Spaniel siden 1974
Springer siden 1984

Sist oppdatert:
06 desember 2019

OBS - e-posten min, adressa kennel@desperado.no er dessverre ikke 100% stabil virker det som. Noen e-poster blir borte. Bruk heller kenneldesperado@gmail.com eller etterlys svar dersom du ikke skulle få svar på en e-post i løpet av maks 3 dager.

Desperados Humble Bee

Luke 6
RL1 SpH D Desperados Humble Bee
I Yksis (Finnwin) første kull ble det født to hanner og to tisper. Sjansen for å få tan-fargede valper var 50%50 - men det ble hele 3 ut av 4 med tantegninger. Jeg har oppdrettet en del springervalper, med dette var mine første springertisper med tan. Det var veldig vanskelig å velge mellom de to - Happy Me og Humble Bee (Othilie) - begge virket meget lovende - mest mentalt men de så også skaplig bygget ut. Valget av min valp - Happy Me - ble gjort med hjertet. Ekstra hyggelig var det da at Othilie kom til Anne Helen Smedsrud og fikk et vel så aktivt liv der.

På de vel to åra som har gått har det kommet mange tilbakemeldinger på hvor velfungerende Othilie er i hverdagen - og på hvor flink hun er på å dra i båndet. De er ganske så like de tre i dette kullet som jeg har møtt etter levering. Åpne, sosiale, morsomme og med stor arbeidskapasitet.

Dette har vi aldri gjort før, så det går sikkert bra - sa Anne Helen og meldte på sin første brukshundprøve med Othilie. Det ble litt av en deby da de fikk opprykk til C og ble klassevinner i en ganske stor klasse! Senere har det blitt to starter til i bruks og mellomtittel. Etter debyen var de to på brukshundkurs på Sølen. De gjorde ikke skam på rasen eller slekta noen av dem! Othilie har også 3 x 1. premie i rallylydighet klasse 1 og dermed mellomtittel også der. I høst var hun påmeldt jaktanleggsprøve, men hundesykdommen satte en effektiv stopper for den prøven.

Othilie er ikke den som har vert oftest å se i utstillingsringen, og det er helt greit - men hun fikk to gode kritikker og rødsløyfe som junior. Etter den tid har Anne Helen gått utstillingskurs og det kurset har virkelig gitt resultater! På dobbeltutstilling i Førde tok Othilie og Anne Helen nesten storeslem med cert og 2. beste tispe lørdag og res. cert og 2. beste tispe søndag. Det var mange tisper påmeldt! Othilie er demed den tredje av de fire i kullet som er utstilt med cert. Kuuult når det primære målet med kullet var å lage velfungerende, friske og rasetypiske brukshunder.

Det å ha en valpekjøper som er så aktiv med sin hund er utrolig inspirerende for meg! Det å få referat fra en tur der Othilie har fungert supert sammen med andre hunder og mennesker, er utrolig gode tilbakemeldinger å få som oppdretter. Dessuten sparker du meg i rompa med ditt engasjement - det er bare HERLIG, Anne Helen! Det blir spennende å følge dere og dere to andre med H-valper videre - de er jo bare 2,5 år gamle nå dette H2-kullet og har allerede oppnådd mye.

Desperados Delta

Luke 5
Desperados Delta - til daglig Mirakel
I det andre kullet ble det født 5 tisper, alle brun/hvite. En av dem reiste til Arendal sammen med Anne Walbeck og ble hetende Mirakel. Mirakel hadde sine perioder som valp og unghund og mange hadde kanskje gitt opp. Men du Anne skal ha ros for å ALDRI gi opp, men for at du innrømmet at du trengte hjelp og jobbet på som en helt. Og jobbinga har gitt resultater - ikke i form av massevis av titler og premieringer - men først og fremst gjennom de hyppige oppdateringene på facebook som viser hvordan dere to hygger dere i hverdagen. Den eneste prøven du har deltatt på bestod dere med glans - godkjent jaktanleggsprøve. Men FOR et bra liv Mirakel har. Det spores og søkes og apporteres. Det gås tur og det trenes. Vakre arbeidsbilder og videoer som gleder og inspirerer meg gang på gang på gang. Ikke nok med det - Mirakel er alltid velstelt - mye mer velstelt enn mine mange ganger - tør jeg å påstå. Dere som ikke har sett alle videoene og de vakre bildene av Mirakel bør besøke siden til Anne - be fleste bildene ligger åpne. En stor klem til deg, Anne, for å ha gjort en så fantastisk jobb med denne frøkna!

