E2-kullets valpedagbok


DESPERADO

Spaniel siden 1974
Springer siden 1984

  Statistikk
Desperado
Svensk
rasdata
Svensk
hunddata (SKK)
Norsk Kennel Klubb Norsk Spaniel Klub Dogweb
pålogging
    Rasen


B2 kullets side


Xmillas side


Link til kennel Kahill

 

 

 

 

Vi fikk to vakre brun/hvite hanner 17. november

10. januar
I morgen flytter Exxo - tida har gått så ALT for fort!
I går var vi på veterinærkontroll og ID-merking. Alt var bra med absolutt alt fra topp til tå inkludert hjerte og patella-sjekk, bortsett fra at Exxo var litt rød på innsiden av ene øre-flappen. Det blir nå vasket med optima og er forhåpentligvis borte på et par dager. I dag mens valpene tørket etter bad og det er for kaldt å være lenge ute, har jeg endelig fått sett meg ned å redigere de små videosnuttene jeg har tatt av dem. Konklusjonen er at det er VANSKELIG å filme valper inne! Ute er det enten for lite lys, for mye snø, for vått eller for glatt. Inne er det ofte møbler i veien. Det ble nå en film til slutt. Xmilla storkoser seg med sine to små sønner, så jeg tror det blir en stor overgang for henne (og meg) når de reiser. Hun er NESTEN mer leken enn valpene og hun elsker å leke med dem - og å stjele lekene deres...
Se videoen her        Noen nye bilder av dem kan du se her

Nye bilder finner du her.

03.01
I morgene er valpene allerede 7 uker gamle
Tida har gått så alt for fort! All ledig tid brukes nå til å jobbe med valpene. Så ofte som mulig når de har sovet og spist får de ut å tisse og gjøre andre ting ute. De er langt fra renslige ennå, så ofte klarer jeg ikke å ta to valper ut, men de har blitt kjempeflinke til å gå ut å tisse selv om det regner, snør og er surt og kaldt. Jeg har gjort i stand valpegården og der får valpene kose seg nå en time og to når været er så mildt og det ikke er vind. Gården er overbygget og ligger i le og den har gummimatter, flis og halm på gulvet. Har tatt bilder og video, men det var det å få dem fra kameraet til PC-en...

Vi jobber litt me lek og apport og innkalling. Vi jobber med miljøtrening og håndetering. Til helga skal jeg prøve å kjøre på tur med dem. Det som har vært vanskeligst med å ha to valper er rett å slett å fôre dem. Jeg har litt for lett til å gi dem for mye mat... Veterinærkontroll og ID-merking er bestilt onsdag i neste uke. Lørdag 12. reiser førstemann allerede...

30. desember
Så langt har vi hatt ei rolig jul - kost oss med valpene og slappet av
Valpene får være med på alt, men de har vært litt lite ute grunnet det dårlige været vi har hatt. Snøstorm og små valper er ingen god kombinasjon. Men vi tar dem ut så ofte som vi kan slik at de venner seg til å gjøre i fra seg ute. Vi har også tatt de første ståbildene. For å ta gode ståbilder av en valp må man ha en litt sliten valp og en meget tålmodig fotograf som klarer å ta bildet i akkurat det sekundet som valpen slapper av. Vi var ikke helt der - for å si det slik :-) MEN vi prøver igjen!.

Vi begynner også å se små forskjeller på de to - ikke bare av utseende men også av oppførsel.

Exxo (Pompel) er den største av de to. Han har en flott, mørk brunfarge. Selv om han er størst, så er han ikke den som tar styringa av de to. Han er litt mer tenkende før han kaster seg uti de store utfordringene slik som å gå trapper og klatre over ting. Han tar livet litt mer med ro. Og han synes at han har en liten bøllefrø av en bror.

Ecco (Pilt) minner meg mye om Xmilla som valp. Hele valpen lyser av liv og glede. Han tenker, har løser problemer, han tar utfordringer. Løp først og tenk etterpå er hans motto. Han er trolig en valp med stor arbeidskapasitet for den som setter pris på det. Og humor! Han er en anelse lysere i brunfargen enn sin broder, men begge er mørke. Og han har MANGE spetter som sin mamma.

