i Tyskland og dømte uoffisiell lydighetsprøve, klubbens første offisielle dummietest for spaniels og i tillegg fikk jeg se springere på utstilling
Det var med spenning jeg satte kursen sørover for å gjøre ting jeg aldri har gjort tidligere. Men mine bekymringer la jeg igjen hjemme og jeg hadde noen morsomme og lærerike dager sammen med Yvonne Keeve - kennel Sporty Springers. For 7 år år siden kjørte Yvonne den lange veien til Norge i november for å bl.a. hente Desperados Undis. Det ble snø, hun måtte over fjelloverganger og hun hadde nok en uforglemmelig uke i Norge. I fjor kom hun på besøk hit og dømte uoffisiell lydighet og hadde et utrolig bra lydighetskurs. Denne gangen var det min tur til å reise til henne. Yvonne har ført Undis opp til tysk champion og hun har tre 1. premier i eliteklasse lydighet. Ekstra moro var det å se at hun også har sett spor etter seg i avlen og unge Fame ble min favoritt.

Jeg var også så heldig at jeg fikk sett unge Desperados Charlotta at Belauer See.(foto over) Hun virket søt og lovende som valp, så det var ekstra moro å se at hun virkelig hadde utviklet seg slik jeg hadde håpet på. Hun har tatt sin tyske junior tittel og er nå på god vei til å ta sin "voksen-tittel". Det tyske systemet er som sagt annerledes enn oss og gjør det ekstra spennende å være utstiller. Begge hundene falt i smak hos den finske dommeren. Lotta fikk nok et cert og Undis ble nr. 2 i championklasse.

Har prøvd å linke til bilder av Lotta og Undis her. håper linken virker.

Her hjemme var NVCH Desperados Yunior og Desperados Bitten på utstilling. Yunior endte med reserve certet. Bitten debuterte med excellent i juniorklasse. Vi gratulerer alle!

Her kommer kritikkene til de to som har vært på jaktanleggsprøve:

Desperados Bitten      Dommer Monica Gustavsson Holthe
Biotop
: Gammelt hogstfelt. Vær: Lettskyet. Prøvetid: 16 minutter i feltarbeid.
Feltarbeide: En ung hund som starter litt nølende. Tar seg etter hvert opp og får et fint mønster. God fart. Utnytter terrenget. Jobber innenfor skuddhold. Er dirigerbar. Går inn i kratt og opp bergskrenter. Markerer vitring. Lydig. Viser gode jaktanlegg.
Slepespor: Markerer oppstart. Sporer i stort tempo frem til kaninen som markeres.
Vannarbeid: Går villig i vannet. Svømmer ut til fuglen som apporteres til land.
Skuddreaksjon: Normal.
Generell oppførsel og helhetsinntrykk: En ung hund som viser gode anlegg gjennom hele prøven.
Premiering: Godkjent.
 

Desperados bisquit Dommer tor Magne Gramstad
Feltarbeide: En hund som i hele øvelsen(12 min) viser god jaktlyst og samarbeidsvilje, flott stil og mønster- i utmerket kontakt med sin fører.Hunden mestrer tett vegetasjon og åpne felter og viser vitring i søket, som ytterligere befester et meget godt søksarbeide.
Slepespor: Markerer sporstart, sporer fint, finner og markerer kanin.
Vannarbeid: Går ivrig i vann, svømmer ut og griper fugl resolutt i godt grep og bringer viltet på land. meget bra.
Skuddreaksjon: Normal
Generell oppførsel og helhetsinntrykk: En ung hund med et stort potensiale, som i alle øvelser imponerer med meget god anlegg.
Premiering: Godkjent og dommerens beste hund.

2. september
Oh happy days!

Desperados Bitten har bestått jaktanleggsprøve
Desperados Citrix har vunnet stor-certet og BIM på NKK-Trømsø fra juniorklasse
NSVCH Desperados Tsar Tinius har vunnet en stor sporprøve med HP på Løten

B-søstrene slår virkelig til! To dager og begge er godkjent på jaktanleggsprøve. Denne gangen er det Desperados Bitten ført av Kathrine Moen Bratteng. vi gratulerer. godt jobba, for det er ikke lenge siden Bitten ikke skjønte vitsen med å redde døde lik som fløt på vannet...

Så har unge Maren Rørholt Theisen dyktig handlet Desperados Citrix på NKK-Tromsø slik at han vant juniorklasse med CK, han ble beste hannhund og BIM for dommer Børge Espeland. En utrolig flott prestasjon i hard konkurranse med finske, svenske og norske champions. Andre får ofte små-cert og må slite med å få stor-certet, men Citrix hopper i det og tar stor-certet først. Siden han stilte i juniorklasse kunne han ikke få CACIB-et som gikk til 2. beste hannhund.

På en stor blodsporprøve på Løten i dag ble det delt ut 4 X HP og best på hele prøven ble NSVCH Desperados Tsar Tinius ført av dyktige Gry Stenvold. Vi gratulerer!

Det strømmer inn med resultater så jeg har ENNÅ ikke fått lagt inn de flotte bildene og resultatene fra både Norge og Tyskland...

1. september
Stor gratulasjon til Desperados Bisquit (Tanya) og Stein Chr. Gjerken
med bestått jaktanleggsprøve i dag
Hun ble også kåret til dommerens beste hund av dommer Tor Magne Gramstad.
Kritikken legger vi ut over helga når eier er tilbake til sivilisasjonen og har internettilgang.

Håper å få lagt ut flere bilder og flere resultater i kveld :-)
Har ennå ikke fått lastet bildene fra Tysklandsturen...

1. september
Vi har ikke valper nå, men dersom du på jakt etter en bra springervalp med en spennende stamtavle, bør du se her
Kennel Happy Lean i Danmark har en brun/hvit hannhund og to tisper, en brun/hvit og en svart/hvit, ledige i et stort og fint kull.
Jeg har møtt Zilje flere ganger og hun er en utrolig søt, trivelig, snill og også dyktig springer. Hun er på mange måter veldig lik sin mor Vezla. Selv har jeg hatt ett kull etter hennes søster Zelda. Pappa er en utrolig spennende hannhund

Far er
Junior champion  Idol Jack Od Stroupinshého Potoka fra Tsjekkia.
Se mere på hans hjemmeside.
http://www.english-springer-spaniel.cz

Her er link til en database der du finner hans stamtavle.

Han har mye engelsk blod i sine årer, linjer vi ikke har mye av, og også mye tsjekkisk blod, linjer vi ikke har noen ting av.

Han har HD A, Albuer A/A, Øjenlyst uden anmærkninger 09/2011.
Gonioskopi uden anmærkninger 09/2011. Cord 1 fri.Fucosidosis fri.
Han har bestått jaktanleggsprøver/jaktprøver i sitt hjemland.

Mor er
Desperados Zilje fra vårt Z-kull
HD: A/A, Øjenlyst uden anmærkninger den 19 Januar 2012.
Gonioskopi: Undersøgt den 19 Januar 2012 uden anmærkninger.
Udstilling: 1 Præmie med HP i Norge, 2 vinder af sin klasse.
1 Præmie i Danmark på udstilling og 2 vinder af sin klasse.
Er dna testet og fundet fri for cord1.
Har bestået jagtanlægsprøve i Norge.
Har bestået land/vand apport prøven i Danmark.
Har bestået markprøve (jaktprøve) begynderklasse med 1 præmie.

Valpene leveres registrert i Dansk Kennel Klub og de er da ID-merket og har pass. Prisen er kr. 8.000 D kr som tilsvarer ca. kr. 8.000 Norske kroner. For å kunne stille ut/delta på prøve i Norge må valpen omregistreres til Norsk Kennel Klub. Det koster kr. 750 dersom du er medlem i en norsk hundeklubb som samarbeider med NKK. Det er lett å importere valper fra utlandet som er under 3 mndr gamle. Ta kontakt med mattilsynet for å søke om importtilatelse. Det kan ta opp i en måned, men går ofte raskere.
Mer informasjon om dette finner du her. 

Flere bilder, informasjon og ikke minst videoer av valpene finner du her på kennelens hjemmeside.

1. september
Jeg ligger på etterskudd med oppdatering av min hjemmeside - men MYE godt og nytt stoff kommer SNART - vennligst vent :-)

20. august

Ny champion -  NUCH
Desperados Aladdin - foto over
HP på oppdretterklassen

Lørdagen var det spanielklubbens utstilling og der dømt en fransk dommer. NVCH Desperados Yunior ble nr. 2 av 3 i brukshundklasse med CK. Søndagen var det NKK-Bjerke og Barbro Myrset Gjerde debuterte som dommer på springer. Der var det fem i brukshundklasse hannhund og Yunior var den eneste i klassen som fikk excellent, men dommeren syntes ikke han var god nok til å få CK. Selv har jeg aldri sett Yunior bedre enn han var nå, så det lover godt for neste helgs utstilling. Her kan dere (forhåpentligvis) se bilde av Yunior.

Jeg hadde fått låne med meg Desperados Aladdin (Linus) til Bjerke. Linus er en vanlig familiehund, men eierne har gjort en kjempejobb med å få han best mulig nå frem til utstillingen. Han er i knall kondisjon, var akkurat passe tykk, var trent på å stå og gå fint og de har vært på flere besøk for å få han trimmet. Arbeidet lønte seg, for Linus travet inn til cert og CACIB og championat. STOR gratulasjon og takk til eierne Bente og Nils Solheim. Her er seiersdansen vår...

En annen jeg må takk for suksessen er Laila Røneid som var sjåfør, støttekontakt, selskap, venninne og alt annet bra...  Hun hadde selv trimmet og satt fint i stand sine to hunder. NVCH Desperados Wells Fargo viste seg bedre enn noen gang, men falt ikke i dommerens smak. Han mangler også storcertet for å bli utstillingschampion, men måtte nøye seg med en blåsløyfe her. NSVCH Desperados Zelda gikk også knallbra, hun ble nr. 3 i åpen klasse og plasserte seg som nr. 6 av alle tispene som fikk CK (plassen bak res. certet). Godt jobba! Det ble tatt flere bilder og video - men dette var det jeg fekk lagt ut nå :-)

Nå setter jeg snart kursen til Tyskland for å dømme apportprøve ++ der.
De gale har det godt - men jeg får leve etter Pippi's ordtak: Dette har jeg ikke gjort før, så dette klarer jeg!

