NRLCH BH Desperados Xmilla
 

Spaniel siden 1974
Springer siden 1984

Sist oppdatert:
03 desember 2019

    Statistikk Gjestebok Foto Champions Kontakt Rasen Helse Linker

 


Utstilling:
7 x CK for sju ulike dommere, res. CERT


Spor:
3 x 1. premie, 2 x med HP

Jaktanlegg:  
Godkjent med super kritikk
Apportprøve:
Godkjent BK + godkjent AK med super kritikk

Lydighet: 
1. premie i LP I, nr. 2 av 13. Appellmerket i bronse og sølv. 1. premie i LP II. Har starta i LP 3

Helse:
Hofter: 

HD-fri (A) HD-Index:  111,29  ES:0,60  MS: 0,63  (januar 2012)

Øyne:
Frilyst april 2010.
Xmilla ble øyenlyst på nytt mars 2012 og funnet fri for alvorlige øyensykdommer.
Nå ble det anmerket et par myke øyenhår, noe som trolig aldri vil gi henne problemer.
Gonioskopert uten anmerkning.
Cord 1: Fri.

Fucosidosis: 
Fri (etter frie foreldre)

Nedarver ikke sporer.

Mor til Desperados B2 og E2-kull

Xmillas utstillingskritikker:

Laurent Picard februar 10:
Very stylish. Good size. Correct head. Sizzor bite. Clean neck and shoulders. Proper rib cadge. strong musckle. Medium angulation. Slightly narrow behind. Proud mover.
1 BK, 2 BKK, CK

Inge E:son Thoor april 10:
Bra hode og uttrykk. Utmerket hals. God overlinje. Tilstrekkelig brystkorg. Utmerket beinstamme. Normale vinkler. Faste tassar. God kondisjon. Rør seg tåtrangt fram og kunne hatt stabilere steg bak. Litt bølget pels, men bra kvalitet. Velvist.
2 BK

Anne Buvik april 10:
God type. Vakkert, feminint hode. Bra hals. Anelse steil skulder. For knapp vinklet framme og bak. Utmerket beinstamme. Noe uutvikklet brystkasse. Anelse kort kryss. Beveger seg med korte og trippende steg og noe trangt sett bakfra. Bra pelskvalitet. Utmerket temperament.
2 BK

 

2,5 år på bildet

NVCH Desperados Xmilla - til daglig "Xmilla"
Fikk navnet sitt etter boka Smillas fornemmelse for sne...

Svart/hvit tispe (Bærer gen for brunt)

Født: september 2007
Reg. nr: 24532/07

Mor til ett valpekull - Desperados B2-kull

Stamtavle:         (Innavlskoeffisient 0,244 %)   

Far:

SNVCH Sisustar Eddie of Edlington
SVCH Calvdale Collowin's Beau Skilleigh Tan Sandy
Navale Daisychain

SVCH Collowin Carafino of Catterick
 
Lochar border Union
Calvdale Parting Jesture
Mor:

NORD VCH Desperados Rochelle

SU (U) CH SVCH Cleavehill Backward Glance Tynewiew Welsh's Diplomat
Cleavehill Wave-A-Spell
NUCH NVCH Desperados Odessa NUCH Nimblewhit Flower Power
NVCH Desperados Hedda


Stamtavle som
PDF-fil: Trykk her

Xmilla blir første engelske springer i Norge som blir rallylydighetschampion

Xmilla på utstilling i Hallingdal høsten 2009

Xmilla smeltet våre hjerter allerede som liten valp og skilte seg ut i fra sine 5 søsken med å være livlig og lavtflyvende - en egenskap hun har beholdt selv i voksen alder. Som valp og unghund gav hun meg noen grå hår og fikk meg til å lære mye om trening av hund. Jeg som aldri skulle bruke klikker, måtte frem med klikkeren for å klare på være rask nok med å belønne det hun gjorde. Alt gikk så fort for seg, i starten. Nå, som en godt voksen tispe, er hun utrolig lettlært. Hun har et vidunderlig uttrykk med mørke, mandelformede øyne.

Xmillas sterkeste side er ikke hennes eksteriør. Til tross for dette har hun gjort det bra i utstillingsringen - men hun trenger litt plass for å få vist sine bevegelser. hun er ca. 51 cm høy og kan se ganske luftig ut - men skinnet bedrar! Xmilla veier 22 kg og vel så det, og har ikke et gram fett på kroppen. Hun har en kraftig beinstamme, en kraftig og godt utviklet brystkasse og sterk beinstamme med tette poter. Det Xmilla ikke har er mye pels - noe som ville ha fått henne til å se mer kompakt ut. Xmillas pels er av en slik kvalitet at ingenting henger fast i den, men den kan være noe bølgete - spesielt i tiden like før røyting.

Xmillas sterkeste side er hennes fart, hennes søk, hennes arbeidsglede, hennes spenst, hennes jaktlyst. hun søker, hun svømmer, hun apporterer, hun hopper. Xmilla ses stort sett kun i gallopp og i sovende stilling. Inne er hun rolig og avslappet, elsker å ligge på fanget for å få kos. Ute er hun full rulle - alltid.