Begge er åpne, tillitsfulle og trygge. De har vakre hoder med mørke øyne og de ser fine ut i øyenlokkene. De har god beinstamme, gode kropper og fine haler. Begge ser korrekte ut i bittet, har ingen navlebrokk, har ikke hatt sporer, har testiklene på plass, er cord 1 fri og fri for fucosidose genet.

Her kommer du til album med bilder fra valpenes jul.

Video er under arbeid....

25. desember
Valpene er nå 5,5 uke gamle og de vokser og trives
Nå er de på sitt skjønneste! De løper, de leker, de tar kontakt. De fikk være med oss hele julaftenen og de storkoste seg.
De er med og vasker klær, vasker opp og støvsuge. De ser på TV og har fått være ute et par minutter for første gang.
I dag settes første krysset i taket - de har bæsjet ute for første gang... Siden de er bare to er det lett å starte med renslighetstrening. En valp under hver arm og så bæres de ut når det er tid for store og små ærend.

Se alle bildene fra julaften her i dette albumet.
 ærend...

22. desember
Valpene er allerede 5 uker gamle
De spiser nå fire måltider for dagen i tillegg til mammas melkebar. De er ennå inne og de får være med på all verden ting siden de bare er to. Det er så lett å ta med seg begge valpene, en under hver arm, på kjøkkenet, på stua, på badet, på kontoret i kjelleren. De får oppleve alt fra støvsuging til gjester på besøk, fra TV til kjøkkenmaskiner og vaskemaskin og tørketrommel. De har også fått hilse på resten av den firbeinte hundeklokken. Xmilla storkoser seg med de to sønnene sine og hun leker seg med dem og koser med dem. Men hun setter også grenser. Har prøvd å ta julebilder og lekebilder, men det er ikke lett!. Se bildene her.

De to guttene vokser som bare det og vi trener på innkalling og på oppstilling. Det har vært for kaldt til at de har fått være ute ennå, men snart begynner vi på renslighetstrening. Begge ser korrekte ut i bittet og testiklene er allerede på plass. De ser ut til å få mørke fine øyne. Pompel er litt større enn Pilt, men begge er runde og fine med god beinstamme. Begge er frimodige og akkurat slik to små springervalper skal være. Små særtrekk i personlighetene begynenr nå å vise seg. Det er spennende å følge dem!

6. desember
Pompel og Pilt vokser og har i dag fått sitt første måltid i skål
De fikk baby mousse iblandet valpemelk og det smakte fortreffelig! Tidligere har de fått ormekur - det smakte PY! De har nå fått øyne begge to og de har kommet seg opp på beina, men har enda ikke blitt sosiale eller begynt å leke. Jeg legger ut nye bilder når de begynner å bli mer morsomme. Da skal jeg filme dem også.

Pompel (til høyre) og Pilt (til venstre) har blitt 14. dager gamle
De vokser og trives og gjør akkurat slik ting som små valper skal og bør. De er nå 14 dager gamle. Til tross for problemer før og like etter fødsel, har de nå nesten tatt igjen det tapte i forhold til gjennomsnittsvalpen jeg har. En valp er solgt, en ønsker seg en ny eier som har tid til og stor interesse for å jobbe med hund.

Les mer om valpene to uker gamle i bloggen min.

Vi gratulerer pappa Colin som har klart opprykk til klasse III i lydighet og
farmor Thea som ble Best in Show veteran på en uoffisiell utstilling med 270 hunder

Les bloggen fra 21. november

19.11
Valpene er født - dessverre fikk vi bare beholde to gutter
Her er de en dag gamle
Det ble komplikasjoner, men nå ser det til å gå bra med de to brune hannhundene som har fått arbeidsnavnene Pompel og Pilt.
Denne gangen har jeg valgt å ha valpene på det gamle kontoret oppe i 2. etasje. Der er det lettest å holde varmen dersom vi skulle få en ny Dagmar på besøk... Men jeg har bare den bærbare datamaskina og et veldig svakt signal, så jeg har problemer med å få oppdatere hjemmesiden. Men bloggen får jeg til å oppdatere. så dere må vente litt på flere nyheter om Desperadoene...
Les mer om problemene vi fikk i bloggen.

Til venstre mamma: NVCH Desperados Xmilla
Til høyre pappa: NUCH BH Kahill's Black Nightshade (Colin)

Disse to har fire valper sammen fra et tidligere kull - Desperados B2 kull.
Infoark kommer snart!
 