Desperados Aya

Luke 4
NVCH NUCH NRLCH BH Desperados Aya
Jeg ønsket meg slik en vakker brun datter etter det siste kullet til Desperados Qandis og Crufts-vinner Barecho Hold Your Horses of Peasblossom. 7 valper ble født - 2 hanner og 5 tisper. Eneste brune valpen var NUCH Desperados Aladdin - han var stjerna i kullet. Han ble far til ett kull. De fem tispene var alle svarte - noen svartere enn andre. Hadde jeg ønsket meg en svart tispe - hadde jeg sikkert fått to brune og resten svarte hanner. Slik er det med den saken. Etter mange runder med meg selv beholdt jeg Aya, mens søsteren NSVCH Desperados Alva flyttet til Sylvelin Andersen, kennel Ostirana, der hun har hatt tre kull. Ekstra morsom er det med lillesøster i kullet, After Eight, som ble NM-vinner i heelwork to music.

Men tilbake til Aya. Vi har gjort MYE morsomt sammen og har det fremdeles morsomt sammen. Blodspor, lydighet, rallylydighet, brukshundprøve, jaktanleggsprøve, apportprøve og utstilling. At hun som ganske ung skulle vinne best i rasen på hovedutstillingen og bli BIS-2 var langt over mine villeste drømmer! Det har vært slik i utstillingsringen at anten så liker de den lille, velgående frøkna - for stor er hun ikke - ellers liker de henne ikke. Det er liksom ikke noe midt mellom. 4 x BIR har det blitt og vi stiller ikke mye.

Så har vi erkjent at Aya har problemer med tall. Hun har problemer med å skille på 30 m og 300 m når hun er i skogen.... Jaktlysta er stor og jeg må bare tilstå at jeg ikke gjorde god nok jobb med søksutvikling/grunnlydighet når hun var ung. Aya jakter ALT - rype, orrfugl, hare, rev og hjort. Gjerne med los og det er ikke alt som er innenfor skuddhold. Aya har beholdt både sin hørsel, arbeidskapasitet og arbeidsglede selv om hun passerte 10 år i høst og i år hadde hun fire starter i rallylydighet - og det resulterte i 3 x solide 2. premier og 1 x 2. premie. Noe som er ganske utrolig for det er ikke Aya som har fått mye trening etter at høyreføring ble innført... Jeg tenker ikke på Aya som en gammel hund. Litt grå om snuten og rundt øya har hun rett nok blitt, men av sinn og skinn er hun fremdeles en unghund som gjerne tar seg en lekestund med de yngre.

Aya er mor til to kull, vårt F2 kull og G2 kull. Det har så langt resultert i en utstillingschampion, 7 viltsporchampions der en er nordisk og 3 rallychampions. Tre fra F-kullet og tre fra G-kullet er brukt videre i avl i Norge, Sverige og Danmark. Aya er nå den eldste hunden vår og vi har også datteren Finnwin (Yksi) og Happy Me.  

Her finner du Ayas side

Desperados Zelda

Luke 3
NORD VCH NUCH RL2 RL3 BH Desperados Zelda
Zelda er en datter til Vezla og N DK UCH N VCH Bobwhite's Acid Jazz som er still going strong snart 14 år gammel. Zelda ble født i et kull på 8 valper - 4 hanner og 4 tisper.
Søsteren Zilje reiste til Anne Kildahl Rasmussen i Danmark og gjorde det fint der med bl.a. 1. premie i begynnerklasse markprøve. Hun fikk to valpekull på kennel Happy-Lean og hennes valper har igjen gått i avl på kennel Pussentorpets i Sverige. Zilje fikk dessverre kreft i et øre og ble ikke så gammel. Zafira flyttet til Finland. Zultan ble viltsporchampion og ettersøkshund i Heidal.