Hun er ikke en spesielt sosial springer. Når hun har sagt hallo er hun fornøyd. Innpåslitne unghunder og hannhunder synes er direkte motbydelige og små valper - de kan være litt farlige... Dersom andre hunder lager bråk, trekker Smilla seg unna. Men dersom hun ikke får være i fred for en påtrengende eller voldsom hund, har hun klare grenser og lar seg ikke bli herset med. De hun elsker de elsker hun og kryper inn under skinnet på mens hun prater i vei - andre bryr hun seg lite om.

Det som har gitt meg flest grå hår i forhold til Xmilla, er å få henne til å gå spor - uten å jakte seg gjennom hele skogen samtidig... Spor er absolutt moro - men ferske fristende vitringer fra dyr er ofte mer spennende... Hun har en tendens til å ville krysse veldig hit og dit over sporet - på ekte spanielvis. Hun har klart å snappe en trost i farta som satt midt på sporet. Hun har klart å støte en hare mens hun gikk et annet spor. Er det vilt i nærheten, finner Smilla det uansett om hun går spor eller ikke... Men vi har som mål å klare et viltsporchampionat og at hun blir godkjent ettersøkshund.

Xmilla går LP klasse II og klarer apportprøven i åpen klasse med glans.

 

Det føltes nesten som å vinne NM da Xmilla gikk til 1. premie med HP på blodspor - her sammen med dommer Marvin Røstadli

Xmilla viser sine bevegelser i ringen

 

Xmilla har et raskt og godt søk, en enorm utholdenhet og er en flink viltfinner.

Smilla jakter, søker, svømmer, apporterer alt fra metall til "hest".  Det meste kan apporteres, sier Smilla. Her har hun hentet dølahesten Blåen som villig fulgte etter Smilla uansett hvor hun gikk.

Hun hadde en super valpetest da politiet testet kullet. Hun svømte da hun var 9 måneder gammel. Hun har vært helt spontan både på kanin og fugleapporter. Hun har en normal skuddreaksjon. Hun har full fart når hun er i arbeid men har evnen til å være rolig og avslappet når hun ikke skal arbeide. kort sagt: Smilla er en herlig bruks- og familiehund.

Litt snø er ingen hindring, sier Xmilla!

 

Smilla apporterer med godt grep og myk munn.

Smilla ble "kjendis" da dette bildet prydet fremsiden av Våre Spaniels nr. 1-2010.

Xmilla debuterte på jaktanleggsprøve og apportprøve begynnerklasse høsten 2009
med god kritikk og bestått på begge.

 

Smilla svømmer for første gang 9 mndr. gammel

Xmilla og mammaen Chelly på fjelltoppen Molden sommeren 2009
I 2010 har Xmilla vært en dyktig kløvhund.

Xmilla og Qandis - både over og under.

 

 

   

Smilla er husets Emil og kommer stadig opp i nye situasjoner.
På bildet sitter hun fast i en papp-eske...
Men når hun vil er hun den reneste engelen!

Det ble bare to tisper i dette kullet, en brun som lignet mest på mamma og en svart en som lignet mye på pappa. Den svarte utmerket seg med et fantastisk bedårende og uskyldig blikk - men hun er en ulv i fåreklær! Her er det mye fart og action. Yndlingshobby er å bite seg fast i alle etter at hun først har tørket seg på potene på dem. Hun elsker å hoppe langt og høyt, å klatre og krype og å løpe fort. Hun, som sin storesøster, har som hobby å drepe støvsugerdyret og vaskefiller er til å kjempe med. Mat er hun derimot ikke spesielt glad i. Smilla, som sine søsken, ble testet av politiet 7 uker gamle. Hun gjorde det ganske bra på testen, uten å være et råskinn.

Å finne navn på X var ikke så enkelt. Jeg ønsket et "snilt" navn som også var spesielt. Gisle mener bestemt at hun burde hete X-stacy, men egentlig burde hun hete bare X - for det meste er X etter at hun har vært der... Se bildet under.... Hun er oppkalt etter Smilla fra boken Smillas fornemmelse av sne av Peter Høeg. Av useende ligner hun for tiden på en grosser münsterländervalp, men vi håper hun ligner sin fjerne slektning Freska som i sin tid ble kalt Stelken Gundersen som ung. 

I skrivende stund er Smilla 11 måneder gammel og husets største ugangskråke og sjarmør. Hun er verdens livligste og gladeste unghund. Kan knapt gå - bare løpe fort. Hun er nok ikke den enkleste å jobbe lydighet med, da hun tenker mye selv, er meget oppmerksom på alt som skjer rundt henne og alltid finner på noe rart. Dessuten er hun så kjapp i sine reaksjoner at jeg har måttet ty til klikker for å kunne belønne henne fort nok og i riktig sekund. MEN dersom jeg får dettet il blir hun en kanon med sin fart og arbeidskapasitet. Hun har så vidt fått prøve seg på spor, men vi har prioritert innlæring av jaktsøk og feltsøk med gjenstander. Der er hun bare helt rå. Hun dekker et stort område og bruker sin nese meget effektivt. Hun er også bra på apportene, men der er det ennå mye ugjort. Hun har begynt å svømme, men mangler mye på teknikk ennå. 

