Nyhetsarkiv 2020
Hit flytter jeg nyheter som har stått på startsiden min
 

Spaniel siden 1974
Springer siden 1984

Sist oppdatert:
10 juni 2021

Link til tabell med alle 2020-resultatene

BIS
NUCH NVCH NV(F)CH NRLCH RL1 RL2 RL3 SpH D BH 
Desperados Finnwin
Noen ganger er det all-right! Vi har nulla og vi har diska, men stort sett har 2020 vært et fanatstisk år for Yksi. Det starta med ... poeng på blodspor i eliteklasse med en fører som måtte bruke all energi på å holde seg på beina og som derfor måtte overlate hele jobben til hunden. Klarer man en, klarer man to - dermed var den andre championat-tellende premieringen i boks på elitespor. Da trenger hun "bare" et godkjent ferskspor - det klarte hun også. Vi klarte godkjent i C-bruks til tross for et svakt felt og lydighet. Vi klarte en premiering i eliteklasse rallylydighet. Vi må jo stille på avdelingens eneste utstilling - og reiste hjem med BIS! Vi har trent MYE lydighet men at vi skulle klare gullmerket, 1. premie i klasse 2 og bli klassevinner var langt over vår forventning! OK - jeg skal ikke omtale Yksi som oksen Ferdinand lenger. Bare hun trenes på hennes premisser så kan hun klare det meste! Og i tillegg er hun verdens snilleste og enkleste hund i hverdagen.

 NUCH NVCH NRLCH BH Desperados Aya
Aya har passert 11 år men er utrolig sprek for sin alder, nesten den som løper mest av mine tre hjemme nå og hun hører ennå bra. Hadde egentlig pensjonert henne, men det øret hører Aya ikke på. Så hun fikk være med å trene litt rally i sommer og startet i eliteklasse. Det ble en 3. premie for høyreføring er litt vanskelig sier Aya, men vi var tett opp mot en 2. premie og ikke minst så storkoste Aya seg på både bane og trening. Hun fikk også være med på spesialutstillingen i Førde der hun stod utenfor ringen og skreik mens jeg viste Yksi. SÅ moro er det å være med. Resultatet ble CK og BIS-veteran. Aya har fått noen jursvulster, ikke en plass men mange plasser noe som vil medfører store operasjoner for å fjerne dem, så vi har valgt å ikke operere henne men la henne få være så superaktiv som hun er nå så lenge som det går.
Gladmelding 25. desember 2020
Desperados In The Wind (Iris) er HD-røntget og avlest med A-hofter

Året 2020 - et år med gleder og sorger
Det har vært en berg og dalbane med oppturer og nedturer, men heldigvis har jeg harr hundene som hele tiden er klar for tur og trening. De får meg til å stå opp om morgenen og til å komme meg ut på tur, de får meg til å tenke på "store" treningsproblemer i steden for all sorg og elendighet rundt oss.

Fallet fra i vinter har satt sine spor og for første gang siden jeg fikk hund har jeg ikke klart å vise min egen hund i utstillingsringen. Takk til Miriam Pollokat som så fint viste Happy Me til klassevinner med CK ved NKK Trondheim. Og takk til Yksi som bokstavelig talt satte seg på ræva og nektet å gå spor med den supre føreren hun hadde fått. Jeg går kun med MOR sa hun - og slik ble det. Så da måtte jeg trene, da.... Helt bra er det ikke, kanskje blir aldri. Men jeg er i gang igjen - og ukrutt forgår ikke så lett. Valper ble det ikke i år, av flere grunner. Vi får se hva 2021 gir.

Jeg har både av tekniske og andre grunner ikke fått oppdatert hjemmesiden min så ofte som jeg pleier - men nå virker den igjen! Hjelp meg gjerne å finne feil og mangler! Årsresultater ligger i tabellform her.

12.12.2020
Opp som en hjort - og ned som en lort. Desperados In It To Win It har frie øyne, frie albuer men dessverre C på en hofte og B på en, og da blir diagnosen C. Trolig ingen store problemer for hunden selv, men skuffende allikevel når man prøver så hardt man bare kan på å oppdrette "perfekte" hunder. Jeg vet det er ikke mulig, uansett hva man gjør, og en C, en svak grad av HD, er ikke det verste en hund kan få av diagnose.

04.12.2020
Desperados In It To Win It er øyenlyst og gonioskopert og alt var perfekt. Lumi som hun heter til daglig fikk skryt for sine øyne.

