Spaniel siden 1974
Springer siden 1984

Sist oppdatert:
01 august 2017Ingela og Gutten har debutert i rallylydighet med et brak
og bestått svensk apportprøve (tilsvarende vår fellesklasse)!
I Sverige kan man fortsatt ha dobbeltprøver i rally på en og samme dag/kveld og Gutten gikk to løp. På den første starten fikk han 97 poeng (100 er maks i Sverige) og vant klassen.
På start nummer 2 fikk han 95 poeng og ble nummer 2. For en deby!!!

Dagen før bestod de apportprøven - som er apport av fugl som kastes ca. 30 m ut på dypt vann som skal leveres i førers hånd 5 meter fra strandkanten.27. juli fikk vi valper - 2 hanner og 2 tisper.
Dette er vårt 34. valpekull med kennelnavnet Desperado og kullets bokstav blir H(2). 
Info om far og mor pluss drektighetsdagbok finner du ved å trykke her.

Her samler jeg bilder av far og mor i et album

Det er kanskje en hann ledig. For flere opplysninger ring meg på tlf 918 35 324
eller send e-post til kennel@desperado.no
Jeg rakk knapt å trekke pusten før rally-cert nr. 3 var i boks!
STOR gratulasjon til ny svensk rallylydighetschampion
Desperados Finnley (Boriz) og dyktig trener/fører Marita ModinF-ene er virkelig i farta for tida!
I Sverige har Desperados Finnley (Boriz) vunnet rallylydighetscert
nr. 2 og mangler nå kun ett for championatet
Stor gratulasjon til Marita Modin som har gjort en kjempejobb med Boriz (til venstre på fotoet) og med deres andre hund Frazze. I Sverige er det mulighet for å bli rallychampion først fra i år, så de tre "certene" Boriz vant i fjor teller ikke. Men dette klarer dere, selv om det rapporteres om vansker med å komme med på prøvene grunnet stor interesse for sporten.

Desperados Finnair (Lykke) har gått til 1. premie nr. 2 på blodspor
Lykke og Ellen startet på nesten døgngammelt bevegelig blodspor i 27 varmegrader. GODT JOBBA! Også de mangler nå "bare" en 1. premie for viltsporchampionatet. Spennende!


Desperados Copper har vært på dobbelutstilling i Danmark
der han har fått 2 x excellent, 1 x CK,
vinner av brukshundklasse og BIS-3 brukshund/jakthund

Kritikkene legges under og bildet er et arkivbilde. Gratulerer med flotte resultat, Bente! >3 Lovely typical male - good size - beautifu head and eye - good neck and shoulders - adequate chest - strong bone - good ribs - very strong loin - good strong quarters - good tailset - moved well - good food fall - excellent coat. Excellent, CK og klassevinner jaktklasse.

6 year old springer male with pleasing head. Nice kind, dark eye. A little upright in front construction. Needs more length in upper arm, which make him stand wide in front and appear to lack chest development. Good topline. Balanced hind quarter. Movement is OK.
Excellent

Og Ingela og Gutten / SE N VCH Desperados Gunpowder har vunnet sporprøven Springernatta for 2, gang på rad! Søndagen ble det en 1. premie: Se http://www.springertrestad.se/Springernatta
To cert på en dag - slå den! Utstilling + rally.
Jeg bøyer meg i støvet for Kathrine med NSEVCH BH Desperados Bitten som FØRST vinner certet og blir 4. beste tispe i en stor tispeklasse på spanielklubbens utstilling i Trondheim i dag for så ETTERPÅ starte i eliteklasse rallylydighet og vinne første certet også der med 193 poeng. Dette er bare helt rått, Kathrine! Jeg er så glad på dine vegne - for du har virkelig stått på for å få dette til. Her er Bittens utstillingskritikk:  Beautiful black and white bitch, lovely head and expression, excellent proportions and angulations, very stylish movement with correct reach and drive. Lovely coat and conditionLykke(n) er å bli prøvens andre beste hund med HP på blodspor
Jeg bøyer meg også i støvet for deg Ellen med RL1 RL2 Desperados Finnair (Lykke). Du hadde vel nesten bestemt deg for at det ikke ville bli så mye mer blodspor-starter på deg - og så slår du til med å bli prøvens andre beste hund av 26 med HP i dag! Og det under vanskelige forhold. RÅTT!Og toppen på kransekaka er 11 år gamle Vilja
NORD VCH Desperados Vilja og Bjørn viser at de gamle er eldst og Vilja blir beste hund på en vennskapskamp i blodspor med beagleklubben. Har ikke helt fått med meg detaljene her, men bra er det!

I dag, 26 juni, er Yksi 4 uker drektig og jeg VET hun er drektig
Vi har vært og tatt ultralyd og nå vet jeg at det er minst 2 valper for veterinæren klarte å få to fosterblærer inn på ett og samme bilde på skjermen. Men antall valper er HØYT uvisst. Det ble slik telling:1-2-kan godt være flere. Veterinæren trodde rett nok ikke det var et stort kull - men hvem vet? Noen jeg kjenner var på ultralyd på samme alder og fikk beskjed om at tispa var tom - men det kom et normalstort kull - og vel så det. Hvordan de fikk dette til vet ikke jeg - men kanskje var det dårlig utstyr. En annen fikk beskjed om at de så 6 - kanskje 7 valper - og det kom 3. Så ultralyd egner seg best til å finne ut om tispe ER drektig eller ikke. Ellers har jeg ikke klart å få laget en valpedagbok for kullet ennå.... Vennligst vent! Men jeg legger stadig inn nye bilder i albumet. Se link over.