Smilla er for tiden et langbeint sprettent dyr med en flott pelskvalitet. Å hoppe høyt koster ikke henne en drue. På Smillas ønskeliste står litt mer masse i kroppen og litt mindre lyd når hun prøver å få litt action i huset. Smilla har en travel hverdag. Hun rydder og rer i alle senger. Tepper må flyttes på. Innholdet i vedkurven må telles og store biter må lages om til små. Papir skal makkuleres osv. 

Smillas kritikk på sin første utstilling. Dommer var Marija Kavcic:
9 month old. Well shaped head. full dentation. Excellent, dark eyes. strong neck. Lighter body. Strong bones. Free movement outgoing. Happy temperament. Nr. 3 av 3 i klassen med HP

Dagen etter fikk hun denne kritikken for Petru Muntean:
9 month in type. Goog head. Correct size. Good body. Correct angulation. Correct coat and pigmentation. Correct monement. Nr. 1 av 3 i klassen med CK.

Smillas kritikk fra unghundklasse for Frank Kristiansen:
Meget god type. fin størrelse. Vakkert hode med fint kjønnspreg. Utmerket kropp og beinstamme. Godt vinklet i skulder og ben. Middels kraftig beinstamme (?) Utmerket pelsstruktur. Bra bevegelse med god steglengde.

Smillas kritikk fra unghundklasse for Svein Helgesen:
Utmerket type. Kan samle seg noe. Velskåret hode. fint uttrykk. Kan få noe mer lepper. Meget god hals og overlinje. Velkroppet for alder. Kan ennå utvikles i brystet. Fin haleføring. Normalt vinklet. Meget god pels. Frie bevegelser.

Smillas kritikk fra jaktanlegg for ellen Getz Wold:
Feltarbeide: En meget ivrig hund som jobber i et meget høyt tempo. Hunden jobber med god vidde og ved hjelp av fører meget godt mønster. Hunden er terrengsterk, bruker halen aktivt og er en herlig jakthund som gjennomfører søket på en overbevisende måte!
Slepespor: Hunden er litt nølende i starten, men gjør så et fint sporarbeide i et rolig tempo. Markerer kaninen.
Vannarbeid: Hunden er rolig i skudd og kast, hiver seg så i vannet og bærer anda som legges foran fører.
Apportarbeid: Meget bra apportarbeid på fugl. Ønsker noe bedre avlevering helt til førers hånd.
Skuddreaksjon: Normal
Generell oppførsel og helhetsinntrykk: En jaktivrig unghund som gjør et strålende søksarbeid som er modent for større oppgaver!

Smillas kritikk fra Apportprøve - begynnerklasse for Ellen Getz Wold:
Vannarbeid: Hunden er rolig i skudd og kast, hiver seg så på vannet, apporterer måka i et vakkert grep og avleverer i førers hånd.
Skuddreaksjon: Normal
Generell oppførsel og helhetsinntrykk: En ivrig apportør som gjennomfører et vakkert apportarbeid på fugl.

 

 

8 uker gammel

 

7 uker gammel

 

Xmilla som nyfødt

6 uker gammel

 


Xmillas søsken
 

 
 

NVCH Desperados X-file - alias Luna
Luna er Xmillas eneste søster.
Han har 4 x 1. premie på blodspor, 1 x HP og prøvevinner og er godkjent ettersøkshund. Luna er en meget trivelig tispe av den litt forsiktige typen.

 
     
   

Desperados X-port - alias Solo
Solo bor i Danmark på kennel Happy Lean.
Han er HD-A, er øyenlyst uten anmerkning, har excellent (CK) på utstilling, har bestått apportprøve og er far til fire valpekull. Han er 11 mndr gammel på stå-bildet. Solo er en trivelig hannhund som gjerne omgås mennesker, andre hunder og valper

 
 
 

NVCH Desperados XO
XO hadde tidlig de sporpremieringene han trengte for å bli viltsporchampion og han er godkjent ettersøkshund. På utstilling har han cert. Han er HD-fri A. Han er en utrolig trivelig hudn som omgås alt og alle.

XO er 9 mndr gammel på bildet.
XO har dessverre problemer med sin hud og kløe.

   
 
 

 

Desperados Xavier - alias Bayaz
Bayaz er en meget trivelig hannhund som har tre starter på blodsporprøve og 3 x 1. premie og 1 x HP og prøvens beste hund. Han mangler ennå en utstillingspremie for å få sin viltsporchampiontittel.  

 

Desperados Xilas- alias Silas
Silas fikk et kraftig utbrudd av valpefurunkulose da han var vel 6 uker gammel. Men han klarte å overleve denne forferdelige sykdommen som ingen kan svare på hvorfor kommer. Silas er nå frisk som en fisk, men har fått en del arr etter utbruddet. Han lever som familiehund.

 


   X-kullets valpedagbok finner du her

 

 


  

 

© Kennel Desperado 1999

Teller startet 13. april 2007                                                        Takk til alle besøkende!                                                Thank you to all visitors!