15.11.2020 Har forsøkt å oppdatere et par linker på framsida.

NORDVCH DKESCH(B) RLDN Desperados Gunpowder (Gutten) og Ingela har startet sin sporsesong med nye 1. premier i Sverige. Han har nå 85 x 1. premie på blodspor og 58 HP. Man får HP i Sverige ennå. Og det på totalt 90 starter. Gutten har blitt årets viltsporspringer i Sverige i 2016, 2017, 2018 og 2019! Noen bedre?

NVCH RL1 RL2 Desperados Finnair (Lykke) har fått to tispevalper på kennel Kahill og en av dem blir værende. Vi ønsker lille Hulda og Ellen lykke til!

Litt moro må man ha i disse korona-tider
Se video av 15 flinke "dorull-springere"Mestvinnende brukshunder 2020
Fire Desperado-tisper ligger bak mange av bruksvinnerne i 2020
Jeg sitter og lager fotobok og kommer over dette bildet av Tingeling, Aya, Xmilla og Zelda fra 2013. 18 av de hundene som har sendt inn sine resultater er barn eller barnebarn fra disse fire hundene!  Inkludert i dette tallet er også Aya, de andre tre er dessverre borte nå. Flere barn og barnebarn har gjort det bra tidligere og i fjor - men dette er de som har sendt inn sine resultater. I tillegg er en datter til Ayas søster Alva på listene og et oldebarn av Xmilla.

Irish Coffee Indiana-Jones
RL1 RL2 Desperados Irish Coffee
Solgunn Gulen Pettersen har virkelig imponert i år med lille frøken Ipsi. På noen få starter i rallylydighet har de skarpt sammen 4 x 1. premie i klasse 1 og 3 x 1. premie i klasse 2 og det betyr mellomtitler i begge klasser. I tillegg har de bestått jaktanleggsprøven med 57 poeng. Ipsi har til og med gått konkurranse her i Luster.
RL1 Desperados Indiana Jones
til Ine Vassbø ligger heller ikke med latsiden. Atlas har 4 x 1. premie i rallylydighet klasse 1 og mellomtittel. De har også vært i utstillingsringen uten det helt store resultatet - men det kommer flere sjanser! 
   
In-It-2020 In-The-Wind-20
Desperados In It To Win It
til Pia Sivertsen har vært på valpeshow med OK resultat og Lumi ligger i hardtrening for start i rally og trolig flere andre ting også. Jeg var så heldig at jeg fikk hilst på henne i sommer.
Desperados In The Wind
til Bjørg og Stein Chr. Gjerken ligger heller ikke på latsiden selv om de ikke har vist seg offisielt ennå. Det trenes så vi våper å se dere snart til start. Iris var på besøk hos oss i sommer. Det satte vi pris på!
   
Indian Summer-20 Othilie-2020
Desperados Indian Summer
til Louis og Line Mikalsen Manchilla trener også. Dessverre bor dere så langt nord at det ikke ble mulighet til å hilse på dere i år. Men vi håper på bedre tider i 2021!
RL1 SpH D BH-VT
Desperados Humble Bee
I 2020 har Anne Helen ført Othilie frem til godkjent jaktanleggsprøve og godkjent ferdselsprøve. Excellent på utstilling ble det også. Og så var vi ei uke sammen på ukeskurs på Hamar hundeskole. Slik som vi kosa oss. De minnene er gode.
   
Higlander-JAL Desperados Happy Me
Desperados Higlander
Anders Aven og Hero har hatt et flott år til tross for at fører har vært skadet. På regionmesterskapet i blodspor gikk de til en solid 1. premie på blodspor - deres andre. To starter på bevegelig prøve i år har gitt en 2. og en 3. premie - så nær så nær viltsporchamponatet. Men det kommer et nytt år og nye sjanser. Godkjent jaktanleggsprøve har det også blitt. Godt jobba! Fra før er Hero godkjent ettersøkshund og har cert på utstilling.
NVCH RL1 SpH D 
Desperados Happy Me
Prøveåret starta med klassevinner og CK på NKK Trondheim - dyktig ført av Miriam Pollokat. På tre bruksprøver i klasse D har Happy Me fått 2 x opprykk og 1 x godkjent - og dermed mellomtittel. Rally har vi ikke fått til i år. Happy starter bra men mister konsentrasjonen i ringen. Det er vanskelig, sier hun. Resultatet har blitt 1 x 1. premie, 1 x 2. premie og 1 x 3. premie. På debyen i lydighet slo hun til med 1. premie til tross for 0 på ruta og ble nr. 4 av 13 i klassen. Godkjent ferskspor har det også blitt, da en dommerelev trengte hunder å dømme. For 2021 har vi satt oss nye mål.
   