7,5 uke drektig
Nå begynner Xmilla å bli tung og hun tar det med ro på turene våre. Fremdeles er hun sprek som ei loppe og har bra appetitt. Da vi gikk over fra drektighetsfôret til Starter satte Xmilla spisebremsene på. Noe slikt gikk IKKE an å spise... hun er jo generelt ingen storspiser, så nå blir hun skjemt bort med kokt kalkun, lam, vom og hundemat med kylling, lever, pasta, brød med leverpostei, kokte, moste grønnsaker, egg (som hun spiser med skallet på!) +++

Nå begynner vi å telle ned til valpefødsel og gjør klart valperommet. Sist gang startet hun med oppblokking så tidlig som dag 58 og fikk valpene på dag 59/60. Jeg har ordnet meg med fri fra jobben, jeg har ordnet meg med mulighet til å stikke hjem på dagtid når jeg begynnerå  jobbe igjen og tror jeg har alt jeg trenger til fødsel og små valper i huset.

Nå er jeg spent på hvordan det går med fødselen denne gangen, hvor mange valper hun har, at de er friske og ikke så små som sist gang, farge og kjønnsfordeling.

6 uker drektig
Xmilla har det topp - men eieren er fremdeles i koma....
Xmilla vokser helt normalt - det samme gjør apetitten.
Hun er sprek som ei loppe og virker mye mer vel enn på forrige drektighet.

Xmillas yndlingsmeny:
1: Mat som hun klarer å stjele/tigge til seg når Sjur spiser kveldsmat.
2: Mat som hun klarer å stjele fra kjøkkendisken (hun som aldri stjeler ellers!!!)
3: Middagsrester
4: Purina Pro Plan CN-fôr. Hun får en barneskje i tørrfôret sitt for å øke smakeligheten.
5: Malt og kokt lever
6: Hestemøkk!!!! Hestene har ENDELIG kommet hjem fra fjellbeite.
7: Osteskorper, kokt brokkoli, kokt egg og andre deilige ting fra kjøleskapet
8: Royal Canin Pro som er et spesialfôr til drektige tisper.
9: Vom og hundemat kylling

Ting som IKKE kan spises:
1: Sure melkeprodukter
2: vom og hundemat laks (likte denne godt før...)


5 uker drektig:
Livmålet er 63-64 cm - noe som er like stor som hun var på 6 uker sist gang. Nå synes magen tydelig. Hun spiser som en hest og virker veldig sprek og fin.4 uker drektig:

Xmilla ER drektig... Jeg er liksom ikke tvil i min sjel....
På hennes "trofeliste" de første fire ukene av drektigheten står:
- En stor toblerone sjokolade
- En pakke smør
- Sju kjøttkaker
Fire muffins-former - brukte av papir
- En knutekål

ALT er selvplukk - fra hage, bord og benker. Og hun pleier IKKE stjele mat...

Allerede fire uker på vei synes jeg at Xmilla begynner å legge seg ut. Fra dag en har hun spist godt helt fram til nøyaktig uke tre. Da er det vanlig med en periode med dårlig spising. Sist gang sleit jeg med å få nok mat i Xmilla, denne gangen er hun småfeit... (les: lubben). hun har aldri vært så rund før i hele sitt liv... Men jeg tenker som så at det er bedre å være litt for rund enn å bli for tynn.Parring:
Siden jeg reiste litt for tidlig sist gang jeg dro med Xmilla en dag før blodprøven mente det var riktig dag forrige gang Xmilla var på besøk hos Colin. Det holdt på å bli parring på trappa før vi rakk å få av yttertøyet, men Xmilla ombestemte seg i siste liten... For å være sikker på at jeg harr eist på riktig tid denne gangen ble det tatt blodprøve neste morgen (dag 14 i løpetida) og den viste progesteronnivå på 42 - noe som regnes som maks parringstidspunkt. Derfor reiste jeg hjem igjen neste morgen...Fort gjort denne gangen, med andre ord!

Trykker du på linkene under finner du utfyllende artikler på hunden.no - de fleste med bilder.
 

 

Bitt

Fôring - hvor mye mat?

HD

HD hos springer - blogg

Har HD - hva nå?

HD-index

 

Hold hunden din frisk!

Hudinfeksjon

Kløe

Klør - klipping

Vaksinering

Våtksem