Oversikt over alle årets resultater finner du herRL1 RL2 Desperados Finnair (Lykke) har fått en ny tittel.
Lykke fikk sin tredje 1. premie i rally klasse 2 og ble nummer tre i klassen med 187 poeng. Dermed var RL2 tittelen i boks og opprykket til klasse 3. Dagen etter vant hun like godt klassen med 195 poeng, noe som er direkte opprykk !NSEVCH BH Desperados Tingeling (13 år) prøvevinner på blodsporprøve. RL1 Desperados Golden Gun 1. premie og nr. 4

Prøven var spanielklubben prøve på Seimsåsen i Årdal der det var fuktige skoger med sau både her og der. Det har regna så mye i det siste at både Elin Anita og Morten var skeptiske til hele prøven - men det var uten grunn for begge fikk solide 1. premier for dommer Hilde Rotihaug.

NSEVCH Desperados Bitten har fått en ny tittel - BH.
Den tittelen får man når man har bestått ferdselsprøven.

Golden Girl (Caylee) har debutert på utstilling med excellent.
Utstillingen var NKK Oslo og dommer var Monica Dreijer, kennel Nobhill. Kritikken lyder:
Velbalanserad tik med myket bra storlek og fine proporsjoner. Vakkert hode og fint utrykk. Bra hals. Sterk rygg. Aningen rak i skuldre og overarm. Bra kropp, ben og tassar. Muskulløst bakstell. Bra lårbredde. Låge hasor. Rør seg med bra resning og bra steglengd. Bra pelskvalitet og velpresentert.

Samme sted stilte også Finnwin (Yksi) i brukshundklasse og fikk CK med denne flotte kritikken:
Vakker tik. Elegant og kraftfull. Vakkert velskuret hode. Utmerket utrykk. Bra hals og overlinje. Utmerket brystkorg, forbryst, ben og tassar. Velvinklet muskuløst bakstell. Myket bra lårbredde. Låge fine haser. Rør seg med utmerket reisning. Lange lette rørelser. Viftende svans. Utmerket pelskvalitet. Velpresentert.

 Og i veteranklasse stilte Zelda. Også hun med CK og en flott kritikk:
 Trevlig veteran tik. Utmerket storlek og fine proposjoner. Velskuret hode og vakkert utrykk. Bra hals og overlinje. Bra brystkorg, forbryst, ben og tassar. Velvinklet muskuløst bakstell. Herlige brede lår og låge haser. Rør seg med fin reisning og lange veivinnende steg fra siden. Myket bra pelskvalitet og velrepresentert.

Både Yksi og Zelda ble nummer to i klassen.Finnwin (Yksi) har gått til 1. premie på blodsporprøve
og ble delt prøvevinner.


NSEVCH RL2 Desperados Tingeling holder seg utrolig bra.
13 år gammel nå og knapt et grått hår!!!

Gunpowder (Gutten) har gått til to nye 1. premier og en HP på blodspor.

Aya og Golden Gun har blitt klubbmestere i rallylydighet
i Luster hundeklubb.  Aya i eliteklasse. Gurimalla i klasse 1.Yksi har vunnet 2 x cert i rallylydighet. HURRA!
Aya har vunnet 1. premie i eliteklasse for 9.ende gang.
Begge kom på 194 poeng - men ble skilt på tid.
Aya ble også klubbmester i eliteklasse med denne poengsummen.

Samme sted gikk RL1 RL2 Desperados Golden Gun (Caylee) til 2. premie i klasse 3 rallyRL1 Desperados Golden Gun (Gurimalla) har fått mellomtittel
og 1. premie på ordinær blodsporprøve + prøvevinnar
Det var på stevnet til Luster hun
deklubb der hun gikk et nesten feilfritt løp lørdag - men Renate gikk feil mellom en kjegle og et skilt - noe som gav disk. De gikk et nesten like bra løp søndag og da ble det 1. premie og nr. 2 i klassen med 198 poeng. På sporprøven til Luster hundeklubb var det Morten Nordheim som førte henne fram til prøvevinnar. Gratulerer!

For flere resultater i år - se her
Mine tanker og en god del fakta rundt DNA-test for fucosidosis og cord1.
Trykk på knappen og du kommer
til et pdf-dokument.

 

Januar 2014
Siste nytt om cord1 skriver NKK her. Dette bekrefter det jeg har skrevet om cord1 tidligere.

OBS:
Dersom du liker bilder eller
tekst på denne siden så godt at du kopierer den inn på din side uten å ha fått lov, synes jeg det er hyggelig - men du vil da få tilsendt en faktura
med x 2 vanlig honorar for bruken...

 

 

 

Ordtak:

Den som lever med
planer for fremtiden
holder seg ung.

 

 


  

 

 


1974 - 2014 - 40 år med spaniel

I år er det 40 år siden jeg fikk min første hund - en rød cocker spaniel ved navn Dingo. Samme år ble jeg medlem i Norsk Spaniel Klub. Dette bør markeres på ett eller annet vis. Gode idèer mottas med takk!

Dingo holdt på å bli både min første og min siste hund. Han levde virkelig opp til "rød-cocker-spaniel-syndromet"...

 

Hva skjer på facebook?
Mange ganger er det lettere å oppdatere på facebook enn fra hjemmesiden min.
Min facebook konto er åpen for alle så du er velkommen inn for å se siste nytt der.
Linken finner du her - håper jeg.
Gi meg beskjed dersom linken ikke virker!
Her kan du gå for å finne eldre nyheter.
  

 

 

 

 

 

 

 

 


 


28-103
29-101 30-102 31-101 39-100

 

 

© Kennel Desperado 1999