Nyhetsarkiv 2016
Hit flytter jeg nyheter som har stått på startsiden min
 

Spaniel siden 1974
Springer siden 1984

Sist oppdatert:
23 januar 2017

                   
12. desember
Desperados Goldfinger (Charlie) er gonioskopert og øyenlyst fri i dag Eier fikk fikk beskjed om at dyrlegen aldri hadde sett klarere øyne, spesielt vinklene. Så å si helt perfekt sa hun.

Desperados Gunfighter (Chilli) har gått til sin første
1. premie på blodspor
i dag - til tross for vanskelige forhold.

12.desember
NSVCH Desperados Alva (7,5 år) øyenlyst fri i dag
Har fått bilder av Goldrush (Scampi) som ligger i G-kullets album. Se link under.

5.desember
Yksi (Finnwin) er øyenlyst for 2. gang og alt var ok
Hun hadde rett nok et par øyenhår, men ingenting som plager henne.

2. desember
G2-kullet og F2-kullet har endelig fått egne sider med mange bilder.

28. november
Etter lang tids krangling med ftp-programmet for publisering av oppdateringer på hjemmesiden min, ser det ut som at problemene er løst. HURRA!!!!!

Starter med å gratulere Desperados Golden Girl/Caylee og Liz
med å bli klubbmestere i lydighet på tvers av klassene i Stovner hundeklubb 2016.
Caylee debuterte i uoffisell klasse 1 og vant klassen med 1. premie og 77 poeng.
Se video her.

Yksi-BIS-3

NVCH RL1 RL2 RL3 BH Desperados Finnwin (Yksi) overrasket oss stort med
å vinne brukshundklassen, bli beste tispe, vinne cert, bli best i rasen, best i gruppa og til slutt 3. best in show!

I dag skrives 24. november
og jeg har FREMDELES ikke klart å få oppdatert hjemmesiden min... Skjønner ikke dette her..... Har da ikke vært med på SÅ mye... Jeg tror faktisk jeg hadde noen ledige timer her en dagen! Men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves! Vennligst vent...

Har forsøkt å få oppdatere under resultater her:
Og på oppdretter siden her
Jeg setter pris på om du hjelper meg med å rette opp feil og mangler.

Zelda vinner brukshundklasen med CK på DOGS4ALL og får 2. premie i lydighet klasse 2  
Finnwin/Yksi klarer siste 1. premie i rally klasse 3 og får tittelen RL3. Golden Girl får tittelen RL2 og Gunfighter RL1 i rally. Gunpowder får nok en HP på spor o Sverige.
I Førde blir Finnwin Yksi BIR, BIG og BIS-2. Aya får CK og blir BIS-avlsgruppe. Jeg blir BIS-oppdretter. CK også på Golden Gun og Finnair. Excellent på Golddigger og Very good på Goldfinger. Vålerbanen - rallylydighet
Zelda går til sin tredje 1. premie i klasse 3 og får RL3 tittel og opprykk til elite! Damita går til sin første premiering i klasse 3 - en 2. premie.
I Hallingdal går Deja Vu til en 1. premie i klasse 2 og vinner klassen. Det blir en 3. premie på Zelda. Vålerbanen - lydighet
Dolce vita går til en 2. premie i klasse 2. Zelda til en 3 premie.
12 år gammel debuterer Desperados Tingeling på utstilling i Sverige og får 2 x CK og 2 x BIM-veteran. Gunpowder starter i konkurransen "Springernatta" i Sverige som er en dobbel blodsporkonkurranse og får 2 x HP, dagens beste hund og prøvens beste hund sammenlagt!!!
I Tyskland starter desperados charlotta at Belauer See i rallylydighet klasse 1 og får very good. Desperados Zelda og Laila vinner blodsporprøven til NSK S og Fjordane på Seimsåsen med Aya som en god nummer to. Begge med 1. premie. Yksi får en 2. premie.
Goldfinger og Hilde debuterer på utstilling på NKK Trondheim og NSK Trondheim med en excellent og en very good. Gunfighter og Hilde debuterer på rallylydighetsprøve med en 1. premie!
Desperados Gunpowder og Inela er på flere utstillinger og får flere excellent og en very good. Desperados Gunfighter debuterer på blodsporprøve og får en 2. premie. På samme prøve går broder Gunpowder til en 1. premie med får ikke NVCH tittelen før etter fylte toår og han stilles ut på nytt.
Desperados Golden Gun og Morten debuterer på blodsporprøve med en 2. premie. Dermed er første del av målet om godkjent etetrsøkshund i boks! Desperados Goldfinger blir omplassert og ikke lenge etterpå debuterer han på ordinær blodsporprøve med en 1. premie!
Vi får et fint føll, et brunt hoppeføll.