 

7. august
Ny champion -  Dt Jug Ch VDH + Klub Desperados Charlotta at Belauer See - foto over

To Desperadoer på internasjonal utstilling i Bremen, Tyskland

FIN U CH FIN VCH Desperados Uma vant cert, CACIB og BIM - foto under
Charlotta - eller Lotta - stilte i juniorklasse og tok juniorcert begge dager. Ene dagen dømte Sven Løvenkjær. Det betyr at hun nå har to tyske junior champion titler så hennes korrekte tittel er: Dt Jug Ch VDH + Klub!

Samme sted var også FIN UCH FIN VCH Desperados Uma som hadde reist hele veien fra Finland. Hun vant cert, CACIB og BIM. Hadde det vært cert i et annet land enn tyskland, hadde hun nå vært tysk champion, siden hun allerede er finsk champion - men ikke i Tyskland... Og selv om hun nå har 2 x CACIB for to forskjellige dommere i to forskjellige land + jaktanleggsprøve, er hun ennå ikke internasjonal champion. De to CACIB-ene må vinnes med minst 12 måneder mellomrom og det forrige vant hun i november i fjor... Men du verden for et resultat!

På bildet nederst til venstre er både Charlotta (Lotta) og Uma.

 

7. august
N S VCH Desperados Tsar Tinius til Gry Stenvold ble beste spaniel på NM-blodspor 2012!
Jeg har ennå ikke fått noen bilder ennå - så bildet er et gammelt arkivfoto. Tinius fyller snart 8 år, så han er nå trolig på sin høyde som sporhund. Gry er også en utrolig dyktig fører, og plasserte seg som nr. 2 totalt med sin labrador Idun.

Flott "oppdretterklasse" med 4 x 1. premie
og 2 x HP + beste spaniel....
Det ble 1. premie på alle de fire Desperadoene. Av 34 startende hunder gikk mange til 1. premie og det ble delt ut hele 21 HP-er! I år var det ingen spaniels i finalen.

1. premie med HP også til NORD VCH Desperados Vilja til Bjørn Jensen.

1. premie til NVCH Desperados Zelda til Laila Røneid og NVCH Desperados Yunior til Helge Growe.

Ny viltsporchampion - N S VCH Desperados Zelda
Zelda kjørte så direkte over til Sverige der hun slo til med 1. premie med HP på bevegelig blodsporprøve. Dermed er hun nå også svensk viltsporchampion!

7. august
Valpene har vært til veterinærkontroll i dag
De ble sjekket fra topp til tå og ID-merket. Det ble ingen anmerkninger på noen. I bilen oppførte de seg esemplarisk og ingen kastet opp selv om det er 35 minutter å kjøre til veterinærklinikken og veien er svingete.

7. august
NVCH Desperados Aya var en plassering fra dobbeltchampionatet på Nesbyen
Hun stilte som vanlig i brukshundklasse. Det ble stikkende varmt når vi skulel i ringen og jeg fikk ikke Aya til å showe så bra som hun kan. Kritikken var likevel god og vi ble 2. beste tispe med reserve cert. Takk til Ellen Getz Wold som har tatt dette flotte bildet av Aya!

6. august
Bare tre dager til de to første valpene reiser...
Dagene går med til valpesosialisering, til å lage klar valpepermer og på onsdag skal vi etter planen til veterinærkontroll og ID-merking.

Har tatt mange bilder - men ikke rukket å legge dem ut. Men her er en liten video av valpene i all fall.
Se videoen her.

MYE annet har også skjedd, NM-blodspor, utstilling på Nesbyen, utstilling i Tyskland mm - men det må bare vente med å bli lagt ut. Beklager, men dagene mine har ikke nok timer og valpene har 1. prioritet.

1. august
"Bestemor" Ellen er på besøk og vi har fått tatt nye bilder
Jeg har tatt mange bilder som jeg ikke har fått tid til å legge ut og valpene har opplevd mye fra støvsuging til vaske klær, fra hagearbeid til masse mennesker på besøk. Nå er det tid for å fordele valper. En spennende tid for mange...

Her er bildene i stor utgave

1. august
Det nærmer seg NM blodspor... Fire Desperadoer ønskes lykke til!
De fire er NVCH Desperados Zelda og Laila, N S VCH Desperados Tsar Tinius og Gry og NORD VCH Desperados Vilja og Bjørn. 
På første reserve står NVCH Desperados Yunior og Helge.

27. juli
Fullt hus og stormende jubel!
Til dere som savner oppdatering så må jeg bare slå fast at mitt døgn har hatt for få timer... Valpene krever sitt. Jobben krever sitt. Hundene krever sitt. Og i tillegg har det vært mange både nye og gamle valpekjøpere og venner på besøk. Det er kjempekjekt å få besøk! Men det ble litt mange besøk i løpet av kort tid. Noen besøk er mer overraskende enn andre. Som da Marvin Røstadli og Bodil Eggen fra Trondheim stod på døra mi og hadde med seg DEN flotta hundesenga! WOW!!!!! Den er så pen at dere vil ikke tro det... Disse bildene ble tatt med mobiltelefonen. I bakkant av senga er det en nydelig håndmalt springer der NVCH Desperados Venur har stått som modell. Jeg skal ta bilde og vise dere senere. Slik at dere skal bli ordentlig missunnelig.... :-) Hundene elsker også senga. Nå står den på stasplass i stua. Se bare på Xmilla som klarte å lure seg til en plass selv om mamma Chelly insisterte at senga var litt liten til to...

Nå har jeg endelig to uker ferie og skal bruke dagene til å kose meg med valpene og enda mer besøk...
Har fått gått noen fine turer og skal gå flere i uka som kommer - bilder kommer snart!

27. juli
Valpene har passert 6 uker og NÅ er de på sitt søteste!
De to-tre siste dagene har de formelig eksplodert i aktivitet. Nå elsker de å undersøke nye ting, de løper fra hundehuset og opp på kjøkkenet som piler og de er en gjeng utrolig sosiale og trygge valper. Jeg er kjempefornøyd! Håper å få lagt ut mange bilder med det første og å få tatt en ny video. Det ligger kun noen få nye bilder i albumet. Se bildene her

Anne Walbeck har tatt mange bilder av dem da hun var på besøk. Det er også hun som har tatt disse flotte ståbildene.
Se album med flere bilder tatt av Anne her.

27. juli
Jeg har hatt både Desperados Barck (over) og Desperados Bisquit (under) på besøk
De er nå 1,5 år gamle og har utviklet seg mye siden jeg så dem sist. Bisquit (Tanya) var midt i røyting og manglet derfor sin vanlige glans i pelsen. Barack er akkurat avlest med A-albuer også. Jeg må si meg kjempefornøyd med B-kullet. Trivelige, velfungerende hunder alle fire.
Se hodebilder av de to i kullets album her.

17. juni
STOR gratulasjon til Desperados Zultan som har gått til sin andre 1. premie på spor i dag
Synd at også han ble 2kastet ut" av den ordinære sporprøven på Vågå... MEN det går flere tog for en god hund!

17. juni
Desperados Barack er avlest med B-hofter
Det betyr at da er alle fire valpene i B-kullet HD-undersøkt og HD-fri.
NVCH Desperados Yunior er øyenlyst på nytt og er fri.

17. juni
Se video av valpene som er tatt i dag - TRYKK HER - nå med RIKTIG link.....
De er snart 5 uker gamle. En aktiv, herlig gjeng!

13. juli
NSVCH Desperados Qandis - sprek og vakker dame på snart 11 år
Takk til Renate Skophamar som har tatt disse vakre bildene!

Sønnen Desperados Aladdin har vært på besøk for trimming og utstillingstrening.
Se videoen her.

8. juli
Linken til valpebildene har vært feil - håper linken virker som den skal nå!
Valpene vokser og stortrives. De spiser nå to måltider om dagen og de har begynt å ta i mot besøkende. De har begynt å leke litt med hverandre, og de har fått en større valpegårde med leker. Utviklingen går så fort at jeg ser tydelig forskjell fra dag til dag.
Se bildene her

8. juli
Her kan dere se bilder fra turen Aya og jeg hadde til Sunnfjord
Det var til nå årets varmeste dag og gradestokken viste 30 grader i selve Førde sentrum. Der var det folkemusikkfestival og mye ståk og ståhei. Se bildene her.

6. juli
Aya kan nå tittulere seg som viltsporchampion nr. 55 med kennelnavnet Desperado
Vi har trent målbevisst i år mot det målet å klare tittelen i løpet av året. Noen uheldige omstendigheter som førte til dommerbytte på en prøve førte til at hun fikk sine to førsteprøver på ordinær og bevegelig prøve for lokale dommere. Hun var derfor påmeldt blodsporprøven i Vågå som går av stabelen i morgen, men på onsdag fikk vi beskjed om at vi likevel ikke fikk starte. Dette til tross for at vi har fått bekreftet plass, fått beskjed om hvor og når vi skulle møte og har betalt inn påmeldingsavgifta. Vi hadde bestillt overnatting, jeg hadde ordnet med valpepasser og vi gledet oss til en liten husmorferie i Gudbrandsdalen... Det var mildt sagt en STOR skuffelse å ikke få gå, spesielt når arrangøren hadde både tilbud om ny dommer og sporleggere....