Zelda ble igjen som sistevalget av de fire tispene, men det var noe med henne som gjorde at hun ble igjen her - som forvertstispe. Ett år gammel måtte Zelda få et nytt hjem og det var da Laila og Lars Gunnar Røneid overtok Zelda. De har gjort en formidabel jobb med henne! Hun ble raskt viltsporchampion og en meget god ettersøkshund. Laila som ALDRI skulle drive med spor ble bitt av basillen ble en meget dyktig hundefører og det er ikke få ganger Zelda har stått på spor-pallen. Hun ble svensk viltsporchampion og i en alder av 9,5 år også finsk og dermed nordisk.

På utstilling vant hun sitt første cert 5 år gammel - og hun ble bare bedre og bedre med alderen! Siste certet vant hun i en alder av 8 år og da ble hun også like godt BIM på NKK Bergen. På prøver har det blitt jaktanlegg, brukshundprøve, ferdselsprøve, lydighet og hun har flere 2. premier i eliteklasse rally.

Zelda er mor til tre kull. Ett her hos meg, C2-kullet - mer om det kommer senere - og to kull på kennel Zelfa hos Laila og Lars Gunnar - A og B-kullet. Zelda er mor til tre utstillingschampions og viltsporchampions og to rallylydighetschampions. Zelda er beviset på at det lønner seg å ha litt is i magen og ikke gi opp utstillingskarrieren for tidlig og at man kan konkurrere med hell med godt  voksne hunder både i ringen og på ulike bruksprøver. Zelda er nå pensjonist bl.a. som ettersøkshund og jeg må sende en STOR takk til Laila og Lars Gunnar som har tatt så godt vare på henne.

Link til Zeldas side

Desperados Vezla

Luke 2
N FIN VCH Desperados Vezla og
RL1 RL2 Desperados Deja Vu (Diva)
En annen av de gamle hundene mine som forlot oss i sommer er Vezla. Selv om hun var en meget gammel dame på 13. år, så ble hun fort og uventet syk med magedreining. Hun var verdens snilleste springer. Hun ble igjen hos meg grunnen en avbestilling kun to-tre dager før levering. Knallgod på spor og ble både norsk og finsk viltsporchampion og godkjent ettersøkshund. Som valp var hun ikke plukket ut som den mest lovende eksteriørt, men som voksen fikk hun stort sett CK, 2 x cert og toppet det hele med å bli BIR for velkjente Andrew Brace. Hun er den eneste av mine hunder som er omtalt i det velkjente engelske hundebladet Dog World. Vezla er mor til to kull, Z-kullet og D-2 kullet og Vezla lever videre gjennom Desperados Zelda og hennes avkom både her hos meg og på kennel Zelfa.

Vezla var den som var med meg på kurs hos Svartberg der han klarte (godt jobba!) etter mye strev å få meg til å forstå håndtarget og det med å få en hund som tilbyr apporten til hånda. Dette med avlevering i hånd ble Vezla virkelig god på og hun ble en super apportør. Vezla apporterte alt og hun ble en mester til å apportere løse gjenstander fra gulvet (da får man jo belønning). ALT ble apportert fra små biter av papir til hybelkaniner. Det siste var ikke alltid like heldig når man var på besøk hos andre og satt til bords...

Vezla fikk et fantastisk pensjonistliv hos Morten og Anne Cathrine Hogsnes Asplin. Der fortsatte hun sin karriere som superapportøren og var bl.a. fast flaggbærer i 17. mai toget. I godt voksen alder debuterte hun og Morten i rallylydighet med 2 x 1. premie i klasse 1 og hun fikk sin første premiering i klasse 2 over 13 år gammel. Fantastisk!

Vezla fikk selskap av sin datter Deja Vu eller Diva da også hun kom til Morten som godt voksen. Diva hadde fra før bl.a. RL1 og RL2 tittel og opprykk til C-spor på brukshundprøve. Morten og Diva har i 2019 klart sin første 1. premie i klasse 3 - noe vi synes er fantastisk flott! Håper du fortsetter å trene med Diva, Morten. Det er også morsomt å se hvordan Diva mer og mer blir lik sin mamma Vezla.