Jeg holder rallylydighetskurs på Voss og dømmer kveldsprøven i blodspor i Luster.
3 x rallylydighet i Lom
Damita slåt til med sin tredje 1. premie i klasse 2 på tre starter og får tittelen RL2. Yksi går til en ny 1. premie i klasse 3 og en 2. premie og en disk. Zelda går til sin andre 1. premie i klasse 3. Også hun får en 2. premie og en disk. Aya og xmilal er ikke med på dette stevnet.
Dobbelt rallylydighetsstevne i Luster
Golden Gun og Renate klarer 2 x 1. premie og 2 x pallplass!
Tingeling går til en ny 1. premie i klasse 2 - snart 12 år gammel. Yksi går til sin første 1. premie i klasse 3. Aya slår til med 2 x pallplass og 2 x 1. premie og cert og xmilal får 1. premie/cert og en pallplass og en 2. premie.
Desperados Golden Girl til Liz har tre starter i rallylydighet klasse 1 og det resulterer i 3 x 1. premie og RL1 tittel!
Desperados Deja Vu og Inger Marie klarer 2 x 1. premie i rallylydighet klasse 2 og får RL2 tittel. Klassevinner blir hun også! Jeg er på LP-kurs i Hallingdal med Lillemor og Kjell Edstrøm og koser meg og får mye nyttig lærdom med meg i bagasjen.
NKK Ålesund - utstilling
Blått på Xmilla og Aya, rødt på Zelda og Yksi, CK på Tingeling og Tingeling blir også BIR og BIS-4 veteran! Oppdrettergruppa mi får HP og blir BIS-2!!!
NKK Ålesund - lydighet og regionmesterskap
Yksi ble nr. 3 i klasse 1 med en 2. premie. Aya og Zelda fikk begge en 3. premie i klasse 2?
Desperados Finnley går rallylydighet i Sverige og fikk godkjent i fortsetningsklasss - noe som tilsvarer 1. premie i klasse 2 hos oss.. Han har nå tittel RLD F. RLD N LP1 Desperados vilja og bjørn gjør det bra på flere sporprøver, vinner og får HP og skal starte i NM-blodspor, som eneste Desperado hudn i år.
Finnley 3 x 1. premie i lydighet klasse 1 og kan smykke seg med tittelen LP1. 178 poeng og nr. 2 i klassen på ene konkurransen.  
Desperados alva har gått til en ny 1. premie på blodspor. Desperados Dolce vita og Linn vant LP 2 i norheimsund med en 2. premie.
Rallylydighet i Lillehammer
D. Golden Gun og Renate debuterer i klasse 1 med en 2. premie 1. D. Finnwin (Yksi) disker lørdag og går til 2. premie i klasse 3 søndag. Magni og D. Damita debuterer i klasse 2 med 2 x 1. premie!!!. D. Zelda 2. premie i klasse 3. D. Aya gjør det samme i elite. D. Xmilla går bare søndagen, men vinner like godt klassen med 1. premie/cert.
Lydighet i Førde
Yksi går til 150 poeng med 0 på en øvelse og får 2. premie og blir nr. 3 i klassen. Dagen etter ble det en 3. premie men nr. 2 i klassen.
Zelda og Aya går begge til 3. premie både lørdagen og søndagen.