Men gleden var tilsvarende stor da jeg fikk starte på bevegelig prøve i Førde for Torstein Solset i dag. I Sunnfjord er det minst like mye hjort som i Sogn, så jeg var spent hvordan Aya ville takle dette. Varmen var også litt spennende. Dagen i dag er den varmeste dagen til nå i år og temperaturmåleren i bilen viste 19 grader da vi var ferdig å gå og 30 grader noen timer senere. Aya fikk et fristende ferskspor, men vi klarte sammen å løse problemet og resten av sporet gikk hun meget bra. Litt uvant at hun flere ganger jobbet med noe høy nese, men vi hadde full kontroll på det meste av sporet og etter 23 minutter gikk vi inn til en 1. premie og dermed også viltsporchampionatet. Championatet kan rett nok ikke bekreftes hos NKK før prøveperioden er over ut august og alle papirer og aktivitetsavgift er inne hos NKK. Men vi har KLART det :-)

5. juli
Valpene er 3 uker gamle og vi har tatt de første hodebildene
Alle utvikler seg slik de skal og de spiser nå tørrfôret starter pluss babymoussen.
De største ligger absolutt i øvre vektklasse mens minstenmann mangler 100 gram på å ligge på snittvekta ved 3 uker.
Snehvit veier nå 1,4 kg.
De har ennå ikke begynt å ta kontakt, men de reagerer nå på lyder og lys.

1. juli
Tida flyr og valpene er allerede 2,5 uke gamle
Hører at dere har savnet oppdatering av hjemmesiden - men jeg har klart å bli sylta forkjøla og all energi var som blåst bort... Den lille som har vært igjen har gått med til valper, jobb, husarbeid og ikke minst valper. Snehvit har fremdeles fått litt hjelp siden hun ennå er noe mindre enn sine søstre - men hun tar innpå med stormskritt. Hun har også begynt å spise selv - royal canin baby mousse sammen med lactazor valpemelk smaker fortreffelig! Alle valpene har fått øyne nå og de har så vidt begynt å løfte seg på beina og stavre litt rundt. De har fått lyd installert og de begynenr å bli litt våkne på omgivelsene. Men jeg venter ennå på første haleviftingen...

Her kan dere se en video tatt da de var 2 uker. De har allerede utviklet seg MYE på de få dagene som har gått....
Vezla er fremdeles en super mamma som holder valper og valpekasse gullende rene.

Her kan dere lese Ayas treningsblogg før vi skal gå prøve i Vågå 7. juli.

23. og 25 juni
NVCH Desperados Zelda ble prøvens beste hund med HP i Fortun!
Godt Først startet hunpå prøve 23. juni der hun fikk en god 1. premie. Aya fikk en 2. premie. Så startet hun i Fortun og der ble hun like godt prøvens beste hund med HP. Godt jobba. Det var HP nr. 3 i år på seks starter totalt (?).

 

21. juni
Desperados Bitten har klart appellmerket i bronse
Godt jobba av en førstegangs hundeeier som virkelig har vært flink å trene sine hund! Hør bare på poengene: 10 - 9,5 - 7 -  8 -  9 -  9 - 9.
 Det ble totalt 157 av totalt 180 oppnåelige poeng. Minste poengsum for hver øvelse for å få merket er 5 - så dette må man kalle å klare det med STOR margin! Vi ønsker dere lykke til videre i lydighet klasse I.
PS Gi meg beskjed dersom dere ikke kan se dette bildet!

Desperados Bisquit er avlest med A-hofter og
NVCH Desperados Yunior er øyenlyst uten anmerkning.

En fin dag, med andre ord!


20. juni
Desperados Aya har fått sin første 1. premie på ordinær prøve
Luster hundeklubb arrangerte ettermiddagsprøve med fem spor + reservespor. Dommer var Arvid Solheim. Det var nok bra med vilt i sporområda, for resultatet ble 4 x 0 og 2 x 1. premie. Vant gjorde Eva Røneid med NVCH Narjana`s Filosophia. Aya gjekk til sin første 1. premie på ordinær prøve og ble prøvens 2. beste hund. Foto: Lars Gunnar Røneid.

Desperados Zultan
med 1. premie på blodspor

Eier/fører Terje Marlow Alnes har som mål å få han godtkjent som ettersøkshund, og nå er første mål nådd. Hunden sporer meget godt i følge dommer Ivar Vassdokken. Nå feirer vi med pølsebiter ;-)

NSVCH Desperados Tsar Tinius med ny HP
NSVCH Desperados Tsar Tinius skal ha blitt prøvens andre hund med HP på en sporprøve i helga som var, men jeg finner dessverre ikke hvor resultatene ligger ute.

Valpene er i dag ei uke gamle i dag
Vezla er en utrolig flink mamma - noe som også vises på valpevektene.

Se video av valpene og mamma dag 2 her.

 

Vi fikk valper 13. juni - fem tisper. Les mer i valpedagboka

9, juni
Desperados After Eight vinner klassen
og får opprykk
i Heelwork i Music

Dette skriver eier og fører Annette Andresen: Pippi har fått 2 førstepremier i Heelwork to music (forkortelse HTM) .Man må ha to 1. premier for å få opprykk i neste klasse som her da blir klasse 2 Heelwork to music.Både heelwork to music og freestyle går under samme betegnelse som kreativ lydighet. Men det er to forskjellige grener. I freestyle har Pippi 2 premie. Vi prøver oss litt på begge deler.

Pippi fikk 1 premie på Tretten (vi alene i vår klassen) +1 premie i Moss + vant klasse klasse 1 Heelwork to music. Her er link til Norsk freestyleforening. Der står det mye + alle resultater av de som konkurrer i freestyle og Heelwork i Norge ligger der.

Takk til fotograf Knut Fagerlund.

Her kan dere se en herlig video av Pippi og Annette.
Den som hadde en SLIK fri ved foten, sier jeg..
.


NORD VCH Desperados Vilja med nye toppresultat
7. juni var det Telemarksmesterskapet for spaniels. Vilja vant med hederspremie. Tre dager senere var det ny sporprøve der hun fikk sin 30. førstepremie. Vi gratulerer!


   9, juni
NSVCH Desperados Tinius har vært i Finland og ble 4. beste hanne med reserve cert
Eier Gry Stenvold var i finland i forbbindelse med nordisk mesterskap i blodspor for retrievere, og fikk da også med seg en utstilling.

 

 

 

 

6. juni
HP spor til NVCH Desperados Zelda!
Vi gratulerer! Dette var hennes tredje prøve i år, tredje gang hun er rangert i toppen og hennes 2. HP. godt jobba! Aya startet også på prøven, men hun gikk over på hjortespor og harespor. Vilttettheten i området var høy!

Valpedagboka - rettere sagt drektighetsdagboka er oppdatert.
Det er nå bare ei uke til valpekassa fylles! Se link her.

27. mai
HP spor til NSVCH Desperados Tsar Tinius!

Vi gratulerer!

Valpedagboka - rettere sagt drektighetsdagboka er oppdatert.
Det er nå to uker til valpekassa fylles! Se link her.

   26. mai
Desperados Aya ble BIS-2 på NSK's hovedutstilling!
En uforglemmelig dag. Først vinner hun brukshundklassen med CK. Så vinner hun beste tispe av 27 med stor-cert. så topper hun det hele med å bli Best i Rasen av 42. Ikke nok med det - hun blir så BIS-brukshund og BIS2 totalt. Det ble for mye for henne i siste runden, for dommeren ville gjerne ha henne til BIS - men det er ikke bare-bare å være alene på sin første store utstilling i drepende hete og på en trang plass. Jeg er kjempefornøyd med resultatet - tror nesten at jeg drømmer....

Dommer var engelske Fran Glendinning, kennel Plaiglen. Kritkken:
"Love this bitch Dozing with feminity. such an expressive head. Good neck and shoulder. Great body. wounderful to see, no exaggeration. Can cover the ring with good drive." 

 

27. mai
Det formelig "hagler" med gode sporresultater! HP til
NVCH Desperados Zelda


Først var det sporprøve på Leikanger. der ble NVCH Desperados Tingeling nr. 2 av 12 (hennes 30. førstepremie!) og NVCH Desperados Zelda nr. 3 av 12. Samme dag var det sporprøve på Nordfjordeid med 28 startende hunder. NVCH Desperados X-file fikk en 1. premie. . Dagen etter møttes alle på Nordfjordeid der det var 30 nye spor. NVCH Desperados Zelda ble prøvens 4. beste hund med HP og det ble en ny førstepremie til NVCH Desperados Tingeling og NVCH Desperados X-file. Suuuuupert på varme, tørre spor!

21. mai
Vezla er snart 6 uker på vei og magen vokser...
Valpedagboka er oppdatert - Gå direkte til bloggen her.

 

21. mai
NORD VCH Desperados Vilja har gått til en ny HP på spor!
V Denne gangen ble de nr. 3 på spanielklubben i Østfolds sporprøve. Vi gratulerer!

 

19. mai
For en start på sporsesongen!
Jeg og Desperados Aya har endelig debutert på spor. I fjor syntes jeg ikke at hun var moden nok i hodet til å starte på prøve, men i år har alle treningssporene vi har gått vært supre. Det er alltid spennende å debutere med en ny hund, men Aya gjorde jobben! Rett nok en litt kryssende start. Lurer på om det kan ha vært et dyr der om natta for like etterpå markerte hun på et gammelt hjortehode som lå der helt inntil sporet. Ellers er jeg kjempefornøyd med hennes innsats. hun går på med krum hals og ligger på sporet som et tog på skinnene... Resultatet var en solid 1. premie på bevegelig prøve for dommer Andreas Otterhjell.

I Trøndelag har NVCH Desperados Yunior med Helge Growe og NVCH Desperados Rigoletta med Anne Langerud begge gått til årets første 1. premie med HP. det var 60 hunder på denne prøven (!!!!) og hele 16 med HP.

I Østerrike har TJCH Desperados Charlotta at Belauer See til Ulf Baumann blitt nummer to i klassen på utstilling med excellent.

 

12. mai
NORD VCH Desperados Vilja og NSVCH Desperados Tsar-Tinius har startet sporsesongen med å gå til hver sin 1. premie i Telemark

Vi gratulerer B-kullets pappa Kahill's Black Night Shade og Ellen Getz Wold med utstillingschampionatet.
Han vant stor-certet ved NKK-Kristiansand for dommer Svein Helgesen i dag.
På samme utstilling fikk Desperados Alva CK og vant brukshundklassen.