Desperados Gunpowder Desperados Golden Girl
DK ESCH (B) NORD VCH RLD N Desperados Gunpowder
 til daglig Gutten til Ingela Granström i Sverige startet året med å nok en gang bli årets viltsporhund i Svenske Springerklubben. For en ekvipasje! Det har blitt noen 1. premier og HP-er på spor i år også. Men nå konkurrerer Gutten spesialsøk og gjør det bra der. Vil sende en ekstra hilsen til deg Ingela og rose deg med det fantastiske arbeidet du gjør med å følge opp Guttens avkommer. Gjennom oppdtareingene dine klarer også jeg å følge med.
RLCH RLI RLII RLIII
Desperados Golden Girl 
Caylee til Liz Rognstad ble i mars mamma til en eneste valp. Denne ble igjen hos sin mor så henne får vi følge videre. Caylee kvalifiserte seg til finaleplass i NM i rallylydighet ved å gå til 1. premie på fredagens stevne og bli nummer 6. På et senere stevne har de to gått til 1. premie og vant klassen med 198 poeng. Godt jobba! Det er også morsomt å følge Caylees valper fra tidligere kull - spesielt Magni og Iben gjør det strålende!
   
Desperados Gunfighter Desperados Finnair
NVCH RLI RLII
Desperados Gunfighter 
Hilde Arntsen og Kristian Bundgaard og Chili har debutert i klasse 3 rallylydighet med en hederlig
2. premie. godt jobba. Jeg hadde ikke et nytt bilde, så det ble et arkivbilde.
NUCH NSEVCH RLI RLII BH-VT SpH D Desperados Finnair
Lykke og Ellen Getz Wold har hatt et knallår! Endelig fikk hun siste certet og ble utstillingschampion. Det bare viser at man aldri skal gi opp og noen blir bare bedre med alderen. I tillegg kom den siste premieringen i bruks og dermed mellomtittel også der. Godt jobba! I tillegg ble Lykke mor til to valper i år og en blir igjen hos sin mor. Valper fra tidligere kull gjør det godt i  både utstillingsringen og på prøve. Spennende!
   
BIS
NUCH NVCH NV(F)CH NRLCH RL1 RL2 RL3 SpH D BH 
Desperados Finnwin
Noen ganger er det all-right! Vi har nulla og vi har diska, men stort sett har 2020 vært et fanatstisk år for Yksi. Det starta med ... poeng på blodspor i eliteklasse med en fører som måtte bruke all energi på å holde seg på beina og som derfor måtte overlate hele jobben til hunden. Klarer man en, klarer man to - dermed var den andre championat-tellende premieringen i boks på elitespor. Da trenger hun "bare" et godkjent ferskspor - det klarte hun også. Vi klarte godkjent i C-bruks til tross for et svakt felt og lydighet. Vi klarte en premiering i eliteklasse rallylydighet. Vi må jo stille på avdelingens eneste utstilling - og reiste hjem med BIS! Vi har trent MYE lydighet men at vi skulle klare gullmerket, 1. premie i klasse 2 og bli klassevinner var langt over vår forventning! OK - jeg skal ikke omtale Yksi som oksen Ferdinand lenger. Bare hun trenes på hennes premisser så kan hun klare det meste! Og i tillegg er hun verdens snilleste og enkleste hund i hverdagen.

 NUCH NVCH NRLCH BH Desperados Aya
Aya har passert 11 år men er utrolig sprek for sin alder, nesten den som løper mest av mine tre hjemme nå og hun hører ennå bra. Hadde egentlig pensjonert henne, men det øret hører Aya ikke på. Så hun fikk være med å trene litt rally i sommer og startet i eliteklasse. Det ble en 3. premie for høyreføring er litt vanskelig sier Aya, men vi var tett opp mot en 2. premie og ikke minst så storkoste Aya seg på både bane og trening. Hun fikk også være med på spesialutstillingen i Førde der hun stod utenfor ringen og skreik mens jeg viste Yksi. SÅ moro er det å være med. Resultatet ble CK og BIS-veteran. Aya har fått noen jursvulster, ikke en plass men mange plasser noe som vil medfører store operasjoner for å fjerne dem, så vi har valgt å ikke operere henne men la henne få være så superaktiv som hun er nå så lenge som det går.
   