19.04.2016
Vi gratulerer viltsporchampion nr 67 i en alder av 13 mndr
SEVCH Desperados Gunpowder - "Gutten"

I løpet av ei uke har eier Ingela Granström og Gutten startet på tre prøver og gått til 3 x 1. premie. I Sverige kreves ingen utstillingspremiering for championatet, så dermed var championatet i boks! På siste prøven fikk han til og med HP. Gutten har også vært på dobbelutstilling og fått very good og excellent.

Rallylydighet er fremdeles like gøy!
Søster Desperados Golden Girl - alias Caylee - og eier Liz Rognstad - debuterte i rallylydighet på Hadeland med en 1. premie og 187 poeng. godt jobba av en så ung hund! Her kan dere se video av det fine løpet til Caylee og Liz. Samme sted debuterte også Desperados Deja Vu i rallylydighet klasse 2, men en liten feil i et ellers fint løp førte dessverre til en disk. Fort gjort!

Flere utstillingsresultater
Desperados Finnstar
- Frode - til Ann-Kathriné Levin har vært på utstilling og fått very good. det går opp og ned i denne verdenen for ikke lenge før fikk han omgjort reserve CACIB han vant i fjor til et CACIB. Vi gratulerer nok en gang.

I Bergen ble 12 år gamle NSVCH BH Desperados Tingeling til Elin Anita Gjerde vist og fikk excellent. Tingeling holder seg utrolig flott!

Det gjelder å ikke gi seg i lydighet!
Desperados Dolce Vita - Dina og eier Linn Didriksen Solsvik har startet i klasse 2 og gått opp hele 50 poeng fra høstens stevne. Nå ble det 140 poeng og en 2. premie og klassevinner. Vi gratulerer! Foto finnes - men er fremdeles inni mitt kamera.....

 

16.03.2016 - Alle valper er nå solgt og levert!
Det er ingen konkrete valpeplaner her hos oss,
men hos kennel Kahill er det en ledig hann og muligens ei ledig tispe etter
RL1 Desperados Finnair (Lykke) - søster til vår Yksi og datter av Aya.
Lykke fikk 7 valper, 5 hanner og 2 tisper og de er fire uker nå.
For flere opplysninger se kennel Kahill.

6. mars - Rallylydighet er GØY!!!
STOR Gratulasjon til IngerMarie med Desperados Deja Vu (Diva) som klarte 2 x 1. premie, nr. 2 og rallytittel RL1 på to stevne i Drammen i helga.

På Hadeland gikk Elin Anita med snart 12 år gamle Desperados Tingeling og det ble en ny 1. premie i klasse 2. Er det ikke flott at gamle damer ser ut som at de er unge og gjør det så bra på konkurranse???

I Trondheim gikk Kathrine med Desperados Bitten. Dag 1 ble dessverre en disk men på dag to klarte de første 1. premie i klasse 3. Supert! For 14 dager siden (?) gikk Bitten også lydighet og det ble en 3. premie i klasse 2.

30. januar 2016

Aya kan nå smykke seg med tittelen NUCH NVCH NRLCH BH!
Etter en ganske dramatisk tur i helene av stormen/orkanen Tor kom vi oss over fjellet til Hadeland om natta og fikk startet på rallylydighetsstevnet der. Først ut var Yksi som debuterte i klasse 3. Ingen stor prestasjon av verken eier eller hund, men det holdt likevel til 185 poeng, 2. premie og nr. 9 i klassen av 17. Aya gikk sitt løp virkelig bra. Kun EN liten feil - jeg ble så glad over noe hun klarte perfekt at jeg roste litt heftig og hun hoppa på meg av glede = 3 poeng trekk. Men det trekket tar jeg gjerne, for bedre løp har vi aldri gått noen av oss!