11. mai
Desperados X-port vant 2 x cert i Tyskland
Det var 38 springere påmeldt på en stor utstilling i Dortmund. Utstillingen er et samarbeid med England (?) slik at BIR og BIM fikk det engelske CC-et, mens vinnere av de ulike klassene med excellent kunne vinne cert. Jeg håper på mer informasjon når eier Anne Hosbond kommer hjem fra Tyskland. Solo ble også stilt 13. mai og vant da et nytt cert. Så nå trenger han "bare" tre cert til vunnet over minst et år for å bli tysk champion...

6. mai
Ny utstillingschampion

TJCH Desperados Charlotta at Belauer See
Dette Tyskland har et annet utstillingssystem enn oss og der kan de yngste hundene vinner junior cert og bli junior champion. De har ulike championater og Lotta ble tysk junior/unghund champion i klubben. I tillegg ble Lotta også beste tispe og BIM. Vi gratulerer eier Ulf med en flott jobb!

6. mai
Desperados Bitten er avlest med A-hofter :-)
Dette er den andre av fire i B-kullet som er HD-undersøkt.

6. mai
Suksessen fortsetter!
Desperados Aya gikk til ny rekord i LP - 186,5 poeng
Dette er også min personlige rekord noen gang, dersom jeg husker riktig. Dommer var Aud Liv Nes Eide. Med denne poengsummen ble det en solid 1. premie og hun ble nr. 2 av 10 hunder i klassen. NVCH Desperados Zelda og Laila Røneid slo også til med ny personlig rekord, 157 poeng, bare 3 poeng fra 1. premien og sølvmerket. Med litt mer konkurransetrening slik at ikke fører og hund faller litt ut på slutten, er det en solid førstepremie i sikte også der!

I klasse II gikk NVCH Desperados Xmilla og jeg også til ny rekord med 141 poeng til tross for to nuller i klassen. Den ene 0-en var klart min, delvis også den andre. MEN likevel er jeg kjempefornøyd fordi vi klarde å slappe av og kose oss i ringen! Dette til tross for at verken Aya eller Xmilla var mulig å få kontakt med i starten da gresset på Bømoen er et yndet sted for alle harene som bor her i moen.... Så de løp rundt i stramme liner, med nesa i bakken og halene piskende fra side til side i håp om å finne haren. Heldigvis var de ferdig med å jakte til vi skulle i ringen. det var KALDT på Voss med tette snøbyer til tide, men dette var nok mye bedre for hundene enn varme og steikende sol.

2. mai
NORD VCH Desperados Rochelle BIR og BIS-veteran i Naustdal
Dette er Chellys andre deltakelse i veteranklasse og hennes andre Best in Show! Dessuten er det første gang hun blir Best i Rasen.
Det som ikke var like hyggelig, synes jeg, var at Chelly med dette sneik seg til et cert som hun ikke har bruk for - og det til og med i fra barnebarnet NVCH Desperados Zelda som vant åpen klasse med CK og ble 3. beste tispe...

Zeldas kritikk: Tiltalande tik, m/vakkert velskuret hovud, mycket bra hals, sterk rygg, bra kropp, brystkorg kunne vert mer utfyllt i nedre delen. Bra vinkler og benstamme. Rør seg bra, utmerket pels.

Chellys kritikk for dommer Ann-Christin Johansson: Mycket tiltalande tik full av rastypiske detaljer. Bra hovud. Utmerket hals, rygglinje, kryss. Utmerket kropp, vinkler, benstamme och tassar. Rør seg med korrekte springerrørelser. Bra pels.

Chelly er nå utstilt 14 ganger og har 3 x småcert. hun har vært på seks NKK utstillinger i håp om å få stor-certet og på det nærmeste har hun stått EN fattig plass i fra det. Jeg synes det er feil og mangler i utstillingssystemet vårt på mange området når det gjelder cert, men det er det dessverre lite jeg alene kan gjøre noe med... 

På utstillinger var også Desperados Cowboy med (foto til høyre). Han debuterte i utstillingsringen vist av sin debuterende eier og ble ikke mindre enn 2. beste hannhund med reserve cert! Godt jobba! Hannhundcertet og BIM gikk til Fjordgløtt's Birk, en sønn av NSVCH Desperados Tingeling.

Det var ekstra hyggelig å ha Cowboy på besøk siden jeg ikke har sett han på et halvår. Han var blitt en flott gutt (med sansen for damene.. :-)
Så fikk vi HP og BIR-oppdrettergruppe og BIS-oppdrettergruppe med følgende kritikk: Flott uppfødergrupp med mycket typlika individer. Fina houvud, utmerkta kroppar och rørelser. En oppfödare som har fullt klart för seg hva hon gjør i sitt avelsarbeite.

Det ble nesten fire generasjoner i gruppa da den bestod av oldemor Chelly, datteren Yatzy, datterdatteren Zelda og oldebarnet Cowboy (Felix).

Med på utstillingen var også Desperados Zantana som fikk very good med god kritikk. hun kunne også ha gått rett inn i oppdrettergruppa typemessig!

Den femte Desperadoen på utstillingen var Desperados Yatzy, ei flott og trivelig tispe etter Chelly. Hun er utrolig typelik Vezla, både av sinn og skinn. Yatzy er utrolig velfungerende, men da hun debuterte på utstilling syntes hun at oppstilling - spesielt det der med å holde i halen - var litt ekkelt. Det samme mente hun om det glatte gulvet i utstillingsringen. Så jeg følte at jeg ikke virkelig fikk vist hvor pen hun er. MEN det ble excellent og hun ble nr. 3 i åpen klasse med en god kritikk. Se foto under.

Det ble noen rosetter...Desperados Yatzy - 3 år gammel tispe

Søndagen var det tid for lydighet. NVCH Desperados Zelda og Laila røneid gikk til sin første premiering og fikk 139,5 poeng, en 3. premie og et skarve halvt poeng fra 2. premien...

Desperados Aya slo til og fikk 168,5 poeng til tross for to øvelser med 6,5, sølvmerket, 1. premie og nr. 6 av 23 i klassen.

I klasse II rota jeg og Desperados Xmilla det til - til tross for at vi endelig lykkes med fellesdekken og fri ved foten. det ble 104 poeng og nr. 3 av 6 i klassen med en 3. premie.

Mens vi venta på at eliteklasse skulle starte ble vi bort i mot nedfløyet av en paraglider som kom inn fra lav høyde rett bak oss og landa slik at vi og hundene fikk skjermen over oss. Aya stakkars fikk helt panikk da "dyret" fra oven, med svart hjelm og svarte briller, kom over henne. Ingen god slutt på dagen!

Her kan du se Xmilla gå lydighet og her kan du se glimt av Ayas arbeid.

2. mail
NVCH Desperados Yunior gikk til 1. premie på blodspor på Smøla
Eier og fører er Helge Growe. Dette var en dobbeltprøve og dag to ble det en 2. premie.

 

Vi gratulerer og takker alle aktive og dyktige valpekjøpere med/for en fantastisk helg!!!

13. april
Vi håper på valper ca. 14. juni - vårt D2-kull
Far er Kahill's Man In The Mirror (Presto)
Mor er N FIN VCH Desperados Vezla (Vezla)

Presto er et resultat av frossensæd og han er halvbror til mitt første springer-kull - E-kullet. Han er også halvbror til far til B2 kullet "Collin".
Mamma Vezla har hatt ett kull tidligere, vårt Z-kull. Målet med kombinasjonen er å lage rasetypiske, friske og velfungerende springere med gode bruksegenskaper og god pels. Mer informasjon kommer etter hvert.

 

26. april
For en start på sporåret!
NVCH Desperados X-file (Luna) prøvens beste hund med HP på blodsporprøve.
Eier Håvard Heimtun. D
et var 15 startende på prøven som var i Nordfjord. Det vart totalt delt ut 9 x 1. premie - 3 av disse med HP.

 

 

15. april
NORD VCH Desperados Vilja ble prøvens beste hund med HP på blodsporprøve.
Eier Bjørn Jensen forteller: "Nå er kvalifiseringa til årets NM i blodspor unnagjort. På Rogaland Dachshundklubb's blodsporprøve i dag fikk vi 1. premie m/HP og ble prøvens beste hund. Dommer var Sigbjørn Matre, som selv har en welsh. Det var vanskelig forhold. Av 10 ekvipasjer, så var det 8 som fikk 0, og en fikk 2. premie, og så var det oss med 1. m/HP." Vi gratulerer!

 

 

 

 

15.april
FIN UCH FIN VCH Desperados Uma ble 4. beste tispe
med res. CACIB i Finland i dag
Eier Taina Lamminmäki forteller at det var hard konkurranse med 39 springere og mange gode tisper i ringen. Uma var eneste svart/hvite som plasserte seg.

15. april
Her er link til bilder fra dagens tur

Desperados Aya har startet sportreningen - her kan dere se årets første blodspor
Aya lover MEGET godt, så dette er spennende! STOR takk til Lars Gunnar som både hadde lagt et morsomt og spennende spor som ble krysset av turgåere fem minutter før vi skulel gå det og som hadde en ikke planlagt tilbakegang grunnet et gjerde, der det også lå rester av en rovdyrdrept fugl... Ikke nok med det - han filmet oss også etterpå - noe jeg synes er meget lærerikt for meg selv.

 

5. april
Desperados Bravo - 15 måneder gammel
Han har vært på besøk til pappa Collin og samtidig ble det tatt mange fine bilder. Både hodebilder og ståbilde. Alle bildene av B2 kullet er samlet på en side.

B2-kullet side

Der finner du også et nytt bilde av Desperados Bisquit, Tanya, som er helt prikklik sin mor. Moro å se!

 

 

Desperados After-Eight med
2. premie i freestyle!

Annette og Desperados After-Eight (foto til høyre) har debutert i freestyle med en god 2. premie. Det gis poeng i tre ulike kategorier og de mistet litt mye poeng for selve programet (ikke utførelsen), så det ble ikke opprykk denne gangen - men Pippi er den første hunden jeg har oppdrettet som har premiering i freestyle. Moro!

Her kan du se en liten videosnutt av Pippi.

Vezla har løpetid så vi håper
at vi snart har valper på gang...
 

