Spaniel siden 1974
Springer siden 1984

Sist oppdatert:
16 september 2018


Ny nordisk viltsporchampion!
NUCH NORD VCH RL3 BH Desperados Zelda og Laila Røneid gikk til 42 poeng på blodsporprøve i Finland og er dermed nordiske viltsporchampions! Gratulerer!!!1. premie i rallylydighet klasse 1
Unge Desperados Humble Bee (Othilie) har vært på rallylydighetsstevne og har gått til 175 poeng og første 1. premie i klasse 1. STOR gratulasjon til eier Anne Helen Smedsrud.
Foto: Ellen Getz Wold
Til venstre: RL1 RL2 Desperados Golden Girl (Caylee) har vært på brukshundstevne C-spor der de fikk godkjent og nr 3 i klassen med 9 på sporet og 10 på felt! Men dessverre så holdt ikke lydigheten til opprykk denne gangen. Stor gratulasjon til eier Liz Rognstad!

Til høyre: Desperados Finnlandia (Solan) har debutert på jakt sammen med eier Jørgen Eek Aarstad og resultatet blei ei orrhøne.Gratulerer til Desperados Higlander (Hero)
som sammen med fører Anders Avden debuterte på bevegelig blodsporprøve med 1. premie. I samme slengen tok de fersksporprøve, fikk 8 poeng, så nå er Hero godkjent ettersøkshund.


Desperados Golden Gun og Desperados Happy Me er begge godkjent på jaktanleggsprøve
Begge gik ktil 50 poeng og ble dermed delt prøvevinner! Samme dag startet Desperados Finnwin på apportprøve og fikk godkjent i begynnerklasse. I åpenklasse mangler 2,5 meter med apport/avlevering av and i førers hand for godkjenning...

Happy Me og Humble Bee er begge HD-undersøket med henholdsvis fri B og A.
NORD VCH RLD N Desperados Gunpowder og Ingela har hatt det "travelt"
De ble tatt ut til SM viltspor i Spaniel og Retrieverklubben der de ble nummer 3. Før det var de på Springernatta 2018 der Gutten gikk til 1:a pris med Hp begge dager og de ble nr. 2 begge dager og sammenlagt. Her sammen med vinner Mayamore Himalaya med förare Anne-Marie Eklund, Nävekvarn. Så var de på club show der de fikk CK.NVCH RL1 RL2 Desperados Finnair (Lykke) og Ellen Getz Wold har vært like aktive.
På blodsporprøve i Vestfold med 27 startende hunder ble de nr. 2 med HP og på utstilling i Rogaland vant de cert nr. 2 og ble BIM! Sommer Inga Siil skrev: 4 year, sound black and white bitch in excelent type and size. Beautiful head and expression. Excelent earset, excelent neck. Excelent topline both standing and moving.Balanced angulated, excelent ribcage, excelent bodysubstance. Excelent coat quality but not in best coat today. Moves close behind, excelent movement from side.

NSVCH BH Desperados Bitten og Kathrine Moen Bratteng var med i NM-finale rallylydighet - desverre med en disk
De var i godt selskap da 40 av 60 startende hunder i finalen disket.

NORD VCH Desperados Vilja og Bjørn Jensen fikk 1. premie ved NM-blodspor. Hun har nå 100 x 1. premie totalt på blodspor!


Spor 2018

STOR gratulasjon til Desperados Copper og Bente som på sin tredje sporprøve i Norge slår til med 1. premie med HP og prøvevinner!
Nå mangler han en 1. premie på spor i Danmark - så er han dansk-norsk viltsporchampion. Vi krysser fingre for neste prøve i Danmark! Copper er etter den dyktige sporhunden og ettersøkshunden NSVCH RL3 BH Desperados Zelda som igjen er etter "sporstjerna vår" NORD VCH Desperados Rochelle. Nr. 2 ble unge Zelfas On The Hunt - også han med HP og han er barnebarne til Zelda. Nr. 3 og nybakt viltsporchampion ble en annen Zelda sønn og halvbror til Copper, NVCH Zelfas Arn. Også han med HP. Den fjerde startende springeren var min egen Yksi som gikk til en god 1. premie og ble vel rangert som nr. 4 av 11 startende hunder.

