Y-kullets dagbok

Valpene ble født 6. februar og det ble 3 hanner og 2 tisper
Alle valpene er brun/hvite.

Alle valpene i dette kullet solgt og de har flyttet til sine nye eiere.

Dette kullet har en drektighetsblogg som ligger på hjemmesiden til www.hunden.no
Bloggen oppdatres jevnlig og er FULL av bilder.

Gå direkte til Y-kullets blogg her

Informasjon om foreldrene finner du her

 


Video av Y-valpene

 

5,5 uke

4,5 uke og ute for første gang

4 uker gamle

2 uker gamle

19 dager gamle

 

 

17. mars
Se stor billedblogg og video av Y-kullet
Se bloggen her27. februar
Y-valpene har hatt sitt første besøk
Se alle bildene i bloggen

De har blitt kjempeflinke til å spise opg i kveld formelig kastet de seg over starteren. Nå jogger de også rundt i den lille valpegården sin og de begynner å bli mer pratsomme.

Og jeg har fått rettet opp den stakkars gutten som har blitt omtalt som tispe i billedteksten til bildene under. Slik går det når man ikke sover nok!

 

Valp 1 - tispe Valp 2 - tispe "Yatzy"
Valp 3 - hann Valp 4 - hann "Yale"
25. februar
 Hodebilder av valpene nesten 3 uker gamle

 

 

Drektighetsdagbok

8 -9 uke (57-63 dager)
5. februar kl. 20.00
Siste nytt fra valpekassa: Temperaturen går lenger ned
Temperaturen ligger på 37,2 og like under det. Formen er likevel bra og hun spiste litt kveldsmat. Dersom det starter med oppblokking i natt så bor vi sikkert på valperommet i morgen som er Gisles gamle gutterom. Der har jeg ikke tilgang til den vanlige datamaskinen, men har med meg den bærbare og får oppdatert bloggen. For å komme dit trykker du ganske enkelt på den store, røde "knappen" over: Følg et valpekull. Har akkurat lagt inn en billedblogg av Chelly på liten tur på jorden i dag. Se bloggen.

7- 8 uke (50-56 dager)
29. januar: I dag er det dag 56 etter første parring. Vel egentlig er det vel 55 for Chelly ble parret sent på kvelden. Chelly er fremdeles sprek som ei loppe, magen har behagelig stor men det er ikke like godt med vanlig hundemat. Klarer hun å tigge til seg noe annet, bedre, er det topp. Så nå siste uka skal vi skjemme henne litt bort med hyppigere og mindre og mer velsmakende måltider, men samtidig prøve å passe på at hun får mat som passer en drektig dame.
.

25 januar - 52 dager drektig
Chelly er fremdeles i storform og er med på en deilig søndagstur i Råaberget. Se billedbloggen her. 
Se videofilm av Smilla med glimt av Chelly her.

23. januar - 50 dager drektig
Vi er hos veterinæren og tar røntgenbilde - bare for moro skyld. Vi ser sikkert 5 valper - men det kan være 1-2 til?

6-7 uke (43-49 dager)
I dag, 15. januar, er det 6 uker siden Chelly ble parret første gang. Nå er jeg HELT sikker på at hun er drektig. Hun begynner å lage jur og hun begynner å fylles en anelse i svangen. Bortsett fra det og en gulpende appetitt, er hun helt seg selv. Kanskje hun sover litt mer, ellers er hun sprek som ei loppe og blir gjerne med på lange ballsøk. Begynner nå å sjekke at jeg har alt nødvendig på plass før ventet fødsel. Det tar TID å få tak i ting der jeg bor. Chelly får nå valpefôr to ganger om dagen, men siden hun spiser godt og er rund og god - uten å være tykk- er det ikke så veldig mye ekstra hun får. Men litt er det. Uka før ventet fødsel skal hun ha ca. 1,5 gang så mye mat som vanlig og den maten skal være av topp kvalitet. Det som er vanskelig er å tippe hvor stort kullet blir. Men for å unngå at jeg ligger i etterkant med fôringen, gir jeg kanskje ørlite mer enn det hun skal egentlig ha. MEN passer virkelig på at hun holder seg i topp kondisjon og ikke blir feit. Det skaper bare problemer under fødselen. Alle bilder og utfyllende valpeblogg ligger nå på www.hunden.no - trykk på linken oppe til høyre som heter Følg et valpekull.
5-6 uke (36-42 dager)
10 januar. I dag har Chelly fått en ordentlig finpuss i pelsen og er klar til å bli veldig tykk og drektig. Prøvde å få tatt et bilde av henne for å vise hvor flott hun er i pelsen nå. Hun skinner og har det lange behenget. Brukte stativ og fjernutløser. Det var IKKE helt enkelt - men er ganske fornøyd med resultatet til at dette er mitt første forsøk.

4-5 uke (29-35 dager)
8. januar Jeg er ikke lenger i tvil - Chelly ER drektig. Det begynner å blir store patter og antydning til jur og i dag, 5 uker på vei, har hun stjålet en gammel julefigur som er laget av trolldeig (mel og salt). Hun bare MÅTTE spise den.... Heldigvis så fikk hun ikke i seg så mye av figuren før jeg oppdaget hva hun holdt på med, men jeg skal la henne ha rikelig med vann tilgjengelig i natt...

6. januar: Nå er jeg nesten sikker på at Chelly er drektig. Hun begynner bl.a. å få ganske store, rosa patter. Appetitten har vært bra så langt, og det er jeg glad for. Hun får nå valpefôr og her i huset blir det også alltid litt ekstra godbiter fra resten av pannekakene og middagsrester, til brødskalker og hundekjeks. Hun virker frisk som ei loppe - så nå blir spenningen hvor mange valper hun får, går fødselen bra og hvordan blir kjønnsfordelingen.