NUCH NSVCH Desperados Najade (Enya) 14 år
Flott, gammel dame! Eier er Bodil Holm

Desperados Zilje 3 år
En springer som både er pen og som gjør det godt på jaktprøve. Eier er Annette Hosbond, Danmark

 

3. april
GOD PÅSKE til dere alle!
Dagene strekker ikke helt til - men vi koser oss så godt vi kan innimellom jobb. Vezla har fått løpetid, så snart setter vi kursen østover i håp om å få noen fine sommervalper i år.. Så trener vi lydighet og spor, har så langt hatt Aladdin, Wells Fargo og Zelda på besøk og venter også på Zantana. Fin, men aktiv påske, med andre ord!

Her er bilder fra dagens tur.

28. mars
NUCH NVCH Desperados Odessa (1999-2012)
Som godt voksen valgte Odessa selv å flytte da hun formelig "adopterte" familien Svedrup-Thygeson som har tatt godt vare på henne i alle de årene de har hatt henne. De forteller:
Jeg må fortelle deg noe veldig trist; Odessa er ikke lenger hos oss. De små kulene hun har hatt bl.a. i to av jurene forandret seg for noen måneder siden. De vokste, vi var enige om å ikke beggynne å operere på henne. Odessa var hele tiden frisk og sprek selv om vi merket at hun ble litt eldre, matlysten var der og pelsen var flott og blank, og hun var glad. I går morges var hun på skogstur og koste seg, men da hun kom hjem skjedde det et eller annet med henne, hun ble slappere og slappere utover dagen, ville ikke spise, knapt nok drikke og pustet tungt. I natt var hun dårlig, og vi sov sammen på stuegulvet. Ved to-tiden i natt var hun ute for å tisse, og det var siste gangen jeg så henne på beina. I morges dro vi til dyrlegen og fikk den sannhet vi hadde fryktet; Odessa hadde kreft som hadde spredd seg, mest sannsynlig både til lungene og buken. I tillegg mistenkte dyrlegen en akutt betennelse i livmoren (Odessa var midt i løpetiden sin). Dyrlegen og vi var enige i at det mest humane overfor Odessa var å la henne få slippe. Så i mitt fang og med Jan og Dorthe som klappet henne, tok vi farvel med verdens beste hund.

Odessa hadde det godt hos oss. Hun var familiens midtpunkt som alle var så glade i! En helt utrolig snill og trygg hund og verdens beste turkamerat. Turer fikk hun mye av. Hun var så sosialt sterk på alle måter – ja, hun var en enestående hund. Derfor kan jeg ikke få takket deg nok for at du ga oss Odessa, hun har betydd enormt mye i familien. Alle er vi i dag oppløst i tårer og sorg. Det gjør så utrolig vondt å miste Odessa, men godt å tenke på at hun fikk leve et godt liv helt til det siste og slapp å lide. Odessa ble nesten 13 år, vi kommer aldri til å glemme henne. Hun skal kremeres og urnen skal få sin plass i hagen.

Hilsen og klem fra Mette og resten av familien.

Odessa har satt spor etter seg
I 2002 ble hun kåret som NKK's 8. beste avlshund uansett rase på grunnlag av hennes avlsklasse bestående av Qompiz, Quezacolt, Quadrillo og Qellie. De ble BIS-3 avlsklasse på nordisk vinnerutstilling på Hamar dette året. Da var Q-kullet bare 14 måneder gamle.
Odessa ble også kåret til årets sporhund og årets brukshund i Norsk Spaniel Klub 2002!

Odessa ble mor til 3 valpekull (Q, R og T-kullet vårt) med til sammen 27 valper

Av disse ble hele 14 champions!

NSVCH Desperados Qandis
NVCH Desperados Qellie
SVCH Desperados Quezacolt
SVCH Desperados Quadrillo
NVCH Desperados Qarmen
INT FIN RUSS LATV EST UCH FIN S VCH Desperados Romeo
NVCH Desperados Ricola
NORD NSFINVCH Desperados Rochelle
NVCH Desperados Rigoletta
NORD FIN NSVCH Desperados Rosalita
NVCH Desperados Tsar Tinius
NVCH Desperados Thyco Brahe
NSVCH Desperados Tingeling
NVCH Desperados Titicaca

Ikke mindre dyktige er:
Desperados Roxie - narkotikahund i fengselsvesenet
Desperados Twister - narkotikahund i politiet

12 av hennes avkom er vurdert som cert eller CK-verdige
21 av hennes avkom har en eller annen brukspremiering.
24 av hennes avkom er HD-undersøkt og 22 av disse med A hofter, to med B-hofter.

Odessa lever videre gjennom hennes seks avkom som er brukt i avl. Hun har etterkommere i Norge, Sverige, Finland, Danmark og Tyskland.

28. mars
Rødsildra blomstrer!
Les mer i Lustra-bloggen min.

25. mars
Tida går så alt for fort!
Dagene går til jobb, trening av hunder, hagestell siden snøen har smeltet så utrolig tidlig, spanielklubbens representantskapsmøte, to valpekurs, pelsstell, husvask, skriving og en del annet som jeg gjør når jeg slapper av... Her fra dagens kveldstur ca. 400 meter over havet da vi inspiserete Dagmars skader på skogen på Råane i nydelig sol. Vi hadde medbrakt kaffi og koste oss storlig når sola endelig var en snartur innom Vestlandet...

 

 

 

18. mars
Ny norsk champion
INT FI RU LV EE BY N UCH NORD VCH Desperados Romeo

For en Desperado-dag i Harstad!
Romeo slo til og fikk CK, ble beste hann med cert, ble best i rasen, ble best i rasen veteran og senere nr. 4 i gruppa. Han plasserte seg ikke i BIS-veteran.

Men på første utstilling i Norge slo han altså til! Gratulerer, Satu!

INT= internasjonal, FI = Finsk RU = Russisk LV = latvisk EE = Estland BY = Kviterussland
UCH = utstillingschampion NORD= nordisk VCH = viltsporchampion....

Og unge Desperados Citrix med sin unge debuterende handler Maren, gjorde det glimrende og fikk CK og senere 4. beste hannhund.
Ikke nok med det. En datter til Desperados Yunior debuterte også på utstilling og hun fikk CK og 3. beste tispe 10 mndr. gammel.

Vi håper på nytt bilde av Romeo....

16. mars
Vi ønsker Desperados Citrix lykke til på NKK-Harstad
Siv Heidi Rognmo har trimmet han og tatt disse flotte bildene.
Nå ønsker vi Citrix og hans eiere lykke til på debyen i utstillingsringen!

16. mars
Desperados Charlotta at Belauer See har debutert på utstilling med suksess
Hele fire cert ble det - men utstillingssytemet i Tyskland er ulikt vårt
Eier er Ulf Baumann i Tyskland - så teksten kommer på engelsk.
Dessverre har jeg ennå ikke fått et nytt bilde av Charlotta.

Special Breed Show Jagdspanielklub e.V., Frankfurt, 25.February 2012
Judge: Maria Hutsteiner, Austria. Charlotta is in youth Class
"Appealing young bitch, good size, appropriate substance, feminine head with a little bright eye, correct bite with all teeth, very good top line, correct angulations, solid and well structured feet, moves exceptional well with a lot of drive and long moves, presented at its best."  Result: excellent 1, Youth CAC VDH, Youth CAC Klub

Special Breed Show Jagdspanielklub e.V., Frankfurt, 26.February 2012
Judge: Maria Hutsteiner, Austria. Charlotta is in youth Class
"For her age well developed tri-color, good balanced feminine bitch head, I wished her eye an idea darker, correct bite with all teeth, well proportioned body with correct angulations, well maintained coat of very good quality, movements are very controlled, very good movements, while approaching and leaving correct." Result: excellent 1, Youth CAC VDH, Youth CAC Klub

Siden de har et annet utstillingssystem enn oss der alle hunder som stilles ut konkurrerer om to ulike typer cert og juniorene konkurrerer om egne juniorcert som teller til en junior-champion-tittel, har jeg fått Ulf til å fortelle litt om utstillingsystemet.

There are six different "German" titles:

German Youth Champion (VDH) and German Youth Champion (Klub)
German Champion (VDH) and German Champion (Klub)
German Veteran Champion (VDH) and German Veteran Champion (Klub)

I give you now the basic rule. The system is a bit complicated in Germany.
VDH titles are awarded by the German Kennel Club = VDH Verband für das Deutsche Hundewesen. This is the head association of all German Breed Clubs.Then we have the Klub Championship which is awarded by the Breed Clubs. We have altogether four Spaniel Clubs in Germany. I breed in the biggest the Jagdspaniel-Klub e.V. It is also the oldest Club in Germany.

German Youth Champion (VDH)
- 3 CACs from at least two different judges
- at least 2 on a National Show or International Show 
- can be awarded to best dog with excellent in Youth Class.
- Excellent 2 automatically gets Res. CAC, if judge gives it to this dog.
Lotta has already two of this type, but both at a Special Breed Show, therefore I can only use one.

German Youth Champion (Klub)
- 3 CACs from at least two different judges
- at least one CAC needs to be won on a show of the Jagdspaniel-Klub
- CACs won at other Clubs can be accepted
- CACs won at a National Show or International Show will be accepted
- can be awarded to best dog with excellent in Youth Class
- Excellent 2 automatically gets Res. CAC, if judge gives it to this dog.
Lotta has two and needs just one more.

German Champion (VDH)
- 5 CACs from at least 4 different judges
- 3 CACs won at a National Show or International Show (same game like with the Youth Champion, the VDH wants that owners visit their shows...)
- can be awarded to best dog with excellent in Intermediate, Open, Champion and Working Class.
- Excellent 2 automatically gets Res. CAC, if judge gives it to this dog.

German Champion (Klub)
- 5 CACs from at least 4 different judges
- awarded at all shows hosted by the Club
- BUT all dogs with excellent 1 of Intermediate, Open, Champion and Working Class compete with each other, best dog gets CAC Klub
- all dogs remaining in the ring compete for the Res. CAC Klub plus the Excellent 2 dog from the Class which won the CAC Klub.
A Res. CAC can be converted into a full CAC in case the dog which won the CAC has already the title on the day of the show.