Link til Vezlas side finner du her.

Xmilla 12 aar

Luke 1 - NVCH NRLCH BH Desperados Xmilla
På oppfordring fra Ellen Getz Wold blir det en alternativ adventskalender i år der jeg presenterer mine hunder og hundene til mine valpekjøpere. 24 luker = 24 hunder.

Jeg starter med NVCH NRLCH Desperados Xmilla som dessverre forlot oss i høst etter 12 meget aktive år år. Xmilla gav alltid alt + litt til. Alltid på. Alltid klar til å jobbe. Bare EN ting hadde hun aldri det store talentet for - det var spor. Ikke det at hun var en dårlig sporhund - hun ble viltsporchampion der to av 1. premiene var med HP - men fordi det er jo så MYE annet MER spennende i skogen som man kan jakte på. Hjortevilt interesserte henne aldri - kun småvilt. Xmilla var en fantastisk jakthund kort og godt. Søket hennes var formidabelt - hun ble aldri sliten. Som ung mente Sjur at man kunne klare seg med EN redningshund på Vestlandet dersom vi hadde utdannet Xmilla til det... På jakt var Xmilla alltid 100% taus.

Mem på LP banen fikk vi problemer med lyd så vi gikk over til rally. Lyden eskalerte proporsjonalt med at Xmillas hørsel (og min) ble dårligere... Iveren var stor og hun var meget flink til å gå på tegn. 8 x 1. premie/cert ble det i eliteklasse frem til høyreføring ble innført.

Hun ble aldri den store avlshunden, le mor til små kull, B2-kullet og E2-kullet, men hun lever videre gjennom N SE VCH RLIII BH Desperados Bitten på kennel Engsoleia og Kathrine Moen Bratteng.

Link til Xmillas side finner du herValpedagboka er oppdatert 10. november
Alle valpene er lovd bort


Jeg prøver å oppdatere siden min om pelsstell fortløpende
 - men det går ikke så fort som jeg ønsker. Siden finner du her.For tidligere resultater oppnådd i 2019 - se her
Se bildet over i stort format her

Nytt år - nye muligheter! I 2018 er det 30 år
siden vi hentet NUCH NVCH Revirets Nellie of Grace Field i Skåne. Før henne hadde vi halvsøsteren NUCH NVCH Revirets Hazel of Grace Field som var mor til vårt første springer kull. Nellie ble starten på en lang tispelinje som valpen Happy Me er den 8. generasjonen her i huset. Tida går fort...

 


Under er den gamle treningsdagboka:Mine tanker og en god del fakta rundt DNA-test for fucosidosis og cord1.
Trykk på knappen og du kommer
til et pdf-dokument.

 

Januar 2014
Siste nytt om cord1 skriver NKK her. Dette bekrefter det jeg har skrevet om cord1 tidligere.

 

OBS:
Dersom du liker bilder eller
tekst på denne siden så godt at du kopierer den inn på din side uten å ha fått lov, synes jeg det er hyggelig - men du vil da få tilsendt en faktura
med x 2 vanlig honorar for bruken...

 

 

 

Ordtak:

Den som lever med
planer for fremtiden
holder seg ung.

 

 


  

 

 


1974 - 2018 - 44 år med spaniel

I år er det 44 år siden jeg fikk min første hund - en rød cocker spaniel ved navn Dingo. Samme år ble jeg medlem i Norsk Spaniel Klub. Dette bør markeres på ett eller annet vis. Gode idèer mottas med takk!

Dingo holdt på å bli både min første og min siste hund. Han levde virkelig opp til "rød-cocker-spaniel-syndromet"...

 

Hva skjer på facebook?
Mange ganger er det lettere å oppdatere på facebook enn fra hjemmesiden min.
Min facebook konto er åpen for alle så du er velkommen inn for å se siste nytt der.
Linken finner du her - håper jeg.
Gi meg beskjed dersom linken ikke virker!
Her kan du gå for å finne eldre nyheter.
  

 

 

 

 

 

 

 

 


 


28-103
29-101 30-102 31-101 39-100

 

 

© Kennel Desperado 1999