På slutten av uke 3 fant Chelly uit at frokost ikke er like godt som tidligere. Men under denne drektigheten har hun, i forhold til to tidligere drektigheter, spist betydelig bedre. Så nå er hun litt lubben, men langt fra tykk. Og hun har en fantastisk flott pels med nesten fotsitt beheng! Typisk at hun ikke kan stilles akkurat nå som hun er på sitt vakreste.... Jeg er fremdeles ikke 100% sikker på om hun er drektig, men alt tyder på at hun er det. skal prøve å få tatt et oppstilt bilde av henne slik at dere kan få se hvor pen hun er nå.

3 - 4 uke (22 - 28 dager)
Nå kan man ofte se at pattene blir litt rosa, men siden Chelly har hatt to kull tidligere er det langt vanskeligere å se noe på henne enn det er på tisper som ikke har hatt valper tidligere. Jeg føler at pattene kanskje er litt ekstra rosa og hovne, men det kan være bare inbildning. Jeg føler også at Chelly tar livet litt mer med ro, sover litt ekstra og er litt mindre løpslysten når vi går tur i skogen. Dersom jeg ville det kunne jeg nå ha tatt ultralyd, men om ei god uke har jeg forhåpentligvis svaret på om hun ER drektig eller ikke.
0 - 3 uke (0 - 21 dager)
I denne perioden er det lite nytt å se og fortelle. Chelly er stort sett som vanlig. Kanskje ørlite sultnere og jeg gir henne litt ekstra mat siden hun har matvegret rundt 3,5 uker på vei og en uke eller to, ved de to tidligere drektighetene. Rundt 2,5 til 3,5 uke er jeg påpasselig at ikke noe spesielt skjer. Det er nå fosterblærene fester seg i livmoren og det er viktig at tispa ikke utsettes for stress.
Parring
De to turtelduene fikset alt selv og de parret seg 4 og 6 desember.

Y-kullets foreldre

 

De stolte foreldrene Fokus og Chelly

Far: 
Bobwhite's Acid Jazz (Fokus)

Utstilling: 2 x cert, mange CK inkludert 2. vinner med CK på NKK
Godkjent karaktertest
Blodspor: 2. premie
Øyenlyst og gonioskopert uten anmerkning og er cord1 fri
HD-fri (A)   HD-Index: 111,97  ES:0,64  MS: 0,63  
Tidligere far til ett kull på kennel Merjano
Mor: 
NORD VCH Desperados Rochelle (Chelly)

Utstilling: 2 x cert, flere CK inkludert 2. vinner med CK på NKK
Gjennomgått politiets mentaltest
Norsk, svensk, finsk viltsporchampion = nordisk viltsporchampion
Flere HP og prøvens beste hund
Godkjent ettersøkshund
Godkjent jaktanleggsprøve
2. premie i begynnerklasse på apportprøve
1. premie i lydighet klasse II
Øyenlyst og gonioskopert uten anmerkning og er cord1 fri
HD-fri (A)  HD-Index: 114,54  ES:0,68  MS: 0,63  
Tidligere mor til 2 kull: vårt V og X-kull 

Fokus er en frisk, trivelig og stilig kar som jeg har hatt gleden av å gå bak på spor. Dessverre fikk han da et ordentlig tap, men han hadde arbeidsvilje i kombinasjon med en ro - to viktige egenskaper som kjennetegner en god sporhund. Han apporterer, han svømmer og han er skuddtestet. Han har et vakkert hode og uttrykk med vakre, mandelfargede, mørke øyne. Han er høyreist og stram med en flott pels. En klassisk springer spaniel, med andre ord. 

Dette er egenskaper som jeg har håp om kan passe godt i sammen med Chelly som er en ganske liten, tett og kompakt tispe. Også hun har vakre linjer i hodet og ganske mørke øyne. Hun er også en superb sporhund og hun har også et meget godt jaktsøk og er en god viltfinner samtidig som hun er lett å holde innenfor skuddhold. Hun apporterer og hun svømmer godt. Hennes tidligere V og X valper har allerede vist gode takter på spor, på jaktanleggsprøve, i lydighet og på utstilling.

Chelly er en dyktig apportør som gjerne også holder blomsterbuketten mens jeg fotograferer. Hun har vakre, mørke øyne og mørkt brun pels. Her poserer hun stolt etter å ha blitt nordisk viltsporchampion.
Hun er en dyktig lydighetshund og hennes største begrensing er nok meg som fører... Hun har et godt og effektivt søk og er en god viltfinner. Her på høstfjellet med Qandis i bakgrunnen.
Hun er en god svømmer og apporterer også gjerne i vann
Livet på fjellet er herlig!

Under finner du kullets stamtavle:

Kullet vil få en innavlsgrad på ca. 0,85. Grense for max anbefalt innavlsgrad er 6,25, så dette blir nesten å regne som et utavlskull. De hundene som går igjen på stamtavle ar NUCH Nimblewhit Flower Power som er oldefar på en side og tipp-tipp oldefar på den andre siden. Dette gir en innavlsgrad på 0,809. De to andre hundene som går igjen er Cleavehill Yorkshire Heritage med en innavlsgrad på 0,027 og INT SNUCH NORD V-78 Cliffhill Gossips Fieldday som gir en innavlsgrad på 0,015. Sistnevnte var forresten både far og bestefar til min første springer, Hazel. 

Les gjerne min beskrivelse av springeren før du bestemmer deg for denne rasen...