German Veteran Champion (VDH)
- 3 CACs from at least 2 different jugdges
- Dogs are only placed in Veteran Class
- 1st place can be awarded the V - CAC
- 2 V-CACs need to be awarded at a National or International Show

German Veteran Champion (Klub)
- 3 CACs from at least 2 different jugdges
- Dogs are only placed in Veteran Class
- 1st place can be awarded the V - CAC
- at least one V-CACs Klub needs to be awarded at a Show of the Jagdspaniel-Klub

11.mars
Desperados Zilje har gått til 1. premie i begynnerklasse på dansk markprøve (jaktprøve) i dag!

STOR gratulasjon til Ziljes eier og fører, Anne Hosbond kennel Happy-Lean.

Her er Ziljes kritikk:
Hunden startes op i højskov. Hunden går fint og er ført med små midler. Efter ca 3 minutter presses fugl ud dog uden kontakt. Efter ca 15 minutter kastes due, som pistolen dog klikker på. Flot apport. Efter app. fortsættes det gode mønster.

1 præmie.

Bildet er et arkivbilde fra høstens apporttrening.

 

 

11. mars
En liten hilsen fra Desperados Zultan
Dette hyggelige bildet fikk jeg på mail i fra Zultans familie. Ingen ting gjør meg gladere enn å få mail fra hunder som trives i sin familie og familier som trives med sin hund. Zultan er utstyrt med rikelig pels, og her er far godt i gang med månedens pelsstell.

Det å få bort den pelsen som skal bort gjør at det blir mindre pels å gre å holde flokefri, hunden blir raskere tørr etter turen, kortklippte poter drar inn mindre sand og iser mindre på tur og ikke minst så kommer det mer luft inn til huden og inn i ørene.

Dersom du føler at du ikke får til pelsstellet helt, er du velkommen hit for å få hunden klippet eller få et klippekurs. Jeg kan også hjelpe dere til å finne andre som tar på seg jobben å stelle en springer. Noen steder i landet, bl.a. der Zultan bor, vet jeg dessverre ikke om noen som klipper springer.

Da har vi gjort det slik at jeg veileder via bilder som sendes på mail. Dette tilbudet er selvsagt åpent til alle av mine valpekjøpere! Jeg skal også prøve å få oppdatert den siden som heter pelsstell med det første.

Desperados Zezar er omplassert og har fått et godt hjem :-)
Av og til hender det at en hund trenger et nytt hjem og vi ble alle glade for at Zezar høres ut til å ha fått seg en ny drømmeeier! Heldige han!


9. mars
Da er jeg på nett igjen
MEN det som venter på meg er en haug med ubesvarte mailer.
Jeg starter i en ende og svarer forløpende. Forhåpentligvis er jeg ajour om en uke...
Jeg har også mye som skal ut på denne siden. Jeg får ta en eller et par ting om dagen.

9. mars
Desperados Vezla, Xmilla og Aya er øyenlyst og funnet fri for alvorlige øyensykdommer
Hos Aya ble det funnet et par små, myke øyenhår på ett øye, hos Xmilla og Vezla ble det også funnet noen.
Ingen er slik at de trolig kommer til å gi hunden noen plager så lenge den lever. Vezla er jo over 6 år nå og Xmilla er 4,5, og ingen av dem har hatt problem med sine øyne på grunn av disse hårene. Så vi har nok viktigere ting å prioritere høyt i vårt oppdrett av springere enn akkurat disse små øyenhårene - MEN de blir notert og jeg vil forsøke å minske forekomsten av dem. Jeg føler også at det er litt varierende hvor mye veterinærene rundt omkring skriver på når øyenhårene er så ubetydelige som disse? Det skulle vært interessant å høre hvilke erfaringer andre oppdrettere har der.

Aya ble også gonioskopiert for å se etter forandringer som kan føre til glaucom (grønn stær) og hun var perfekt, noe jeg er glad for. Å gonioskipiere er ikke et krav i Norsk Spaniel Klub, men da arvelig glaucom er meget smertefullt for hunden og fører som regel til at den må avlives i for ung alder, ser jeg på denen sykdommen som en av de mer alvorlige hos engelsk springer spaniel. Glaucom starter med forhøyet trykk på øyet og øyet blir så skadet at øyet må fjernes eller hunden må avlives. Øyet kan fjernes, men dersom det er arvelig glaucom er det som regel et tidsspørsmål før også sykdommen angriper det andre øyet eller hunden må ha trykkdempende dråper resten av sitt liv.

29. februar
Nei - jeg er ikke syk. Nei - jeg er ikke bortreist.
Jeg bare leter etter flere timer i døgnet av litt forskjellige grunner som jeg ikke helt har kontroll over!
Mange valpekjøpere har oppnådd flotte resultater på sine hunder. Andre har sendt meg flotte bilder. Selv har jeg vært på litt forskjellig. Luster-bloggen er oppdatert. Resten må bare vente til jeg får hodet over vannet igjen...

 

14. februar
Desperados Athena har vært til klipping
Hun har nå begynt å utkonkurrere Xmilla om hvem som har den lengste springertunga :-) Det ble tatt ståbilder også, men hun var nybadet før hun kom med "sovesveis" - så det ble dessverre ingen gode ståbilder av henne. Aya har også slik lang, blank ryggpels som kan bli litt vilter rett etter et bad.

NVCH Desperados XO har også vært hos frisøren
Fra Grong rapporteres det også om fine skiturer med XO som trekkhund.

Jeg har vært på instruktørsamling
Arrangør var Førde Brukshundklubb og forelesere var Terje og Inger Østlie. Jeg hadde en hyggelig og lærerik helg i godt selskap!

 

 


Eierene til Desperados Copper har lagt ut flere fine videoer av hundene på facebook
Jeg håper denne linken virker?
Link til video

8. februar
Jippi - jeg har endelig fått bilder av Desperados Collie :-)
Han har vokst seg stor og veldig pappalik.

Desperados Bravo er avlest med A på både hofter og albuer
Det er det beste man kan få, så nå er han klar for hva det skulle være! Her krysser vi fingre for at brukstreningen går supert.
Siste nytt er at de nå går på apportkurs. det er så moro å være oppdretter når jeg får slike positive tilbakemeldinger - store som små.

6. februar
Se den flotte logoen på toppen av sida!
Den er det Kristin Rosøy som har laget til meg :-)

6. februar
"Prinsesse" NSVCH Desperados Scilla hilser også
Hun er også etter Desperados Qandis - men fra hennes første kull. Eier er Nina Beate Wold og bildet er tatt fra Jendemsfjellet på Møre.

6. februar
Desperados Aina hilser også - foto til venstre
Hun er kullsøster til After Eight. Begge er etter Qandis. Her har hun akkurat vært på "trimmebordet" der eier Rune Rustøen anbefaler skrustikke for urolige hunder og diverse motoroljer for å få blank pels... :-)

1. februar
Jeg har fått en fantastisk flott hilsen fra Desperados After Eight - alias Pippi
Pippi og hennes eier Anette Andresen trener freestyle og heelwork to music. Anette har samlet noen av bildene som jeg tok av Pippi som lita og laget en flott film av disse. På slutten av filmen har vi det moro med å få Pippi til å apportere en blomst. Før dere åpner videoen skal dere ha litt tid slik at dere virkelig kan nye bildene og melodien som er lagt til. Kos dere!

Og se på dette flotte bildet - NÅ har Pippi virkelig fått dreisen på det!

Link til videoen finner du her.

Nå håper jeg virkelig at jeg får sett dere i aksjon en dag. Gleder meg!

29. januar
Personlig seier - jeg har gått på ski til stølen vår, Seljesete
Vi hadde oppe 14 orrer og ei rype og så mange spor. Se bildene her.

Så har jeg trimma Vezla - se bilder i bloggen.

Jeg har også fått tilsendt video og flotte bilder - men det får jeg vente med å legge ut i morgen. Kan ikke legge ut alt på en dag...

Listene for årets mestvinnende brukshunder i
Norsk Spaniel Klub er nå offentliggjort:

Årets sporhund 2011
NORD VCH Desperados Rochelle

Eier: Kennel Desperado

Årets brukshund 2011 NBF
Desperados Uganda
Eier: Ellinor Simonsen

Øvrige ti-på-topp Desperado-plasseringer:

Årets sporspaniel:
Nr. 3: NVCH Desperados Rigoletta
til Anne Langerud
Nr. 3 NSVCH Desperados Tingeling
til Elin Anita Gjerde
Nr. 3: NORD VCH Desperados Vilja
til Bjørn Jensen
Nr. 3: NVCH Desperados Zelda
til Laila og Lars Gunnar Røneid
Nr. 10: NVCH Desperados Yunior
til Helge Growe

Årets lydighetsspaniel:
Nr. 6 NSVCH Desperados Tingeling til Elin Anita Gjerde
Nr. 9: NVCH Desperados Xmilla til Kennel Desperado
Nr. 10: Desperados Alva til Sylvelin Andersen

Årets allsidighetsspaniel:
Nr. 2: NVCH Desperados Xmilla
til Kennel Desperado
Nr. 4: NVCH Desperados Yunior
til Helge Growe
Nr. 9 NSVCH Desperados Tingeling
til Elin Anita Gjerde

En STOR gratulasjon og takk til dere alle!

For fullstendige lister se spanielklubbens hjemmeside

26.januar
En gladmelding til:
Desperados Charlotta vom Belauer See
er fuco-fri og cord1-fri


25.januar
Cowboy (Felix) og katten...
Dette koselige og flotte bildet dukket opp på en mail fra Felix og familie. Perfekt harmoni hund og katt, perfekt harmoni pelsstell og eier. Og for en velstelt hund! Dette har en førstegangs hundeeier trimmet/klippet helt alene. Jeg er imponert! :-) Det er slikt som varmer et oppdretterhjerte...

 

INT UCH FIN S VCH Desperados Romeo BIR-veteran
Det er også så moro når "gamlingene" går hen og fremdeles gjør det bra i ringen. Det er jo slike springere vi vil ha. springere som både fungerer i familien, som fungerer i skogen og som fungerer i ringen - og det i høy alder.