Yksi NUCH

NY TRIPPELCHAMPION:
NUCH NRLCH NVCH Desperados Finnwin
Yksi vant brukshundklassen med CK og ble 4. beste tispe av 39 påmeldte springere på NKK Melsomvik for rasespesialist Bob Jackson (kennel Mompesson). Dermed ble hun utstillingschampion og rasens tredje trippelchampion. HELT utrolig! På samme utstilling ble "Gutten" utstilt - men han falt ikke helt i smak for denne dommeren, Happy Me fikk excellent og ble uplassert i juniorklasse og i veteranklasse fikk Zelda CK og ble BIM-veteran. Jeg stilte også oppdretterklasse med disse fire hundene og fikk HP og BIR-oppdretter. Grunnet den ekstreme varmen tok vi ikke klassen med videre til BIS-finalen, men vi gikk og badet i steden for....
Kritikkene finner du under:
Happy Me: I like her size, she has a pleasant head shape. I would prefer less round eye.
She is deep inn forechest, good spring off rib, presented inn immaculate coat condition, move soundly and happily.
Yksi: Sound happy moving bitch. I like her head and expression. Good neck and shoulders,
good spring off rib and depth of brisket, well rounded quaters, presented inn
good coat and muscular condition.
Zelda: A really sound moving bitch, feminine in head and eye, nice straight front, would like a little more length of upper arm, enough turn of stifle, excellent coat and condition.
Oppdretterklasse: All similar kennel type, lovely heads, similar size, substance, good coat.BIS-oppdretterklasse NSK Melsomvik
Dagen før NKK hadde hadde spanielklubben avdeling Vestfold utstilling i Melsomvik. Dømt gjorde Sjoerd Jobse. Gutten ble nr. 2 i brukshundklasse med excellent, Happy Me og Humble Bee (Othilie) debuterte i utstillingsringen med fine kritikker og excellent, men uplassert i en klasse på 7. I åpen klasse ble Finnair (Lykke) nr. 2 med excellent og i brukshundklasse ble Finnwin (Yksi) også nr. 2 med excellent. I veteranklasse falt ikke Zelda helt i smak, så hun ble nr. 2 med very good. Jeg hadde en oppdretterklasse med de fire svarte hundene og fikk HP og senere BIS-oppdretter.

Dobbel blodsporprøve i Nordfjordeid med regionmesterskap
Det var en tørr og varm prøve. Best av Desperadoene ble NVCH Desperados Goldfinger (Charlie) ført av Hilde Rotihaug. Yksi starta begge dager. Lørdagens spor var MEGET tørt og kun på svart myr - vi fant foten etter store problemer og fikk en 3. premie. Zelda fikk samme terreng og måtte gi tapt. Søndagen ble Yksi fristet av ferskspor men fik ken 2. premie. Ekstra moro var det at Copper og Bente hadde tatt den lange veien fra Danmark for å starte på norsk prøve. Dessverre ble farten litt for høy lørdagen så det ble en 2. premie. Han gikk også bra søndag og fikk en ny 2. premie da. Med andre ord - så nært så nært, men akk så fjernt. Men det kommer nye sjanser!Dobbelt rallystevne i Luster med regionmesterskap
Også denne prøven var en VARM prøve. I klasse 1 debuterte Happy Me med en 1. premie og nr. 2 i klassen. En IT på siste øvelse (springmarsj) med en sliten hund og like sliten fører gjorde at vi mistet direkte opprykk og region-mester rosetten. Men vi er KJEMPEFORNØYD med resultatet. På lørdagens stevne gikk Othilie til en disk i klasse 1, Lykke debuterte i klasse 3, Zelda (nr. 3) og Aya til en 2. premie (nr. 2) i eliteklasse. Søndagen var Happy Me sliten. Det ble en million dobbeltkommandoer og vi endre på en 3. premie. Othilie kom gjennom banen uten disk og bl nr 6 i klassen. I eliteklasse gikk både Yksi (nr. 2) og Xmilla (nr. 5) til en 2. premie.  Zelda disket. Totalt 6 starter hadde jeg - ok det ble INGEN disk - og tre pallplasser - noe jeg er superfornøyd med.

