Spaniel siden 1974
Springer siden 1984

Sist oppdatert:
10 februar 2019

Othilie og Caylee 2019

STOR gratulasjon til Desperados Humble Bee (Othilie) og Anne Helen Smedsrud som i går fikk sin andre førstepremie i rally klasse 1
Samme sted fikk RL1 RL2 RL3 Desperados Golden Girl (Caylee) sen ny 1. premie i klasse 3!
Begge gikk stevne i Fredrikstad.

I Horten i dag starta godt voksne NFINVCH Desperados Vezla - 13 år gammel - i rallylydighet klasse 2 for andre gang i sitt liv. Det holdt til en 3. premie. Godt jobba. Hennes betydlig yngre datter RL1 RL2 Desperados Deja Vu (Diva) debuterte i klasse 3. Det ble dessverre en disk grunnet for mange repetisjoner men det er godt jobba av fører Morten Asplin. Jeg er så glad for at Vezla og Diva fikk flytte til deg - de har det som plommen i egget!Noe av det kjekkeste med å være oppdretter er å se linjene tatt vare på slik at de gir liv til nye generasjoner med gode springere.
I Tyskland har Ulf Bauman en datter til NUCH NORDVCH BH Desperados Zelda; Desperados Charlotta At Belauer See
og han har hatt noen kull på henne med kennelnavnet Vom Belauer See. En av sønnene Ludwig vom Belauer See (etter Calvdale Night Court) Ble Best i Rasen 1. februar på den Internationale utstillingen i Eindhoven, Nederland for dommar K. Scheel fra Danmark.
Ludwig eies av Doerthe Karrasch.

Før jul var de i Iserlohn der Ludwig vant følgende på spesialutstillingen:
Excellent 1, Klub CERT, VDH CERT, BIR og BIS, Sauerlandsieger 2018

STOR gratulasjon til RL1 RL2 og nå RL3 Desperados Golden Girl (Caylee) som har gått til sin tredje 1. premie i rallylydighet klasse 3!
Eier er Liz Rognstad. Caylee er nå klar for start i eliteklasse. Jeg ønsker dere lykke til!

Samme sted gikk også Desperados Humble Bee (Othilie) og Anne Helen Smedsrud og de gikk til en god 2. premie i klasse 2. Godt jobba!De mestvinnende brukshundene i Norsk Spaniel Klub 2018 er kåret:
Vår egen NUCH NVCH NRLCH BH Desperados Finnwin (Yksi - foto til venstre) ble nummer to på årets allsidighetsspaniel - noe vi er VELDIG stolte over. RL1 Desperados Happy Me ble nr. 20 på årets allsidighetsspaniel - men vi er superstolte over å være på den lista i så ung alder! Yksi ble også nr. 4 på årets brukshund (NBF). For ett-to år siden trodde jeg ikke det var mulig. Yksi ble også nummer 4 på årets rallylydighetsspaniel til tross for ingen 1. premier i 2018 og hun ble nummer 4 på årets lydighetsspaniel. På delt 4. plass i rally kom også NORD VCH NUCH BH Desperados Zelda til Laila Røneid.  NORD VCH Desperados Vilja til Bjørn Jensen ble nr. 2 på årets sporspaniel - godt jobba av Vilja som blir 13 år i år! Og nummer tre var Viljas datter. Nå er det nytt år og nye muligheter!

NORD VCH Desperados Gunpowder (Gutten) er øyenlyst på nytt uten anmerkningDesperados Finnley har klart sin andre 1. premie på blodspor!
Eier Marita Modin fikk 1. premie på begge hundene sine i dag, 13. januar, så her går det unna! I Sverige kan alle premieringene til et viltsporchampionat tas på bevegelig prøve og det er ikke krav til utstillingspremieringer. Så det er stor forskjell på hvordan det er i Sverige nå og hvordan vi har det i Norge. For ikke å snakke om hvordan noen mener vi skal ha det i fremtiden...Desperados Finnley har debutert i åpen klasse blodspor
med 1. premie!
Eier Marita Modin har to hannhunder som begge debuterte i åpen klasse i dag - Frazze (Pussentorpet Liquorice Powder) och Boriz (Desperados Finnley) og begge gikk til 1. premie.
Godt jobba!

Fra og med 1 januar har vi nytt regelverk på blodsporprøver!
Det blir to klasser, dagens blodsporprøve som tilsvarer åpen klasse i Sverige og eliteklasse som blir en ny konkurranseklasse for hunder som minimum har 1. premie fra blodsporprøve eller åpen klasse. Alle hunder som er viltsporchampios MÅ starte i eliteklasse. Eliteklassesporet er ganske likt dagens blodspor, men er 400 m lengre og lagt med samme blodmengde.
Regelverket finner du på kennelklubbens hjemmeside.  

Regelverket for championat og NM-blodspor er nå på høring med høringsfrist 1. februar.


Sammendrag av året 2018
Sammendraget finner dere ved å trykke på overskrifta, så kommer dere til bloggen.
Takk for alle som har bidratt med så mye - fra å være sjåfør, til å organisere en fantastisk overraskelsesbursdagsfeiringshelg, til å hjelpe med trening og til å delta med Desperado-hunder.Xmilla ble ikke med på bildet - for hun hadde ikke tid...

Her finner dere link til juleannonsen min i Våre Spaniels

For tidligere resultater 2018 - se her
For resultater i 2017 - se her


Se bildet over i stort format her

Nytt år - nye muligheter! I 2018 er det 30 år
siden vi hentet NUCH NVCH Revirets Nellie of Grace Field i Skåne. Før henne hadde vi halvsøsteren NUCH NVCH Revirets Hazel of Grace Field som var mor til vårt første springer kull. Nellie ble starten på en lang tispelinje som valpen Happy Me er den 8. generasjonen her i huset. Tida går fort...

 


Under er den gamle treningsdagboka:Mine tanker og en god del fakta rundt DNA-test for fucosidosis og cord1.
Trykk på knappen og du kommer
til et pdf-dokument.

 

Januar 2014
Siste nytt om cord1 skriver NKK her. Dette bekrefter det jeg har skrevet om cord1 tidligere.

 

OBS:
Dersom du liker bilder eller
tekst på denne siden så godt at du kopierer den inn på din side uten å ha fått lov, synes jeg det er hyggelig - men du vil da få tilsendt en faktura
med x 2 vanlig honorar for bruken...

 

 

 

Ordtak:

Den som lever med
planer for fremtiden
holder seg ung.

 

 


  

 

 


1974 - 2018 - 44 år med spaniel

I år er det 44 år siden jeg fikk min første hund - en rød cocker spaniel ved navn Dingo. Samme år ble jeg medlem i Norsk Spaniel Klub. Dette bør markeres på ett eller annet vis. Gode idèer mottas med takk!

Dingo holdt på å bli både min første og min siste hund. Han levde virkelig opp til "rød-cocker-spaniel-syndromet"...

 

Hva skjer på facebook?
Mange ganger er det lettere å oppdatere på facebook enn fra hjemmesiden min.
Min facebook konto er åpen for alle så du er velkommen inn for å se siste nytt der.
Linken finner du her - håper jeg.
Gi meg beskjed dersom linken ikke virker!
Her kan du gå for å finne eldre nyheter.
  

 

 

 

 

 

 

 

 


 


28-103
29-101 30-102 31-101 39-100

 

 

© Kennel Desperado 1999