Jeg har hatt en fantastisk skitur - Se bildene her
Min første virkelige skitur på år og dag ble en uforglemmelig opplevelse.

Ellers skriver jeg i bloggen min. Her er en blogg med mange bilder om trimming av Aya.
Håper du som er ny kan få noen små tips her.


Her noen tanker om det å være tilgjengelig - Hvor tilgjengelig skal vi oppdrettere være?
Ikke bare som oppdretter - men også som hundefrisør og som selger av hundefor.
Når de ringer tidlig en søndag morgen for å si at nå MÅ de ha hjelp til å klippe puddelen sin for nå har den ikke hull i pelsen bak lenger, så den får ikke gått på do. Jeg tuller ikke! Det HAR skjedd. Eller når de er tomme for hundemat kl. 22.00 om kvelden og bare MÅ ha mer mat akkurat da for de har ikke til frokost neste morgen.

22.januar
Takk for alle hyggelige hilsener på dagen min!
Den ble feiret i går kveld, siden jeg var bortreist på styremøte i NKK-nordvestlandet i dag.
Jeg har fått meg slik touch-telefon - så ha litt tålmodighet med meg dersom jeg ikke får til å svare på første forsøk :-)
Jeg trenger litt tilvenningstid. Må også få stilt inn signalene - slik at jeg hører dem....

Ellers kan dere se rapport fra lydighetstreningen til Xmillas og jeg her.

20. januar
I dag ble det en "ordentlig skitur - Les bloggen her

18. januar
En januarhilsen fra Desperados Yatzy
Her kommer en liten hilsen fra Yatzy og familien på Sørumsand. Det er ikke lett å beskrive sin egen hund, men vi prøver.
Yatzy er ei utrolig flott jente. Hun fungerer kjempe fint som familie hund. Er veldig sosial og glad i barn. Når vi er ute på tur i skogen er hun flink til å søke og jobber hele tiden. I sommer begynte hun å svømme også. Hun har en sikker apportering med dummy både på land og i vann. Hun elsker å bade sammen med oss. Når vi går på tur holder hun seg alltid i nærheten slik at hun har kontakt med oss. Flink i møte med andre hunder når hun går løs. Litt tøffere når hun går i bånd. Vi var veldig spent i sommer når det ble barnebarn her. Det var første møte med en baby for Yatzy, men dette gikk også kjempe fint. Litt usikker til å begynne med, men når hun hadde fått snust litt var alt greit.
Så som du skjønner er vi veldig stolte av hunden vår. Fungerer perfekt til vårt bruk.
Hilsen Svein og Monica

Tusen, tusen takk for en flott hilsen. Det er så moro å følge Yatzy, for hun virker til å være en bort i mot tro kopi av sin halvsøster Vezla, som jeg har her. Og svein - du har gitt meg en knallidè der du sitter med hodelykt og klipper springerlabber. DET er løsningen når jeg skal klippe svarte små puddellabber og jeg synes aldri jeg får godt nok lys. Takk for den! Så håper jeg å møte dere på prøver og utstilling i 2012?

Hundene på Haugen har skrevet nok et blogginnlegg
Denne gangen noen hverdagsbilder og hverdagstanker.
Les bloggen her.

17. januar
Desperados Ulric (Ricky) og Hans Hodne har vært på harejakt
Resultatet ble en flott jærhare. For meg ser dette ut som på en annen klode...
Her er det bare snø og is...

TUCH Desperados Undis har fått bekreftet sin tyske championat-tittel
Se diplomet her.

Bloggen er oppdatert - Denne gang med springerdata for 2011

14.januar
Under skjer ennå - Inger er observert på ski!
Det laver ned med snø. Har sikkert kommet en meter etter jul, men da det har regnet litt innimellom har den pakket seg litt. De dagene det snør har snøen vært så kram at hundene har blitt snøballer på 1-2-3. På veiene er det klink is og vanskelig å både gå og kjøre. Vanskelig å få mosjonert hunder, med andre ord. Min form har vært stigende de siste årene etter at jeg fikk en sykdom (menieres) for ca. 10 år siden nå. Jeg har ikke hatt ballanse nok til å gå på ski, noe jeg egentlig liker veldig godt. Men i år ble ski og skisko funnet frem etter grundige arkeologiske utgravinger og jeg startet med å gå en runde på et flatt jorde.

De fleste av hundene har aldri vært på skitur tidligere og var overbevist over at NÅ har det rabla helt for damen... I dag gikk turen fremover langs elva i godt selskap sammen med Tone som også var ivrig med mobilkameraet sitt. dermed finnes det nå bevis for at jeg går på ski! Dessverre så ble turen som fryktet. Dagmar har herjet også her så det ble tur type krabb og kryp med Inger. Halvveis i en bakke var det stopp. To store graner stengte veien. På høyre side var det stup opp, på venstre side var det stup ned rett i elva. Ikke mulig å gå rundt med andre ord, så vi måtte snu. sikkert greit nok for bakken var en liten ufordring da det var vanskelig å både styre og ploge... . Bildene legges også ut i hundebloggen - men nå skal jeg lage og spise pizza!

9. januar
Ny blogg fra Hundene på Haugen
Snøballer i pelsen og GPS er dagens tema.

7. januar
Hilsen fra og målene til Desperados Bitten
Våre ønsker for Bitten er at hun skal være en trygg, glad, vennlig og frisk familiehund som er vant til å omgås andre hunder og mennesker. Vi ønsker at hun skal være med oss på mange turer i skog og mark. Planene våre for 2012 er først og fremst å øve på hverdagslydighet. I det legger jeg at hun skal ha en god innkalling, sitt, ligg, bli og det at hun ikke hopper opp på folk.

De største utfordringene våre
Bitten er i dag en glad og spretten hund med liv og lyst til å lære. Hun er rask og utholdende og behagelig å være sammen med, når vi ser bort fra enkelte ”rampete” handlinger som å forsøke å stjele mat fra søppelposen, bite i buksebein eller kobbelet og å hente og stikke av med håndduker, klær, sko osv. Hun har også lyst å leke jaktleker med katten vår, Zulu. En av de største utfordringene våre er at ambisjonsnivået for trening og aktivitet kan bli for høyt. Det er så mye som er spennende, og for oss som er førstegangs hundeeiere er det mye å sette seg inn i, og man føler ikke alltid at man mestrer ting like godt. 

Trening og treningsmål:

 • ·         Øve på å gå sammen med oss når vi er på ski

 • ·         Kunne gå etter vår anvisning når vi jogger eller går på ski

 • ·         Trene jevnlig på apport i vann og på land

 • ·         Bli flinkere til å gå pent i bånd

 • ·         Delta på kurs i lydighet

 • ·         Stille til appellmerkeprøve

 • ·         Klare appellmerket(!)

 • ·         Trene folkefotspor og blodspor jevnlig (øke alderen og lengden på sporet)

 • ·         Delta på kurs i pelsstell

 • ·         Forbedre klipping av pels og klør (jevnere klipp på halsen, tynne mer, lære napping bedre)

 • ·         Ha en velstelt hund

Vi har de beste forutsetninger for å lykkes! Bitten er frisk som en fisk, læringsvillig, oppmerksom og aktiv. Vi har en meget kunnskapsrik og engasjert oppdretter i Inger som alltid stiller opp med veiledning, gode råd og inspirasjon for videre trening. Vi har også et flott fellesskap i Norsk Spaniel Klubb avd. Trøndelag, og mange gode kurstilbydere i Trondheim. Vi ser frem til å bygge videre på det vi har lært av oppdretter Inger, og skape ytterligere bånd til Bitten.  Ønsk oss lykke til!

Her er to ferske videoer: 1: Bitten trener innsitt/på plass      2: Innkalling i mørke

Takk for hyggelig hilsen! Selvsagt vil vi ønske dere lykke til - men jeg er også sikker på at dere lykkes uavhengig av mine lykkeønskinger! Dere har allerede kommet så langt i og med at dere tør å spørre om råd, tør å søke hjelp, tør å vise frem video som viser hvordan det går på treningen. Når jeg ser filmene av Bitten så jeg jeg mye av hennes mamma Xmilla - på godt og vondt. Og som dere også vet så elsker jeg å jobbe med Xmilla fordi hun er så rask, hun er så villig og hun synes det er så moro. 

7. januar
Gratulerer til Bravo, Barrack, Bisquit og Bitten som fyller ett år i dag!

Fra Bisquit - alias Tanya - har jeg fått denne hyggelig hilsenen.

Hei på dere!
Sender en liten hilsen til mor og søsken. Jammen har året gått fort. Mange fine stunder og turer har vi hatt sammen. Idag har Tanya truffet kameraten sin, en gordon setter som er 4 mnd. yngre. Han er den kjekkeste gutten hun kjenner :) Det er visst gjensidig. På mandag var hun på "rådyr jakt". Vi ble overrasket over hvor nær rådyrene hun var før hun begynte å lose. Gøy å se og du så fornøyd hun var når hun kom tilbake til oss.

Elsker å bære og hente ting. I går prøvde vi å få henne til å gi oss matskåla etter at maten var fortært, men det skjønte hun ingenting av. Den skal kun spises av. Det ble mye lyd, bjeffet veldig. Vi la en godbit under bunnen på skåla for å få henne til å flytte på den men nei. Andre ting er det ikke noe i veien for å flytte bære på. Har ingen betydning om det er plast, metall eller hva. Men etter hvert skal vi få det til. Ha en fin dag og helg. Og tusen takk for all hjelp og inspirasjon som du deler med deg.

Hilsen Bjørg, Stein, Renate, Cathrine og Tanya.

Kommentar: Å legge godbit under skåla hjelper nok ikke på apportlysta. Du må nok holde skåla i hånda og ventet il hun eventuelt biter på den, kanskje bare snuser på den, så klikke eller si belønningsordet og så belønne med en godbit fra den andre hånden. Så fortsette til hun kan gripe den, holde den et halvt sekund osv. Hadde nok begynt slik trening med noe enklere enn en matskål.... Xmilla er ikke den som har mest greie på dette. Hun har en tendens til å bite om skåla i feil ende slik at den vipper opp og sperre helt forutsikten. Da klager hun sin nød og begynner å rygge....