Desperados Finnley Desperados Copper
SE RALLYCH SE VCH LPI RLD N&F&A&M Desperados Finnley
Boriz til Marita Modin i Sverige har heller ikke ligget på latsiden dette året. På bildet har han akkurat blitt oppflyttet i bruks tilsvarende vår opprykk til C. Han har også flere fine resultat fra rallybanen. Så moro at tre i F-kullet konkurrerer bruks nå.
NVCH DK SCH (B)
Desperados Copper
Copper til Bente Brændshøj i Danmark har startet i apportering på Spanielklubbens klubbmesterskab der han fikk 2. premie.

 

Skade og korona preger hverdagen vår så det har vært liten aktivitet
Året starta med at jeg hadde et stygt fall på glatta. Det ble ingen brudd, men jeg har fått strekkskader i et bein som det tar TID å lege. Jeg har til tider lurt på om jeg blir bra igjen, men jeg føler nå etter over fem måneder at det er lys i tunnelen langt der fremme. Så kom korona og det ble full stopp i all felles trening og alle konkurranser. Nå prøves det forsiktig å starte opp igjen med aktivitet med gode rutiner for å unngå smitte. Ta vare på deg selv og andre - følg de råd og retningslinjer som gis og vær forsiktig!

Happy-feltsøk

14. mai
NVCH RL1 Desperados Happy Me har debutert i bruks
Resultat = godkjent
Debyen hennes har vært utsatt flere ganger - først fordi mamma Yksi skulle få gjøre ferdig sin mellomtittel i D og som fører har jeg kun lov å gå med en hund i hver klasse. Så kom hundesykdommen og året etter kom korona. Vi startet så fint opp med felles treninger på nyåret, men det stoppet fort opp. Etter den tid har vi trent alene, og det gav utslag på fellesdekken som hun ble usikker på og dessverre kom luskende. På sporet plukka hun 3 av 4 pinner = 9. På feltsøket sleit hun, trlig fordi det ble brukt butikknye, ikke berørte gjenstander - men slik må det bare være når man skal prøve å unngå smitte. På lydigheten ble det generelt gode karakterer med ingen karakterer under 8,5. Fin lineføring frem til springmarsj - løpe er ikke det vi har fått trent på... Og på de øvrige er det fart og engasjement som er vår utfordring.


Vi har også gått uoffisiell online lydighetskonkurranse i Sverige.
Det var VELDIG lærerikt! Se videoen her.

Så har alle tre hundene deltatt på online apportkonkurranse i regi av NSK S og Fj
Også dette var veldig lærerikt. Disse videoene ligger ikke på youtube. Men online-trening og online-konkurranser anbefales for alle som ikke lett kan prøve seg på offisiell konkurranser!
Vi var også på online-utstilling i Israel....og der ble Yksi BIR av 27 springere. Moro!

Og vi deltar på online kurs - ja det meste skjer online for tida....
Jeg valgte å starte i førsteklassen med grunnferdigheter.
Her er link til kurset jeg deltar på.


 
Resultater 2020 - gi lyd dersom dere ser feil og mangler!
Navn Utstilling Lydighet/Rallylydighet Spor/bruks Jakt Helse/
Annet
Aya CK, BIS-veteran 3. premie      
Copper       2. premie apport  
Finnley Gode resultat i høyeste klasse i Sverige. Opprykk til C-bruks
Finnwin CK, BIS 1. premie LP 2, 3. premie rally elite 2 x "1. pr" elite, 7 poeng ferskspor, NV(F)CH, godkjent C-bruks   Øyenlyst UA
Finnair cert, championat   godkjent D-bruks og mellomtittel. Godkjent ferdselsprøve.   Mor til 2 valper
Gunpowder     Flere 1 pr. m HP i viltspor Sverige
Konkurrerer spesialsøk
   
Gunfighter   2. premie rally klasse 3      
Golden Girl   1. premie elite rally, NM finalist      
Higlander     Godkjent jaktanleggsprøve, 1. premie blodspor    
Happy Me CK 1. premie LP 1, 1. premie rally klasse 2 2 x opprykk, 1 x godkjent D-spor. Mellomtittel   Øyenlyst UA
Humble Bee excellent   Godkjent ferdselsprøve
Godkjent jaktanleggsprøve.
   
Indiana Jones very good 3 x 1. premie i rally klasse 1, mellomtittel      
In It To Win It valpeshow med bra kritikk       Øyenlyst og gonioskopert UA
Irish Coffee   3 x 1. premie i rally klasse 1 og 2, 2 x mellomtittel Godkjent jaktanleggsprøve med 57 poeng og godkjent apportprøve BK    

2019