Yksi har debutert på brukshundprøve med godkjent
Othilie og Lykke har bestått appellmerkeprøven/bronsemerke
Sterkt gjort av 10 måneder gamle Othilie og Lykke hadde hele 171,5 poeng og laveste karakter var 9.
12 år gamle Vilja har flere HP og 1. premier på blodsporprøve
Bitten har flere gode premieringer/plasseringer i rallylydighet - eliteklasse

I Sverige har Finnley fått godkjent anleggsklass viltspor og fått godkänd doftprov I.
Highlander (Hero) har vært på uoffisielle blodsporprøve og fått 1. premie

Med dette HÅPER jeg å ha husket derre alle - makan til flinke og aktive valpekjøpere, jeg har!
Noen triste beskjeder er det også - hunder som blir gamle og blir borte. Noen litt før - noen litt senere. Dette er minusen med å ha hund - de blir fortere gamle enn oss.


Gutten - nord VCH

"Gutten" med nye flotte resultater!
Han var på NÄKK NORDIC DOG SHOW og Gutten ble stilt i jaktklass (tilsvarende vår brukshundklasse). Man fikk excellent og vant klassen med CK og ble så 4. beste hannhund med CERT. Dommer var Henrik Härling. Fantastisk - helt herlig faktis!

I tillegg er Gutten kvalifisert til å delta i SM viltspor!
I Sverige er det litt andre kvalifiseringsregler enn hos os - så dette er bare supert!

Ny nordisk viltsporchampion
Desperados Gunpowder til Ingela Granström, Sverige

På samme prøve i Danmark gikk også Desperados Copper og Bente Brændshøj og de fikk 1. premie i klassen under. En 1. premie i høyeste klassen er det de nå mangler for et dansk viltsporchampionat. Godt jobba!

Og I Sverige har LPI RLD N RLD F RLD A RLD M SE RALLYCH Desperados Finnley (Boriz) klart å bestå anleggsklasse blodspor - som han må ha bestått for å få starte i høyeste klassen. NUCH NSVCH BH Desperados Zelda har fått CK i veteranklasse på utstilling og 2 x 2. premie i eliteklasse rallylydighet, NSEVCH BH Desperados Bitten har også gåttt i eliteklasse rallylydighet. Og NORD VCH Desperados Vilja har gått til 1. premie på blodspor. Unge Desperados Humble Bee har debutert i rallylydighet.

For tidligere resultater 2018 - se her
For resultater i 2017 - se her


Se bildet over i stort format her

Nytt år - nye muligheter! I 2018 er det 30 år
siden vi hentet NUCH NVCH Revirets Nellie of Grace Field i Skåne. Før henne hadde vi halvsøsteren NUCH NVCH Revirets Hazel of Grace Field som var mor til vårt første springer kull. Nellie ble starten på en lang tispelinje som valpen Happy Me er den 8. generasjonen her i huset. Tida går fort...
Mine tanker og en god del fakta rundt DNA-test for fucosidosis og cord1.
Trykk på knappen og du kommer
til et pdf-dokument.

 

Januar 2014
Siste nytt om cord1 skriver NKK her. Dette bekrefter det jeg har skrevet om cord1 tidligere.

OBS:
Dersom du liker bilder eller
tekst på denne siden så godt at du kopierer den inn på din side uten å ha fått lov, synes jeg det er hyggelig - men du vil da få tilsendt en faktura
med x 2 vanlig honorar for bruken...

 

 

 

Ordtak:

Den som lever med
planer for fremtiden
holder seg ung.

 

 


  

 

 


1974 - 2018 - 44 år med spaniel

I år er det 44 år siden jeg fikk min første hund - en rød cocker spaniel ved navn Dingo. Samme år ble jeg medlem i Norsk Spaniel Klub. Dette bør markeres på ett eller annet vis. Gode idèer mottas med takk!

Dingo holdt på å bli både min første og min siste hund. Han levde virkelig opp til "rød-cocker-spaniel-syndromet"...

 

Hva skjer på facebook?
Mange ganger er det lettere å oppdatere på facebook enn fra hjemmesiden min.
Min facebook konto er åpen for alle så du er velkommen inn for å se siste nytt der.
Linken finner du her - håper jeg.
Gi meg beskjed dersom linken ikke virker!
Her kan du gå for å finne eldre nyheter.
  

 

 

 

 

 

 

 

 


 


28-103
29-101 30-102 31-101 39-100

 

 

© Kennel Desperado 1999