Ellers må jeg også takke for at dere ville komme på besøk. Jeg setter utrolig stor pris på å få se igjen hundene jeg oppdretter og hjelper gjerne til på veien, der dere ønsker det! Jeg har også fått en hyggelig hilsen fra søster Bitten. Den kommer om en dag eller to. Kan ikke legge ALT ut med en gang!

6. januar
NKK har oppdatert sine HD-indexer, litt om HD-index, litt om bading og hilsen fra Desperados After Eight
Les bloggen og se bilde av After Eight og link til morsom video her.

Når det gjelder HD-index så tror jeg at Desperados Ricola topper min liste over høyeste HD-Index til nå.
Hun har 118,87 med egensikkerhet ES:0,76 
Søsteren Desperados Rochelle har HD-Index: 115,37  ES:0,73.

Desperados Orion - 1999-2012
Vårt nye år startet med at Orion forlot oss. han døde 02.01.2012. Vi har hatt en flott, sterk og trivelig følgesvenn som vi har vært inderlig glade i 12 og et halvt år. Han fikk konstantert diabetes i oktober og til tross for insulinbehandling medførte sykdommen til slutt blindhet, redusert fettvev og muskelsvinn. Da han ikke lenger klarte trappene og synet ble borte fant vi det best å la ham slippe. Like etter han fikk diagnosen fikk vi tilbud om en islandsk fårehund tispe på for, så vi har nå en 4 mnd nydelig valp i huset. Vi takker for at vi fikk muligheten til å ha Orion. Mvh Kirsti Ingeborg Spjelkavik og Sverre Johan Svendsen

5. januar
Puddelklipp og tur i Engjadalen
Se bildene her.

Desperados Alva er øyenlyst og gonioskopert i dag - og alt var bare bra!
Da er hun klar for eventuelt valpekull nå i vår. Spennende!

Mange Desperadoer høyt oppe på årets brukshundlister
Se listene som ligger ute til korrekturlesing her.

4. januar
Tanker rundt det å jobbe med organisasjonsarbeid
Denne bloggen er nok den mest leste bloggen i løpet av kortest mulig tid som jeg har skrevet...
Den traff spikeren på hodet, har jeg fått høre. Kanskje ikke så rart - for jeg har vært det der hodet i mange år nå.
Takk til dere alle for MANGE hyggelige tilbakemeldinger fra MANGE ulike hundeklubber.
Bloggen kan du lese her

Så fikk jeg trent mer lydighet i går og jeg møtet en trivelig rottweilervalp - en rase som jeg fremdeles har et hjerte til.

2. januar
Når er man startklar for prøve? Min anbefaling: Før treningsdagbok
Les bloggen her.

Sjur og Gisle har startet å rydde opp etter Dagmars herjinger. Dette var en asfaltert bilvei frem til dynamittlageret.
En vei vi bruker MYE til turgåing. Jammen bra dette skjedde om natta og ikke når alle folk var ute på tur!

1. januar
Nytt år og nye muligheter. Nyttårsløfter...
Jeg har flere nyttårsløfter og planer for 2012. Ett av dem er at jeg skal fortsette med min "adventskalender" her på hjemmesiden min. "Lukene" vil være praktiske ting som alt fra pelsstell til fôring, fra trening til presentasjoner av kennelens hunder og oppdrett.
Noe vil bli lagt på siden her, noe vil bli lagt i hundebloggen. Bilder fra turer rundt omkring i Luster og annet som skjer i kommunen, presenteres i Luster-bloggen.

Følg hundene på Haugen gjennom 2012 - nysnø, snøballer og floker
Her finner du første blogg-bidrag om hundene og livet på gården.

Konkurranse gjennom hele 2012
Jeg oppfordrer alle mine valpekjøpere og eiere av hannhunder jeg har brukt til en uformell konkurranse i 2012!
Skriv noe om et tema, tanker du har, presentasjon av hunden din, link til gode videoer osv.
De beste bidragene i løpet av 2012 vil bli premiert.

Året 2011 - et tilbakeblikk over høydepunktene

Det starta med at NORD VCH Desperados Rochelle ble kåret til
årets allsidighetsspaniel og årets lydighetsspaniel i Norsk Spaniel Klub i 2010.
Jeg trodde aldri jeg noen gang skulle vinne årets lydighetsspaniel!

Så ble Desperados Xmilla mor til sitt første valpekull i januar - B-kullet på fire valper.
Så kom beskjeden i mars om at Desperados X-port hadde gått til 1. premie på markprøve (jaktprøve) i Danmark.
I april får jeg en forsinket julegave - et vakkert maleri av dronninga vår - NSVCH Desperados Qandis.
I april blir Desperados Zelda mor til sitt første valpekull - C-kullet med 5 valper.
I april vinner Desperados Aladdin sitt andre cert på utstilling og blir også BIM - flott vist av sin eier!

Mai starter supert ved at Desperados Alva består apportprøve i åpen klasse. Hun består også MH-test.
hun starter også på jaktprøve, f¨år fin kritikk men kommer ikke i fugl.

Jeg er på lydighetskurs i Hallingdal og snubler over en flott "tornado" på vei hjem.
Så er det Desperados Yunior som slår til og debuterer i åpen klasse på utstilling med cert og BIM.
Måneden avsluttes med at TJCH Desperados Undis blir BIS på spesialutstilling i Tyskland.
Og Desperados Barack blir BIR og BIG på valpeshow. Han vinner flere BIR-valp.

Mange Desperadoer blir prøvens beste hund på blodsporprøver, dette gjelder NSVCH Desperados Tingeling (x 2),
NVCH Desperados X-file
og NORD VCH Desperados Vilja (x 3).
På jubileumsprøven til Luster hundeklubb slår NVCH Desperados Venur til og vinner hele prøven. Hundeklubben har mange gode sporekvipasjer - så det var en stor prestasjon.
Prøvens beste hund blir også NVCH Desperados Rigoletta.
Utpå høsten kommer NVCH Desperados Zelda som en spor-rakett og sanker ene premien etter den andre og avslutter med å bli prøvens beste hund og til slutt viltsporchampion.

Desperados Uganda får opprykk til klasse C-brukshund og får senere godkjent i klassen.
NVCH Desperados Wells Fargo får godkjent jaktanleggsprøve, godkjent apportprøve og til slutt var også viltsporchampionatet i boks!
Dette er noe som betyr ekstra mye for meg, da dette er en hund som dessverre sliter med epilepsi og som brukes aktivt som jakt- og ettersøkshund på hjort.

Godkjent jaktanleggsprøve for også Desperados Zilje - en flott prestasjon av en hund som bor i Danmark.
De klarer senere vann-land apportprøve i Danmark.
Godkjent jaktanleggsprøve, apportprøve får også NVCH Desperados Yunior og han får også sin viltsporchampion tittel!
Godt jobba!

NVCH Desperados XO består også jaktanleggsprøven. Supert...
Søster NVCH Desperados Xmilla klarer apportprøve i åpen klasse, får res. cert på utstilling
og klarer endelig sitt viltsporchampionat - og det med HP. Det championatet har kostet mye trening og grubling!

I Tyskland hanker TJCH Desperados Undis inn stadig flere cert - også for annerkjente britiske dommere
og hun blir BIR for en svensk dommer.
Halvsøster Desperados Aya vinner cert og BIR fra anghundklasse - hennes første cert.

5 Desperadoer deltar på NM-blodspor og kommer med.
Det er NSVCH Desperados Tsar Tinius, NSVCH Desperados Tingeling, NVCH Desperados Rigoletta,
NORD VCH Desperados Rochelle
og NORD VCH Desperados Vilja.
NVCH Desperados Xavier
er også topp kvalifisert med 3 x HP - men kommer dessverre ikke med.
Desperados Rochelle slår til og vinner sølv etter en nervepirrende ekstrafinale - altså tre spor på en og samme dag!
Surprice-partyet som ventet på meg på veien hjem varmer ennå! Takk skal dere ha alle sammen!

Desperados Citrix blir BIS-på match-show vist av sin unge handler.
Desperados After-Eight blir beste rekrutt på hellwork to music.
I Finland blir EST FIN UCH FIN VCH Desperados Uma BIR på utstilling i Estland og kan legge en ny tittel til navnet sitt.

Årets avsluttes med at Desperados Alva får 1. premie i lydighet klasse I.
Samme helg blir NORD VCH Desperados Rochelle BIS-veteran.

Våren og sommeren blir ille våt med flere flommer.
Det går flere mindre ras i området og væråret avsluttes med en heidundrande orkan der vi blir strømløse i 17 timer og uten mobil i flere døgn.
Det går fra minusgrader til + 11,5 grader på noen timer.
Merkelig vær!

Jeg er på lydighetskurs i Hallingdal og er på et supert lydighetskurs i Gaupne i regi av spanielklubben.
Selv har jeg flere valpesosialiseringer med over 20 ulike valper og har ett spanielkurs.
Jeg dømmer jaktanleggsprøve, apportprøve og blodsporprøve.
Jeg klarer gullmerket i tur-orientering og har utrolig mange flotte fjellturer på slutten av året.
Jeg starter å skrive en egen Lustra-blogg over noen av de turene jeg går på mm.
Jeg får sponsor avtale med Purina Pro-Plan - noe jeg setter STOR pris på!

Alt i alt har det vært et supert år!
Det er alltid ting vi kunne ha vært bedre i - spesielt lydighet der bare EN Desperado har gått til 1. premie i en klasse i år.
Vi andre som har starta har klart å rote det til for oss selv... Sukk!
Også i bruks har det vært magert, bare EN hund har startet og forsvart familiens ære.
Men snart er det 2012 og da kan vi gjøre det så mye bedre!

Hjemmesiden har harr nesten 43.000 besøk - noe som er litt mer enn fjorårets.
Mange setter pris på den alternative adventskalenderen som jeg starter med.
Den vil derfor holde frem i hele 2012 - mer informasjon kommer.