Dermed ble Aya norges første engelsk springer spaniel med trippelchampionat. Rart å tenke på at det er akkurat 3 år siden sporten ble offisiell i Norge og jeg debuterte med Aya og Xmilla - nå er begge champions. Rallylydighet er kort og godt en fantastisk fin sport siden vanlige hundeeiere kan komme seg ganske så langt opp i klassene før det begynner å bli vanskelig! Det er så inspirerende at mange blir bitt av basillen og trener videre og klarer å lykkes også i den høyeste klassen. Et championat er oppnåelig for mange bare man står på litt - akkurat som et viltsporchampionat er. Måtte det vare!!! 

NVCH NRLCH BH Desperados Xmilla er kåret til
årets rallylydighetsspaniel i Norske Spaniel Klub 2015
og årets hund i avdeling Sogn og Fjordane 2015

NORD VCH Desperados Vilja er kåret til
årets sporspaniel 2015 i Norsk Spaniel Klub

 

januar 2016
Årets første resultat ble Desperados Alva som nå er godkjent ettersøkshund. Gratulerer!

 
Resultater 2016 - tre beste i hver gren
Navn Utstilling Lydighet/Rallylydighet Spor/bruks NBF Jakt Helse/
Annet
Alva     godkjent ettersøkshund
1. premie
SVCH
    Øyenlyst fri, 7,5 år
Aya Very good
Excellent, CK
5 x cert i rally. NRLCH
Nr. 2 i klassen
3. premie LP 2
1. premie på blodspor, nr. 2     HP-avlsklasse BIS
Bitten   1. premie rally klasse 3
3. premie LP 2
       
Charlotta vom Belauer See   Very good i klasse 2 rally        
Damita   3 x 1. premie i rally 2
Klassevinner RL2
2. premie i rally 3
       
Deja Vu   3 x 1. premie rally 1 - RL1
3 x 1. premie rally 2 - RL2
Klassevinner
       
Dolce Vita   1. premie og flere 2. premie i LP 2        
Delta         Godkjent
jatanlegg
 
Finnstar Very good
Excellent CK, CACIB
      Startet B-prov  
Finnley   3 x 1. premie i LP 1 LP 1
RLA som tilsvarer et svenskt rallychampionat
       
Finnwin Excellent
Cert, BIR, BIG, BIS-3
3 x 1. premie 2. pr. i rally klasse 3, 2 x 2. premie
3 x 2. premie i LP 1, nr 2 og 3
Bestått ferdselsprøve BH
2. pr, blodspor     Øyenlyst fri
3,5 år
Finnair CK, 3 BTK 2 x 1. premie rally 2 Debutert på blodspor     Mor til 7 valper
Gunpowder Excelent
x 3
Vinner av  "Springernatta" 1. premie ordinær blodsporprøve i Norge SEVCH ??? x 1. premie blodspor, 11 x HP
Må vente på det norske
  JAL med 57 poeng! HD B
Øyenlyst fri
Fri gonioskopi
Golden Girl   3 x 1. premie i rally klasse 2 RL1 RL2       HD A
Golden Gun   2 x 1. premie rally 1, 2 x på pallen 2. premie klasse 1 2. premie ordinær prøve
godkjent ettersøkshund
    HD A
Goldfinger excellent
Very good
  1. premie ordinær prøve     HD A
Øyenlyst fri
Fri gonioskopi
Golddigger excellent
Klassevinner
  1. premie bevegelig prøve      
Gunfighter Good 3 x. premie i rally 1 RL1 2. premie ordinær prøve
1. premie bevegelig blodspor
     
Tingeling 4 x CK
2 x BIR og BIS-4 veteran
Flere 1. premie rally klasse 2  
Vilja     Flere 1 pr blodspor, HP, prøvevinner      
Xmilla   3 x cert i rally, nr. 2 og klassevinner
       
Zelda CK 3 x 1. pr rally 3 RL3
2 + 3. pr. LP 2
1 pr blodspor
prøvevinner
     
Kennel
Desperado
  HP-oppdretterklasse BIS2 ved NKK Ålesund
HP-oppdretterklasse BIS ved Førde brukshundklubb